Странен проблем е46 318i N42B20
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Странен проблем е46 318i N42B20
Здравейте,
Имам много странен проблем и се чудя дали на някой му се е случвало нещо подобно.
Като покарам колата и се набия в задръстване, без значение дали е топло или студено, докато чакам на светофар по някое време под капака излиза дим за 1-2 секунди и после изчезва. Замирисва на нещо, което аз не мога да определя, прилича или на съединител като се запали или на някаква изгоряла пластмаса/гума, абе вече се обърквам и не мога да определя точно.
Това нещо го прави от време на време и не мога да го хвана, като оставя колата и отворя капака.
Огледах всичко, никъде не виждам изгоряло, няма и течове под колата. Майсторите ме гледат ето така
и ми се смеят и казват карай и не се притеснявай.
Но досега няколко пъти виждам на някой светофар как ме гледат от другите коли като задими, слизам, отварям капака и нищо...няма дим, няма нищо, просто се случва да изпуши за секунди.
Колата си работи нормално, гори нормално, не губи течности.
Имам съмнения за първия катализатор, че е пробит, защото имам странно "ручене" от време на време...но дали има връзка?
Та по въпроса, на някой случвало ли му се е такова нещо
?
ПС: Някакви други пояснения, ако имат връзка де:
Като се случи това, миризмата е най-ясно изразена при предна лява гуми като се наведа под калника, там е и супер горещо, а под калника на дясната гума не е така, също така като карам по-дълго време и тръгна да слизам от колата, усещам супер горещ въздух идващ горе долу под шофьорското място под колата.
От време на време като карам на климатик пък усещам да ми духа топло на краката....
Не знам дали има връзка, дано някой ги навърже нещата или да ме напсува

Имам много странен проблем и се чудя дали на някой му се е случвало нещо подобно.
Като покарам колата и се набия в задръстване, без значение дали е топло или студено, докато чакам на светофар по някое време под капака излиза дим за 1-2 секунди и после изчезва. Замирисва на нещо, което аз не мога да определя, прилича или на съединител като се запали или на някаква изгоряла пластмаса/гума, абе вече се обърквам и не мога да определя точно.
Това нещо го прави от време на време и не мога да го хвана, като оставя колата и отворя капака.
Огледах всичко, никъде не виждам изгоряло, няма и течове под колата. Майсторите ме гледат ето така

Но досега няколко пъти виждам на някой светофар как ме гледат от другите коли като задими, слизам, отварям капака и нищо...няма дим, няма нищо, просто се случва да изпуши за секунди.
Колата си работи нормално, гори нормално, не губи течности.
Имам съмнения за първия катализатор, че е пробит, защото имам странно "ручене" от време на време...но дали има връзка?
Та по въпроса, на някой случвало ли му се е такова нещо

ПС: Някакви други пояснения, ако имат връзка де:
Като се случи това, миризмата е най-ясно изразена при предна лява гуми като се наведа под калника, там е и супер горещо, а под калника на дясната гума не е така, също така като карам по-дълго време и тръгна да слизам от колата, усещам супер горещ въздух идващ горе долу под шофьорското място под колата.
От време на време като карам на климатик пък усещам да ми духа топло на краката....

Последна промяна cHaunepucTa на 15 Юни 2012, 23:27, променена общо 1 път
Re: Странен проблем е46 318i N42B20
Колега прегледай за течове на масло така както го описваш на това ми прилича
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Казваш, че не губи течности, но все пак, ако имаш лек теч на антифриз мисля, че може да се получи подобен проблем от една капачка: №17 от схемата:
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AY31&mospid=47624&btnr=11_3178&hg=11&fg=15
Протича леко от уплътнението и капе на тръбите преди катализатора. Ще се получи точно такъв ефект както при теб. Трудно се хваща, тъй като губи примерно по 50-100 гр. на месец. Можеш да го провериш на канал или подемник.
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=AY31&mospid=47624&btnr=11_3178&hg=11&fg=15
Протича леко от уплътнението и капе на тръбите преди катализатора. Ще се получи точно такъв ефект както при теб. Трудно се хваща, тъй като губи примерно по 50-100 гр. на месец. Можеш да го провериш на канал или подемник.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Другия път като го направи,отвори капака и виж да не капе масло в/у изпу.колектор и като изгаря да пуши. 

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Да и в двете има логика. Ще проверя, но защо го прави само от време на време....или то може би и в движение го прави, ама не го виждам.
- vankodve
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e46-323-2.5CI
- Мечтае да кара: E46M3,E92
здравей колега!от няколко дни и аз съм собственик на 318 143кс. купе замених старото 318 118 кс.
и имам същия проблем ,при мен пушека е доста силен сутрин при първото палене
видимо излиза от задната лява част погледнато пред колата ,още нямам наблюдения дали губи течности колата е нов внос ,миризмата доколкото е улавям е на масло но може и антирфиз да е
ще погледан въпросната тапа за която спомена колегата по горе
ако и други колеги с препоръки нека помогнат ....благодаря предварително и поздрави на всички .

- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
Добре де, може да няма общо ама май малко маслото ми е намаляло...откъде може да капе масло върху колекторите. Преди няколко месеца ми сменяха гарнитура на картера, на филтъра и някво друго уплътнение...
- prel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW '02 318i, Peugeot '94 306
Колега виж тази тема
viewtopic.php?f=34&t=304134
viewtopic.php?f=34&t=304134
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
9 мнения