Почивката в Гърция по-изгодна от всякога...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: Почивката в Гърция по-изгодна от всякога...

Мнение от flame » 16 Юни 2012, 19:48

zazomazo написа:ако беше толкова трагично положението, колкото се опитваш да го представиш гърците отдавна трябваше да са измрели от епидемии :winky:

Ето долу обяснение защо не са измрели от епидемии тия уроди неземни! :mrgreen: :mhihi:

В Гърция дават 280 евро бонус "хигиена"
http://www.segabg.com/article.php?id=604717
"280 евро месечно им се полагат, за да измиват ръцете си на работното място"

spacepl написа:Въпрос на седмицата:
От кое ЕВРО гърците ще отпаднат най-бързо?
:lol: :lol: :lol:

ЕвроПЕЙСКОТО ли, ЕвроЗОНАТА ли... :roll: :mhihi:

А извън майтапа - ето какво казва Лукас Цукалис. Който между другото си е 100% грък. И преподавал в European University Institute, London School of Economics, и Oxford University, професор по европейска интеграция в университета в Атина и College of Europe в Брюж. И от време на време публикуват негови статии в булевардни пампфлетки от рода на Financial Times: :mrgreen:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... storystart

"Стандартът ни на живот до 2009 г. значително надвишаваше производителността на икономиката ни. Това може да продължава няколко години, но не вечно, освен ако не си намерите покровители, които да ви издържат. Ако успеете да убедите останалия свят, че сте прекрасни и красиви и те трябва да ви плащат за удоволствията – ок, чудесно. Но обикновено не се получава така в живота. Гърция успяваше да прави това до 2009 г., но то не беше устойчиво. И оттогава сме в процес на пренастройка. Първият етап на този процес е да понижиш стандарта си на живот. Трябва да приемем това. И после да обсъдим какъв тип модел на растеж ни е нужен, за да почнем отново да се развиваме. Но трябва да минем и през първата част. Мисля, че мнозинството гърци са я приели, но има още такива, които си мечтаят, че има магически начин да се върнем преди 2009 г. Това е безумие."

В тоя ред на мисли се сещам за времето преди 10-ина години, когато бях в университета. Тогава дивите БГ селтаци благоговееха пред простите ни гръцки колеги, които си купуваха изпитите и 5 години само life is life. Ма въри им обяснявай, че тати се е уредил у Гърция на некоя сладка държавна службица и без да си мръдне пръста или мозъчните клетки взима неколко хиляди евра (тогава все още бяха драхми) и чака синчето само да вземе диплома да го "наследи" (нищо, че е кух като лейка). "Ибааааа, ей тва е държава, ей, виж кви пари зимат, ибаааа!..." :bowdown: :ok:

Та гръцките ни колеги "ентелегенти" верно си живяха живота докато учеха в БГ - ама сега у Гърция леко им закриват чиновническо-наследствената система и ония мноо яко гризват дръвцето :ok:
Родните селтаци (коУеги), които си бяха направили сметка, че с учене няма да прокопсат, а брането на маслини и портокали е тяхното призвание в живота и пътят към прокопсия - също :ok:

Гръцкият професор горе много добре го е казал, но аз да го повторя - колеги, безплатен обяд няма, а ако случайно има, то е временно явление (и нерядко след това някой носи сметката :mhihi: )!
Така че не гледайте какви чудеса се случват по белия свят (едно от които как гърците години наред имаха доходи в пъти по-високи от производителността на труда си :mhihi: ), ами запрятайте ръкави, сядайте си на задниците и действайте ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 16 Юни 2012, 19:59

zAcK написа:Ако иска и 5 лева на вечер в ***** хотел да е в БГ, пак няма да стъпна там :banghead: :banghead: Шибана мизерия :banghead:
Сега съм си запазил един апартамент на едно райско полуостровче на Ситония близо до Вурвуру за 180 лева на вечер.
Ще си хапвам октоподи по ресторантчетата и ще се чувствам нормален човек. Дреме ми за селянията в Слънчев бряг например.

Бате, нещо май не си случил на мЕсто у Слънчев бряг и си се газирал нещо ми се струва :mrgreen:
Мога да ти кажа, че има супер яки места там и единственото, което няма как да се избегне е презастрояването :idea:
Иначе там е рай за млади хора - такъв кАпон става, че не е истина - това ако си падаш по партита де, а не по Тони Стораро, разбира се :mhihi:
Ако искаш спокойно място - бегай у Албена (примерно) - само да те предупредя, че последните години веднъж бех там и мисля да ида пак 10г. след като се пенсионирам :mhihi:

Иначе гърците имат хубава природа, в т.ч. и плажове, спор няма :yes:
Като южен народ са големи купонджии, но... за съжаление са малко като евреите - ако не си от техните (и не те познават) те гледат накриво :no:
Ама ей ся покрай кризата очаквам всички и на общо основание особено любезни да станат (и дори личен превоз със лодки-еднодръвки да осигуряват ако фериботите стачкуват :lol: ) :mhihi:

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 16 Юни 2012, 22:41

ДОбре, много ми е интересно като се изкажете за българското черноморие че било еди какво си. Да, на слънчев е мизерно, но на Несебър не е, или китен ? Други колеги казаха и за Албена... просто, всеки ходи според приоритетите си. Спор няма, че в чужбината може да е по-добре, то си е по-добре де, ама не отписвайте така нащо..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 16 Юни 2012, 23:18

Случило ми се е, че не ми харесва :mhihi: :mhihi: :mhihi: От това по-лошо какво искаш :mhihi:

На Албена не съм ходил поне от 3-4 години, ама не вярвам да се е променило.
Единствено бих се метнал до Дюни или Елените, ама всъщност и на Елените вече е пълен шит....

И да те питам, това къде можеш да го видиш в България :mhihi: Отивам пак там тая година
и съм ти еб.л и лайняния Слънчев бряг.............

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 17 Юни 2012, 0:05

Пич,сериозно ли ти харесва липсата на нормален плаж с пясък?

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 17 Юни 2012, 0:14

На устието на ропотамо :yes:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 17 Юни 2012, 0:16

Пич, ти знаеш ли на 20 метра от снимката какъв плаж има???????????? Такъв бял и ситен пясък в България няма.
Та не ми се прави на много остроумен. Тия неща, че в Гърция нямало плажове съм ги слушал много.......
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 17 Юни 2012, 0:22

МИТАКА1654 написа:Пич,сериозно ли ти харесва липсата на нормален плаж с пясък?

не си схванал, пясък има в изобилие :winky:
това, което му харесва /предполагам/ е кристално чистата вода, липсата на купища водорасли и пластмасови опаковки по брега, това, че хората не са натъпкани един до друг като в столична маршрутка, липсата на роми, предлагащи царевица, диня и т.н. на почиващите...
за това се сещам на прима виста
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 17 Юни 2012, 0:26

Аре набързо една снимка, че нещо много се изнервих на глуспостите дето всички,
които не са ходили никъде непрестанно намилат и дрънкат, пък току някой им повярвал....
Липса на пясък :banghead: Няма такава простотия.... Само виж плажа в разгара на
сезона, снимал съм го август месец..... Дали прилича на БГ селянията а????
Колко мангала или киртака виждаш на тоя плаж???? Колко хора въобще виждаш????

Това е една от най-разпространените глупости, че нямало пясък в Гърция........... :banghead: :banghead: :banghead:

Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 17 Юни 2012, 0:34

кукурузаа , маис , млечна царевица моля ...само 2лв :mhihi: къде другаде ще имате такъв сервиз директно на плажа , а ? :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 17 Юни 2012, 10:29

zAcK написа:Пич, ти знаеш ли на 20 метра от снимката какъв плаж има???????????? Такъв бял и ситен пясък в България няма.
Та не ми се прави на много остроумен. Тия неща, че в Гърция нямало плажове съм ги слушал много.......

Извинявай приятелю,но не виждам да се правя на остроумен.Просто на снимката липсва плаж.Никъде не съм казал,че в Гърция няма пясъчни плажове,защото не съм ходил на плаж в Гърция,което пък означава,че може да съм обикалял из Гърция колкото всички вас,взети заедно.Айде да си говорим като нормални хора,а не от един пост да определяме хората какви са,къде са ходили и колко са ходили.Иначе снимки мога да показвам и аз.Не знам къде ходите на море,аз също съм бил на на такива претъпкани и мръсни плажове,но има места където да забравиш реалността.Последното лято такъв хубав и спокоен плаж беше на устието на река Велека,плажа е "двустранен",хем си на река,хем на море

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 17 Юни 2012, 12:52

Като гледам разсъжденията на някои колеги и се сещам за "Криворазбраната цивилизация" на Добри Войников, което произведение е написано още през 1871 г. :mhihi:
И култовата реплика на мадам Злата: "Виж цир-вир-зацията како прави! Да е жив и здрав брат й, той, като си дойде от Франция, изучи сестра си на аврупейски тертип." :lol:
Та сега, век и половина по-късно, само трябва да сменим "французки" с "гръцки", "джурнал" с "октоподчета" и т.н. и се вписваме в цялостната картинка :mrgreen:

Шопът беше казал, че от Витоша по-високо и от Искъро по-дълбоко нема.
Пък от 1871 насам се чуват гласове, че аврупейското било много по-арно и българското не струвало.
Разни хора - разни идеали :)

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 17 Юни 2012, 13:34

:mhihi: :mhihi: Нали знаеш кое му е лошото на хубавото :mhihi: Хайде със здраве,
и да се извиня на колегата, ама ми се стори, че той започва с острия тон :bchug:
Колкото до това дали е хубаво в Европа, грам не ми се спори :mhihi: На мен ми е
харесало, като изключим Париж :mhihi: :mhihi: Ама виж южна Франция, мммм..... :mhihi:
Та ти ми обяснявай за Искъро и за Витоша :ok: :ok: :ok: Ако ще е България,
предпочитам Родопите :bchug: :bchug: Виж там все още се намират спокойни
и райски кътчета :lalala:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 17 Юни 2012, 14:36

Точно като по поръчка, преди малко видях какво ще дават довечера по BTV :mhihi:

Плаж 2 звезди

http://www.btv.bg/shows/btv-reporterite/temi/story/1494654774-Plaj_2_zvezdi.html

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Юни 2012, 14:45

За какво спорите не мога да разбера като е ясно че гърчулята са по добре от към курорти и море .Вижте им само колко брегова ивица има и колко острова са .Там цяла европа да се изсипе пак ще има място да си опънеш шезлонга.
А тука има 200 км крйбрежие с има няма 40 км пясъчна ивица и ако се изсипе само София ще трябва прави да стоят на пясъка.Отделно дето е затлачено с мръсотия и се изливат хиляди тонове отпадни води от градовете.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата