Намирате портфейл?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Ако немерите портофейл с 1000лв какво ще направите?

Ще взема всичко.
23
13%
Ще взема парите, а останалото в полицията.
34
19%
Ще предам всичко на полицията.
10
5%
Ще се опитам да намеря собственика и да му дам всичко.
72
39%
Ще се опитам да намеря собственика и да му дам само документите, без парите.
12
7%
Ще се опитам да намеря собственика и ще преценя на място.
32
17%

Общо гласове : 183
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Намирате портофейл?

Мнение от Jordana » 27 Май 2012, 22:03

Колега тая тема е разработвана от самата служба за вътрешна сигурност в МВР .Преди няколко години се сещам бяха правили такъв експеримент като носят портфейл с документи и пари на дежурния в РПУ то и гледат кво ще се случи. Резултатите както се сещатте са изумителни.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 27 Май 2012, 22:08

С 1 бон? Ще ги погледам, ще се поизкуша...Пък на края вероятно всичко ще върна , обаче ще се опитам да намеря човека лично, щото институциите докато се задействат, човека ще си е издал нови документи ( така се случи 1 път с мен като си бях изгубил потфейла :lol: )

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от ///Maximalniq » 27 Май 2012, 22:09

Най-вероятно ще взема парите и ще предам документите на полицията. Да имах 10 000 лева заплата на месец 1000 лева да са ми през к*ра да ги върна, ама на...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от L.B.Team » 27 Май 2012, 22:26

На няколко пъти ми се е случвало да намеря портфейл или телефон в заведението, в което работех. Никога не съм си ги прибирал за себе си. Последния път едни клиенти си забравиха портфейл и телефон на масата, на която седяха. Догоних ги, тъкмо тръгваха с колата .. реакцията беше " да, мерси " и прозореца се вдигна . После сервитиорчето ми каза, че били му оставили с 50 стотинки по - малко.Е такива заслужават парите в джоба, един шут на портфейла и чао, довиждане беше ми приятно ..
Животът е това,което ти се случва докато си правиш планове за бъдещето...

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 27 Май 2012, 23:14

Веднъж в една игрална зала намерих портфейла на крупието след цял ден и цяла вечер бачкане,беше паднало точно пред изхода...нямаше камери,нямаше никой!Можеше да духна с парата,но я върнах,пича не можа да повярва ! :mhihi: Даде ни една шепа жетони за билярд да поиграеме! :lol:
След време се напих като една свиня и съм си загубил портфейла на път към вкъщи,щот прескачах няква предпазна мантинела и се прекинАх по очи от нея,е...след 5 дни порфейла ми беше върнат щото го намерил някъв пич,съученик на братовчед ми и го занесъл в клас,та моя човек ме познал :D добре ,че бех изпил сичко и имаше не повече от 20-30лв де...
Пак бих направил същото и сега ако намеря портфейл,ама ако намеря сухо 5-10 бона ше се замисля сериозно :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 27 Май 2012, 23:19

L.B.Team написа:На няколко пъти ми се е случвало да намеря портфейл или телефон в заведението, в което работех. Никога не съм си ги прибирал за себе си. Последния път едни клиенти си забравиха портфейл и телефон на масата, на която седяха. Догоних ги, тъкмо тръгваха с колата .. реакцията беше " да, мерси " и прозореца се вдигна . После сервитиорчето ми каза, че били му оставили с 50 стотинки по - малко.Е такива заслужават парите в джоба, един шут на портфейла и чао, довиждане беше ми приятно ..

Еми то и аз бачкам в ресторант. Да знаете колко са разсеяни хората в Луксозенец. Всеки портофел който намирам го преджобвам, най малкото за да проверя за документи и да не го дам на някой друг. Даже последния път намерих портфейл с равностойноста на около 3000лв и около 5-6 златни кредитни карти. Да Ви кажа замислих се ....

... но в крайна сметка го върнах на човека.

Според мен няма значение, дали е портфейл, дъвка или .... То си е до човек, ако си "идиот" и за 10ст. ще се направиш на пе*ераст.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 27 Май 2012, 23:34

Ако има документи,връщам на адреса,ако са само мангизите,късмета си е късмет. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 27 Май 2012, 23:45

Зависи дали портмонето е хубаво. Рядкост са хубавите, кожени портмонета :mhihi:

ПП. Телефон съм връщал. И то скъп. Хубаво, че имаше "мама" в указателя :mhihi: .
1000 лева са си 1000 лева и щом Господ ми ги е пратил в краката значи са за мен. Защо ? Имаше виц по темата ...

Село. Наводнение. Църква.
Водата стигнала до стълбите, дошли верижни машини и изкарали хората. Попитали попа :
- Попе идваш ли ?
- Не, мене Господ ще ме спаси.
Попа се качил на покрива. Дошла лодка.
- Попе идваш ли ?
Водата стигнала до камбанарията, а попа се бил вкопчил за кръста. Дошъл хеликоптер.
- Попе, идваш ли ?
Качило се още нивото, попа се удавил, отишъл при Господ.
- Ееее, Господи, Господи... цял живот за тебе работя, а ти не ме спаси.
- Така ли ? А кой ти прати верижните, лодката и хеликоптера ? ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Re: Намирате порт(о)фейл?

Мнение от DriftoMania » 28 Май 2012, 0:04

Kroki, оправи заглавието, пич, че малко дразни..
Иначе он топик, при наличие на лична карта/книжка/дебитна/кредитна карта намирам начина да върна намереното колкото се може по-бързо..кво да ме изкуши, повече от хилядарка трудно някой ще събере в портфейл, а с хиляда лева (че и евро да са) няма да си оправя живота..друг е въпроса, че едва ли някой държи много кеш в портфейла си..лично в моя повече от 100 кинта не влизат, точно поради тая възможна ситуация... а иначе не че имам пари в повече, напротив, хиляда лева са стабилна цифра за мен, но като не са мои няма да мога да ги изхарча с кеф..а ако няма никакъв документ с име/номер на собственик, еми честито :winky: .. ще напълня един-два-три пъти резервоара и дим да ги няма :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E30 сега:E90 N52B25

Мнение от raddy » 28 Май 2012, 0:51

Да бе,да никой няма да вземе парите а? :mhihi:
Сигурно и оня мармот дето увива шоколадите също няма да ги вземе :winky:
Ясно е че всеки ща гепи парите и 5 стинки да са,ма поне връщаите документите - и то в най-близкото място до това в което сте го намерили - там е най-логично да бъде потърсено първо...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таралясник

Мнение от Pisobella » 28 Май 2012, 0:57

И аз сигурно бих ги върнала. Без значение какъв е човекът. Представям си на мен какво ще ми е, ако нося много пари и си загубя портмонето. :/ Така че бих направила така, както искам да направят и за мен - да си ми върнат всичко. Ако има документи данни някакви да го намеря и да му върна нещата, иначе в районното.
Изображение
Аз умирам и светло се раждам ... за всяка спам тема!!! xD
click me !!! ---> http://z0r.de/63

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 28 Май 2012, 1:00

Винаги ще върна всичко. Човек трябва да се отнася с хората, така както иска те да се отнасят с него, дори и да не го правят!
Tux0 Ca !
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 28 Май 2012, 1:23

мърмот не мърмот, връщам ги, ако ще 10хил.лв да са! иначе, кво ще купя телефон на гаджето? и всеки път като звъни ще се сещам къв съм загубеняк съм и добре че е било нещастието на някой друг за да изкарам екстра кеш?

ако е 6-7 цифрена сума бих се замислил вече :mrgreen:

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Намирате портфейл?

Мнение от barabqga » 28 Май 2012, 7:11

за връщането по-добре на човека направо , че тия куки не ми вдъхват доверие и може те да гепят парите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Намирате портфейл?

Мнение от steeN » 28 Май 2012, 7:24

е ми 1000 лв... до никъде няма да стигна с тях. както дошли така и отишли, ще го върна с всичко.
в крайна сметка нещата попадат в две категории или е прекалено малка за да си разваля "кармата" човек
или прекалено голяма за да си навлича неприятности като тези на които е почнат да го търсят...

намирал съм със 100на долара в същност и го върнах.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата