...и все пак българщината е жива!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

...и все пак българщината е жива!

Мнение от flame » 03 Юни 2012, 15:32

http://btvnews.bg/video/news/blgarcheta-v-amerika.html

Уважение заслужават способните българи (образовани и начетени, имащи талант на творци и т.н. и т.н.), които по един интелигентен и похвален начин представят българската реалност и говорят открито за проблемите и техните възможни решения. Но истински поклон заслужават онези от тях, които въпреки всички огромни трудности, полагат неимоверни усилия и в крайна сметка постигат нещо, което на пръв поглед може да изглежда незначително, но всъщност е достоен пример. Подобно на Ботевата чета, която е наброявала по-малко от 200 души, които едва ли са щели да освободят България – но пък са дали светъл пример, който се е превърнал в истински завет за поколенията българи…

И в този ред на мисли би ми било много любопитно да разбера от alx и други колеги, които са се установили за постоянно в чужбина, как стои този въпрос при тях.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Re: ...и все пак българщината е жива!

Мнение от ivoo » 03 Юни 2012, 16:28

Волен-е / Сидеров/ ти ли си бе ? :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Юни 2012, 16:42

ivoo написа:Волен-е / Сидеров/ ти ли си бе ? :mhihi:

Не, Капка е :lol: Шегата настрана - моля ви по никакъв начин да не политизираме темата!

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 03 Юни 2012, 16:50

Тря си направиш тема-монолог "Размисли и страсти на пламъчко-мечтателника", вместо да пускаш по 3 на ден

пс.Чакам си шоколадовите бонбони ...
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 03 Юни 2012, 17:25

Аз пък мисля ,че не е особено трудно да направиш нещо като потече паричната лавина към теб , трябва само организация и правилен подход. Интересно ми е без кинти как стават тези неща ? В Авганистан децата учат на една срутена стена на която има дъска и 1 даскал на 100 човека и имат желание да го правят и се борят без пари ... Студентите учат на спокойствие в джамията ,а не в Ориент 33 и подобни . Та в тоя ред на мисли българщината отдавна е умряла и погребана , то за това като видиш в България добър човек го застреляй да не се мъчи ...
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Юни 2012, 18:38

Ronka написа:Тря си направиш тема-монолог "Размисли и страсти на пламъчко-мечтателника", вместо да пускаш по 3 на ден

пс.Чакам си шоколадовите бонбони ...

Какъв монолог, душко - целта е да стане дискусия, а аз лично бих се радвал да си разширя кръгозора с нови неща, които не знам - в случая очаквам с интерес мненията на колегите, заживели постоянно в чужбина ;)

А бонбоните са франко флейма :winky: :mrgreen:

DirtySouth написа:българщината отдавна е умряла и погребана , то за това като видиш в България добър човек го застреляй да не се мъчи ...

Що бе, колега - на в репортажа от Чикаго според мен се вижда точно обратното...

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 03 Юни 2012, 23:25

http://www.ecolebulgaredeparis.fr/

И все пак нямам намерение да го записвам , понеже нямам намерение да се връщам !
Писмо и четмо ще научи от мен , както и по-важните исторически факти от нашата история , все пак е и български гражданин :yes:
Изображение

Назад към Извън Темата