Почивката в Гърция по-изгодна от всякога...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Почивката в Гърция по-изгодна от всякога...

Мнение от exotique » 12 Юни 2012, 9:27

idrive написа:Внимавайте с гръцките фериботи, че билетчето за автомобили е убийствено

Да,скъпи са,ако отиваш просто да се разходиш до някой остров-по-добре колата на паркинг и ти е поне 80 евро по-евтино :mhihi: Файда да плащаш за кола е само ако пътуваш до Италия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Юни 2012, 11:07

Цената за ферибота се налага от продавача на билета,значи в едната посока една цена,в другата,продавачката реши че е по-малка кола и беше по-ниска цената,за това на ферибота казваш "малка кола" и цитираш някаква марка кола като саксо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 12 Юни 2012, 11:10

Абе боокинг.ком е сайта за такива мероприятия, просто четете коментарите под всеки хотел.
Аз съм напът да се откажа от Кавала и да карам 10-15 км на север от там :conf:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 12 Юни 2012, 11:27

Bavarcho написа:Скъпо евтино ако искаш почивка е много по-добре от наща селяндурщина по морето!
Ако знаеш какво искаш и къде да отидеш си е на една цена с тук.
Само дето вечер като искаш да се разходиш по главната улица не се пазиш от тъпаци взели някое лизингово БМВ или Мерцедесче само заради това да отидат лятото и поне пет пъти да минат по главната. И като си легнеш на плажа тихо, няма секви мангали дето ти се бутат в хавлията да им купиш ферментиралите "свежи плодове", има си голямо място между чадърите, които не се плащат! Вечер отидеш на дискотека всичко културно, тука само пияни германци и руснаци. Вярно по ресторантите е значително по-скъпо, но като поръчаш една салата и си се наял, ако поръчаш повече накрая десерта е от тях, освен хлява и водата. Тука някакви малки количества, а ако направиш по-дълга сметка си понадпишат още нещо. Абе като държава и като хора са големи гадове, но в това отношение сме мнооого далеч от тях.

Честно казано, аз бях на Албена преди 2 години и мангали и простаци нямаше. Имаше от средната класа немци, поляци, руснаци. Тишина и спокойствие. Коли в курорта много малко се движеха. Бях на all-inclusive там. Не беше върха на сладоледа, но ставаше. Починах си добре за 7 нощувки.

Два минуса според мен имаше там като цяло.
1. Трудно се намира място за паркиране и малко трябва да обикаляш, понеже по татово време не са мислили за паркинги :).
2. Нямаше фитнес почти в никой хотел и след дълго търсене се отказах.

Плюсове:
Голяма плажна ивица, чиста и подържана.
Шезлонги към хотела стигащи за всички. Даже повечето бяха свободни.
Чисто беше навсякъде, спокойно, много зеленина.
Липса на цигани по плажа които да крещят простотии.

Бях в хотел на първа линия и тогава за 2-ма човека платихме 630лв. Сигурно догодина пак там ще ида понеже останах доволен. Миналата година бях на Св. Влас и повече крачето ми там няма да стъпи.

Смятам, че с повече търсене може да си направиш резервация на добра цена в Албена. Не очаквайте ядене като в Гърция или Турция на all-inclusicve, но е достатъчно хубаво и има доста папкане.

Успех.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 12 Юни 2012, 11:56

Zubcho написа:Смятам, че с повече търсене може да си направиш резервация на добра цена в Албена. Не очаквайте ядене като в Гърция или Турция на all-inclusicve, но е достатъчно хубаво и има доста папкане.

Да наистина Албена е изклчение, повечето ми "забележки" не се отнасят за нея. :yes:
Не че не сме ходили и там на "олл клузив" и сутрин на закуска едвам се дореждах. Но това не е болка за умиране :D

п.с. Не, че съм ходил на много места, но "яденето" в Турция няма сравнение, преди две години бяхме там покрай формулата и толкова ядене не бях виждал през живота си.
Само не ми хареса отношението на управата на хотела когато влезнахме с неща които не бяхме купили от там. (след втория ден на формулата се прибрахме в хотела и имахме няколко бири които да допием и седнахме в фоаето, при което ни се "скараха" по доста "нецивилизован начин", но пък сигурно са си прави за тях)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Юни 2012, 12:16

Аз пък да ви кажа как се ходи в гърция на море.
Избираме примерно остров тасос,смятаме че сте отишли до там,(имах някъде една визитка на едно хотелче,доста приятно),там такива глупости като платени паркинги,синя и бенбена зона няма,та във всеки хотел има всичко необходимо да си готвите,а почти всеки хотел има барбекю от вън където може да си въртите спокойно и свободно каквото душа ви иска,хубаво е ако сте компания,запасявате се с продукти от България ,бира,разни мезета ,разни мръвки за печене,картофи,доматки,абе кой каквото му душа сака.във всяко хотелче от вън до барбекюто има и беседка ,доста добре може да си изкарате,препоръчвам "голдън бич" на остров тасос,2 шезлонга и чадър + масичка е 5 евро,за разлика по българското черноморие,тук иска на чадър 5 лева и на всеки шезлонг по 5 лева,това е най-евтиният вариант в България.
Заведенията си е скъпо,водата към дата събота и неделя си е още студена,пясъка е уникален,брега е мъничак,има голямо присъствие на селяци от България дето люпат семки и викат на висок глас :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 12 Юни 2012, 13:27

Bavarcho написа:
Zubcho написа:Смятам, че с повече търсене може да си направиш резервация на добра цена в Албена. Не очаквайте ядене като в Гърция или Турция на all-inclusicve, но е достатъчно хубаво и има доста папкане.

Да наистина Албена е изклчение, повечето ми "забележки" не се отнасят за нея. :yes:
Не че не сме ходили и там на "олл клузив" и сутрин на закуска едвам се дореждах. Но това не е болка за умиране :D

п.с. Не, че съм ходил на много места, но "яденето" в Турция няма сравнение, преди две години бяхме там покрай формулата и толкова ядене не бях виждал през живота си.
Само не ми хареса отношението на управата на хотела когато влезнахме с неща които не бяхме купили от там. (след втория ден на формулата се прибрахме в хотела и имахме няколко бири които да допием и седнахме в фоаето, при което ни се "скараха" по доста "нецивилизован начин", но пък сигурно са си прави за тях)

Просто само на Албена си заслужава да идеш вече, другите курорти са залети от простотията на български и чуждестранни туристи.
Тази година ще пропусна морето, но живот и здраве догодина си правя резервация на Албена и ще си клатя краката на шезлонга под чадъра :) Няма такова спокойствие.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 12 Юни 2012, 16:17

Демирев написа:Литър бензин 1.84 евро
Литър Дизел 1.34 евро

Пита гиро - българския дюнер от 2.20 до 2.50 евро
Цигари Карелия 3 евро - Марлборо 5 евро
Бира Митос 3 евро
Кока - кола 2.50 евро
бутилка 1.5 л. мин. вода в таверна - 1.50 евро
фрапе на плажа - 2.50 евро или 1 безплатно при вземане на шезлонг 5 евро
бутилка узо 700 гр. в супермаркет - 11 евро
малко узо 200 гр. в таверна - от 6 до 7 евро
сладолед от 2 до 4 евро
череши и кайсии в супермаркет - 4 евро

стая за трима в 3 звздно хотелче с басейн 50 евро със закуск

Гръцка салата в таверна - 7.50 евро
Специалитет на заведението 7 - 15 евро

и къде точно е далаверата в тия цени? в хърватия е 200 пъти по красиво и по-евтино ако изобщо е необходимо да се летува извън българия.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от idrive » 12 Юни 2012, 16:49

Е.Димитров написа:Цената за ферибота се налага от продавача на билета,значи в едната посока една цена,в другата,продавачката реши че е по-малка кола и беше по-ниска цената,за това на ферибота казваш "малка кола" и цитираш някаква марка кола като саксо.

На билета пишеше марка и модел кола :!:
Волос - Скиатос за Е46 беше 77 евро и по 20 евро на човек в една посока

Слави
Аватар

Мнение от © » 12 Юни 2012, 20:02

Аз на Албена ходих 3 години подред, храната е много добра за ол инклузив, на мен лично всичко ми беше прясно от скарата, за останалата храна не коментирам. Опашки нямаше (не знам в кои хотели сте ходили), плажа - идеален, чадъри, шезлонги - всичко е ок.
(нощен живот няма :mhihi: )
А от Гърция съм тотално разочарован - в близките 2-3 години не виждам как ще отида там, макар че ми е на 100-200км. Не ми харесва нито цените, нито пък самите гърци ... а бе намразил съм ги. Може и форума да е малко виновен :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 12 Юни 2012, 22:18

zazomazo написа:
Nasko_ написа:....
Евтино било в Гърция, пълни глупости!

мхм, две нощувки със закуски и вечери в хотел 5 звезди преди 2 седмици- 230 лева за двама :winky:

никак не ми се стори скъпо :wave:
верно, че обяд в ресторанта на хотела отиде на почти 50 евро за двама, ама не вярвам и в БГ обяд в същата категория хотел да се върже по-малко

Ти остави обяда...ясно е, че е без храна, ами пътя? И тия 230лв колко стават в крайна сметка? :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 12 Юни 2012, 22:40

Nasko_ написа:
zazomazo написа:
Nasko_ написа:....
Евтино било в Гърция, пълни глупости!

мхм, две нощувки със закуски и вечери в хотел 5 звезди преди 2 седмици- 230 лева за двама :winky:

никак не ми се стори скъпо :wave:
верно, че обяд в ресторанта на хотела отиде на почти 50 евро за двама, ама не вярвам и в БГ обяд в същата категория хотел да се върже по-малко

Ти остави обяда...ясно е, че е без храна, ами пътя? И тия 230лв колко стават в крайна сметка? :)

пътя до Халкидики е точно колкото и до нашето черноморие, така че в тоя аспект разхода е напълно еднакъв :winky:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 13 Юни 2012, 0:56

zazomazo написа:
пътя до Халкидики е точно колкото и до нашето черноморие, така че в тоя аспект разхода е напълно еднакъв :winky:

Ок, нави ме, но тук става въпрос за почивка, а не за уикенд :winky:
И някакси 9 нощувки в хотел една звезда по-малко със закуска, обяд и вечеря в БГ ме блазнят повече от 2 нощувки без нищо в Халкидики пак за 240лв ;)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 13 Юни 2012, 7:48

Nasko_ написа:
zazomazo написа:

Ок, нави ме, но тук става въпрос за почивка, а не за уикенд :winky:
И някакси 9 нощувки в хотел една звезда по-малко със закуска, обяд и вечеря в БГ ме блазнят повече от 2 нощувки без нищо в Халкидики пак за 240лв ;)

без нищо???
закуски и вечери с качество и разнообразие на храната далеч над нивото на нашенските блок маси, ползване на фитнес и СПА процедури в тая цена, шезлонги и чадър.... намери ми подобна оферта за 5 звезден хотел в БГ и се съгласявам веднага с теб :winky:

далеч съм от мисълта да сравнявам хотел 5 звезди на самия плаж със семеен хотел на километър от брега...идеята на поста ми беше, че и в Гърция също изпадат изгодни оферти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 13 Юни 2012, 7:58

И пари да ми дават, пак трудно ще отида в Гърция... тия византиици да ми малакат по цял ден, просто няма как да го понеса...
Имам някаква нетърпимост специално към тях... :kuku:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата