задачка закачка

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

задачка закачка

Мнение от Johnnie1 » 21 Май 2012, 23:09

имам едно ранчо, там обичам да използвам знанията си от "направи си сам" (които са доста зле), така разпускам, но сега трябва да се правя и на архитект, нещо, което и в следващите 10 живота няма да бъда :mhihi: в задачата се търси, колко куб.м цимент трябва да използвам в басейн със следните размери. достатъчна ли е тази дебелина за 7000литра вода, като се има впредвид че ще използвам и арматура разбира се. другото, което се чудя, ако диаметъра не 3метра, а 6 при височина 1.20 височина (т.е 33,500 литра) колко дебели трябва да бъдат стените?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна Johnnie1 на 22 Май 2012, 4:40, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Re: задачка закачка

Мнение от DLVasilev » 22 Май 2012, 1:46

Според простите сметки излиза 6,57 кубика бетон.
Възможно е и да греша, все пак такива работи не съм смятал от много време и съм позабравил разни формули и т.н., но мисля че е така.
Сметките са според зададените размери ;)
Изображение
ATR-42/72

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 22 Май 2012, 16:41

Тука трябва да си най обкновен конструктор , архитект не е необходимо :) освен ако не мислиш и хотел към тоз басейн :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 22 Май 2012, 18:56

DLVasilev написа:Според простите сметки излиза 6,57 кубика бетон.
Възможно е и да греша, все пак такива работи не съм смятал от много време и съм позабравил разни формули и т.н., но мисля че е така.
Сметките са според зададените размери ;)

доколкото виждам си го сметнал басейна с 6м диаметър, то тогава кубиците трябва да бъдат вярни, понеже аз го сметнах с 3м диаметъра и малко по-дебели стени и ми излиза наполовина (3куб и малко) то и конструктор да си не е лесно, има си хора за всичко, но искам да се науча да правя елементарни сметки за да си копам и строя там :mrgreen: а какъв клас бетон се използва за такива басейни?

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 22 Май 2012, 20:02

Аз се чуда блато ли ще правиш или басейн ? С копането на дупка и пулнене с бетон става блато, басейн е друго нещо, басейнта има филтрираща система и т,н и т,н, баща ми е правил басейни и ми е разказвал, то си е голема чудо тва басейна.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на китайско

Мнение от /ASTERIX/ » 22 Май 2012, 20:45

N.Mihaylovski написа:Аз се чуда блато ли ще правиш или басейн ? С копането на дупка и пулнене с бетон става блато, басейн е друго нещо, басейнта има филтрираща система и т,н и т,н, баща ми е правил басейни и ми е разказвал, то си е голема чудо тва басейна.

Прав си колега, като си направих басейна от мерак :lol: го напълних преди да съм сложил филтриращата станция и направо не повярвах как за три дни стана един зелен жабарник...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 04 Юни 2012, 1:44

JIKI_RACER написа:Тука трябва да си най обкновен конструктор , архитект не е необходимо

:no:
Много груба грешка!
Категорично е нужен одобрен проект! Изготвен от архитект, начело на колектив от проектанти - конструктор, ВиК, Ел...
Всичко останало е незаконно!!! => Доста уязвимо - автоматично става задачка-закачка за контролните органи, освен това и опасно - това са тонове вода за управление, най-общо казано!
А в какви отношения сте със земетресенията? :roll:
"... _ _ _ ..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 04 Юни 2012, 16:04

stozashto написа:
JIKI_RACER написа:Тука трябва да си най обкновен конструктор , архитект не е необходимо

:no:
Много груба грешка!
Категорично е нужен одобрен проект! Изготвен от архитект, начело на колектив от проектанти - конструктор, ВиК, Ел...
Всичко останало е незаконно!!! => Доста уязвимо - автоматично става задачка-закачка за контролните органи, освен това и опасно - това са тонове вода за управление, най-общо казано!
А в какви отношения сте със земетресенията? :roll:

Много хубаво го каза ,ама тука явно не трябва да се дават пари , а тия проектанти и те БМВта карат , и аз карам :) .
Един конструктор може да му сметне какво му е необходимо за изпъленение , оттам нататък ще трябва филтриране на водата или тъй нареченоото преечистване , някой друг реагент вътре или ще хвърляме син камък с лопатата . На така зададената задача такъв отговор.
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 94' 525тдс
Мечтае да кара: совалка

Мнение от AceMF » 05 Юни 2012, 22:16

Диаметърът няма значение за дебелината на стените, височината им има. Това е за басейн с диаметър 6м. За такъв с 3м може да намалиш всички количества - около 4 пъти за дъното и около 2 пъти за стените. Детайлът е от голям басейн на курортен комплекс.

Потребител
Аватар

Мнение от Johnnie1 » 05 Юни 2012, 22:27

JIKI_RACER написа:

нищо не искам да скрия, както казах, просто хоби ;) в момента в който трябва всичко да се узакони си спазвам всички закони

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 06 Юни 2012, 0:39

Johnnie1 написа:нищо не искам да скрия, както казах, просто хоби ;) в момента в който трябва всичко да се узакони си спазвам всички закони

О'кей за хобито, но ще е по-икономично, ако макетът не е в М 1:1... ;)
Колкото до "узаконяването" (ако изобщо съществува), редно е то да предшества изпълнението.

Желая успех и сбъднати мечти! :yes:
"... _ _ _ ..."

Назад към Извън Темата