Въпрос за възпален нерв(евентуално)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Т-34
Мечтае да кара: F1 race car!
Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun

Въпрос за възпален нерв(евентуално)

Мнение от P1tbuL » 29 Май 2012, 9:30

Здравейте колеги! Знам, че не е медицински форум, но ви чувствам много близки, а и знам че има доста хора, които вероятно са го преживявали това. Случката е следната: преди две седмици се пребих в работата жестоко. Паднах върху металната обшивка на рампата за товарене директно с левите си ребра. Изкарах си въздуха здраво и от тогава имам болки там, които преминават и към гърба. Не съм счупил ребро, защото ходих на снимка и нищо не показа. Болките са само при определени движения, най- вече при лягане и ставане. Но вчера изведнъж ме преряза на същото място и сега болката вече е остра. Отново се проявява при определени движения, но го чувствам и при по силно вдишване. Пия Невробекс, Магнум анти спазми и Нимезил защото не се издържа. Докторите повтарят само почивка. Да ама на мен ми трябва да работя, не мога да си почивам щото ми трябват пари и така... налага се да взема малко болничен, но мисълта ми е да ви попитам: някой минавал ли е през това и ако да, с какво се е излекувал?

ПС: Благодаря предварително!
Живи и здрави! :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d LCI

Re: Въпрос за възпален нерв(евентуално)

Мнение от Evgeni » 29 Май 2012, 9:45

Колега според мен отиди пак на преглед и снимка.
При мен тази зима ми се случи нещо подобно като карах ски в Банско, паднах от едно скокче на щеката си и се гърчих 5 минути.След като слязох ме снимаха и ми казаха, че ми няма нищо и се прибрах спокоен .След 2 дена болките продължаваха и отидох на преглед и ме снимаха отново и се видя че имам пневмоторакс.Реброто ми беше пробило белия дроб и едвам дишах сериозно си беше така че според мен пак отиди на лекар след като не се оправяш а напротив болката се усилва.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 29 Май 2012, 9:59

Evgeni написа:Колега според мен отиди пак на преглед и снимка.
При мен тази зима ми се случи нещо подобно като карах ски в Банско, паднах от едно скокче на щеката си и се гърчих 5 минути.След като слязох ме снимаха и ми казаха, че ми няма нищо и се прибрах спокоен .След 2 дена болките продължаваха и отидох на преглед и ме снимаха отново и се видя че имам пневмоторакс.Реброто ми беше пробило белия дроб и едвам дишах сериозно си беше така че според мен пак отиди на лекар след като не се оправяш а напротив болката се усилва.

Предполагам, колега, че при теб болката при вдишване си е била жестока. Но при мен не е така, затова се съмнявам да имам твоята диагноза, но сега се стягам и ще отида пак на лекар дано кажат нещо различно.

ПС: Моля тези които са преживяли възпален нерв, да ми кажат какви медикаменти са използвали за лекуване.
Благодаря ви предварително братлета!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от tokata2 » 29 Май 2012, 10:04

Колега провери си междуребрените връзки да не си разкъсал , че от тях боли както ти си го описал . Минава за 1-2 седмици , но забрави за по-сериозни натоварвания в близките 5 седмици .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 29 Май 2012, 10:30

При възпалените нерви принципно се прилагат нестероидни противовъзпалителни препарати на основата на Кетопрофен, какво ще е търговското им име няма значение, важно е Кетопрофена да е активното вещество.

За жалост го знам от опит а не от четене ... имал съм възпален нерв в близост до Л4 и Л5 - кръстни прешлени,
както и възпален нерв на задна дясна плешка - от който ЕДВАМ ДИШАХ ! в рамките на 1 ден, после с кетопрофенче ме отпусна.

Другото хубаво нещо е т.нар таблетки Милгама - аз ги наричам Б комплекс ... пия ги по един месец след като съм имал някакво възпаление.

Физиотерапия, ако не си посещавал е време да отидеш при Топалов в болница Св. Наум да те прегледа и съответно да ти назначи, ако трябва.
Много е важно да се раздвижиш правилно, а и тоя доктор е сериозен невролог според мен.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 29 Май 2012, 12:15

deyan-enchev написа:При възпалените нерви принципно се прилагат нестероидни противовъзпалителни препарати на основата на Кетопрофен, какво ще е търговското им име няма значение, важно е Кетопрофена да е активното вещество.

За жалост го знам от опит а не от четене ... имал съм възпален нерв в близост до Л4 и Л5 - кръстни прешлени,
както и възпален нерв на задна дясна плешка - от който ЕДВАМ ДИШАХ ! в рамките на 1 ден, после с кетопрофенче ме отпусна.

Другото хубаво нещо е т.нар таблетки Милгама - аз ги наричам Б комплекс ... пия ги по един месец след като съм имал някакво възпаление.

Физиотерапия, ако не си посещавал е време да отидеш при Топалов в болница Св. Наум да те прегледа и съответно да ти назначи, ако трябва.
Много е важно да се раздвижиш правилно, а и тоя доктор е сериозен невролог според мен.

Изключително много ти благодаря за отговора колега! Сега отивам за втори път на доктор и мисля да те послушам, защото има една приказка "не питай старило, питай патило" !

ПС: Върнах се от лекарката. Каза, че имам възпален нерв и разтегнати мускулни влакна... лекарства не даде :mhihi: Вика " то ще ти мине до 10 дни" :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 29 Май 2012, 14:19

Колега същата работа и при мен тази зима,изключително грозно се хвърлих в 1 дере на Банско докато карах ски.Паднах на ребра и гръбнак и си изкарах въздуха затрупан в преспа,бях се отписал.Може би от стреса,но не усещах нищо,вечерта като се прибрах към Сф. в колата се отпуснах,отидох на кино и болката си каза своето,дишах като теб с болки и едвам слизах/качвах в колата да не говорим за лягане.Отидох да ме снимат,нямах проблеми,но болкта изчезна напълно след месец.До 2 седмици ще те отпусне,но при спане докато се обръщаш,ще те мъчи доста.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 29 Май 2012, 15:10

100imenov написа:Колега същата работа и при мен тази зима,изключително грозно се хвърлих в 1 дере на Банско докато карах ски.Паднах на ребра и гръбнак и си изкарах въздуха затрупан в преспа,бях се отписал.Може би от стреса,но не усещах нищо,вечерта като се прибрах към Сф. в колата се отпуснах,отидох на кино и болката си каза своето,дишах като теб с болки и едвам слизах/качвах в колата да не говорим за лягане.Отидох да ме снимат,нямах проблеми,но болкта изчезна напълно след месец.До 2 седмици ще те отпусне,но при спане докато се обръщаш,ще те мъчи доста.

За едно и също си говорим с тебе батка... днеска ми е първия ден почивка и се чувствам много по- добре само от това, че си почивам а не бъхтя като вол... :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 29 Май 2012, 18:44

бегом до аптеката за voltaren retard и aulin хапове... действат мигновенно :smoke:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 29 Май 2012, 23:01

Владо написа:бегом до аптеката за voltaren retard и aulin хапове... действат мигновенно :smoke:

На нимезил съм колега иначе за волтарена ще пробвам

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 30 Май 2012, 16:59

P1tbuL написа: "не питай старило, питай патило" !
ПС: Върнах се от лекарката. Каза, че имам възпален нерв и разтегнати мускулни влакна... лекарства не даде :mhihi: Вика " то ще ти мине до 10 дни" :mhihi:

не виждам кое ти е смешно?
правилната приказка е "не питай нито старило, нито патило, а лекар-специалист". Това какво да дали на един, не означава че ще дадът същото лекарство и на теб ако изобщо има. Аз преди 1 месец възпалих слуховия нерв и както правилно ти е казала лекарката, мина до 1 седмица. Най-добрия препарат в случая е покой на тъканите ;)
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 30 Май 2012, 17:06

ineedmoney написа:

правилната приказка е "не питай нито старило, нито патило, а лекар-специалист". Това какво да дали на един, не означава че ще дадът същото лекарство и на теб ако изобщо има. Аз преди 1 месец възпалих слуховия нерв и както правилно ти е казала лекарката, мина до 1 седмица. Най-добрия препарат в случая е покой на тъканите ;)

Смешно ми е това колега, че близо 16-ти ден си ме боли по един и същи начин...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Junkie » 30 Май 2012, 17:07

ineedmoney написа:

Донякъде си прав, донякъде не..

Защо: Давам пример със себе си. Възпален тазобедрен нерв.. след около 10тина консултации със личния лекар, и още толкова при "лекари на познати"(не че нещо ама нямам вяра на кой да е), се оказва, че моето е ДОЖИВОТ! :kuku: Ем сори, обаче как да повярвам на тия хора? Още не съм се престрашил да ида на чекракчия, че чувам и не толкова добри отзиви за тия хора, ама май няма как... ще трябва да се ходи. Мнението на чичо доктор не е 100% меродавно в никакъв случай!

В тоя ред на мисли - Някой от вас ако ми препоръча нещо, бих бил благодарен... Пробвах тва чудо волтарен, обаче за 3 дни - ефекта беше минимален(да не кажа нулев...)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 30 Май 2012, 17:11

Преди години имах едно мускулно разтежение на корема, такава пронизваща болка беше, че мислех че имам разкъсване на вътрешен орган, все едно ме намушкват на всяка крачка. Тогава ми изписаха Нимезил - прахчета и за около седмица се оправих.
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от P1tbuL » 30 Май 2012, 17:26

saleen написа:Преди години имах едно мускулно разтежение на корема, такава пронизваща болка беше, че мислех че имам разкъсване на вътрешен орган, все едно ме намушкват на всяка крачка. Тогава ми изписаха Нимезил - прахчета и за около седмица се оправих.

Нимезила е само болкоуспокояващ, колега.

Следваща

Назад към Извън Темата