помагайте- от някъде влиза вода

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: помагайте- от някъде влиза вода

Мнение от Апостол 72 » 21 Апр 2012, 20:33

Апостол 72 написа:
vavilon написа:Ами явно ти влиза вода през филтъра на купето, но там си е бая навътре, незнам как може да стане тази работа. На това отгоре има и клапи, които са затворени, когато колата е в покой. Огледай му капака на филтъра и млако по навътре до вентилатора на парното. :yes:

Май сме близо до истината.За тези клапи не знаех,но на мен ми се струва че като я карам тогава май се мокри.Смисък като отворят клапите.

Днес отворих под филтара и там е сухо,само ми направи впечатление при запалена с климатроник на 16 въздуховода се навлагнява прави конденз,също в коша тръбите които са за студено направо са си мокри.Не знам вече ще се побъркам““““ :dummy: :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 22 Апр 2012, 7:13

Здрвейте колеги, Апостол 72 да направим три неща.
1. Махаш фитъра на климатика и с помоща на маркуч и шише вода сипваш зад вентилатора на парното и гледаш дали се изтича веднага отдолу, около скостнста кутия.
2.Пускаш климатика на 16 градуса и вентилатора да духа наполовина мощност и въздуха да минава само през една от средните духалки / всичко друго е затворено / мериш температурата на излизащия въздух, и температурата на околната среда.
3. Карай колата един ден без климатик и виж дали прави този конденз.
Като дадеш данни ще умуваме, трябва да се решим проблема.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Потребител
Аватар

Мнение от Апостол 72 » 22 Апр 2012, 15:08

ангелски написа:Здрвейте колеги, Апостол 72 да направим три неща.
1. Махаш фитъра на климатика и с помоща на маркуч и шише вода сипваш зад вентилатора на парното и гледаш дали се изтича веднага отдолу, около скостнста кутия.
2.Пускаш климатика на 16 градуса и вентилатора да духа наполовина мощност и въздуха да минава само през една от средните духалки / всичко друго е затворено / мериш температурата на излизащия въздух, и температурата на околната среда.
3. Карай колата един ден без климатик и виж дали прави този конденз.
Като дадеш данни ще умуваме, трябва да се решим проблема.
Успех на всички.
Здравей колега днес наватях около 100 км. вчера беше валяло аз сам от Варна.Сутринта видях да има малко влага но казвам малко.Изключих климатроника и карах на студени
духалки само и нямаше влага.По тази логика на мисли или имам нещо спукано от кам парното,защото като духа на студено крагът с топлата вода е затворен тоест от кам радиатора на парното.Интересното е че нямам мазно или конденз по стаклата ---тогава щях със сигурност да знам че е парното или теча е много малък.долях антифриз точно до белега за нормално ниво и ще изчакам няколко дена след като я карам разбира се да видя дали ще е паднало.Ако не е ще надуя парното на жега и пак ще проверя после,Ако и това не е ,Пак климатика на 16 и ще видя.Все пак ще ми трябва време за да съм напълно на ясно,но ще пиша като открия симптоми или точно какво е.Вода в отсека с Духалките не налях достраша ме,изглеждаше сухо като поотворих туй онуй там.Отворите за оттичане там са много малки и не е желателен този тест който казваш.Там може да влезе вода само от тази пластмаса под стъклото ако не е хубава или и липсват щипки при мен е ок.Мерси за вниманието и ще ти пиша като открия нещо.Всичко добро!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Мнение от ангелски » 23 Апр 2012, 7:13

Здравейте, колега Апостол 72 вода сипи като махнеш филтъра на климатика, който се намира под предния капак. Даже като се махне вентилатора се вижда изпарителя. Моя така го промивам първо с препарат и после обливам с вода и всичко изтича отдолу. Целта е да се провери дали не е запушена търбата за отичане.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Потребител
Аватар
Кара: e46 '04

Мнение от AnyThinG4U » 28 Май 2012, 17:53

както четох в една друга тема кораба потъва... колеги помагайте. Отзад в колата ми влиза вода от пода.. първо намерих локвичка отдясно днес разбрах, че и в ляво има, но само като натиснеш мокета. На пръв поглед водата влиза от дупките за стелките. Незнам дали има логика, но както казах като натиснах мокета и от дупчицата извира вода. От няколко месеца имам колата и това е нещо ново за мен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 28 Май 2012, 18:43

AnyThinG4U написа:както четох в една друга тема кораба потъва... колеги помагайте. Отзад в колата ми влиза вода от пода.. първо намерих локвичка отдясно днес разбрах, че и в ляво има, но само като натиснеш мокета. На пръв поглед водата влиза от дупките за стелките. Незнам дали има логика, но както казах като натиснах мокета и от дупчицата извира вода. От няколко месеца имам колата и това е нещо ново за мен.

От вратите е. И при мен като натисках мокета и излизаше вода от дупките.
Сваляш кората на вратата и меката изолация я залепваш отдоло.
Аз почистих добре ламарината и го облепих с изолирбанд тоя черния дето е, щото не ми се занимаваше с лепила и силикони.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 28 Май 2012, 20:03

Има затапени отвори и отдолу на купето, трябва да се проверят. Към makaveli316-изолирбанд не държи много на екстремни температури, колко време караш с него?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 28 Май 2012, 20:27

NikVanov написа:Има затапени отвори и отдолу на купето, трябва да се проверят. Към makaveli316-изолирбанд не държи много на екстремни температури, колко време караш с него?

Карам така от около година и нещо. От по-широкия изолирбанд на 3М използвах и доста добре го "закърпих". Закърпих го не само там където се беше отлепило, а навсякъде отдоло.
От тогава не съм имал проблеми, даже преди седмици го направих и на другата врата, щото свалях кората за да видя машинката за стъклото (повдигача) и видях, че не стоеше много добре залепено и го оправих и него с изолирбанд. Може като имам време да махна кората да вида в кво състояние е, но все пак и веднъж в годината да го лепя така пак не е проблем за мен.
А пък тия лепила и силикони нещо не ми вдъхват доверие.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

Потребител
Аватар
Кара: e46 '04

Мнение от AnyThinG4U » 28 Май 2012, 22:41

Добре колеги четох за тези уплътнения на вратите зверих се един час и не виждам как може от вратата да влиза вода в краката. Няма логика просто тя вратата е извън купето :shock:

ентусиаст
Аватар
Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;

Мнение от NikVanov » 28 Май 2012, 22:50

3M е маркова стока. Иначе слагат нещо като болкит.

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 29 Май 2012, 9:49

AnyThinG4U написа:Добре колеги четох за тези уплътнения на вратите зверих се един час и не виждам как може от вратата да влиза вода в краката. Няма логика просто тя вратата е извън купето :shock:

Недей се звери, а обърни внимание дали навсякъде е плътно прилепнало уплътнението. Ако някъде се е надигнало трябва да се залепи. Другият вариант, както казаха колегите да ти е пробита някоя тапа под купето.

Потребител
Аватар

Мнение от darsov » 29 Май 2012, 15:12

Ето и аз да кажа как си реших проблема с аквариумите отпред при предните седалки на моето Е46. Първо залепване със санитарен силикон на сивото уплътнение на вратите. Течовете обаче продължиха макар и по слабо. После видях че водата се стича между кората на вратата и вратата и влиза през прага и гуменото уплътнение на предните вратите. След оглед установих, че на гуменото уплътнение на предните врати има само по две дупки на самото гумено уплътнение, които отвеждат водата в уплътнението и след това навън от купето. Та просто пробих две допълнителни дупчици на гуменото уплътнение близко до предната колона и уви от 2 седмици /При тези интензивни валежи/ няма вече никакви течове. Водата вече се оттича през гуменото уплътнение и оттам по прага и отвън. Надявам се да съм помогнал, но при мен това беше решението. Успех на всички. Понякога и най - добрите правят конструктивни пропуски!!!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 29 Май 2012, 16:22

AnyThinG4U написа:Добре колеги четох за тези уплътнения на вратите зверих се един час и не виждам как може от вратата да влиза вода в краката. Няма логика просто тя вратата е извън купето :shock:

Не си се зверил добре! :mhihi: Кората и изолацият на вратата, застава над прага при затворено положение. Водата се стича по изолацията (ако е разлепена) и преминава през радиус снадката на пластмасовият праг и мокета.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320CD
Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.

Мнение от bmw_320d_150 » 27 Юни 2013, 11:35

IMG00524-20130627-1122.jpg
IMG00523-20130627-1122.jpg
IMG00523-20130627-1122.jpg
Колеги,и на мен ми влиза вода само,че на пасажерското място.Като вали дъжд,вътре направо е локва.Но мисля,че не е от уплътнението на кората на вратата а от някъде другаде.Ще кача снимки за да видите точно от къде е.Ще съм благодарен ако някой помогне защото направо съм втрещен от това нещо и акъла не ми побира от къде идва водата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 27 Юни 2013, 17:29

Проверил ли си, щото и аз така си виках, ама като залепих онова мекото под кората и всичко заспа.
От кората на вратата е, то просто от другаде няма как да влиза.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46