два свръх въпроса

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: два свръх въпроса

Мнение от acho.rs » 02 Юни 2012, 20:37

akula написа:а, малко съм обърка въпросите. та края на космоса.
космоса, (вселената) непрекъснато се разширява във всички посоки, по инерция от големия взрив. преди години имаше някакво сложно изследване, подкрепено от купчина несмилаеми уравнения, което доказваше, че това разширяване ше продължи безкрай.
сега какво има отвъд стената, хоризонта, границата на разширяване?
казват, че красиви девойки карат голи последен модел бмв кабрио :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
не успях да се сдържа, сори :help:
ми има това, което е имало преди Големия взрив, т.е. нищо
няма енергия време материя, и забележи ПРОСТРАНСТВО.
т.е. няма варянт да бръкнеш с един сензор или камера извън стената на вселенския мехур и да скиваш какво става. още повече, че вселената се разширява с недостижима скорост, т.е. не можеш да догониш стената на мехура.

Тая глупост с изкривяването на времето НИКОГА не може да ми докажат . Тва е една от мечтите , които са тотално абсурдни - телепортация и пътуване във времето . Тези глуспоти са съсипали не малко , иначе дори филми . Както казах по-горе - това че се провиквам в планината и човек на хълма отрсерща ме чува след 0,5 сек не значи че той е назад във времето ...

А това за големия взрива и как не е имало нищо - просто е измислено като отправна точка , защото за сега няма начин да се обясни нищо-то .

ентусиаст
Аватар
Кара: шлеп

Мнение от rottweiler » 02 Юни 2012, 20:52

acho.rs написа:Както казах по-горе - това че се провиквам в планината и човек на хълма отрсерща ме чува след 0,5 сек не значи че той е назад във времето ...

Ами ако аз се намирам на планета на 10 светлинни години от тебе и мигна 3 пъти с фенер4ето (образно нали), при теб тия 3 мигвания ще дойдат след 10 години закъснение. Демек ще видиш нещо което съм направил преди 10 години.
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 02 Юни 2012, 21:03

rottweiler написа:
acho.rs написа:Както казах по-горе - това че се провиквам в планината и човек на хълма отрсерща ме чува след 0,5 сек не значи че той е назад във времето ...

Ами ако аз се намирам на планета на 10 светлинни години от тебе и мигна 3 пъти с фенер4ето (образно нали), при теб тия 3 мигвания ще дойдат след 10 години закъснение. Демек ще видиш нещо което съм направил преди 10 години.

Хахаха - ако гледаш повторението на филма в 3 нощес - изоставаш ли във времето . Това какво виждаш няма връзка с това какво усещаш или това че тялото и веществото се променят/развиват/стареят . Когато за първи път бях на авиошоу ми беше странно как самолета като премине не се чуваше АСОЛЮТНО нищо и след 5 сек идваше "гръмотевицата" . Така че ти ако се движиш със скоростта на свтлината и дойдеш до мене и ритнеш топката , тя ще се помести и аз ще видя поместването но няма да видя теб . Дори хипотетично да ме попиташ - ами ако топката се ускори със скоростта на светлината - тогава аз няма да видя топката а само щетите които причинява , ако има такива . И в крайна сметка ако и те са със скоростт на светлината - просто ще гледаш минали събития , без тва да те подмладява/състарява/повлиява . Всъщност все още не е доказано че нещо може да се движи по-бързо от скоростта на светлината . Говореше за частици неутрино (дето са 0,0000000000001% по-бързи от светлината) , ам да си помислиш че тяло е способно на такова нещо и то чак в пъти по-висока скорост ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 02 Юни 2012, 21:09

acho.rs написа:
akula написа:а, малко съм обърка въпросите. та края на космоса.
космоса, (вселената) непрекъснато се разширява във всички посоки, по инерция от големия взрив. преди години имаше някакво сложно изследване, подкрепено от купчина несмилаеми уравнения, което доказваше, че това разширяване ше продължи безкрай.
сега какво има отвъд стената, хоризонта, границата на разширяване?
казват, че красиви девойки карат голи последен модел бмв кабрио :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
не успях да се сдържа, сори :help:
ми има това, което е имало преди Големия взрив, т.е. нищо
няма енергия време материя, и забележи ПРОСТРАНСТВО.
т.е. няма варянт да бръкнеш с един сензор или камера извън стената на вселенския мехур и да скиваш какво става. още повече, че вселената се разширява с недостижима скорост, т.е. не можеш да догониш стената на мехура.

Тая глупост с изкривяването на времето НИКОГА не може да ми докажат . Тва е една от мечтите , които са тотално абсурдни - телепортация и пътуване във времето . Тези глуспоти са съсипали не малко , иначе дори филми . Както казах по-горе - това че се провиквам в планината и човек на хълма отрсерща ме чува след 0,5 сек не значи че той е назад във времето ...

А това за големия взрива и как не е имало нищо - просто е измислено като отправна точка , защото за сега няма начин да се обясни нищо-то .

Изкривяването на време пространството е достатъчно добре обосновано от Айнщайн в теорията на относителноста.
А за останалото представи си че ядрото на атома на водорода е с размер на земята .Тогава електроните ще се движи по орбита някъде около края на слънчевата система /естествено при сферична такава/.Ако се премахне това разстояние в реалните атоми материята от цялата вселена би се събрала в обем от 1 м3 .Практически ние се намираме и сме изградени от празно пространство спрямо материята в началото на вселената.
atom_model_04.jpg

Разбира се това е опростено като метода с ябълките и крушите за което физиците моля да ме извинят.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 02 Юни 2012, 21:51

А за останалото представи си че ядрото на атома на водорода е с размер на земята .Тогава електроните ще се движи по орбита някъде около края на слънчевата система /естествено при сферична такава/.Ако се премахне това разстояние в реалните атоми материята от цялата вселена би се събрала в обем от 1 м3

Кой ти е източника - има яки грешки . Започваме от това че ядрото е 100 000 пъти по-малко от външните размери на атома и там средототочена 99,9999% от масата . Диаметъра на Земята е 12 000км . На малко по-възприемчиво сравнение - ако атома е с размерите на Земята , ядрото е колкото футболен стадион . Това с 1 кубичен метър е мехотворно - само масата на слънцето не може да се събере в 1 кубичен метър , да не говорим за масата на няколко стотин милиарда по няколко стотин милиона звезди + планети/прах/газ .
Това за което говориш - премахване на разстоянието между ядрата на атомите се нарична - неутронна звезда или по-популярно - ПУЛСАР . За да достигне до стадии пулсар една звезда трябва да е само 2-3 пъти по-тежка от Слънцето и пулсара който се получава на края на еволюцията на зездата е с размери най-малко 10 км диаметър :idea: - къде отиде на 1 кубичен метър .
Всъщност това е последния релано доказан стадии на живота на звездите . Следващия етап - черна дупка се нарича когато се наруши обвивката на ядрото и под действието на гравитацията пулсара колапсира до безкрайност . Всичко натам е фантастика и хипотези .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 02 Юни 2012, 22:02

И какво като го видя по-късно ? Аз пътувам във времето , понеже гледам вчерашните новини ли ?
В същото време ти - сетивата ти , тялото , клетката , пътуването ел. пулси по нервните клетки - нищо от това не се и доближава до тази скорост и ти де факто дори да пътуваш толкова бързо на практика не може да възприемеш или направиш абсолютно нищо . Нито ще ти остареят клетки , нито ще промениш времевия континиум . И всъщност няма и да има запис на нещо - защото ще е станало толкова адски бързо , че дефакто ще трае 0,00000001 секунда и няма да повлиае на нищо . Ще е нещо много по-мимолетно от мигване на окото - недостатъчно време да се случи каквото и да е .
Възприятията ни - звука и светлина , нямат нищо общо със хода на времето , който е необратим . Независимо какво и кога чувам и виждаме , времето си върви . . .
Теориите за пътуване във времето се прокламират от НП предавания и Холивуд , щот са голям извор на пари - на всеки му се иска да е възможно и му е супер-интересно ама нъцки :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 02 Юни 2012, 22:34

Мисля че боравиш с остарели понятия в квантовата механика. Щом успяха да докажат основните градивни частици на протоните в ядрото кварките и лептоните ще докажат и Х-бозона и предполагаемия засега гравитон.Предстоят нови открития така че важи една стара поговорка "никога не казвай никога"
Поздрави
П.П. предния ми пост касае теорията на Стивън Хокинг за големия взрив
http://vemiplast.wordpress.com/2011/03/ ... %B8%D0%B2/
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 02 Юни 2012, 22:51

Възможно е . От много време не съм се интересувал . Твърденията ми са верни и не са отречени още , но все пак са от 70те години . Вероятно има новости . Тази тема ме подтикна и започвам да търся някакви материали, за сега само комерс тип тру дъ уормхол :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 02 Юни 2012, 23:15

Ачо, за парадокса на близнаците си чел предполагам - какво ще кажеш?
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 03 Юни 2012, 1:44

Според мен има по-интересни въпроси за дискутиране...например:

Убиването на време поврежда ли вечността? :dunno:

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 03 Юни 2012, 12:15

smamf написа:Според мен има по-интересни въпроси за дискутиране...например:

Убиването на време поврежда ли вечността? :dunno:

убиването на време единственно намаля шансовете на идвида да има ф10 м5 :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
Мечтае да кара: 850
Детайли за колата: петица- хубавица

Мнение от akula » 04 Юни 2012, 17:57

Аcho RS, не те познавам лично, но винаги съм имал високо мнение за интелигентността ти, съдейки по постовете ти. защо поставяш квантовата физика на едно ниво с Нютоновата? имаш правилна логика, но в кантовата физика нещата са силно абстрактни и често антилогични.
сега, за телепортации и пътуване на времето не говорим ( точно преди 2а дена гледах филм по да винчи, дет най новите теории приемат че пътуване във времето е възможно, ама по добре да не коментираме).
все едно да твърдиш, че земята е плоска щото " ми нали виждам бе, плоска е" или като приемеш, че не е плоска, да питаш: е добре де, що тогава хората от долната страна не падат :D от гледна точка на сетива и логика нещата са плоска земя, но всички знаем , че истината е по друга.
иначе съм съгласен, че повечето в тази материя са недоказани и блуждаещи теории, който непрекъснато се променят. много от членовете на академичните среди поставят под съмнение някой аспекти или дори цялата теория на АЙНЩАЙН.

колега jordana, защо реши, че точно един кубик е размера. не може ли да е 0.9, или 1.5 примерно?

ПП ачо, не съм си променил мнението ве, сега да не седнеш да ме храниш :bchug:
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 04 Юни 2012, 18:24

Еми даже според теорията за големия взрив приемат че е била концентрирана в една точка даже не е и обем .Самата теория за ГВ не дава ясно обяснение какво се случва точно в самото начало а започва от 1/1000 от секундата след началото.Тази хилядна част всъщност е най важната.Но както и ти казваш това са само теории .Има и още няколко които пък изключват такова събитие като големия взрив .Последно казват че дори имало открити звезди с възраст по голяма от тази на вселената и незнам .Станаха много въпросителните в последните години.С интерес очаквам някакви резултати от тоя прословут колайдер поне на квантово ниво да има развитие на тия теории .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 04 Юни 2012, 20:28

Jordana написа:Еми даже според теорията за големия взрив приемат че е била концентрирана в една точка даже не е и обем .Самата теория за ГВ не дава ясно обяснение какво се случва точно в самото начало а започва от 1/1000 от секундата след началото.Тази хилядна част всъщност е най важната.Но както и ти казваш това са само теории .Има и още няколко които пък изключват такова събитие като големия взрив .Последно казват че дори имало открити звезди с възраст по голяма от тази на вселената и незнам .Станаха много въпросителните в последните години.С интерес очаквам някакви резултати от тоя прословут колайдер поне на квантово ниво да има развитие на тия теории .

Нали ти казах - това с Биг Бенг е измислено точно както е измислен Бог - това е отправна точка , която не се осопорва , защото няма информация и методи които да ни обяснята - как , защо и кога .
akula написа:Аcho RS, не те познавам лично, но винаги съм имал високо мнение за интелигентността ти, съдейки по постовете ти. защо поставяш квантовата физика на едно ниво с Нютоновата? имаш правилна логика, но в кантовата физика нещата са силно абстрактни и често антилогични.
сега, за телепортации и пътуване на времето не говорим ( точно преди 2а дена гледах филм по да винчи, дет най новите теории приемат че пътуване във времето е възможно, ама по добре да не коментираме).
все едно да твърдиш, че земята е плоска щото " ми нали виждам бе, плоска е" или като приемеш, че не е плоска, да питаш: е добре де, що тогава хората от долната страна не падат :D от гледна точка на сетива и логика нещата са плоска земя, но всички знаем , че истината е по друга.
иначе съм съгласен, че повечето в тази материя са недоказани и блуждаещи теории, който непрекъснато се променят. много от членовете на академичните среди поставят под съмнение някой аспекти или дори цялата теория на АЙНЩАЙН.

колега jordana, защо реши, че точно един кубик е размера. не може ли да е 0.9, или 1.5 примерно?

ПП ачо, не съм си променил мнението ве, сега да не седнеш да ме храниш :bchug:

Да - пообърках ги малко . Исках да кажа , че за реалния живот дори да намериш екстремно бърз начин за придвижване , пак е абсолютно невъзможно да възприемеш нещо , камо и да влиаеш на времето . Това щом е невъзможно , какъв е смисъла да се дискутира толкова и някой да се опитва да ни даде надежди че ще пътуваме във времето и ще се телепортираме .
За размрите на вселената - едни пулсар е минимум 10ин км диаметър - за вселеаната , всеки да се сеща . Всъщност самата теория за взирва е абсурдна - материята не напуска ченра дупка - как така ще се взриви , камо ли да достигне из целия космос .
Nickelback написа:Ачо, за парадокса на близнаците си чел предполагам - какво ще кажеш?

Не съм чувал . Тези дни имам време , ще се разровя яко за въпросите повдигнати из цялата тема .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 04 Юни 2012, 20:31

Аз за бозоните и тн - според мен се отчита дейност от учените . След като са открити клетки , са питали - а те от какво са направени - атоми ! - А те ? Ядро + електрони ! А от какво е направено ядрото ?
- от протони и неутрони ! А от какво са направени те - хоп , тези години - нови частици - кварки ли бяха как се казваше . А те от какво са създадени тогава ? Периодично ще си слизат учените на по-ниско ниво докато накрая не се стигне до това че всичко е енергия и енергията е материя и 1=0 ...

ПС:леле и аз стигнах до извода че не би трябвало да съществуваме :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата