Анти паркинг системи ??

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36

Мнение от Macros » 09 Сеп 2009, 11:35

Колеги, прави сте донякъде, но само донякъде според мен ;) . Аз лично живея в центъра в голям блок 14 етажа, вярно има паркинг, на който могат да се съберат пряко сили 18 коли ( броил съм ги :mhihi: ),в гаражите има места за още 10ина. Та никой няма "свое" място ест ( с изключение на 2ма съседи дето колите са им погребани на паркинга, все едно не е на най-претъпканата част на София),а пък улиците около нас наскоро ги направиха синя зона. Което принципно няма лошо, щото има доста повече места свободни, поне през деня. Та както знаете за д аима човек право да паркира на синята зона на улицата, на която живее, трябва да заплати 70 лева, което също не е проблем-приемам, че като живееш в центъра трябва някаква такса за да паркираш на синя зона. Лошото обаче е,че 1 кола на апартамент има право на такъв стикер за абонамент. Сега веднага някой ще скочи "Ама тва си е ваш проблем като сте големи гъзари със 100 коли". Да ама вкъщи сме 2ма работещи и 1 студент, които е с изгледи също да стане работещ, така че не е нещо ненормално.
Та, в този дух на мисли, наистина се дразня като гледам някакви коли, спрели НА ПАРКИНГА НА БЛОКА, на който дори има бариера :evil:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 10 Сеп 2009, 10:04

Archangel написа:
ferdy написа:
ivo098 написа:Чак не мога да повярвам какъв е тоя селски манталитет в София и между софианци. Понятие като "мойто" място няма. Местата са на всички. Това че живееш там не ти дава автоматично право само ти да паркираш там.
Аз примерно като живея в Люлин и отида на РД на приятел в Младост и паркирам пред "твоя" блок на "твойто" място и..?

А ти откъде си, колега?

E той си е написал - Люлин Сити.

Там явно живее в момента, аз питам откъде е.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 10 Сеп 2009, 17:44

от София съм колега и съм роден тука за разлика от повечето "софиянци"
Последна промяна ivo098 на 12 Сеп 2009, 0:33, променена общо 1 път
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 11 Сеп 2009, 0:43

Аааа значи си от тези, които като казват "софиянци", "българи" и т.н. се изключват от понятието.

И защо така, колега? Поради что се срамиш да се наречеш софиянец?

ПП. СофиЯ, софиЯнец.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E34 touring
Мечтае да кара: М5

..

Мнение от Николай Занчев » 11 Сеп 2009, 1:51

Такова нещо като мое место нема освен ако не е заплатено или частна собственост.Всеки може да паркира пред блока си къде си поиска но не по какъвто и да е начин.Защото както един колега беше написал как някой е спрял за 2 коли не е правилно и аз бих постъпил така както него да го запуша и да си троши главата както има една дума.Или пък на другия ден аз ще спра напряко и ще заема за 2 коли място,но от това няма смисъл ;)
Изображение
Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.Руски форум:питаш нещо и теб те питат.Български форум:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 11 Сеп 2009, 9:13

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=165677
тука съм описал вчерашен случай на заплюто от някого място ...
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 330d
Мечтае да кара: F80 M3

Мнение от ivo098 » 12 Сеп 2009, 0:34

ferdy написа:Аааа значи си от тези, които като казват "софиянци", "българи" и т.н. се изключват от понятието.

И защо така, колега? Поради что се срамиш да се наречеш софиянец?

ПП. СофиЯ, софиЯнец.

Поради такива малоумници дето си мислят че парцелите около блоковете са техни и друг не може да спира там...
Its an M. The fuel mileage is Sh!tty.

Your Sh!ttiness may vary.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Анти паркинг системи ??

Мнение от changethegame » 22 Юни 2012, 18:10

Имам гараж, единственият в кооперацията и един от двата на улицата на която живея, не мога да го ползвам защото постоянно има паркирали автомобили. В момента съм принуден да си държа колата на платен паркинг. Когато звъня на паяка ми отказват всеки път, тъй като улицата не била забранена за паркиране и не можели да се месят в между съседски отношения. Обърнах се към общината с намерение да си платя за да поставя анти паркинг скоби пред излаза на гаража, но от там ми отказаха тъй като улицата била предвидена в проекта за синя зона и докато не влезел в сила не можели да направят нищо. Иначе данък за гаража си плащам и той не е никак малък, но насреща нищо...
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 22 Юни 2012, 19:04

Сложи една табелка ГАРАЖ НЕ СПИРАЙ ПУКАМ ГУМИ И ДЕРА С ПИРОНИ . Сещаш се нали
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 22 Юни 2012, 21:00

Или направо почвай с пукането на гуми и дрането с пирони. :lol:
Изображение Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 22 Юни 2012, 21:55

Сложи си скобата ида не ти пука, никои нищо нема да ти каже, акто решът да го прават синя зона я махаш за малко оправяш документите и си в играта, не една скоба сме сложили и никой нищо не казва :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 23 Юни 2012, 9:34

Колега,защо се занимаваш с глупости?
Отиди при домоуправителя,помоли го да организира събрание на живущите в блока,разберете се кой къде и как ще спира,после отидете в някоя квартална кръчмикчка гледайте някой мач,пиите по ена бира и сичко е ток и жица!
Че си нямате други проблеми ами и с тва се обременявате :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 23 Юни 2012, 10:13

тва е Варна тука такива културни неща в централна част няма, особено лятото когато се напълни и с туристи. Живея на Раковска и се сблъсквам 24/7 със същият проблем всекви идиоти си паркират кой как реши. Лепи лепенка на гаража да не паркират и че е гараж, слагай скоба и давай нататък. Синя зона във Варна скоро няма да има - няма изградени паркинги ..... дет се вика: Всеки се спасява по единично
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от r3s1s74nc3 » 23 Юни 2012, 14:36

changethegame написа:Имам гараж, единственият в кооперацията и един от двата на улицата на която живея, не мога да го ползвам защото постоянно има паркирали автомобили. В момента съм принуден да си държа колата на платен паркинг. Когато звъня на паяка ми отказват всеки път, тъй като улицата не била забранена за паркиране и не можели да се месят в между съседски отношения. Обърнах се към общината с намерение да си платя за да поставя анти паркинг скоби пред излаза на гаража, но от там ми отказаха тъй като улицата била предвидена в проекта за синя зона и докато не влезел в сила не можели да направят нищо. Иначе данък за гаража си плащам и той не е никак малък, но насреща нищо...

Мястото пред гаража ти е общинско , което е неприятното в случая . Доколкото помня , понеже имах подобен проблем преди 2 години , никои няма право да ти затруднява достъпа до гаража , така че с този аргумент можеш да викнеш паяка . Поставяне на скоба , директно казано , няма как да стане ... единственно ако имаш някои сериозен познат , които да спира общинска полиция да не ти пише акт или да не ти ходят на проверка . Мисля че акта беше доста скъпичак , така че недей рискува . Общо взето в твоя случай , решение няма , за съжаление .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от zzuzi » 23 Юни 2012, 16:29

Може да пробваш и да сложиш примерно 2 стари боядисани гуми пред гаража или нещо такова преместваемо за което поне няма кой да ти пише нещо.Пък ако тръгнат и тях да ги местят вече ще мислиш.
Изображение Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата