пречки пред бизнеса

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: пречки пред бизнеса

Мнение от steeN » 06 Юни 2012, 21:46

kulov написа:1. шоковата европеизация след като избрахме бб.

тоя термин "шоков" нещо се прокрадва напоследък покрай един много опасен филм на една ненормална канадка.
защо да е шокова европеизация, правилата или се спазват или не се спазват в крайна сметка.
мен това ме обижда, че някой може да напише европеизация за българия, ние сме си баш в европа от много години и не сме мърдали от там.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 06 Юни 2012, 21:54

Баш в Европа, ама малко встрани и по-назад...
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от NStorm » 06 Юни 2012, 22:02

alx написа:
NStorm написа:Дребната душица от ХЕИ казва 'няма да ви дам разрешително ако не купите хасип проекта от моя човек'. Няма значение, че ние проект като като слънце си имаме...та така.. :bang:

.. при което всеки нормален себеуважащ себе си човек го записва това и го издрусва на шефа на въпросната мижитурка на следващия ден.

като се съберат достатъчно нормални себеуважаващи се хора и държавата ще се оправи.... щото докато ви изнудват... ще ви изнудват.

Добре, че не се бяхме сетили...Ако ставаше така лесно както и на думи...както и да е...друга тема
21/02/08...speechless

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

Мнение от audi_bulgarian » 06 Юни 2012, 22:04

Мордехай написа:... имам си експерт счетоводителка като теб и и плащам 1200 лв на месец за да не ме интересуват тези неща, но сигурно са по-добри като условия отколкото в ЕС...

Експерт-счетоводител, който да бачка за 1200 лв. - трябва да е или много закъсал или да е с жълта книжка :dunno: Тия пари си ги прави обикновен счетоводител с малко сиво вещество и без много да се напъва! :P
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 06 Юни 2012, 22:22

audi_bulgarian написа:
Мордехай написа:... имам си експерт счетоводителка като теб и и плащам 1200 лв на месец за да не ме интересуват тези неща, но сигурно са по-добри като условия отколкото в ЕС...

Експерт-счетоводител, който да бачка за 1200 лв. - трябва да е или много закъсал или да е с жълта книжка :dunno: Тия пари си ги прави обикновен счетоводител с малко сиво вещество и без много да се напъва! :P

Що пишеш глупости 1200 лева в София счетоводител трудно взима, и то обикновен не "експерт" ..... тоест и те взимат по 1000-1200 макс и то трудно, сега ще те светна, че половината ми рода са счетоводители, и хич не са прости хората, просто това се заплаща, не те знам ти какъв си ама нещо много глупости пишеш.
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 06 Юни 2012, 22:30

Грешката е моя. Не е дипломиран експерт-счетоводител, а експерт в областа на счетоводството. Ти си много дразнещ човек. Сигурно си набрал доста на фирмаджиите, които обслужваш или просто голям го вадиш. Аз съм прост човек със средно образование и не мога да се меря с теб. Изобщо не ми дреме, великите хора са много и може би ти си сред тях.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 06 Юни 2012, 22:35

А сега се сетих, че моя близка приятелка работи в KPMG и се спуква от работа за 1200 лв. Сигурно знаеш, че това е една от най-големите одиторски компании. Какаво остава за една малка фирма, в която счетоводителя е един и си прави всичко сам.

Аватар

Мнение от audi_bulgarian » 06 Юни 2012, 22:39

N.Mihaylovski написа:Що пишеш глупости 1200 лева в София счетоводител трудно взима, и то обикновен не "експерт" ..... тоест и те взимат по 1000-1200 макс и то трудно, сега ще те светна, че половината ми рода са счетоводители, и хич не са прости хората, просто това се заплаща, не те знам ти какъв си ама нещо много глупости пишеш.

Не знам какво се възпалихте толкова? :dunno:
От десетките хиляди счетоводители в БГ сме 744 броя дипломирани експерт-счетоводители и мога отговорно да заявя, че с иляду лева не можеш и един да наемеш* :yes:

*Изключвам факта, че все пак някой може да е в крайна нужда...всичко се случва...или да е вече взел-дал от многото сметки :P
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 06 Юни 2012, 22:43

Тамън щях да кажа, че пречка за една фирма да се развива са баш счетоводителите и икономическите директори....дето хал хабер си нямат кво прави фирмата, ма са големи спецове по цифрите..... :lol: и изобщо като се замислиш от тях за самата фирма няма никъв смисъл те са само разход....ма на в такъв свят живеем.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Мордехай » 06 Юни 2012, 22:46

Един пресен пример колко трудно се става дипломиран експерт-счетоводител е Жасмина от "Сделка или не".

Аватар

Мнение от audi_bulgarian » 06 Юни 2012, 22:50

Мордехай написа:Един пресен пример колко трудно се става дипломиран експерт-счетоводител е Жасмина от "Сделка или не".

Не искам да те разочаровам, но Жаси ( :mhihi: ) не фигурира в нашите редици :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 06 Юни 2012, 22:54

Мордехай написа:Един пресен пример колко трудно се става дипломиран експерт-счетоводител е Жасмина от "Сделка или не".

а какъв е случая с жасминка
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 06 Юни 2012, 23:01

За съжаление в нашата държавица с всяка нова власт,идват новите играчи които самата нова власт си води.
Тия боклуци правят така,че обикновения човек,който иска да постигне нещо го скъсват от бюрокрация !
С честен труд можеш да преживяваш,ама не и да печелиш....
Доган не го харесвам,ама е прав...обръчите от фирми ги има всяка власт,влизат в Общини,дружества,контрабандни канали.....и когато някой се опита да направи нещо,просто го избутват понеже пречиш на някой от новата власт.
Скапана държава и това си е :ranting:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 07 Юни 2012, 1:27

steeN написа:
kulov написа:1. шоковата европеизация след като избрахме бб.

тоя термин "шоков" нещо се прокрадва напоследък покрай един много опасен филм на една ненормална канадка.
защо да е шокова европеизация, правилата или се спазват или не се спазват в крайна сметка.
мен това ме обижда, че някой може да напише европеизация за българия, ние сме си баш в европа от много години и не сме мърдали от там.

не гледам телевизия от бая години и не ми е известен филмът, който имаш предвид. само мачове и спорт чат-пат гледам. не искам да споря с теб - така съм го и написал - посоката е вярна, но въпросната "шокова европеизация" ни дойде малко в повече, и то точно в годините на световната рецесия.

мнението ми не е на някакъв експерт икономист, а просто на обикновен гражданин, който има някакъв поглед върху нещата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Юни 2012, 3:18

ми обясни какво имаш предвид с това шокова европеизация? иначе филма се казва "the shock doctrine" и е още по-голяма боза от цайтгайст и се показва изключително тенденциозна и изопачена гледна точка за това как бивши социалистически републики са минали към пазарна икономика.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата