машинка ел. стъкло
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
Re: машинка ел. стъкло
отворих ролката за да отвия жилото че беше яко омотано и после ще го направим с нитове отново , а в ремонтния комплект гледам че има и нова ролчица , мисълта ми беше дали лесно се навива жилото на новата ролка и дали изобщо е възможно да стане
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Чувал съм ,че става и се прави, но не съм виждал как. Така и така си я отворил - опитай.
Si non confectus, non reficiat.
- shitizreal
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Е91
- Детайли за колата: 325i Automatic

И аз имам проблеми с предния десен прозорец,като се вдига пука,и забавено работи

$ anotha day anotha dollar $
- iliq_vasilev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e90///320d
Здравейте и аз имах проблем с предния десен прозорец-не искаше нито да се сваля,нито да се дига и ходих при майстор,който се занимава с тези механизми и ми каза,че един път ми е правен механизмът,и може пак да го оправи,но ми каза голяма сума и реших да проверя колко е нов и излезна 160лв,което нямаше голяма разлика от ремонтиран и нов маханизъм затова си купих нов механизъм и сега вече нямам проблеми със свалянето и диганаето на прозореца.
- ckrumov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: f31, 320D
- Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)
В кв. Княжево /София/ ремонтират машинките за повдигане на стъклото. Ако трябва, сменят жилото, ако трябва сменят пластмасовите повдигачи и дават 2 години гаранция.
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
и взимат по 40-50лв на машинка.бачкат кадърно.ckrumov написа:В кв. Княжево /София/ ремонтират машинките за повдигане на стъклото. Ако трябва, сменят жилото, ако трябва сменят пластмасовите повдигачи и дават 2 години гаранция.
И аз давам моя глас за пичовете от Княжево, защото в навечерието на Никулден точно на 06.12.2011 ми оправиха стъклото на шофьорската врата.
Моето приключение бе от упоритост, след като разбрах, че жилото е отишло, сам си смених механизма с нов от
"Аутохит трейд". Буквално на второто движение механизма задра и жилото отново се оплете. Колата ми стоеше зимата вечерта с отворен джам и нямаше никакво вдигане. Продавач от "Симеон" ми беше дал номера, но аз не вярвах по- рано, че ще ми се случи това. След като отидох към 18,00 часа, момчетата ми казаха, че новото ми жило е китайско и е некачествено по начало.
Жилото излиза от колелото при елементарен напън, а на практика трябва да е капсуловано и да се върти, без да излиза и да се навива около оста на механизма.
Стомененото жило прескача пластмасовото колело и се провира между пластмасовото колело и металната планка,която го закрива. Жилото се изтегля с клещи, но проблема не се решава с набутване обратно. Трябва всичко да се отвори и затвори.
Жилото , което бях купил е марка Мейле, цена 145лв, етикети на немски език!
Ремонтът ми струва 80 лева, но ми дадоха гаранция за 2 години и ми поправиха старото жило. Не ми счупиха нито една щипка на вратата, завиха всичко и знаеха наизуст кое къде се намира. Затова пиша добре за тези хора и не смятам, че е реклама, а може да е от помощ за други закъсали. Намират се в Княжево след втория светофар в дясно посока Владая, зад тенекиените павилиони.Улицата надолу. Ул.Цар Борис III №298 Тел: 0889/419 237 и 0878/473 031
На практика ремонтът на механизма е адекватното решение. Чуе ли се задиране, значи жилото на механизма е излязло от макарата и се е заплело в оста. Затова или се сменя с нов механизъм, но известен произход и качество или се ремонтира от специализиран майстор.

Моето приключение бе от упоритост, след като разбрах, че жилото е отишло, сам си смених механизма с нов от

Жилото , което бях купил е марка Мейле, цена 145лв, етикети на немски език!

Ремонтът ми струва 80 лева, но ми дадоха гаранция за 2 години и ми поправиха старото жило. Не ми счупиха нито една щипка на вратата, завиха всичко и знаеха наизуст кое къде се намира. Затова пиша добре за тези хора и не смятам, че е реклама, а може да е от помощ за други закъсали. Намират се в Княжево след втория светофар в дясно посока Владая, зад тенекиените павилиони.Улицата надолу. Ул.Цар Борис III №298 Тел: 0889/419 237 и 0878/473 031
На практика ремонтът на механизма е адекватното решение. Чуе ли се задиране, значи жилото на механизма е излязло от макарата и се е заплело в оста. Затова или се сменя с нов механизъм, но известен произход и качество или се ремонтира от специализиран майстор.
- tani bojilov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е 46 320д 136кс + чип
Преди малко се върнах от при тия момчета.Доволен съм,за 10мин.ми монтираха оборотен механизъм и взеха моя.Наистина едва ли не със затворени очи го смениха.Сега всичко е окей и си имам 2 год.гаранция..85лева ми взеха,но мисля че си заслужава..
- Stefan_666
-
-
- Кара: Е46 320d
- Мечтае да кара: F02 760Li individual
ckrumov написа:Ясно, че основния проблем е счупена пластмаса на повдигача. Обикновено се чупи в горната си част. Най- добре е вместо тел, на местото на счупената пластмаска, да си заварите една шайба. Заварявате я за желязната част от повдигача /там където е била счупената пластмаса/ и я прорязвате, за да пъхнете жилото. Така става просто вечно. На 2 от вратите съм си го направил така.
И на мен ми е счупена пластмаса на повдигача.Този вариант ми харесва най-много с оглед на това, че на теория е вечен.Ще може ли малко повече подробности за осъществяването му(размер на шайбата, снимки, има ли опасност да се скъза заварката при вдигане/сваляне на стъклото)?
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
Ако на някой му трябват нови пластмасови планки , да ми пише на ЛС.
Монтажа е елементарен , става за 10 мин.
Имам и машинка за предна лява врата.
Монтажа е елементарен , става за 10 мин.
Имам и машинка за предна лява врата.

- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
Kalinski написа:Така днес си затварям шоф. прозорез и се чува едно здраво чатъркане и джама спря по средатавикам си : а стана тя.. вътре 100% дроб всичко
Отидох при приятел и свалихме кори и тнт. като си мисля, че нещо се е разместило и ще го оправим сами.
Оказа се , че жилото ми е скъсано.
Та въпроса ми към вас е следния :
Нов механизъм или http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E46-WINDOW-RE ... 3a5cb5637c
И мойто стъкло се пре***а , обаче се видях в чудо , не мога да сваля кората за да видя какаво е станало ... Свалям лайсната ,махам винтовете , махам и на дружката 2-3 там не знам точно какво са винтове некви звезси беха и дърпам да сваля кората обаче ен става ..
Някъде при ръчката за отваряне на предната врата или точно където е механизма за регулиране на ел.огледалата има нещо което го държи и не мога да разбера какво е винт ли е щипка ли е...Напъвах ама не става и ем е страх да ен одраскам и окалям положението..
Я кажете какво ще да е и как да я сваля тази кора...
Колата е БМВ 320 д 2000 г
- gocho_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d 2000г.
http://www.e46fanatics.com/images/forum/regulator5.jpg
Да точно при механизма за регулиране на ел.огледалата има още един болт, развий и него.
Да точно при механизма за регулиране на ел.огледалата има още един болт, развий и него.

- A-style
- кандидат ентусиаст
-

- A-style
- кандидат ентусиаст
-
A-style написа::bowdown: Грациииииииииеееее ! Имаш 1 ракия колега, тези дни ще видя точно какъв е проблема
Накъсано жило...

- minimalcoholic
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: e46 330i