Токът скача с 13%, а не с 10 на сто от 1 юли
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Re: Токът скача с 13%, а не с 10 на сто от 1 юли
jordanpar написа:поинтересувайте се малко преди да пишете глупости.
Всички проекти участващи по възобновяеми източници са субсидирани 80% от ЕС.Какво са направили ГЕРБ,чисто и просто взимат хляба и ножа в ръцете си за да решат те на кого колко да отрежат до 2015г.Има си краен срок за участие,както и лимит на процентното отношение такъв вид произвеждана енергия спрямо общата. Плюс това 5-6 процента е участието на тези вторични източници на енергия в крайния вид електроенергия-е как ще вдигнат цената с цели 13 процента???
Тоя финт с намаляне на изкупната цена гербаджиите го направиха с цел да стопират бъдещи желаещи ,а на всичко отгоре си направиха и изменения и на наредбата за производство на електроенергия,ако някой го интересува--да си я намери сам,изискванията са ясни що за цел имат.
Лукойл наскоро купиха един ветропарк за доста хубава сума в десетки милиони евра--сигурно са балами,а?
Аман от евтин популизъм.
Тези "глупости" съм ги цитирал, не съм ги написал...и ако си беше направил труда да прочетеш, щеше да видиш, че не всичките 13% са заради тези източници.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Цитирал си министър Добрев-поредната послушна пионка говореща от името на сещате се пак кого Само като се сетя защо уволниха този преди него и как го сложиха и ми става смешно.
Цитират се независими източници най-добре от чуждестранен произход,а не представители на властта,които вече са в активна предизборна кампания за догодина.
Въобще,ако не си се интересувал как и с колко би могъл да станеш енергиен производител--не се хаби.
Цитират се независими източници най-добре от чуждестранен произход,а не представители на властта,които вече са в активна предизборна кампания за догодина.
Въобще,ако не си се интересувал как и с колко би могъл да станеш енергиен производител--не се хаби.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
jordanpar написа:Цитирал си министър Добрев-поредната послушна пионка говореща от името на сещате се пак кого Само като се сетя защо уволниха този преди него и как го сложиха и ми става смешно.
На тебе не знам какъв ти е проблема, ама вземи се успокой малко?!? Цитирал съм източник, сложил съм и линк към него ...хвани гледай малко преди да се изявяваш като форумен критик!
Последна промяна Nasko_ на 30 Юни 2012, 0:20, променена общо 1 път
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Колега йорданпар, не са вторични ми са възобновяеми е. източници..и не всички могат да взимат 80% има си лимити...
И има си директиви, сега са задължителни, и сме подписали, че тряя да са 16% ВЕИ...
Та интересувал си се ама май не достатъчно.
п.п. Само едно ми се губи, дали ЕС не плати на нек/бех тая разлика в цената до 2020...Т.е. не съм сигурен, но мисля, че беше така..но понеже беше 2007 или 2008 ми се губи....
Кой искаше увеличение от 15%??? Не за тока, а за газа...сега дигат тока, газа само с 5%
Изобщо ВЕИтата нямат нищо общо...ама е по лесно така.
И има си директиви, сега са задължителни, и сме подписали, че тряя да са 16% ВЕИ...
Та интересувал си се ама май не достатъчно.
п.п. Само едно ми се губи, дали ЕС не плати на нек/бех тая разлика в цената до 2020...Т.е. не съм сигурен, но мисля, че беше така..но понеже беше 2007 или 2008 ми се губи....
Кой искаше увеличение от 15%??? Не за тока, а за газа...сега дигат тока, газа само с 5%

Другата седмица заради санкциите на ЕС с/у Иран и петрола ще скочи- респективно и горивата , които пък ще доведат до поскъпване на всички стоки и услуги. Водата също разбрахме че подскача , както и парното и топлата вода. Природният газ също. Глобите за всякакви нарушения и те скочиха. Лихвите по кредитите са си скочили и те. Изобщо , всичко си скача - само българина си трае . Явно определена група хора си прави експерименти доколко издръжлив добитък е българската овца. Вече с нетърпение очаквам час по скоро да въведат данък ` въздух` , затова че неблагодарната българска твар го диша съвсем безплатно.
Иначе пък евала на пичовете - http://www.dnes.bg/politika/2012/06/29/ ... ite.162546

Иначе пък евала на пичовете - http://www.dnes.bg/politika/2012/06/29/ ... ite.162546
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
ivoo написа:Другата седмица заради санкциите на ЕС с/у Иран и петрола ще скочи- респективно и горивата , които пък ще доведат до поскъпване на всички стоки и услуги. Водата също разбрахме че подскача , както и парното и топлата вода. Природният газ също. Глобите за всякакви нарушения и те скочиха. Лихвите по кредитите са си скочили и те. Изобщо , всичко си скача - само българина си трае . Явно определена група хора си прави експерименти доколко издръжлив добитък е българската овца. Вече с нетърпение очаквам час по скоро да въведат данък ` въздух` , затова че неблагодарната българска твар го диша съвсем безплатно.![]()
Докато позволяваме ние да си купуват коли за 5 млн. така ще е...издразних се много ,като прочетох това!!!

Що се отнася до поскъпването на бензина, казаха, че ЕС купува само 6% от нужния петрол от Иран , а България не купува никакъв петрол от там, та ембаргото нямало да оскъпи горивата

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
b.bonev написа:в същото време смъкват изкупната цена на ел.енергията произведена от ВЕИ с над 50 % /конкретно за фотоволтаиците/.
договорите гарантират цената на тези, които вече са се включили към мрежата. намалението е за новите...
това гениалната политика на ЕС за енергийна независимост.
на чело с германците, които щели да си спрат всички атомни електроцентрали

много ще ми е забавно как до 1-2 години ще обесняват ама ситуацията беше такава,
ама ние преоценихме нещата, ама не знам си кво.
ние като малка страна изобщо не трябва да се занимаваме с такава енергия.
колкото по-рано приключат тия субсидии, толкова по-добре.
унищожава се земеделска земя за глупости...
иначе не искаме аец от руснаците, не искаме природен газ от американците...
ето чужд източник...
http://in.reuters.com/article/2012/06/2 ... 5S20120629
The regulator cut by more than 50 percent the preferential feed-in tariff for the obligatory purchase of solar energy and by 22 percent the energy produced by wind power. The new tariffs come into effect from July 1 for solar and wind parks that will be connected until July 2013.
Dozens of Austrian, German, Japanese, Chinese, Southern Korean and American companies rushed to take advantage of the sun and wind potential of the small country southeast European country, which also offered lucrative incentives for green energy.
But growth in installations has outpaced forecasts, applying pressure on the ageing power grid and electricity prices in the European Union's poorest country.
China Ming Yang Wind Power Group, which has planned to start construction of a 120 megawatt wind farm in northern Bulgaria next month, is now considering cancelling the 150 million euro ($186.40 million) project.
"We will probably sue the government for bringing us to this country ... and, when we are ready with the investment, to be 'kicked out' by the new conditions," said Jonathan Mann, CEO of W Power Group, which handles the project.
Mann said that they had expected a decrease of up to 5 percent, adding that a 22 percent cut is "ridiculous" and will make the project unprofitable.
The energy regulator said Bulgaria was already meeting 12 percent of its electricity needs from renewable energy sources. Its EU-backed target is for 16 percent by 2020.
Bulgaria joined the ranks of Germany, Spain and the Czech Republic, which also been reducing their generous feed-in tariffs. In February, the Czech energy regulator said that it wanted to stop almost all incentives for renewables as early as 2014.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- b.bonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Astra j 1.4 t
steeN написа:b.bonev написа:в същото време смъкват изкупната цена на ел.енергията произведена от ВЕИ с над 50 % /конкретно за фотоволтаиците/.
договорите гарантират цената на тези, които вече са се включили към мрежата. намалението е за новите...
това гениалната политика на ЕС за енергийна независимост.
на чело с германците, които щели да си спрат всички атомни електроцентрали
много ще ми е забавно как до 1-2 години ще обесняват ама ситуацията беше такава,
ама ние преоценихме нещата, ама не знам си кво.
ние като малка страна изобщо не трябва да се занимаваме с такава енергия.
колкото по-рано приключат тия субсидии, толкова по-добре.
унищожава се земеделска земя за глупости...
иначе не искаме аец от руснаците, не искаме природен газ от американците...
ето чужд източник...
http://in.reuters.com/article/2012/06/2 ... 5S20120629The regulator cut by more than 50 percent the preferential feed-in tariff for the obligatory purchase of solar energy and by 22 percent the energy produced by wind power. The new tariffs come into effect from July 1 for solar and wind parks that will be connected until July 2013.
Dozens of Austrian, German, Japanese, Chinese, Southern Korean and American companies rushed to take advantage of the sun and wind potential of the small country southeast European country, which also offered lucrative incentives for green energy.
But growth in installations has outpaced forecasts, applying pressure on the ageing power grid and electricity prices in the European Union's poorest country.China Ming Yang Wind Power Group, which has planned to start construction of a 120 megawatt wind farm in northern Bulgaria next month, is now considering cancelling the 150 million euro ($186.40 million) project.
"We will probably sue the government for bringing us to this country ... and, when we are ready with the investment, to be 'kicked out' by the new conditions," said Jonathan Mann, CEO of W Power Group, which handles the project.
Mann said that they had expected a decrease of up to 5 percent, adding that a 22 percent cut is "ridiculous" and will make the project unprofitable.
The energy regulator said Bulgaria was already meeting 12 percent of its electricity needs from renewable energy sources. Its EU-backed target is for 16 percent by 2020.
Bulgaria joined the ranks of Germany, Spain and the Czech Republic, which also been reducing their generous feed-in tariffs. In February, the Czech energy regulator said that it wanted to stop almost all incentives for renewables as early as 2014.
Нищо подобно договорите гарантират периода през който ще ти изкупуват енергията, а не цената. Цената е тази която която са приели вчера.
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
АЕЦ Белене фалира, парите треба да се избият отнякъде....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
b.bonev написа:Нищо подобно договорите гарантират периода през който ще ти изкупуват енергията, а не цената. Цената е тази която която са приели вчера.
и информацията ти е от къде? моята е от хора, които се занимават с това.
ето ти една произволна статия от инвестор.бг, щото знам че всеки може да каже... един ми каза еди си кво.
http://www.investor.bg/novini-i-analizi/339/a/pyrvi-solaren-park-izliza-na-fondovata-borsa-u-nas,135954/
Прогнозите се базират на фиксираната в подписания договор цена от 0,69911 лв. на kW/h на изкупуваната електроенергията за гарантиран период от 25 години, които текат от 23 март 2011 г.
...
Така например чрез измененията на Закона за енергията от възобновяеми енергийни източници /в сила от 03.05.2011 г./ бяха намалени преференциалните цени и срока на тяхното действие от 25 г. на 20 г.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Токът скача с 13%, а не с 10 на сто от 1 юли
Тука всички са много вътре в нещата
само остава alx да се включи като последна инстанция и badangel да му ръкопляска 

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-

Абонатите на топлофикациите в София, Велико Търново, Русе и Перник ще плащат и по-скъпо парно, предаде Дарик.
"Увеличението в т.нар. добавка за кафява енергия се дължи единствено на повишението на цените на горивата. В цените на топлинната енергия сме отчели новите цени на газа, тъй като топлоелектрическите централи нямат абсолютно никакви резерви, за да поемат по-високите цени на газа", поясни шефът на ДКЕВР.

Нямам сили да го коментирам...Мисля да си отворя една бира в 10:40...
Без страх, без спирачка!
MatriX_Fucked написа:
Нямам сили да го коментирам...Мисля да си отворя една бира в 10:40...
Не е необходимо да се правят задълбочени изследвания и анализи на българския политически живот. Няма смисъл да се търсят причини и следствия защо стандартът на българите все е на опашката, сравнен с този на останалите европейци.
Отговорът е само един или поне така го чуваме сутрин, обед и вечер от три години - виновна за всичко и завинаги е тройната коалиция, управлявала страната от 2005 до средата на 2009 г. Ето и вчера стана ясно, че цената на тока скача с цели 13 процента не заради нещо друго, а защото сега плащаме дълговете на тройната коалиция.
Да се оправдаваш с тези, които преди тебе са били на власт, не е нов и модерен трик. Нищо подобно. Правили са го още в древни времена, а явно номерът минава и до днес. Само че и той може да се изтърка от употреба. Тройната коалиция ще е виновна за всички проблеми на днешната власт - и така до края на мандата й. И ако вземат нов мандат, пак ли ще се оправдават с тройната коалиция и колко от избирателите ще повярват на тази мантра?
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
И което и мен ме дразни--като ще се оплакваш, че да си на власт след тройната коалиция е тежко,защо ху@ му ти трябваше въобще да баламосваш 1 600 000 души да гласуват за теб и да взимаш властта.
Сори,ама от путк€нски оплаквания на премиер и обслужващия го кръг файда няма ,а и писна отдавна. Иначе страегията е ясна-баламосваме милионите глупендери 4 години и после дим да ни няма. Чудно ми е ако вземат и втори пореден мандат как ще се вадят сами от батака,който си подредиха с някои сегашни закони и гласувания .Чакам поредната харизматична фигура, която ще се яви на следващите избори да е вече от извънземен произход,защото искрено се надявам ,че безрезервно вярващите глупаци свършиха в България.
Иначе е ясно че цените на различните видове енергии и ресурси ще расте,поне докато масово не навлязат нови технологии,но нали именно целта на едно правителство е чрез умела социална програма да балансира в полза на своите граждани,то да вдигаме стари и да мислим нови данъци всеки знае-ама и брашнения чувал не може да се тупа до безкрай.
Сори,ама от путк€нски оплаквания на премиер и обслужващия го кръг файда няма ,а и писна отдавна. Иначе страегията е ясна-баламосваме милионите глупендери 4 години и после дим да ни няма. Чудно ми е ако вземат и втори пореден мандат как ще се вадят сами от батака,който си подредиха с някои сегашни закони и гласувания .Чакам поредната харизматична фигура, която ще се яви на следващите избори да е вече от извънземен произход,защото искрено се надявам ,че безрезервно вярващите глупаци свършиха в България.
Иначе е ясно че цените на различните видове енергии и ресурси ще расте,поне докато масово не навлязат нови технологии,но нали именно целта на едно правителство е чрез умела социална програма да балансира в полза на своите граждани,то да вдигаме стари и да мислим нови данъци всеки знае-ама и брашнения чувал не може да се тупа до безкрай.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Цитат от в. Труд
Най-бедните ще получат компенсации за скъпия ток. Такова обещание даде във Видин премиерът Бойко Борисов.
„Близо 300 000 са бедните хора в България, за които трябва да се помисли чрез енергийните помощи, отпускани от Министерството на труда и социалната политика, да не усетят това поскъпване на тока. Законът за зелената енергия – това е престъпен закон“, категоричен бе Бойко Борисов.
В момента тези хора вземат до 200 лева на зима за дърва и въглища за отопление.
Според Борисов увеличаването на цената на тока е заради „зеления“ закон, приет по времето на тройната коалиция.
Наричайки лидерите – бившия премиер Сергей Станишев (БСП), Ахмед Доган (ДПС) и Симеон Сакскобургготски (НДСВ), „безхаберници и мутри в политиката“, Борисов заяви, че Станишев е виновникът и да не се построи АЕЦ „Белене“. „Двуличници. И Костов (лидерът на ДСБ) с „Мариците“ зароби с 15 години държавата“, мина на друга тема премиерът.”
Бойко Борисов нарича Симеон Сакскобурготски "мутра". Наистина забележително.
Най-бедните ще получат компенсации за скъпия ток. Такова обещание даде във Видин премиерът Бойко Борисов.
„Близо 300 000 са бедните хора в България, за които трябва да се помисли чрез енергийните помощи, отпускани от Министерството на труда и социалната политика, да не усетят това поскъпване на тока. Законът за зелената енергия – това е престъпен закон“, категоричен бе Бойко Борисов.
В момента тези хора вземат до 200 лева на зима за дърва и въглища за отопление.
Според Борисов увеличаването на цената на тока е заради „зеления“ закон, приет по времето на тройната коалиция.
Наричайки лидерите – бившия премиер Сергей Станишев (БСП), Ахмед Доган (ДПС) и Симеон Сакскобургготски (НДСВ), „безхаберници и мутри в политиката“, Борисов заяви, че Станишев е виновникът и да не се построи АЕЦ „Белене“. „Двуличници. И Костов (лидерът на ДСБ) с „Мариците“ зароби с 15 години държавата“, мина на друга тема премиерът.”
Бойко Борисов нарича Симеон Сакскобурготски "мутра". Наистина забележително.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3