Последно около затъмнените прозорци
Модератор: Общи модератори
- punish_the_benz
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M5 е60, 645i manual
- Мечтае да кара: е30 + S85B50 и ASW
Re: Последно около затъмнените прозорци
интересно. истината е там, че ако решат да се заяждат няма оправия. Пред мен веднъж спряха от движение колата на приятел заради липващ 5-ти болт на предна дясна джанта (беше паднал явно). Понякога пък се правят на разсеяни така че зависи на кой и в какво настроение ще попадне човек . на мен ми се е случвало да им кажа че не е фолио а е оригинално затъмнена и да ме пуснат. Не мисля че изглежда доста оригинално

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
alpina-ma6inata написа:Да де, ама никъде не се споменава в чл. 105, че щом имаш фолио автомобила е неизправен. А това за повредените и счупени стъкла още по-малко. Като имаш фолио нито ти се поврежда стъклото, още по-малко се чупи.А и самия факт, че при съставянето на двата ми акта ме заплашваха от спиране от движение и ги молих да ми покажат по кой член ще ми спрат колата от движение и ги провокирах да го направят и сменяха по 15 цвята на лицето.
Не са счупени или повредени. Имам приятел дето му спряха А6-цата (от най-новите тогава) от движение и му лепнаха един оранжев триъгълник на стъклото - после свали фолиото и така отиде във кат да му пуснат колата, това още преди 6-7 години в Плевен.
в) има счупени или повредени външни стъкла или стъкла, които не отговарят на
съответните изисквания на стандартизационните документи;
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
spacepl написа:alpina-ma6inata написа:Да де, ама никъде не се споменава в чл. 105, че щом имаш фолио автомобила е неизправен. А това за повредените и счупени стъкла още по-малко. Като имаш фолио нито ти се поврежда стъклото, още по-малко се чупи.А и самия факт, че при съставянето на двата ми акта ме заплашваха от спиране от движение и ги молих да ми покажат по кой член ще ми спрат колата от движение и ги провокирах да го направят и сменяха по 15 цвята на лицето.
Не са счупени или повредени. Имам приятел дето му спряха А6-цата (от най-новите тогава) от движение и му лепнаха един оранжев триъгълник на стъклото - после свали фолиото и така отиде във кат да му пуснат колата, това още преди 6-7 години в Плевен.
в) има счупени или повредени външни стъкла или стъкла, които не отговарят на
съответните изисквания на стандартизационните документи;
Някой да изрови въпросните документи ако е въжможно

- sharksfin
- младши ентусиаст
-
- Кара: МБ W140 V8
ако ще борят намалената видимост, да забранят и шофирането със слънчеви очила. Тогава всички горим
Аз лично на моя кола никога няма да сложа фолио на никое стъкло. Карам само на щора на задното. Причината обаче е в регулираните фарове на повечето участници в движението и уж забраненият фалшив ксенон. Проблеми за щората съм нямал никога.
п.п.: първата ми кола беше двуврато Пежо 306 със затъмнени задно и странични стъкла. Никога съм нямал проблеми с властите по този повод.

Аз лично на моя кола никога няма да сложа фолио на никое стъкло. Карам само на щора на задното. Причината обаче е в регулираните фарове на повечето участници в движението и уж забраненият фалшив ксенон. Проблеми за щората съм нямал никога.
п.п.: първата ми кола беше двуврато Пежо 306 със затъмнени задно и странични стъкла. Никога съм нямал проблеми с властите по този повод.
Акълът е нещо, което можеш да даваш, без да го имаш.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
От 2007-ма досега карам всичките си коли със затъмнени задно и задни странични стъкла на вратите. Ползвам само НАЙ-ТЪМНОТО, което е възможно. Причини бол. Като почнеш от силното слънце понякога, огромния брой дебили каращи на дълги нощем или пък денем в облачно време, още по-огромния брой селски тарикати с ксИнони(
), сложени само за да заслепяват(без да са правилно регулирани разбира се), огромния брой клюкари, които надничат какво става отзад в колата ти(
)и на последно място защото си изглежда добре без да ми пречи на видимостта. Аз лично гледам на 99% само по страничните огледала.
Та за тези...5 години имам 2 случки за заяждане от ушев относно задното стъкло, но без акт и без рушвет. Единият път тъкмо излизам вечерта от Столипиново в Пловдив и ми махат като ми казват, че сигурно съм имал доста приятели в КАТ щом карам със затъмнено стъкло отзад. Отговорих потвърждаващо с усмивка и след кратко обяснение от тях, че ако съм бил от Пловдив нямало да ми се размине(
)ме пуснаха. Вторият път ми викат тука"а това задно стъкло, ще ти спра колата от движение...сещам се за един член...", аз се направих на луд и му викам "хайде сега ще я спираш, аз проблеми с теб нямам, нали"(имаше малко предистория това
). После направи една снимка с телефона си на колата ми отзад като каза "даваш ми много добра идея" и след няколко дни се появи със...затъмнено задно и странични стъкла.
Та никъде в закона не пише, че нямаш право да слагаш фолио на задното стъкло. Има 2-ма полицаи, които се чудят как да ме хванат в издънка, но дори те не се опитват да ме сплашат с фолиото.
Имам си лента сенник на предното стъкло от около педя надолу и тя от 5 години на всички коли, проблем за нея пък никъде дори не са ми намеквали, че мога да имам.
Ако някой го направи тука, веднага отивам и снимам 2 коли на двама полицаи, които за затъмнени ОТВСЯКЪДЕ и нищо не можеш да видиш. Хващам 2-ма свидетели и ще го отнесат и те.

Та за тези...5 години имам 2 случки за заяждане от ушев относно задното стъкло, но без акт и без рушвет. Единият път тъкмо излизам вечерта от Столипиново в Пловдив и ми махат като ми казват, че сигурно съм имал доста приятели в КАТ щом карам със затъмнено стъкло отзад. Отговорих потвърждаващо с усмивка и след кратко обяснение от тях, че ако съм бил от Пловдив нямало да ми се размине(

Та никъде в закона не пише, че нямаш право да слагаш фолио на задното стъкло. Има 2-ма полицаи, които се чудят как да ме хванат в издънка, но дори те не се опитват да ме сплашат с фолиото.
Имам си лента сенник на предното стъкло от около педя надолу и тя от 5 години на всички коли, проблем за нея пък никъде дори не са ми намеквали, че мога да имам.
Ако някой го направи тука, веднага отивам и снимам 2 коли на двама полицаи, които за затъмнени ОТВСЯКЪДЕ и нищо не можеш да видиш. Хващам 2-ма свидетели и ще го отнесат и те.

Последна промяна Top Gun Maverick на 26 Юни 2012, 11:54, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Наистина ли те домързя да прочетеш само 3 страници?!?
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Прочетох цялата тема, защо?

- boqn92
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ 330Д
- Мечтае да кара: Е92
Гледам последно време откакто си замина Бойко,си затъмняват стъклата повече хора.Из нашия град поне 1 от 10 коли е с затъмнени предни странични стъкла.Ако има някой нов закон дайте някой да сподели.
Може ли някой който е бил спрян от движение да обясни след туй какво става ,установих ,че струвало 9лв пускането на движение но с много хамалогия след документи по цял ден.
Може ли някой който е бил спрян от движение да обясни след туй какво става ,установих ,че струвало 9лв пускането на движение но с много хамалогия след документи по цял ден.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Няма нови закони, а и се филмираш. Просто съвпадение е, Бойко не командва обикновените куки, каму ли за стъклата на хората.
Надали му е оставало време да мисли за тези неща.
За спирането от движение, по принцип винаги само плашат с това, но понякога и спират. Истината е, че по принцип трябва само акт да ти напишат, ама те пишат точно каквото си искат. Примерно когато ти е затъмнено задното стъкло, ако куката иска да се заяжда, той ти шибва акт, че си затъмнен отпред(по него член защото за фолио на задното няма акт, само ако имаш щора, при това ако я използваш в момента
)и ако не го обжалваш в съда си минава като НП и го плащаш като поп.

За спирането от движение, по принцип винаги само плашат с това, но понякога и спират. Истината е, че по принцип трябва само акт да ти напишат, ама те пишат точно каквото си искат. Примерно когато ти е затъмнено задното стъкло, ако куката иска да се заяжда, той ти шибва акт, че си затъмнен отпред(по него член защото за фолио на задното няма акт, само ако имаш щора, при това ако я използваш в момента

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
boqn92 написа:Гледам последно време откакто си замина Бойко,си затъмняват стъклата повече хора.Из нашия град поне 1 от 10 коли е с затъмнени предни странични стъкла.Ако има някой нов закон дайте някой да сподели.
Аре пак старата песен на нов глас ... не разбрахте ли , че няма да си затъмните предните стъкла законно ....
По темата: Спирали са ми 2 коли от движение за затъмнени стъкла ( предни странични и на едната челното също ) .
Като си спрян от движение нямаш право да возиш други хора в колата , както и да превозваш товари . Минаваш през канала в КАТ наново и ходиш на технически преглед . Акта е 20-30лв.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Прав си колега...
На мен ми стана интересно по кой член ще те ударят за щора на задното, при положение че го няма в закона това стъкло изобщо... Което е правилно де, не всички коли имат задно стъкло.
За страничните отзад "ограничаването на видимостта" какво ѝ пречи да е 100%, със щора... Трудно ще напишат акт по закона точно...
На мен ми стана интересно по кой член ще те ударят за щора на задното, при положение че го няма в закона това стъкло изобщо... Което е правилно де, не всички коли имат задно стъкло.
За страничните отзад "ограничаването на видимостта" какво ѝ пречи да е 100%, със щора... Трудно ще напишат акт по закона точно...
В предни години по новините нали показаха, че в КАТ има списък с номера на автомобили, които са спонсори и тези автомобили не се закачат. Това е един от начините до днес.
В квартала има едно ченге и кара един курник със затъмнени всички без челно стъкло с най-тъмното фолио. Когато го видя в движение с колата, винаги са му били смъкнати двете предни/странични до долу.
В квартала има едно ченге и кара един курник със затъмнени всички без челно стъкло с най-тъмното фолио. Когато го видя в движение с колата, винаги са му били смъкнати двете предни/странични до долу.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Club BMW написа:В предни години по новините нали показаха, че в КАТ има списък с номера на автомобили, които са спонсори и тези автомобили не се закачат. Това е един от начините до днес.
Не само спонсори,карах такива няколко автомобила и след като представиш документи че автомобила така е произведен (официален дилър или завода) попадаш в тези списъци,кяра обаче е никакъв,като те спрат 100 пъти в месеца,а тези списъци са предоставени на караулките,в редовите катаджии нямат такива ,та вадиш твоите и почвате някакви диалози което е супер досадно,за това,караш си с нормални джамове и пееш.