два свръх въпроса
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: два свръх въпроса
Надяваме се че когато едната цивилизация е прекалено напреднала , тя се стреми да запази изостаналта ... или поне така твърди докато ги експолатира 

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Не знам защо но имам чувството че ако хората още 5-10 години си говорят непрекъснато за НЛО извънземни черни дупки житни кръгове светещи пирамиди... и си напъват достатъчно мозъците по темата току виж цъфнало някое НЛО на тревата пред белия дом.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
acho.rs написа:Остава единствен шанс - мега напреднала раса от центъра на галактиката да дойде и да ни даде акъл
Интересно е, че хората преди 200 години са мислили по същия начин (нормално), но сме отбелязали такъв напредък, та сега чак ни се струват примитивни утвърдените теории тогава. Единствената разлика е, че сега не горим на клада хората, които вярват в теорията на големия взрив.
Ами, след 200 години какво ще знаем и какво ще можем?
Интересно е също, че знаем повече за космоса, отколкото за функциите на човешкия мозък.
Последна промяна vladye на 31 Май 2012, 22:25, променена общо 1 път
virtue and tranquillity
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
boksioraE39 написа:Защо задаваш въпросни на който никой не може да ти отговори адекватно?
Не забравяй, че тук е БМВ форума - тука всичко се знае и няма скрито-поркито

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
EBEEMVACIA написа:да речем,че вселената(материалната част от космоса) има край-но къде е края на космосът ни тогава
![]()
2- Какво е имало преди Големия взрив?
1- Има много предположения по въпроса
2- Преди големия взрив е имало голям експлозив

ATR-42/72
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
vladye написа:acho.rs написа:Остава единствен шанс - мега напреднала раса от центъра на галактиката да дойде и да ни даде акъл
Интересно е, че хората преди 200 години са мислили по същия начин (нормално), но сме отбелязали такъв напредък, та сега чак ни се струват примитивни утвърдените теории тогава. Единствената разлика е, че сега не горим на клада хората, които вярват в теорията на големия взрив.
Ами, след 200 години какво ще знаем и какво ще можем?
Интересно е също, че знаем повече за космоса, отколкото за функциите на човешкия мозък.
Остави големия взрив на техниката последните 100ина година . Виж преди това как за няколко хиляди години нищо не е измисляно . Точно пред такъв праг си мисля , че стигаме в момента, поне що се отнася до космоса . За земята - овладяването на ядрения синтез е следващата голяма крачка която ще промени изцяло кажи речи всичко . Само дето и там се тъпче от 50 години , само дето имам леки съмнения че причината за липсата на развитие са кюмюрено-нефтените картели

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Не си спомням в кой клас беше, но една учителка твърдеше че вселената имала край, аз я попитах, а какво има след края, тя мисли малко и ми се развика 

- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
В подписа на един колега пишеше: "пийте си хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно, да не си подострите колите" !
А иначе по темата ще кажа, че много деца питат родителите си, какво е секс, а те все им отговарят, че като пораснат, ще разберат!

А иначе по темата ще кажа, че много деца питат родителите си, какво е секс, а те все им отговарят, че като пораснат, ще разберат!

ако някой прати от 2012-та едно галакси 3 на науката през 2000-та година щяха да си мислят че технологията е от 2200г
представете си ако няма някаква голяма война след 100г колко ще сме напреднали технологично
отделно и ванга беше казала че ще се срещнем с добронамерени извънземни и тогава много от въпросите биха намерили своят отговор, нали освен ако не ги ядосаме и ни изядат
аз имам по-практически въпрос, кой ще е първият милиардер, който ще почне да копа по стероиди и да стане първият трилионер

аз имам по-практически въпрос, кой ще е първият милиардер, който ще почне да копа по стероиди и да стане първият трилионер

- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
КОЕ Е ПЪРВОТО КОКОШКАТА ИЛИ ЯЙЦЕТО?:)
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
super_mario написа:КОЕ Е ПЪРВОТО КОКОШКАТА ИЛИ ЯЙЦЕТО?:)
Яйцето. Защото е снесено от нещо което все още не е кокошка, но ще се излюпи такава.
Едно е да се държи като отегчена съпруга, друго си е като ококорена комшийка.
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
1) преди Големия взрив не е имало НИЩО: (затова е Голям взрив)
- не е имало пространство.
- не е имало материя.
- не е имало енергия
- не е имало ВРЕМЕ, което обезмисля в голяма степен въпроса "какво е имало Преди Големия взрив".
2) фотоните нямат маса, но имат енергия. полето на черната дупка е толкова силно, че привлича ВСИЧКО: материя И енергия,
според някои, даже и времето
разбира се , нужно е много абстрактно и извратено мислене , за да осмислиш подобни "абсурдни" твърдения включително и това, че енергията е просто друго проявление на материята.
- не е имало пространство.
- не е имало материя.
- не е имало енергия
- не е имало ВРЕМЕ, което обезмисля в голяма степен въпроса "какво е имало Преди Големия взрив".
2) фотоните нямат маса, но имат енергия. полето на черната дупка е толкова силно, че привлича ВСИЧКО: материя И енергия,
според някои, даже и времето

разбира се , нужно е много абстрактно и извратено мислене , за да осмислиш подобни "абсурдни" твърдения включително и това, че енергията е просто друго проявление на материята.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Преди големия взрив атомите на водорода /материята / от цялата вселена са свити в обем от 1 м3 без орбити на електроните абсолютно плътна материя.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
а, малко съм обърка въпросите. та края на космоса.
космоса, (вселената) непрекъснато се разширява във всички посоки, по инерция от големия взрив. преди години имаше някакво сложно изследване, подкрепено от купчина несмилаеми уравнения, което доказваше, че това разширяване ше продължи безкрай.
сега какво има отвъд стената, хоризонта, границата на разширяване?
казват, че красиви девойки карат голи последен модел бмв кабрио
не успях да се сдържа, сори
ми има това, което е имало преди Големия взрив, т.е. нищо
няма енергия време материя, и забележи ПРОСТРАНСТВО.
т.е. няма варянт да бръкнеш с един сензор или камера извън стената на вселенския мехур и да скиваш какво става. още повече, че вселената се разширява с недостижима скорост, т.е. не можеш да догониш стената на мехура.
космоса, (вселената) непрекъснато се разширява във всички посоки, по инерция от големия взрив. преди години имаше някакво сложно изследване, подкрепено от купчина несмилаеми уравнения, което доказваше, че това разширяване ше продължи безкрай.
сега какво има отвъд стената, хоризонта, границата на разширяване?
казват, че красиви девойки карат голи последен модел бмв кабрио

не успях да се сдържа, сори

ми има това, което е имало преди Големия взрив, т.е. нищо
няма енергия време материя, и забележи ПРОСТРАНСТВО.
т.е. няма варянт да бръкнеш с един сензор или камера извън стената на вселенския мехур и да скиваш какво става. още повече, че вселената се разширява с недостижима скорост, т.е. не можеш да догониш стената на мехура.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
P1tbuL написа:В подписа на един колега пишеше: "пийте си хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно, да не си подострите колите" !
....
Още го пише

Измислете как да накараме сегашното и следващото правителство да води политика ориентирана към подпомагане на малкия и средния бизнес.

Темата е хубава.
Най-много ми хареса въпросът и след това отговорът:
"Какво е имало преди големият взрив?"
"Имало е още по-голям експлозив!"
Звучи направо като виц

Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?