два свръх въпроса
Модератор: Общи модератори
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Re: два свръх въпроса
Ето малко филмчета (вселена) има стари има нови. 

- akula
- младши ентусиаст
-
- Кара: e21,е34, астрахаш,цлк-в208
- Мечтае да кара: 850
- Детайли за колата: петица- хубавица
отсега казвам, че Ачо няма да приеме парадокса на близнаците.
Ачо, сигурно си го чуал, ама си забравил. и аз не помня точната опитна постановка, но идеята е, че имаме 2а близнака. единия пътува в дълбокия космос Х светлинни години. връща се , за него пътуването е траело няколко секунди. но на земята са минали години, и неговия брат е вече старец. този дисбаланс се доказва с уравнения, и дава основа на твърдението за пътуване във времето. проблема е в скоростта на светлината, както сам каза.
JORDANA, именно това имах предвид- всичко е съсродоточено в точка, т.е. няма пространство. и време също.
ПП Ачо, ми нали туй ти думам бре: енергия=материя.
ПП2. тая теория за големия взрив наистина звучи много теологично.
даже , май Дан Браун имаше една кника, в която обясняваше, че теорията за Big Bang всъщност е рзпространена от църквата.
не съм му фен де, чета го от немай къде, като няма друго.
Ачо, сигурно си го чуал, ама си забравил. и аз не помня точната опитна постановка, но идеята е, че имаме 2а близнака. единия пътува в дълбокия космос Х светлинни години. връща се , за него пътуването е траело няколко секунди. но на земята са минали години, и неговия брат е вече старец. този дисбаланс се доказва с уравнения, и дава основа на твърдението за пътуване във времето. проблема е в скоростта на светлината, както сам каза.
JORDANA, именно това имах предвид- всичко е съсродоточено в точка, т.е. няма пространство. и време също.
ПП Ачо, ми нали туй ти думам бре: енергия=материя.
ПП2. тая теория за големия взрив наистина звучи много теологично.
даже , май Дан Браун имаше една кника, в която обясняваше, че теорията за Big Bang всъщност е рзпространена от църквата.
не съм му фен де, чета го от немай къде, като няма друго.
-харчи малко а бега много, чупи се трудно а се поправя лесно, що е то?
-БМВ е34
-БМВ е34
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Хах - позна за теорията на близнака - пълен абсурд . Огромно объркване на възприятие с време . Както казах , това че съм прочел че съм имал брад близнак или гледам запис от неговите първи стъпки , как по дяволите ме връща назад във времето .
Преди много години имаше такава глаоблъсканица - научно и с формули беше доказано че 1=0 . Трябваше да се открие къде е камъка който обръща каруцата и той беше точно едно условно допускане
Преди много години имаше такава глаоблъсканица - научно и с формули беше доказано че 1=0 . Трябваше да се открие къде е камъка който обръща каруцата и той беше точно едно условно допускане

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
хА ХА налазил те е парадокса на " стареца".Самият Айнщайн по едно време даже е отричал съществуването на понятието време. После може би за да не изглежда съвсем луд го обединява с пространството във понятието континиум.Та си мисля че ако не съществува такова нещо като "време" къде по дяволите ще пътуваме ? Та ние и в момента реално го правим тъй като нашата галактика се движи с около 400 000 км в час заедно с нас на борда.Доста бавно но все пак достатъчно .Нищо чудно това пътуване във времето да не е възможно да се извърши на земята а да е достъпно само в открития космос .Не смея да кажа космически вакуум щото вече има теория и че вакуума не е вакуум тъй като в природата няма празно пространство.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
По въпроса за пътуване във времето ...нека си представим следната постановка.
Откъсваме два горе долу еднакви домата.
Домат №1 оставяме на слънце а домат №2 слагаме в камерата на хладилника.
След 30 дена изваждаме №2 и воала той е скокнал в бъдещето недостъпно вече
за №1
Примера е елементарен и няма за цел криогенна камера за пътуване в бъдещето.По скоро мисля че едно измъкване от законите по които се движи познатата ни материя би ни запратило в бъдеще /силна гравитация черна дупка или нещо подобно/по избор без да е необходимо да се прави нещо друго.За миналото съм почти убеден че невъзможно да се върне назад нещо.
Откъсваме два горе долу еднакви домата.
Домат №1 оставяме на слънце а домат №2 слагаме в камерата на хладилника.
След 30 дена изваждаме №2 и воала той е скокнал в бъдещето недостъпно вече

Примера е елементарен и няма за цел криогенна камера за пътуване в бъдещето.По скоро мисля че едно измъкване от законите по които се движи познатата ни материя би ни запратило в бъдеще /силна гравитация черна дупка или нещо подобно/по избор без да е необходимо да се прави нещо друго.За миналото съм почти убеден че невъзможно да се върне назад нещо.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
acho.rs написа:Хах - позна за теорията на близнака - пълен абсурд . Огромно объркване на възприятие с време . Както казах , това че съм прочел че съм имал брад близнак или гледам запис от неговите първи стъпки , как по дяволите ме връща назад във времето .
Ачо, защо отричаш това явление? Доказвано е многократно:
http://www.npl.co.uk/news/time-flies
Не става въпрос за възприятие. Имаме два синхронизирани атомни часовника, единия го качваме на самолет, другият - остава на земята. След пътуването получваме, че пътуващия часовник е "по-назад" от другия. Става въпрос за наносекунди, но е факт. Все пак не можем да постигнем скорост близка до светлинната, че да излезе това още по-наяве

http://en.wikipedia.org/wiki/Lorentz_factor
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
За мен първо трябва да разберем какво движи нас самите.Каква енергия има в нас.Защото нашите тела,нашите мозъци и всичко се контролира от енергия която преди да дойде в телата ни е била на друго място е изпълнявала друга функция.
И .... къде ще отиде след като ни напусне.Според мен чак когато приключим човешкият си път тогава ще разберем какво става всъщност в вселената и какво изобщо е тя.
Имаше и един пример за тази теория.Ще се опитам да го цитирам по памет защото така и не ми стана ясно как точно се получават така нещата.
Примерно един астронафт,излита от земята със скоростта на светлината,изминава разтояне Х във вселената и се връща на мястото от където е излетял и в момента на връщането си той може да види момента на излитането си
По тази логика той със неговата скорост влиае и на околната среда.Ако примерно аз съм изпращачът на този астронафт,в момента в който той каца след пътуването аз все още ще го изпращам - по какъв начин той влиае на мен!!!
И по тази логика той трябва да може да види и момента на кацането си!Нещо не ми се връзват нещата.
Имаше и един опит на някакъв учен(не се сещам на кой точно) - опитът представлява следното:
В единия край на една маса има лазер който изпраща лъч към някаква друга джиджавка която се намира на срещоположния край на същата маса.
Така - този лъч светлина се движи със скоростта на светлината и така - оказва се,че тази джиджавка приема лъча светлина някакви хилядни части от секундата преди самият лъч да бъде изпратен....Малко налудничеви неща.
А пътуването във времето го обесняват че става,чрез свиване на пространството....също не ми стана много ясно.
Не знам тъп ли да се чувствам или...
И .... къде ще отиде след като ни напусне.Според мен чак когато приключим човешкият си път тогава ще разберем какво става всъщност в вселената и какво изобщо е тя.
Имаше и един пример за тази теория.Ще се опитам да го цитирам по памет защото така и не ми стана ясно как точно се получават така нещата.
Примерно един астронафт,излита от земята със скоростта на светлината,изминава разтояне Х във вселената и се връща на мястото от където е излетял и в момента на връщането си той може да види момента на излитането си

По тази логика той със неговата скорост влиае и на околната среда.Ако примерно аз съм изпращачът на този астронафт,в момента в който той каца след пътуването аз все още ще го изпращам - по какъв начин той влиае на мен!!!
И по тази логика той трябва да може да види и момента на кацането си!Нещо не ми се връзват нещата.
Имаше и един опит на някакъв учен(не се сещам на кой точно) - опитът представлява следното:
В единия край на една маса има лазер който изпраща лъч към някаква друга джиджавка която се намира на срещоположния край на същата маса.
Така - този лъч светлина се движи със скоростта на светлината и така - оказва се,че тази джиджавка приема лъча светлина някакви хилядни части от секундата преди самият лъч да бъде изпратен....Малко налудничеви неща.
А пътуването във времето го обесняват че става,чрез свиване на пространството....също не ми стана много ясно.
Не знам тъп ли да се чувствам или...

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Яко фантастика...при положение, че процесите на собствената ти земя не са ясни на тия учени, а се осланят на теории, та дори и строежа й, тръгнали да обясняват вселената
Атомни часовници и т.н., и кво отчита часовника и кой кво забавя, като двата са при различни условия...а и самото въртене на земята не е постоянно и не се влияе от законите дето сме (хората) ги измислили, т.е тамън си хванал някъв цикъл във въртенето и хоп тая те изметка и пак си от начало
....

Атомни часовници и т.н., и кво отчита часовника и кой кво забавя, като двата са при различни условия...а и самото въртене на земята не е постоянно и не се влияе от законите дето сме (хората) ги измислили, т.е тамън си хванал някъв цикъл във въртенето и хоп тая те изметка и пак си от начало

Еуементарно Уотсън, за взрив си требе експлозив, както каза колегата.
Аз обаче искам да доразвия въпроса и да питам:
На кой, аджеба, му тябваше да го пали тоя експлозив?!
Хипотезите ми са 2:
1. България съществува отпреди големио взрив, щото както знаем само у нас експлозивите гърмят сами. Днес отново се доказа.
2. Тук може да е намесена Ал Кайда. Тази хипотеза обаче веднага отпада, щото Ал Кайда гърмят в името на Аллах, а преди големия взрив Аллах не е имало. За резервна хипотеза остават хАмериканците, те много обичат да си играят на войници. Е, добре де, ама нали са държава на няколко стотин години само.
Ох, съвсем се обърках, ще взема да подремна.
Аз обаче искам да доразвия въпроса и да питам:
На кой, аджеба, му тябваше да го пали тоя експлозив?!
Хипотезите ми са 2:
1. България съществува отпреди големио взрив, щото както знаем само у нас експлозивите гърмят сами. Днес отново се доказа.
2. Тук може да е намесена Ал Кайда. Тази хипотеза обаче веднага отпада, щото Ал Кайда гърмят в името на Аллах, а преди големия взрив Аллах не е имало. За резервна хипотеза остават хАмериканците, те много обичат да си играят на войници. Е, добре де, ама нали са държава на няколко стотин години само.
Ох, съвсем се обърках, ще взема да подремна.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Всеки е свободен да вярва в каквото си иска . Пътуване във времето е невъзможно , поне за мен . Всеки да вярва че може изкривява постранстото , времето , да се телепортира , пътува през галатики с инертност от черни дупки и тн . Обясних защо смятам теорията за абсурдна .
За мен най-глемия въпрос е - от какво са съставени атомите ? От какво е съставна стената наядрото . Протоните от какви тухли са направени и сътоветно - тухлите на протоните от какви тухли . По точно казано - енергията преминава ли в материя
И как така по дяволите, фотоните които са енергия реагират на гравитационната сила .
ПС: когато се замисляш над тези върпоси , просто доказваш че ние не би трябвало да съществуваме и 1=0 . Предполагам става така защото сме безкрайно ограничени в тази сфера .
За мен най-глемия въпрос е - от какво са съставени атомите ? От какво е съставна стената наядрото . Протоните от какви тухли са направени и сътоветно - тухлите на протоните от какви тухли . По точно казано - енергията преминава ли в материя

ПС: когато се замисляш над тези върпоси , просто доказваш че ние не би трябвало да съществуваме и 1=0 . Предполагам става така защото сме безкрайно ограничени в тази сфера .
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Nickelback написа:acho.rs написа:Хах - позна за теорията на близнака - пълен абсурд . Огромно объркване на възприятие с време . Както казах , това че съм прочел че съм имал брад близнак или гледам запис от неговите първи стъпки , как по дяволите ме връща назад във времето .
Ачо, защо отричаш това явление? Доказвано е многократно:
http://www.npl.co.uk/news/time-flies
r
Отчитане на дейност - сензации - новини=рекалми=пари . Отчитане на дейност = пари . Тия учени и на тях хляб и трябва . За потвърждаване на неща от преди 50 години , пари не се дават . Адронния колайдер дет струва доста повече от БВП на БГ с кви пари са го направили - с тези на блажените вярващи

- Jordana
- старши ентусиаст
-
Ако приемем теорията на относителноста за вярна то тогава светлината която достига до нас от съседните галактики би трябвало да идва от миналото .Времето за което стига до нас плюс времето с което дърпа напред в бъдещето.Звучи ужасяващо да знаеш че това което виждаш на небето в действителност в момента вече може да не съществува .Тоест виждаме една холограма на заобикалящия ни свят .
Ако приемем теорията на относителноста за вярна то тогава светлината която достига до нас от съседните галактики би трябвало да идва от миналото .Времето за което стига до нас плюс времето с което дърпа напред в бъдещето.Звучи ужасяващо да знаеш че това което виждаш на небето в действителност в момента вече може да не съществува .Тоест виждаме една холограма на заобикалящия ни свят .
Което един вид се явява доказателство, че може да се пътува във времето, стига да си осигуриш необходимата скорост

Абе не съм запознат в детайли за тая теория за големия взрив, ама що па са решили, че е имало такъв.
И ако е имало, какво го е предизвикало? Всичко са само едни хипотези, основани на ограничеността на мозъка ни и един куп предпоставки.
То и преди няколко стотин години хората са смятали, че Слънцето се върти около Земята, преди това па, че е плоска ...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Jordana написа:Ако приемем теорията на относителноста за вярна то тогава светлината която достига до нас от съседните галактики би трябвало да идва от миналото .Времето за което стига до нас плюс времето с което дърпа напред в бъдещето.Звучи ужасяващо да знаеш че това което виждаш на небето в действителност в момента вече може да не съществува .Тоест виждаме една холограма на заобикалящия ни свят .
Сигурно за 98ми път ще кажа , че ТОВА ЧЕ ГЛЕДАШ СТАР ЗАПИС НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ПЪТУВАШ ВЪВ ВРЕМЕТО