прави ли технологията новите коли по-лоши?
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: прави ли технологията новите коли по-лоши?
flame написа:...
Какво общо има гледането на телевизора с шофирането? ...
Да за ежедневна употреба новите автомобили са по-добри... снабдени са с всякакви благинки - да по-удобни са, с много сейфти системи - по-сигурни са, по-функционални.
До толкова до колкото колата е просто средство за придвижване от точка А до точка Б! Сега ще кажете " 'ма едно ново порше, ферари, бмв и т.н. за през уикенда ви дава онова дивашко усещане, усещане на неизчерпаема мощност, перфектен контрол и т.н. много повече от някоя стара спортна кола" и ще сте прави, но нещо липсва. Всеки може да се качи в супер технологичното порше и да натисне газта...
В последния брой на топ гиър има една хубава статия с Ричърт Хамънд "зад волана на иконата" Фиат 500... качваш се зад волана и сте само ти и пътя без ESP, ABS, ASR и т.н., само истинския шофьор може да кара такава кола, нищо че натискайки газта километража скача само до макс. 40км/ч. ... скоростите не са синхронизирани, волана няма хидравлика...
Това им е "чарът" на старите "кошници" просто сте само ти, тя и пътя. По таблото няма навигация, мулти медия, има само оборотомер и скоростомер, има радио но трудно се чува от гърмещия и ръмжащ мотор (дори да е малолитражен четирицилиндов с коне колкото сегашна градска кола).
Да често се чупят, даже след всяка разходка, но и в това има "красота" да слезеш в гаража и да я оправиш само с гедоре, отверка и клещи.
Нищо лошо колите да стават все по-модерни (по-удобни, по-сигурни, по-бързи, по-функционални), но в гаража винаги ще има една стара купчина желязо, която да изкараш събота вечерта за да покараш, само ти и тя.

кефи ме като видя някоя 20+ годишна кола в добро състояние
но определено не мога да живея с такава, нямам нерви да и се разтъкавам по такъмите, да и бера грижа
другото ми е, че обичам всичко да е наред, а при тези стари коли все нещо не е наред и това ме изважда извън нерви
но определено не мога да живея с такава, нямам нерви да и се разтъкавам по такъмите, да и бера грижа
другото ми е, че обичам всичко да е наред, а при тези стари коли все нещо не е наред и това ме изважда извън нерви
No bling at the Ring
Bavarcho написа:Какво общо има гледането на телевизора с шофирането? ...
Образен пример

BadAngel написа:кефи ме като видя някоя 20+ годишна кола в добро състояние
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Toва дали нещо е наред или не е наред по една кола била тя стара или нова си зависи от баш чорбаджията според мене щото не е като да няма стари машини в перфектно здраве 

ATR-42/72
DLVasilev написа:Toва дали нещо е наред или не е наред по една кола била тя стара или нова си зависи от баш чорбаджията според мене щото не е като да няма стари машини в перфектно здраве
така е колега, но не всички можем да сме като джей лено
сам разбираш, че старата кола на първо място си е амортизирана и на второ все някои майстор си е оставил ръцете някъде
за олдтаймер маниаците примерно драскотина някъде носи автентичност, мен ме подлудява
и за да мога да подържам такава кола трябва да си разсипя нервите на първо място, а и финансовия въпрос си седи

имам колега, които се хвана на хорото с един понтиак фаиърбърд 70 и някоя година
вече 2 години го прави и още не е всичко както трябва.. кара се колата, готина е (5 литров мотор все пак), има си дух, заглеждат я по улиците, но не е това, което аз бих търсил от моята кола.. не евридейка, тя е ясна, за тая кола, която да ми оправи настроението става дума
No bling at the Ring
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
BadAngel написа:DLVasilev написа:Toва дали нещо е наред или не е наред по една кола била тя стара или нова си зависи от баш чорбаджията според мене щото не е като да няма стари машини в перфектно здраве
така е колега, но не всички можем да сме като джей лено
сам разбираш, че старата кола на първо място си е амортизирана и на второ все някои майстор си е оставил ръцете някъде
за олдтаймер маниаците примерно драскотина някъде носи автентичност, мен ме подлудява
и за да мога да подържам такава кола трябва да си разсипя нервите на първо място, а и финансовия въпрос си седи
имам колега, които се хвана на хорото с един понтиак фаиърбърд 70 и някоя година
вече 2 години го прави и още не е всичко както трябва.. кара се колата, готина е (5 литров мотор все пак), има си дух, заглеждат я по улиците, но не е това, което аз бих търсил от моята кола.. не евридейка, тя е ясна, за тая кола, която да ми оправи настроението става дума

ATR-42/72
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
BadAngel написа:другото ми е, че обичам всичко да е наред, а при тези стари коли все нещо не е наред и това ме изважда извън нерви
Само че пропускаш нещо->старите коли обикновенно са по-прости(като конструкция и оборудване)....а азбучна истина е,че това,дето го няма не се поврежда

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
ако не можете да изтърпите една пищялка за колан, със сигурност не сте готови за следващата техническа революция, която се задава
езика на "природата" е разгадан, вече има чипове с истински биологични неврони и не е далече времето в което ще имаме компютър в колата, който ще ни казва че мигача на колата отпред свети от 30 сек и тя няма да завие. винаги е имало скептици и недоволни, които не одобряват прогреса, но тях никой не ги пита
в крайна сметка, няма забрана за каране на стари коли, всеки да си кара квото му е кеф.

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
flame написа:Bavarcho написа:Какво общо има гледането на телевизора с шофирането? ...
Образен примерТочно както имам един черно-бял телевизор от 60-те години и ми е голяма тръпка да го гледам... ама само за няколко часа. Така и се кефя на старите "истински" автомобили - но бих ги карал за тръпката за 1 ден, но в никакъв случай в ежедневието си
![]()
Гледането на телевизора може да го сравниш с возенето, но с карането...
Все пак за ежедневието всички мисля сме съгласни, че модерния автомобил е по-добър.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Най-много ме дразни в новите коли, това, че са все по тежки, а реално са от пластмаса..Накрая кола от ниския клас вместо 900-1000кг, сега е 1200, отделно моторите уж са с повече коне, вместо 90-100 коня, което беше добре преди, сега същите са с 20-30 коня отгоре. Обаче един 15 годишен кадет с 90 коня, върви много по-добре от една нова астра с 100 коня, заради теглото, двата катализатора и трите ламбди и т.н. екстри..Какво става, вдигат се кг и коне, а накрая ефект няма, вътре отвратителна пластмаса и малко лапички като бонус.
- smeltera
- Потребител
-
- Кара: BMW Е70 35sd
- Мечтае да кара: x5 m50d
- Детайли за колата: много хубава,много гиздава
Аз бих се зарадвал на едно x5 2012год. па нека е с много екстри и да ми казва какво да правя.Автомобилите ще стават все по сложни и няма да могат да се поправят в гаражите,след време може и без гуми да са
.Не искам да обидя никого,но това е истина.

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
^Бе и това е така, но аз лично бих си купил хубава(нова) кола, във време, в което където и да се обърна да видя хубав път
До тогава Е34-ката с бетонното окачване и яките ламарини докато може и тва е
само зимата ще гледаме да не я караме много много, та да останат яките ламарини по-яки за повече време и така

До тогава Е34-ката с бетонното окачване и яките ламарини докато може и тва е

само зимата ще гледаме да не я караме много много, та да останат яките ламарини по-яки за повече време и така

ATR-42/72
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
alekangg написа:
средният клас си кове 2-та тона.алумин окачване,пластмаса калници,врати и т.н и накрая отвратително тежки автомобили

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Сигурен съм че това високо тегло не е заради много по-големите раземери и мерки за сигурност 

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2