Почивката в Гърция по-изгодна от всякога...
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Почивката в Гърция по-изгодна от всякога...

Само ще ви дам един пример

на брега на Атлантическия океан, близо до границата с Испания.
Букнали сме си хотел за една вечер, щото само минаваме от там, ама
стигнахме късно. След 12:00 вечерта беше. Спим и ставаме рано около 7:00,
закуска на брега на океана и ще тръгваме. Мацката на рецепцията ни
връща близо половината пари, щото сме ползвали стаята много малко време........
Не знам, аз ли съм извратен, че обичам да ми е приятно и спокойно,
когато си почивам??????????
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

zAcK написа:След 12:00 вечерта беше. Спим и ставаме рано около 7:00,
закуска на брега на океана и ще тръгваме.
БГ еквивалент: пристига един колега германец с полет от Мюнхен, полета го забавили там, каца тука в 11, айде подробна митническа проверка на целия багаж + невероятна разправия че носил някво бижу подарък дето приличало на шурикен, та към 12:30 простига прибит като куче в хотела и ОПАААААА... ама то резервацията важи само до 12 вечерта. Трябва да си платите нова нощувка...
колеги, споделете моля, който е ходил по адриатическото крайбрежие някакви впечатления. хърватия, монте негро?
също и йонийско море, пак гъция.
също и йонийско море, пак гъция.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Escape написа:...Трябва да си платите нова нощувка...

хърватия: уникално!!
Ходихме до най близката до БГ точка, малки спретнати курортчета, супер учтиви хора, чисти и красиви плажове (нашия беше малко каменист) с кристална вода, колата я бяхме забравили отключена и ... нищо, храната също не е лоша - типично средиземноморска
Минуси: Цените са си в евро и в първия момент може да ти изглежда скъпо, но си заслужава. Далече е: 1 ден път си е....
2-3 снимки

Ходихме до най близката до БГ точка, малки спретнати курортчета, супер учтиви хора, чисти и красиви плажове (нашия беше малко каменист) с кристална вода, колата я бяхме забравили отключена и ... нищо, храната също не е лоша - типично средиземноморска
Минуси: Цените са си в евро и в първия момент може да ти изглежда скъпо, но си заслужава. Далече е: 1 ден път си е....
2-3 снимки

jordanpar написа:Всеки достигнал до шанса да развива някъв си бизнес в тази ниша се възползва максимално,че не се знае дали няма да стане неудобен на следващите властимащи и да му секнат кранчето. Всеки е на принципа "След нас и потоп"

Туристите са ходещи касички - дайте да ги изцоцаме максимално, нищо че ще останат недоволни - то догодина може и хотела да са го бутнали...

zazomazo написа:за някои хора тук явно добре оползотворената "почивка" се състои в издънване от пиене по цяла нощ и спане през деня...
ukelichko написа:И Сънито си има своя чар. Понякога на човек му се иска малко да изпростее, да се напие и да повръща и да слуша чалга и всичко там, да се изкърти един вид. Хора сме все пак. И Слънчев бряг е подходящо място за това. Друг път път ни се иска малко по-спокойно

И тва треа да го правиме докато още можем - кат одъртеем само ше цъкаме с език и ше викаме "Ау, че некултурни младежи!"

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
От събота и неделя.
Бях на обзор,само спане,добре е,близки приятели са собствениците на хотела,на плажа на иракли ходя и то редовно.
Та,плажа се почиства(за Иракли става въпрос),естествено са сложили чадъри по 5 лева на чадърче и по 5 лева на шезлонг ,обаче ето интересните новини дето предстоят там,след няколко дена,началото на плажа се прави VIP и става 30 лева-чадър,2 броя шезлонг ,масичка и 2 бутилки минерална вода,по сегашните цени,2 та шезлонга + чадъра=15 лева,айде и масичката 5 лева та 20 лева,май и всяка бутилка от 1,5 литра ще се пише по 5 лева...за разлика от гърция,остров тасос 2 шезлонга+масичка+чадър=5 евро или около 10 лева...ма те за това пропадат
Интересното е също,че собствениците имали и претенции към...нещата дето си носят плажуващите,аз си нося един стол дето ми е много удобен и взимам чадър + шезлонг за жената,аз си стоя със стола само под чадъра,ама не,не можело и надуваеми дюшеци...ама понеже сме приятели със собственика...ами ако не съм приятел със концесионера???Не можело да си носиш собствен дюшек или стол,ами нали си плащам за чадъра,под него ще си поставя каквото желая,без разбира се да нарушавам спокойствието на другите около мен...
И естествено заграждат началото за вип и трябва да ходя 300-400 метра за да отида на "евтините" чадъри...Да не забравя и таксата от 3 лева на кола дето ви чака от вън...Просто типичен балкански алчен манталитет,всичко вече е заградено,иначе пише "входа е свободен" обаче не може да легнеш зад чадърите дори и без кърпа и без чадър...
Бях на обзор,само спане,добре е,близки приятели са собствениците на хотела,на плажа на иракли ходя и то редовно.
Та,плажа се почиства(за Иракли става въпрос),естествено са сложили чадъри по 5 лева на чадърче и по 5 лева на шезлонг ,обаче ето интересните новини дето предстоят там,след няколко дена,началото на плажа се прави VIP и става 30 лева-чадър,2 броя шезлонг ,масичка и 2 бутилки минерална вода,по сегашните цени,2 та шезлонга + чадъра=15 лева,айде и масичката 5 лева та 20 лева,май и всяка бутилка от 1,5 литра ще се пише по 5 лева...за разлика от гърция,остров тасос 2 шезлонга+масичка+чадър=5 евро или около 10 лева...ма те за това пропадат

Интересното е също,че собствениците имали и претенции към...нещата дето си носят плажуващите,аз си нося един стол дето ми е много удобен и взимам чадър + шезлонг за жената,аз си стоя със стола само под чадъра,ама не,не можело и надуваеми дюшеци...ама понеже сме приятели със собственика...ами ако не съм приятел със концесионера???Не можело да си носиш собствен дюшек или стол,ами нали си плащам за чадъра,под него ще си поставя каквото желая,без разбира се да нарушавам спокойствието на другите около мен...
И естествено заграждат началото за вип и трябва да ходя 300-400 метра за да отида на "евтините" чадъри...Да не забравя и таксата от 3 лева на кола дето ви чака от вън...Просто типичен балкански алчен манталитет,всичко вече е заградено,иначе пише "входа е свободен" обаче не може да легнеш зад чадърите дори и без кърпа и без чадър...
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
Е.Димитров написа:.......

В Гърция нявсякъде можеш да ползваш чадър и шезлонг при условие, че някой си купи нещо.
Виждал съм как 6 човека си купуват 1 фрапе, т.е. един от тях

под един голям чадър с два шезлонга. Разпъват хавлии, още един чадър, столчета и т.н.
и цял ден така и никой не идва да им прави забележка..... Гадни били гърците?!?!?!?!
Май ние сме си по-алтно племе селяндури, ама не си го признаваме

Ама той Алеко много добре ни е описал

Последна промяна zAcK на 18 Юни 2012, 12:58, променена общо 3 пъти

- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Нагледен пример в опит да се прогони БАЛКАНСКИЯТ МАНТАЛИТЕТ
Случката се развива миналата година ( на златните или около тях). Плажа е пълен ... с чадъри и шезлонги а хора достатъчно за да не е неприятно. Четири момчета на видима възраст около 30 (иначе са си 21-23 средно) с големи гръбчета и не точно славянска външност са се разположили между чадърите (да се разбира постелили хавлии) и си люпят семки и си лафят. към тях се приближава едър тъмен чичко и започва да им обяснява на развален български, как трябвало да платят местата и т.н. След кратка беседа в която става ясно че:
- Момчетата всъщност са от Чечня
- Момчетата всъщност са състезатели по борба
- Същите не дават пъкната пара, какво мисли чичкото за това че те са сложили хавлиите си на "общият пясък" без да пречат на някой от летуващите заплатили шезлонгите си около тях.
- В крайна сметка тъмният субект си е тръгнал без да получи нищо.
Доколко е вярно не мога да съдя. Момчетата, който ми го расказаха това учат в университета, в който и аз и са си внушителни по размер. Тук лесно ги различават и рядко някой търси пререкания с тях (като националност), но в България надали. Не бих се ангажирал с догадки какво би станало ако... но ще се пише по вестниците (както тук се пише почти всеки ден.
За да не съм тотален ОФФ
Отностно почивката в Хърватска - водата е мега чиста, но липсата на ситен пясък ме отблъсква. Като оставим това единствено мое съображение, природата е ... забележителна, даже тази година с приятелката ще се метнем до - Плитвичките Езера
две нощуви за двама = 30 евро
Мисля, че е добре.
Поздрави

Случката се развива миналата година ( на златните или около тях). Плажа е пълен ... с чадъри и шезлонги а хора достатъчно за да не е неприятно. Четири момчета на видима възраст около 30 (иначе са си 21-23 средно) с големи гръбчета и не точно славянска външност са се разположили между чадърите (да се разбира постелили хавлии) и си люпят семки и си лафят. към тях се приближава едър тъмен чичко и започва да им обяснява на развален български, как трябвало да платят местата и т.н. След кратка беседа в която става ясно че:
- Момчетата всъщност са от Чечня
- Момчетата всъщност са състезатели по борба
- Същите не дават пъкната пара, какво мисли чичкото за това че те са сложили хавлиите си на "общият пясък" без да пречат на някой от летуващите заплатили шезлонгите си около тях.
- В крайна сметка тъмният субект си е тръгнал без да получи нищо.
Доколко е вярно не мога да съдя. Момчетата, който ми го расказаха това учат в университета, в който и аз и са си внушителни по размер. Тук лесно ги различават и рядко някой търси пререкания с тях (като националност), но в България надали. Не бих се ангажирал с догадки какво би станало ако... но ще се пише по вестниците (както тук се пише почти всеки ден.
За да не съм тотален ОФФ
Отностно почивката в Хърватска - водата е мега чиста, но липсата на ситен пясък ме отблъсква. Като оставим това единствено мое съображение, природата е ... забележителна, даже тази година с приятелката ще се метнем до - Плитвичките Езера

две нощуви за двама = 30 евро

Мисля, че е добре.
Поздрави

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
снимката е невероятна, къде се намира това и има ли плаж или само природа?
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
Това е местността Питвички езера в Хърватия.
https://maps.google.com/maps?daddr=Plit ... CKA+JEZERA)&hl=bg&ie=UTF8&ll=45.011419,20.544434&spn=8.278442,19.753418&sll=47.398349,20.808105&sspn=7.927447,19.753418&geocode=CTQ-qqgiRRjhFa7IrAIdsBruACF_lbKniPUFHSmhteABm15hRzF_lbKniPUFHQ&mra=ls&t=m&z=6
това е мястото.
Плаж доколкото знам няма но предполагам може да се цопне човек при желание
Само суперлативи съм чувал за мястото.
Предлагам да отворим тема в която от опит да препоръчваме местенца за отдих
https://maps.google.com/maps?daddr=Plit ... CKA+JEZERA)&hl=bg&ie=UTF8&ll=45.011419,20.544434&spn=8.278442,19.753418&sll=47.398349,20.808105&sspn=7.927447,19.753418&geocode=CTQ-qqgiRRjhFa7IrAIdsBruACF_lbKniPUFHSmhteABm15hRzF_lbKniPUFHQ&mra=ls&t=m&z=6
това е мястото.
Плаж доколкото знам няма но предполагам може да се цопне човек при желание

Само суперлативи съм чувал за мястото.
Предлагам да отворим тема в която от опит да препоръчваме местенца за отдих

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тва си го имаме и тука бре.
http://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D1 ... 24&bih=579
http://www.google.bg/search?q=%D0%BA%D1 ... 24&bih=579
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
Е.Димитров написа:Не можело да си носиш собствен дюшек или стол,ами нали си плащам за чадъра,под него ще си поставя каквото желая,без разбира се да нарушавам спокойствието на другите около мен...
И аз имам такова отрицателно впечатление... Точно съгласно принципа
flame написа:Туристите са ходещи касички - дайте да ги изцоцаме максимално, нищо че ще останат недоволни - то догодина може и хотела да са го бутнали...![]()
А гърчолята, макар и по-лоши като хора, имат по-стари традиции в туризма, установили са някои основни правила и не живеят ден за ден като нашите хотелиери.
zAcK написа:Май ние сме си по-алтно племе селяндури, ама не си го признаваме![]()
![]()
![]()
Ама той Алеко много добре ни е описал![]()
![]()
![]()
![]()
Ние, българите, сме много по-хубави като хора (в чисто човешкия смисъл на думата) в сравнение с ония нагли лайноиди - но всяко стадо по света си има мърша (или селяндури, както е модерно да се казва

И по моите лични наблюдения напоследък за БГ селтаците е много модерно да цитират едно произведение на Славейков, за което са разбрали, че се хулело българското - без разбира се да са запознати с творчеството на Славейков, камо ли българската литература и творци

Пък ти специално, колега, няма да е лошо да прочетеш добривойниковата "Криворазбрана цивилизация" (или поне да идеш на театралната постановка) - за да не се излагаш толкова яко (щото много се вписваш в цир-вир-зованите въжделения и разбирания на някои от героите на това произведение

това за плажа в БГ е много кофти, аз за това гледам да ходя на хотели със чадъри и шезлонги на плажа, били те и ол инклузив и по възможност да е по-разтоварено, че то другото го има навсякъде и е е**ти почивката. По-хубаво да ходя да се изкъпя в близката река отколкото да се бутам с трусити на плажа. Миналата година един ми поиска 20лв. на плажа в Созопол, за това че че сме били близо до чадърите, а свободни нямаше. Попитах го да не става въпрос за квартира, но той беше категоричен, че става въпрос за място на плажа 

- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Хърватска е супер, но цените са х 2 , но си заслужава
Черна гора също е много хубаво, а и цените са 1:1 с България, официално се плаща с евро навсякъде, дори ти връщат евроцентове

Черна гора също е много хубаво, а и цените са 1:1 с България, официално се плаща с евро навсякъде, дори ти връщат евроцентове