машинка ел. стъкло

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E46 320D
Мечтае да кара: 850

Re: машинка ел. стъкло

Мнение от el lobo » 06 Ное 2011, 22:49

отворих ролката за да отвия жилото че беше яко омотано и после ще го направим с нитове отново , а в ремонтния комплект гледам че има и нова ролчица , мисълта ми беше дали лесно се навива жилото на новата ролка и дали изобщо е възможно да стане

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 06 Ное 2011, 23:26

Чувал съм ,че става и се прави, но не съм виждал как. Така и така си я отворил - опитай.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Е91
Детайли за колата: 325i Automatic

Мнение от shitizreal » 12 Дек 2011, 18:23

:help: :help: :help:
И аз имам проблеми с предния десен прозорец,като се вдига пука,и забавено работи :banghead: ,но работи - вероятно до време.За съжаление не съм от хората които могат сами да си го ремонтират,така че ако има някой навит да помогне бих могъл да отделя ''почерпка'',че идват празници и положението е ......смятам ясно.мерси предварително :bowdown:
$ anotha day anotha dollar $

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e90///320d

Мнение от iliq_vasilev » 18 Яну 2012, 18:31

Здравейте и аз имах проблем с предния десен прозорец-не искаше нито да се сваля,нито да се дига и ходих при майстор,който се занимава с тези механизми и ми каза,че един път ми е правен механизмът,и може пак да го оправи,но ми каза голяма сума и реших да проверя колко е нов и излезна 160лв,което нямаше голяма разлика от ремонтиран и нов маханизъм затова си купих нов механизъм и сега вече нямам проблеми със свалянето и диганаето на прозореца.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31, 320D
Мечтае да кара: Каквото и да е, но да е BMW :)

Мнение от ckrumov » 05 Фев 2012, 23:50

В кв. Княжево /София/ ремонтират машинките за повдигане на стъклото. Ако трябва, сменят жилото, ако трябва сменят пластмасовите повдигачи и дават 2 години гаранция.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 06 Фев 2012, 23:10

ckrumov написа:В кв. Княжево /София/ ремонтират машинките за повдигане на стъклото. Ако трябва, сменят жилото, ако трябва сменят пластмасовите повдигачи и дават 2 години гаранция.
и взимат по 40-50лв на машинка.бачкат кадърно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от гумата » 09 Фев 2012, 21:03

И аз давам моя глас за пичовете от Княжево, защото в навечерието на Никулден точно на 06.12.2011 ми оправиха стъклото на шофьорската врата. :bowdown:
Моето приключение бе от упоритост, след като разбрах, че жилото е отишло, сам си смених механизма с нов от :bang: "Аутохит трейд". Буквално на второто движение механизма задра и жилото отново се оплете. Колата ми стоеше зимата вечерта с отворен джам и нямаше никакво вдигане. Продавач от "Симеон" ми беше дал номера, но аз не вярвах по- рано, че ще ми се случи това. След като отидох към 18,00 часа, момчетата ми казаха, че новото ми жило е китайско и е некачествено по начало. :bang: Жилото излиза от колелото при елементарен напън, а на практика трябва да е капсуловано и да се върти, без да излиза и да се навива около оста на механизма. :banghead: Стомененото жило прескача пластмасовото колело и се провира между пластмасовото колело и металната планка,която го закрива. Жилото се изтегля с клещи, но проблема не се решава с набутване обратно. Трябва всичко да се отвори и затвори.
Жилото , което бях купил е марка Мейле, цена 145лв, етикети на немски език! :banghead:
Ремонтът ми струва 80 лева, но ми дадоха гаранция за 2 години и ми поправиха старото жило. Не ми счупиха нито една щипка на вратата, завиха всичко и знаеха наизуст кое къде се намира. Затова пиша добре за тези хора и не смятам, че е реклама, а може да е от помощ за други закъсали. Намират се в Княжево след втория светофар в дясно посока Владая, зад тенекиените павилиони.Улицата надолу. Ул.Цар Борис III №298 Тел: 0889/419 237 и 0878/473 031
На практика ремонтът на механизма е адекватното решение. Чуе ли се задиране, значи жилото на механизма е излязло от макарата и се е заплело в оста. Затова или се сменя с нов механизъм, но известен произход и качество или се ремонтира от специализиран майстор.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е 46 320д 136кс + чип

Мнение от tani bojilov » 05 Мар 2012, 17:25

Преди малко се върнах от при тия момчета.Доволен съм,за 10мин.ми монтираха оборотен механизъм и взеха моя.Наистина едва ли не със затворени очи го смениха.Сега всичко е окей и си имам 2 год.гаранция..85лева ми взеха,но мисля че си заслужава..

Аватар
Кара: Е46 320d
Мечтае да кара: F02 760Li individual

Мнение от Stefan_666 » 19 Мар 2012, 20:04

ckrumov написа:Ясно, че основния проблем е счупена пластмаса на повдигача. Обикновено се чупи в горната си част. Най- добре е вместо тел, на местото на счупената пластмаска, да си заварите една шайба. Заварявате я за желязната част от повдигача /там където е била счупената пластмаса/ и я прорязвате, за да пъхнете жилото. Така става просто вечно. На 2 от вратите съм си го направил така.

И на мен ми е счупена пластмаса на повдигача.Този вариант ми харесва най-много с оглед на това, че на теория е вечен.Ще може ли малко повече подробности за осъществяването му(размер на шайбата, снимки, има ли опасност да се скъза заварката при вдигане/сваляне на стъклото)?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 20 Мар 2012, 14:52

Ако на някой му трябват нови пластмасови планки , да ми пише на ЛС.
Монтажа е елементарен , става за 10 мин.
Имам и машинка за предна лява врата.
:duel:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: спокойно
Мечтае да кара: по хубави български пътища

Мнение от A-style » 18 Юни 2012, 17:00

Kalinski написа:Така днес си затварям шоф. прозорез и се чува едно здраво чатъркане и джама спря по средата :mhihi: викам си : а стана тя.. вътре 100% дроб всичко :) Отидох при приятел и свалихме кори и тнт. като си мисля, че нещо се е разместило и ще го оправим сами.
Оказа се , че жилото ми е скъсано.

Та въпроса ми към вас е следния :

Нов механизъм или http://cgi.ebay.co.uk/BMW-E46-WINDOW-RE ... 3a5cb5637c

И мойто стъкло се пре***а , обаче се видях в чудо , не мога да сваля кората за да видя какаво е станало ... Свалям лайсната ,махам винтовете , махам и на дружката 2-3 там не знам точно какво са винтове некви звезси беха и дърпам да сваля кората обаче ен става ..
Някъде при ръчката за отваряне на предната врата или точно където е механизма за регулиране на ел.огледалата има нещо което го държи и не мога да разбера какво е винт ли е щипка ли е...Напъвах ама не става и ем е страх да ен одраскам и окалям положението..
Я кажете какво ще да е и как да я сваля тази кора...
Колата е БМВ 320 д 2000 г

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 21 Юни 2012, 13:26

http://www.e46fanatics.com/images/forum/regulator5.jpg

Да точно при механизма за регулиране на ел.огледалата има още един болт, развий и него.
:duel:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от A-style » 21 Юни 2012, 19:35

:bowdown: Грациииииииииеееее ! Имаш 1 ракия колега, тези дни ще видя точно какъв е проблема

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от A-style » 23 Юни 2012, 16:40

A-style написа::bowdown: Грациииииииииеееее ! Имаш 1 ракия колега, тези дни ще видя точно какъв е проблема

Накъсано жило... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 23 Юни 2012, 19:50

и моя проблем е същия..жилото се е намотало и е заминало...
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E46