Е60 530d / E39 530d
Модератор: Общи модератори
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: Е60 530d / E39 530d
Във БМВ форумите цари мнението, което и аз споделям, че след моделната гама Е30/34/32 се наблюдава една деградация както в излъчването/усещането, така и в качеството на по-новите модели. Не случайно Е39/38 са наричани последните истински БМВ-та. Това е така, защото са взели от гените на старото поколение, но имат внедрени и някои по-модерни технологии и екстри, които все още ги държат донякъде актуални.
Има обаче нещо, което ми затвърди позитивното мнение за Е39. Първите впечатления от новия модел F10 даваха сравнение на возията му и усещането при управление именно с Е39, а не с Е60. Феновете (говоря за тези, които са имали и винаги са могли да си позволят най-новия модел) са доволни, че с F10 има едно завръщане към традицията и това не е само таблото ориентирано към водача.
Прави са колегите, които писаха, че няма как да се пренебрегне финансовия фактор. Защото бюджета винаги има таван и в него Е39-ката ще е по-запазена, с повече екстри и мегдан за подобрения по личен вкус. Както съм писал и в други теми - по-добре кола от последните години на стария модел с повече екстри, отколкото постна от първите години на новия модел.
Има обаче нещо, което ми затвърди позитивното мнение за Е39. Първите впечатления от новия модел F10 даваха сравнение на возията му и усещането при управление именно с Е39, а не с Е60. Феновете (говоря за тези, които са имали и винаги са могли да си позволят най-новия модел) са доволни, че с F10 има едно завръщане към традицията и това не е само таблото ориентирано към водача.
Прави са колегите, които писаха, че няма как да се пренебрегне финансовия фактор. Защото бюджета винаги има таван и в него Е39-ката ще е по-запазена, с повече екстри и мегдан за подобрения по личен вкус. Както съм писал и в други теми - по-добре кола от последните години на стария модел с повече екстри, отколкото постна от първите години на новия модел.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
мен ми е интересно каква е разликата в надежността на е39 и е60. не за цената на поддръжка, а ми колко често тряя да ходиш да се занимаваш с глупости.
щото това си е фактор за човек, който пътува много.
щото това си е фактор за човек, който пътува много.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
За надеждността.......Мазда 6,Хонда Акорд 

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
.. вземи си е60 щом те кефи екстериорно, па отвътре винаги може да й боднеш един е30сков салон, хем ще ти мирише познато хем ще те кефи
като цяло пък е39 е по-ретро и ще се чупи, е60 бива само ако не е наводнявана ма пък има доста излишни неща.
готина дилема, аз се чудих Airbus 380 ли да взема или Boeing 747-400, тъй и не реших. Мисля да питам в БГ МАМА
като цяло пък е39 е по-ретро и ще се чупи, е60 бива само ако не е наводнявана ма пък има доста излишни неща.
готина дилема, аз се чудих Airbus 380 ли да взема или Boeing 747-400, тъй и не реших. Мисля да питам в БГ МАМА
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Ако искаш истинска кола купи си Е39.. 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Един глас за Е39 530d. Е60 е супер машина, убеден съм... но Е39 е колата която бих избрал. Защо ли, - всичко в Е39 ми харесва. Докато при Е60 нещата не стоят точно по същия начин /за мен/.
Колега, не знам на какво разчиташ.. чуждите мнения няма да ти свършат работа точно в тази дилема.. Колата ще си я караш - ти, и ти ще я вкарваш в сервиза когато стане нужда. Отговорът на въпроса ти, зависи изцяло от гледната точка на запитания, а в случея гледни точки - хиляди.
Ето я и моята:
Бих взел Е39 530d от последните години, с по-богато оборудване.
При тях са решени и изчистени всички малки проблеми възникнали в експлоатацията на модела за годините. Все още има много такива на пазара, които не са карани от хора "цедили" ресурса на тоя модел буквално до дупка, и са в добра форма. Те обаче струват повечко, но щом $ не е проблем, -> внимателно търсиш-> взимаш такъв екземпляр --> обслужваш / поддържаш я само с качествени консум. и части, и = ще имаш една страхотна кола с която ще ти даде точно 0 проблеми.
При Е60 за всичко това ще отиде една.. още по-сериозна цифра която си струва само ако... Е60 ти харесва в пъти повече от Е39. Но щом се чудиш кое да избереш.. - явно не е така. Не се подлъгвай по най-евтините Е60 на пазара. / мой съвет/
Колега, не знам на какво разчиташ.. чуждите мнения няма да ти свършат работа точно в тази дилема.. Колата ще си я караш - ти, и ти ще я вкарваш в сервиза когато стане нужда. Отговорът на въпроса ти, зависи изцяло от гледната точка на запитания, а в случея гледни точки - хиляди.
Ето я и моята:
Бих взел Е39 530d от последните години, с по-богато оборудване.

При Е60 за всичко това ще отиде една.. още по-сериозна цифра която си струва само ако... Е60 ти харесва в пъти повече от Е39. Но щом се чудиш кое да избереш.. - явно не е така. Не се подлъгвай по най-евтините Е60 на пазара. / мой съвет/
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
Благодаря за уместните мнения и сравнения дадени от хора, които притежават поне един от двата автомобила.
Искам да попитам, всички тези, които започнаха да избиват комплекси, къде по-точно прочетоха, че парите не са от значение. Изрично упоменах в началото на темата, че идеята ми не е да се сравняват ценово двата автомобила, тъй като това и сам мога да го свърша. Споменах, че поддръжката не е от значение, а не парите, тъй като ползвам големи отстъпки, ала кому е нужно да чете, нали директно можем да си кажем комплексарското мнение, четейки между редовете...
Моите лични виждания са, че Е39 от последните екземпляри е по-добрият избор,
но проблема е там, че не съм човек който сменя колите си всеки месец, а ги карам дълго време.
В случай, че се плати една сравнително висока за Е39 сума, то това са загубени пари според мен.
След примерно 3 години, колата би се обезценила поне двойно и би останала вечно моя, както и сега хората с перфектните Е39ки си ги гледат като паметници на културата, тъй като пазара е пълен с "перфектни, нов внос" за по 3000лв.
Относно Е60, тъй като на няколко места гледам се подхвърлят някакви тънки шеги ли, комплекси ли, не знам и аз...Става въпрос за Е60, без фейслифт. Единственото което не видях до момента е, някой да сравни динамиката спрямо разхода на двата двигателя. За единият има доста изписано, за другият - не съвсем. Разхода също не ме касае, тъй като ми е пределно ясен колко е той и не ми се слушат форумни легенди! A в същност, колкото и да е той, ще е доста по-нисък от този на 30ката, с която въртя по средно 2-3000хил. км. месечно, така че няма как да бъде по-зле.
Благодаря отново!
П.П. До тези които задават въпроса 'що питам по форуми коя кола да си купя,
Не питам коя кола да си купя, не питам вас! Питам собствениците на тези два автомобила, за адекватно сравнение, тъй като само човек карал и двата, би могъл реалистично да де оценка кой модел, какви качества и недостатъци има.
П.П.2 До човека с Боинга,
гледай само този път да го купиш турбо-дизелов, да не пак да се впуснеш в смяна на мотори, в стил от "трън та на глог"
Искам да попитам, всички тези, които започнаха да избиват комплекси, къде по-точно прочетоха, че парите не са от значение. Изрично упоменах в началото на темата, че идеята ми не е да се сравняват ценово двата автомобила, тъй като това и сам мога да го свърша. Споменах, че поддръжката не е от значение, а не парите, тъй като ползвам големи отстъпки, ала кому е нужно да чете, нали директно можем да си кажем комплексарското мнение, четейки между редовете...
Моите лични виждания са, че Е39 от последните екземпляри е по-добрият избор,
но проблема е там, че не съм човек който сменя колите си всеки месец, а ги карам дълго време.
В случай, че се плати една сравнително висока за Е39 сума, то това са загубени пари според мен.
След примерно 3 години, колата би се обезценила поне двойно и би останала вечно моя, както и сега хората с перфектните Е39ки си ги гледат като паметници на културата, тъй като пазара е пълен с "перфектни, нов внос" за по 3000лв.
Относно Е60, тъй като на няколко места гледам се подхвърлят някакви тънки шеги ли, комплекси ли, не знам и аз...Става въпрос за Е60, без фейслифт. Единственото което не видях до момента е, някой да сравни динамиката спрямо разхода на двата двигателя. За единият има доста изписано, за другият - не съвсем. Разхода също не ме касае, тъй като ми е пределно ясен колко е той и не ми се слушат форумни легенди! A в същност, колкото и да е той, ще е доста по-нисък от този на 30ката, с която въртя по средно 2-3000хил. км. месечно, така че няма как да бъде по-зле.
Благодаря отново!
П.П. До тези които задават въпроса 'що питам по форуми коя кола да си купя,
Не питам коя кола да си купя, не питам вас! Питам собствениците на тези два автомобила, за адекватно сравнение, тъй като само човек карал и двата, би могъл реалистично да де оценка кой модел, какви качества и недостатъци има.
П.П.2 До човека с Боинга,
гледай само този път да го купиш турбо-дизелов, да не пак да се впуснеш в смяна на мотори, в стил от "трън та на глог"

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
МИТАКА1654 написа:За надеждността.......Мазда 6,Хонда Акорд
Стига сте слагали тая мазда до Е39 и Е60 - вие акъл имате ли

Акорда по-прилич на кола , но цената му е колкото на Е60 с което няма база за сравнение , най-вече защото нито Акорд , нито другото цокалце имат двигатели които да са конкуренти на *530д , за бензинови пък няма да говорим изобщо .
А по темата - Е39 ФЛ ми харесва много повече . Няма значение че колата започва да се произвежда 1995та , тя носи класическо излъчва и поне в моите очи не остарява .
Е60 е БМВ с лигав дизайн , вътре и вън ... ама това е мнение от позиция на "гледач" . Когато дойде време да си купуваш колата , идват на ред съвсем други критерии . Аз преди години се заклевах че А6 Ц5 е супер грозна кола и Е46 е по-зле по всичко от Е39 , само че като станах купувач а не коментатор , нещата се промениха . Та за сега Е60 и Е90 може да НИ се вижда супер зле а след някоя и друга година да им се хвърлим

Отделно не се казва за коя 530д се говори - 218/231/245 кс . Щот и автоматиците вече стават много по-добри .
Тези две "цокалцета" посещават сервиз не 1 ами 3 пъти по-малко от Е60 (личен опит с тях, който ти нямаш и няма как да знаеш ) 
И понеже си г-н тест/ревю мисля, че сам можеш да отвориш сайта на аутобилд и да видиш коя е най-добрата кола на теста 100 000км
Гласувах за Е39 защото съм ги имал и карал и двете и за мен Е60 не струва пред Е39 вярно, че е по-нова ама вътре не ми харесва и се разваля по-често от Е39 !!!

И понеже си г-н тест/ревю мисля, че сам можеш да отвориш сайта на аутобилд и да видиш коя е най-добрата кола на теста 100 000км

Гласувах за Е39 защото съм ги имал и карал и двете и за мен Е60 не струва пред Е39 вярно, че е по-нова ама вътре не ми харесва и се разваля по-често от Е39 !!!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
latrel написа:Тези две "цокалцета" посещават сервиз не 1 ами 3 пъти по-малко от Е60 (личен опит с тях, който ти нямаш и няма как да знаеш )
И понеже си г-н тест/ревю мисля, че сам можеш да отвориш сайта на аутобилд и да видиш коя е най-добрата кола на теста 100 000км![]()
Тия цокалца съм имал достъчно досег за да кажа че са цокалца

Ако все пак дръжиш за 100 000 км - в теста най-добре е БМВ 130и

Говорим за теста до 2007г. до когато е имало време да се докаже Е60, а не 2012 
1 място за кола среден клас няма да повтарям кой е!
Незнам колко досег си имал и с какви екземпляри, но аз на Маздата за 3 години освен консумативи др не съм сменял, докато при Е39 и Е60 касовите бележки бяха доста повечко
Относно пластмасите нига плийз, ще ме извиняваш ама са доста по-добре от на Е60 пластмасите. И каква книжка на Е46 ще ми отваряш
да ми четеш какво са писали немците за собствената си марка ли ??? Айде покарай ги малко тези модели, поддържай ги 2-3г. пък после ела да ми четеш лекции за качество, надеждност, изработка, и крайна цена ОК ???

1 място за кола среден клас няма да повтарям кой е!
Незнам колко досег си имал и с какви екземпляри, но аз на Маздата за 3 години освен консумативи др не съм сменял, докато при Е39 и Е60 касовите бележки бяха доста повечко

Относно пластмасите нига плийз, ще ме извиняваш ама са доста по-добре от на Е60 пластмасите. И каква книжка на Е46 ще ми отваряш

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Аз говоря за качество , не за надеждност . Като съпоставка размери,качество на материали,ЗАДВИЖВАНЕ,разход/мощност,пътно поведение и дума не може да става . И хайде ти посочи конкурентния модел от страна на мазда, когато говорим за 530д - ОК ?
- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
Колеги, трябва ми надежден автомобил!
Не искам да трепна всеки път пътувайки!
Нека спрем да говорим за тези пластмасови консерви, моля ви.
От както видях с очите си, как на чисто нов Ярис 2011г. му смениха блок на мотора по гаранция на 22хил. км., японско - не!
Ако може да става въпрос за друг автомобил, то той е единствено А8, която е 4.0TDI, или 4.2TDI, като модел не съм сигурен как се води, мисля е D3.
A по темата с Е60 и Е39, колегата Ачо е прав!
Никъде не съм упоменал, че колата трябва да е с автоматична скоростна кутия!
Не искам да трепна всеки път пътувайки!
Нека спрем да говорим за тези пластмасови консерви, моля ви.
От както видях с очите си, как на чисто нов Ярис 2011г. му смениха блок на мотора по гаранция на 22хил. км., японско - не!
Ако може да става въпрос за друг автомобил, то той е единствено А8, която е 4.0TDI, или 4.2TDI, като модел не съм сигурен как се води, мисля е D3.
A по темата с Е60 и Е39, колегата Ачо е прав!
Никъде не съм упоменал, че колата трябва да е с автоматична скоростна кутия!