Човешкият ни материал...
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Човешкият ни материал...
Българин се е удавил в Англия, за да спаси 5-годишно момиче
http://novatv.bg/news/view/2012/05/30/3 ... %87%D0%B5/
32-годишен българин посмъртно беше признат за герой от цяла Англия. Пламен Петков се удавил, спасявайки живота на малко момиче.
На 26 май следобед той бил на плаж в Западен Уитеринг, разказва пресата в Англия. Пламен видял, че в морето има дете, което се дави. Въпреки силното течение скочил, за да го спаси. Успял да вдигне 5-годишното момиче над водата и да го подаде на жена, която била близо до брега. Самият той обаче не е успял да доплува до сушата и течението го отнесло навътре в морето. Спасителите на плажа и лекарите са опитвали да спасят живота му в продължение на 40 минути, но не успели.
След смъртта на Пламен, близките му подеха кампания, с която искат да се обезопасят плажовете във Великобритания. Загиналият Пламен живеел там с приятелката си. От седем години работел като електротехник. Колегите му го описват като изключително всеотдаен и добър човек, пишат английските медии и определят българина като истински герой.
Като се замисля, може би изобщо не ни е лош човешкия материал, или поне (голяма) част от него...
Особено като направя паралел с една съвсем прясна случка http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1374477
http://novatv.bg/news/view/2012/05/30/3 ... %87%D0%B5/
32-годишен българин посмъртно беше признат за герой от цяла Англия. Пламен Петков се удавил, спасявайки живота на малко момиче.
На 26 май следобед той бил на плаж в Западен Уитеринг, разказва пресата в Англия. Пламен видял, че в морето има дете, което се дави. Въпреки силното течение скочил, за да го спаси. Успял да вдигне 5-годишното момиче над водата и да го подаде на жена, която била близо до брега. Самият той обаче не е успял да доплува до сушата и течението го отнесло навътре в морето. Спасителите на плажа и лекарите са опитвали да спасят живота му в продължение на 40 минути, но не успели.
След смъртта на Пламен, близките му подеха кампания, с която искат да се обезопасят плажовете във Великобритания. Загиналият Пламен живеел там с приятелката си. От седем години работел като електротехник. Колегите му го описват като изключително всеотдаен и добър човек, пишат английските медии и определят българина като истински герой.
Като се замисля, може би изобщо не ни е лош човешкия материал, или поне (голяма) част от него...
Особено като направя паралел с една съвсем прясна случка http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1374477
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Re: Човешкият ни материал...
Съжалявам за момчето, че е изгубило живота си. От друга страна - със сигурност си е изкупил всичките грехове умирайки, за да спаси чужд живот и сега е на по-добро място.
Че сме човечни, така е. Въпреки, че животът ни е направил егоисти, за да оцеляваме. Но каква е целта на темата? Каква е връзката на това момче със гърците, които са пребили холандеца? С тая тема доказваш само колко си комплексиран и явно някой грък те е мачкал докато станеш такъв
Всяка втора дума ти е против гърците. Даже и тая тема сигурно затова си я пуснал - "българите спасяват хора, а гърците пребиват чужденци". Защо постоянно създаваш интриги не мога да разбера 

Че сме човечни, така е. Въпреки, че животът ни е направил егоисти, за да оцеляваме. Но каква е целта на темата? Каква е връзката на това момче със гърците, които са пребили холандеца? С тая тема доказваш само колко си комплексиран и явно някой грък те е мачкал докато станеш такъв

- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
България - страната на крайностите! Родина на най-стойностните хора и на най-големите боклуци. Факт!
Yanko Petrov написа:каква е целта на темата? Каква е връзката на това момче със гърците, които са пребили холандеца?
Целта на темата е всеки да сподели каквото му е на сърце. Кавото иска. И както го чувства.
А за връзката с гърците - беше много скоро тази грозна случка и ми се запечата в съзнанието. И сега просто ми изплува и правя паралел. Това е единственото общо. И го споменах съвсем между другото. Жалко, че (поне засега) се обсъжда повече от героичната постъпка на нашето момче...
а в същото време днес в дъжда пе****аст с голф 3 прегази възрастна жена на пешеходна пътека (която има маркировка, знак и мигащи оранжеви светлини отгоре), като я изхвърли на 15 !!! метра след пътеката и избяга
жената беше контактна, но не можеше да се движи, линейката и полиция дойдоха на 10тата минута... полицаите дори не регулираха движението и НЕ помогнаха на санитара от линейката да я качат (който го е вземала линейка знае за какво става въпрос) ами казваха на очевидците да помогнат и трябваше ние да помагаме! не взеха показания на очевидците и като цяло си драпаха та****те
една птичка пролет не прави!
жената беше контактна, но не можеше да се движи, линейката и полиция дойдоха на 10тата минута... полицаите дори не регулираха движението и НЕ помогнаха на санитара от линейката да я качат (който го е вземала линейка знае за какво става въпрос) ами казваха на очевидците да помогнат и трябваше ние да помагаме! не взеха показания на очевидците и като цяло си драпаха та****те
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- zxsport
-
Хаос написа:а в същото време днес в дъжда пе****аст с голф 3 прегази възрастна жена на пешеходна пътека (която има маркировка, знак и мигащи оранжеви светлини отгоре), като я изхвърли на 15 !!! метра след пътеката и избяга
Слуюката да не е до Фантастио м/у Стефан Караджа и Х. Димитър, че подобен екшън се разигра почти пред мен?!
ПО ТЕМАТА - Човешкият ни материал е мнноооооогоооооо зле и днес се убедих за пореден път - жената пуска "малкия" (1 г.) да си играе в един парк, наоколо 3 майки, 1 баба и 4 бр. дечица (1-4г.). Аз пристигнах със закъснение на събитието, но се изумих като видях, че 2 от децата си играеха с боклуците изкарани от близката кофа, а другите 2 им подаваха от самата кофа каквото намерят!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
НЯМАМ ДУМИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Майки, баби и т.н. бяха до тях в този момент и никой не им направи забележка! Оставиха ги да си правят к'вото си искат ...
Падна ми пердето, веднага си взех детето да не е близо до "гамените", обаче к'во да видя - играчките на моето момче се озовават в кошчето за боклук! Нема смисъл да казвам нататък аз как реагирах и какво се случи, но толкова безотговорни "майки" да има просто не ми го побира акъла....
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Жалко за младежа...
Само не разбирам какво общо имат гърците и в тая тема...Моля те,отиди на доктор да ти излекува фобията,тея гърци ще ти разтурят младостта ,то бива нещастна и не споделена любов,ама в всяка тема е вече сериозно заболяване.
Само не разбирам какво общо имат гърците и в тая тема...Моля те,отиди на доктор да ти излекува фобията,тея гърци ще ти разтурят младостта ,то бива нещастна и не споделена любов,ама в всяка тема е вече сериозно заболяване.
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Хаос написа:една птичка пролет не прави!
Много точно казано и с това темата може да се заключи, изтрие или дезинтегрира....
Иначе евала на човека, а такива хора има и в държави с най-лошата репутация.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
flame написа:...
аз пък се чудя как така направи паралел именно с гърците, а не например с това:
http://bgfootball.com/new.php?id=7273
или това:
http://bg.time.mk/read/d203d16d18/52136e3451/index.html
или пък това:
http://www.blitz.bg/news/article/109228
или това:
http://www.vsekiden.com/87243/%D0%BE%D0 ... B0-%D0%BA/

Наистина жалко не само за момчето, но и за паметта му... Като гледам само 1/4 от коментарите са за подвига му, а останалите - за гърците, за селяните с голфовете, що съм се бил сетил за тва, а не за онова
Въпреки че изрично бях казал, че подвигът на момчето е акцентът на темата, а останалото го споменах съвсем между другото 

flame написа:...Въпреки че изрично бях казал, че подвигът на момчето е акцентът на темата, а останалото го споменах съвсем между другото
ами ако съвсем м/у другото беше пропуснал да споменеш "останалото" едва ли щеше да има коментари, различни от такива за подвига на момчето

но понеже жалкото ти хейтване спрямо гърците не ти дава мира и не можа да стърпиш да ги намесиш И в тая тема /която всъщност няма нищо общо с тях/ логично получаваш и такива отговори...с други думи-каквото повикало, такова се обадило...

zazomazo написа:flame написа:...Въпреки че изрично бях казал, че подвигът на момчето е акцентът на темата, а останалото го споменах съвсем между другото
ами ако съвсем м/у другото беше пропуснал да споменеш "останалото" едва ли щеше да има коментари, различни от такива за подвига на момчето![]()
но понеже жалкото ти хейтване спрямо гърците не ти дава мира и не можа да стърпиш да ги намесиш И в тая тема /която всъщност няма нищо общо с тях/ логично получаваш и такива отговори...с други думи-каквото повикало, такова се обадило...
Може ли първо да те помоля да си обосновеш твърдението, че хейтвъм гърците - за които най-общо мнението ми е, че едно време са били люлка на цивилизациите, а сега са яко у гъзо?

Или може би искаш да кажеш, че като поствам линкове към коментари на авторитетни международни автори и издания относно кризата в Гърция, значи съм хейтър?

Ако това е твоята логика, тогава авторите на коментарите и изданията, които са ги публикували (и ги публикуват редовно

А истински жалкото знаеш ли кое е?... Жалкото е, че в БЪЛГАРСКИ форум се обсъжда подвигът на един достоен българин, но вместо това да се обърне подобаващо внимание именно на героизма на трагично загиналия българин, някои български "граждани" скачат - все едно едикакво си им е влязло едикъде си - в защита на шайка гръцки гамени, защото последните били мимолетно споменати наред с основната тема.

Ако това беше гръцки форум - дори да не са прави, нормално щеше да е гърците да скочат като ужилени. Но въпреки това мисля, че дори гърците щяха да отдадат по-голяма почит на българското момче - за разлика от българските "граждани".

още една опоречена тема!
Мир на праха му. Истински герой!
Мир на праха му. Истински герой!
ima 2 vida hora: P*tki s p*tki i p*tki s p*tki

flame написа:...
Може ли първо да те помоля да си обосновеш твърдението, че хейтвъм гърците ....

разбира се

фактът, че:
в почти всяка твоя тема не пропускаш дебело да подчертаеш колко са зле гърците, колко са дебелогъзи и мързеливи/цитирам по памет/
определено търсиш негативни събития при тях, за да ни ги навреш в лицата тук, като същевременно абсолютно идентични ситуации у нас и в останалия свят ги подминаваш,
дори и в тема като тази за героизма на един човек намираш за уместно да направиш паралел с гърците....
това на прима виста...малко ли ти е?
за сметка на това пък не съм прочел нито един твой позитивен пост по отношение на тях, не съм прочел никъде да си показал състрадателност към положението, в което се намират гърците в момента....
на фона на позитивната ти позиция в живота, която демонстрираш в абсолютно всички теми, негативизма ти спрямо гърците определено се набива в очи...
и в следствие на всичко това аз трябва да си мисля, че не хейтваш гърците?

zazomazo написа: в почти всяка твоя тема не пропускаш дебело да подчертаеш колко са зле гърците, колко са дебелогъзи и мързеливи
Така е, но с изключение на "дебелогъзЕСТИ" (алоу, човекът-речник!

Или може би ако го прочетеш във вестника или чуеш по новините - проблем няма, но ако аз линкна същото...

Не обичам да давам тон в живота на хората, но ако бях на колегата Е.Димитров може би щях да ти дам мъдри напъствия, свързани със здравната система

zazomazo написа:определено търсиш негативни събития при тях, за да ни ги навреш в лицата тук, като същевременно абсолютно идентични ситуации у нас и в останалия свят ги подминаваш
Така е, но толкова негативни събития - и като брой, и като интензитет - в момента никъде другаде по света няма

А освен това се старая да съм максимално обективен и да не си затварям очите пред нищо. Справчица, специално за теб:

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... F#p3333188
zazomazo написа:не съм прочел нито един твой позитивен пост по отношение на тях, не съм прочел никъде да си показал състрадателност към положението, в което се намират гърците в момента....
Тук леко не съм съгласен

Първо на първо - "люлка на човешките цивилизации" - не ти ли се струва някак си лееееекинко позитивно?

Каквото има друго хубаво също съм го отбелязвал - напр. хубавите плажове и природа и т.н.
Виж за състрадателността имаш право... просто някак си не ми се вързва да съчувствам на някой ултра нагъл човек

Бате, представи си, че си дал 1000 кинта заем на твой познат и той вземе, че ги опука по таверните и накрая яко го закъса. И ти му влизаш в положението и му опрощаваш 70% от 1000-та лева (въпреки че и на теб ти трябват!), а останалите 300 кинта му казваш да ги върне за няколко години, когато има възможност. И този същия закъсал индивид, след време чуеш как разправял по твой адрес, че си бил коравосърдечен изрод - как вместо да му опростиш всичките 1000 кинта и да му дадеш още някой лев назаем, защото е много закъсал - ти си проявил коравосърдечие и си му опростил "само" 70% от заема. Батка, за да продължиш да съчувстваш на такъв индивид - според мен трябва или много турски сериали да гледаш, или да ходиш от време на време до 4-ти километър, не мислиш ли?

zazomazo написа:на фона на позитивната ти позиция в живота, която демонстрираш в абсолютно всички теми, негативизма ти спрямо гърците определено се набива в очи..
Вярно е това!

И при това положение си прав, че вероятно много се набива на очи...
И въпреки това ми се струва, че сериозно трябва да се замислиш над края на предния ми пост в тази тема

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2