Шофьорска книжка
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- mitko_asds
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 318I
- Детайли за колата: БМВ Е36 318I седан. Колата е нов внос от Германия , купена от мен преди няколко месеца , регистрирана и обслужена. 1992 година е с климатик и ел. пакет. Ми в общи линии е това.
Шофьорска книжка
Колеги здравейте нов съм във форума, и незная дали е подходящо мястото където ще си задам въпроса, ако не е ще помоля модераторите да я преместят където е необходимо. И така въпроса ми е следния преди 2 години ми писаха акт в Монтана и ми взеха контролния талон,аз съм от Видин, но от тогава не съм в страната и няма как да ходя да се разправям. На адреса не съм получил наказателно постановление и незная какво ми е наказанието и съм без контролен талон. В страната в която съм не търсят контролен талон а само шофьорска книжка и не е проблем но бих искал да си оправя нещата. Въпроса ми е следния мога ли да изпратя на брат ми(тои няма все още 18години) книжката и тои да отиде в кат до кат да се оправя с плащане на глобата,ако трябва да остави книжката за някои друг месец
после да я вземе или да си плати акта и ако не я отнемат да ми вземе талона. Благодаря Ви предварително на всички за отговорите
Поздрави и много безаварийни 

- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Re: Шофьорска книжка
До колкото помня, трябва да си задължително лично или да имаш нотариално заверено пълномощно.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Според мен, колега няма да стане така, както си го замислил. Най-малко защото лицето трябва да е упълномощено 

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
doncheff написа:До колкото помня, трябва да си задължително лично или да имаш нотариално заверено пълномощно.
Тва ясно, ама и брат му като не е на 18 може да е проблем пак, но не съм сигурен, иначе с пълномощно става
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
N.Mihaylovski написа:doncheff написа:До колкото помня, трябва да си задължително лично или да имаш нотариално заверено пълномощно.
Тва ясно, ама и брат му като не е на 18 може да е проблем пак, но не съм сигурен, иначе с пълномощно става
И аз не съм на 100% сигурен, но си мисля, че не би трябвало да има проблем да го представлява пред КАТ. Все пак няма да шофира, а само ще плати акта и ще вземе талона.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
N.Mihaylovski написа:doncheff написа:До колкото помня, трябва да си задължително лично или да имаш нотариално заверено пълномощно.
Проблемите са много тук, най-добре той да си дойде да си оправи нещата. Разбира се, че е проблем непълнолетието на брат му, трябва да присъства настойник, а как ще стане това, като той е в чужбина не знам

- mitko_asds
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 318I
- Детайли за колата: БМВ Е36 318I седан. Колата е нов внос от Германия , купена от мен преди няколко месеца , регистрирана и обслужена. 1992 година е с климатик и ел. пакет. Ми в общи линии е това.
Колеги провериха ми точките в КАТ, и нямам нито една останала, въпроса ми е сега като се прибера в родната ни и мила Б-я какво трябва да направя възтановяване или наново курсове,листовки,БЧК и всички неща. Моля само за отговори на колеги които са изпатили като мен или тяхни близки да коментират 

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
mitko_asds написа:Колеги провериха ми точките в КАТ, и нямам нито една останала, въпроса ми е сега като се прибера в родната ни и мила Б-я какво трябва да направя възтановяване или наново курсове,листовки,БЧК и всички неща. Моля само за отговори на колеги които са изпатили като мен или тяхни близки да коментират
Трябвало е да възстановиш преди да свършат всички точки. Отнемат ти книжката за 6 месеца, така беше преди 3 години, когато взеха моята

Та в крайна сметка, докато извадя всички документи и изкарам нова книжка минаха 11 месеца

8 мнения
• Страница 1 от 1