БТВ,Войо и торент тракерите
Модератор: Общи модератори
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Re: БТВ,Войо и торент тракерите
Наясно съм че като тегля от тракерите нарушавам авторското право, но някак си не ми е съвестно. Защото толкова боклуци се пуснаха, че вече ми се повръща. Аз половината дето ги дърпам без пари не мога да ги изгледам, та камо ли пари да давам за тези бози. И точно авторите на бозите реват най много срещу пиратството. Гледал съм на кино някой от българските идиотски проекти и не ме впечатлиха изобщо. Сега кой ще ми върне парите? Ще спра да тегля от тракерите, когато въведат закон, чрез който ти се връщат парите ако си тръгнеш първите 20 минути след началото на филма. А за тея със софтуера изобщо нямам думи. Не е като да не съм си купувал софтуер, свет пари съм дал. И нищо че съм си го купил, пак не работи като хората, пак е пълно с реклами, постоянно си дърпа някакви кръпки, накрая умира тотално. Особено продуктите на Адоб. Ето лаптопа като е с лицениран Уин, за което съм си платил, да не би да работи като хората. Всъщност работи, но след като го преинсталирах и махнах всички дивотии и траял версии. И всъщност ако искат нещо да не се пиратства, създадтелите му могат да го направят. Имам един софт, дето се скъсах да го дръпна пиртаски, но не би. Защитен е убийствено. Купих си го. Супер е и не съжалявам. Така и с Мисия Лондон. Нямаше го по торентите, гледах го на кино. Според мен собствениците на тракерите се съобразяват доста с авторските права, особено на българските автори. А колко правели печалба на ден не ме интересува. Могат правят. БТВ малко ли печелят от реклама, та гледат в тракерите. Сега ще погледна това Войо ли е Уйо ли е, да видя за какво толкова реват.
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Ми то има вариант да гледаш БГ филмите без да нарушаваш авторските права и да теглиш торенти при това на високо качество. Пускаш си СМС и гледаш като пич. Сайтове няма да споменавам да не излезе реклама. Торентите няма да умрат никога. Поне не и в бедните държави 

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Чета ,чета и тука некви филми некви глупости...
БТВ и това,което направиха - не мога да го разбера...не ги харесвам,но пък гледах онлайн изпуснати епизоди - ама както и да е...
Това voyo е малко - пунта мара....
Тук говорите за някой дал 10 милиона за филм - ама филм и филм разлика има....един филм не може да се сравни по никакъв начин с софтуера,който се сваля - а там колко труд има,особено графичния дизайн - не е истина - ние за БГ сериали си говорим
А рекламата е долнопробна,смешна и какво ли още не - елементарно - да му вземем телефона на Блатечки - да го питам музиката в него,плащал ли е за нея ?
Странно е само едно - уж много срещу торентите - а за какви блок бъстъри се говореше напоследък - огромни приходи ама огромни - какво говори това - когато една продукция си заслужава ,хората плащат за нея - защото да отидеш на кино и театър си е да отидеш на истинско представление,една малка емоция ,която е забавление на хората от години и ще си остане такава...там човек се потапя в друга реалност и затова ходим там...
Да и 50 инча да имаш вкъщи и нагоре - пак ще имаш съсед да крещи,тропа и т.н - еми никога няма да е такъв кеф като в кино салона...за войо - дано да го закрият скоро
БТВ и това,което направиха - не мога да го разбера...не ги харесвам,но пък гледах онлайн изпуснати епизоди - ама както и да е...
Това voyo е малко - пунта мара....
Тук говорите за някой дал 10 милиона за филм - ама филм и филм разлика има....един филм не може да се сравни по никакъв начин с софтуера,който се сваля - а там колко труд има,особено графичния дизайн - не е истина - ние за БГ сериали си говорим

А рекламата е долнопробна,смешна и какво ли още не - елементарно - да му вземем телефона на Блатечки - да го питам музиката в него,плащал ли е за нея ?
Странно е само едно - уж много срещу торентите - а за какви блок бъстъри се говореше напоследък - огромни приходи ама огромни - какво говори това - когато една продукция си заслужава ,хората плащат за нея - защото да отидеш на кино и театър си е да отидеш на истинско представление,една малка емоция ,която е забавление на хората от години и ще си остане такава...там човек се потапя в друга реалност и затова ходим там...
Да и 50 инча да имаш вкъщи и нагоре - пак ще имаш съсед да крещи,тропа и т.н - еми никога няма да е такъв кеф като в кино салона...за войо - дано да го закрият скоро

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
войо - дано да го закрият скоро

Kakто каза един герой - стига сте дърпали филми , че Асен Блатечки стана 100 кила

За софтуера - Габриеле брат - до колкото знам операционната система (уиндоус,линукс) е най-скъпото и трудно за разрадботка нещо , нали ?! А в колко комп. конфигурации се продава като подарък . И да не кажете че е включена в цената , защото "на запад" комп. без уиндоус почти не се продава . Отделно пък най-необходимите малки програмки са фриии . Вече който се занимава с граф. програми там е друго , но най-необходимото си е (почти) безплатно .
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
acho.rs написа:войо - дано да го закрият скоро
![]()
Kakто каза един герой - стига сте дърпали филми , че Асен Блатечки стана 100 кила
За софтуера - Габриеле брат - до колкото знам операционната система (уиндоус,линукс) е най-скъпото и трудно за разрадботка нещо , нали ?! А в колко комп. конфигурации се продава като подарък . И да не кажете че е включена в цената , защото "на запад" комп. без уиндоус почти не се продава . Отделно пък най-необходимите малки програмки са фриии . Вече който се занимава с граф. програми там е друго , но най-необходимото си е (почти) безплатно .
Да бе има Open office - ама я пак помисли за софтуера

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Нищо безплатно нема, само некви убити програмки са безплатни и тва е, на мен 95% от програмите на ПС то ми са платени, тез безплатни не ги виждам или не ги ползвам явно
Иначе ще почна да си плащам, авторски права/програми и кво ли още не като почнем да взимаме по 2500 евро заплата, иначе как да извада 5000$ за Адобе пакет ??

Иначе ще почна да си плащам, авторски права/програми и кво ли още не като почнем да взимаме по 2500 евро заплата, иначе как да извада 5000$ за Адобе пакет ??

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
5000$ за Адобе пакет

Порграмите които казах че са безплатни са тези които са най-необходими - плеъри , скайп и други дребни . Уиндоус 7 си записва дискове без програма , ако изобщо се записват дискове , че всичко мина на флашки . В уиндоус си има поне елемнтарни програми за текстови файлове ,архиватори,тъпа графична програмка тип Пейнт,медиа плеър и тн ... тъй че любителския софтуър е (почти) фрее .
Но все пак темата е дали да си плащаме за ефирна телевизия дет уж е безплатна

А че войо ще се провали с гръм и трясък - тва е ясно . Колко трябва да си си повярвал , че в БГ някой ще плаща за предавания на БТВ . Разбирам поне тия дет разпространяват ДВДта да се оплакват , но точно пък една бозава телевизия с едно хубаво предаване в месеца

- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Аз бетевето съм го спрял отдавна - само Столичаните гледах - като изпусна някоя серия онлайн на техния сайт - те го изАкаха това войо и вече и за старите епизоди искат да им плащам ми - (finger)
Ако някой знае къде да казва

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Convertible написа::shock:
Аз бетевето съм го спрял отдавна - само Столичаните гледах - като изпусна някоя серия онлайн на техния сайт - те го изАкаха това войо и вече и за старите епизоди искат да им плащам ми - (finger)
Ако някой знае къде да казва
vbox-a
Ачка - кви плеъри бе братле кво чудо - ако някой дава 1000лв да слуша музика и филми

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
N.Mihaylovski написа:Нищо безплатно нема, само некви убити програмки са безплатни и тва е, на мен 95% от програмите на ПС то ми са платени, тез безплатни не ги виждам или не ги ползвам явно![]()
Иначе ще почна да си плащам, авторски права/програми и кво ли още не като почнем да взимаме по 2500 евро заплата, иначе как да извада 5000$ за Адобе пакет ??![]()
![]()

Ако изкарваш пари с тези програми,естествено е че ще си плащаш,сестра ми като направи клип за някоя фирма зад океана ,искат и софтуерните ключове с които е запалена програмата,освен това има едно което се води софтуер,но е хардуер,тежи 21 килограма,но се води софтуер за обработка на видео "Adrenaline" ,познай колко пара струва,та така е,бачкаш нещо с някакъв софтуер,вадиш пари и плащаш лицензи.
Иначе,по темата,какво пък толкова дават по бтв че чак и да се плаща за да го гледаш,тея са го обърнали на тотална печалбарщина ,само обърнете внимание примерно в сутрешният блок,на всеки 10 минути пускат реклами,за разлика от други телевизии,по време на някой филм вечерта на всеки 15 минути филм,а и филмите им са супер зле дето пускат,еле пък турските сериали,дето писнаха и на самите турци...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
На войо концепцията е да бъде "он-деманд" портал или онлайн видеотека, има програми неща, които не ги дават по бтв каналите. Сумата за абонамента е малка засега, проблема е, че не получаваш хай дефинишън или убийствен звук, който да те стимулира да плащаш дори и след инвестицията да закачиш интернет видеотеката към домашно кино.
Never mistake motion for action...
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
http://btvnews.bg/video/tazi-sutrin/hip-hop-legendata-didzhei-ali-shaheed-u-nas.html
Според вас, за клипа от 25 сек. нататъка, дали е платено някакво авторско право или е пуснат директно от нета на 360p, и къде по дяволите е Блатечки!?!
Според вас, за клипа от 25 сек. нататъка, дали е платено някакво авторско право или е пуснат директно от нета на 360p, и къде по дяволите е Блатечки!?!

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Са от нова гледах няква реклама от рода на- можете да видите повторенията на предаването в сайта на телевизията ни напълно безплатно 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
стимулирахте ме да си направя фейсбук и да се включа във всички групи анти БТВ
надявам се да са повече и така успешния бизнес модел, най-сетне да престане да се мисли за велик
БТВ са най-смотаната телевизия, но предполагам както всички - гледам я по необходимост
А тия с авторските права да престанат да се правят на ощипани, освен ако не искат сами да си гледат филмите
Скоро научих нещо ново за мен - Вежди Рашидов пркарал закон кафетата да плащат музиката която пускат - основно радио и основно чужда музика. Не знам къде ще отиват парите, но имайки предвид нещата които ще се пускат то би трябвало да отиват основно за една или две западни музикални компании. Много умно, да стимулираме американската икономика с кварталните кафенета в БГ
надявам се да са повече и така успешния бизнес модел, най-сетне да престане да се мисли за велик
БТВ са най-смотаната телевизия, но предполагам както всички - гледам я по необходимост
А тия с авторските права да престанат да се правят на ощипани, освен ако не искат сами да си гледат филмите
Скоро научих нещо ново за мен - Вежди Рашидов пркарал закон кафетата да плащат музиката която пускат - основно радио и основно чужда музика. Не знам къде ще отиват парите, но имайки предвид нещата които ще се пускат то би трябвало да отиват основно за една или две западни музикални компании. Много умно, да стимулираме американската икономика с кварталните кафенета в БГ
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
© написа:стимулирахте ме да си направя фейсбук и да се включа във всички групи анти БТВ
АААА Стига бе....Вярно ли е тва!!!
Тва можели такова мачкане на бизнеса бе - те не оставят хората да си поемат дъх.