OFFRoad-Bulgaria - гражданска медия

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

.ninja { visibility: hidden; }
Аватар

OFFRoad-Bulgaria - гражданска медия

Мнение от vladye » 29 Юни 2012, 19:35

Интересна статия за колегите от OFFRoad Bulgaria.
Какво мислите?

цялата статия:
http://www.capital.bg/politika_i_ikonom ... tiri_gumi/

Рицари на четири гуми
Как от форум за любители на машините OFFRoad-Bulgaria прерасна в първата гражданска медия

"Селото бедства!… Форумът може ли да направи нещо, за да помогнем?!!… Давайте да тръгваме..!!!" Това съобщение се появява 15 минути след като през февруари язовирна стена до Харманли се скъсва и започва да наводнява близкото село Бисер в един малко известен тогава форум на любители на големи коли, тежки машини и високи скорости. Тръгват наистина и са едни от първите в селото. Носят дрехи, одеяла, храна и лекарства. Помагат на хора в нужда. Предават от място какво се случва. Правят го, защото им пука и защото чувстват, че могат да са полезни.

Акцията за село Бисер е може би първата благотворителна инициатива на OFFRoad-Bulgaria.com, която излезе извън границите на форума и стигна до голяма част от обществото. Беше и доказателство, че той отдавна е престанал да бъде просто форум. Сега е общност. Съвкупност от приятелства, възникнали около споделената страст към машините, укрепнали в предадените опит и знания и проверени в редица офлайн битки и каузи. Чухме за тях пак и покрай протестите за горите, когато OFFNews - новинарският сайт, роден от форума - беше припознат от хората от Орлов мост като по-честна алтернатива на повечето традиционни медии.
virtue and tranquillity

Аватар

Re: OFFRoad-Bulgaria - гражданска медия

Мнение от Хаос » 30 Юни 2012, 0:12

направиха ми много добро впечатление след акцията си за бедстващите не само при наводнението, но и в големите снегове караха на хора по селата хляб
в някои случаи са били на място дори преди Гражданска Защита!
честно казано оттогава изпитвам повече респект към хора с високопроходими машини (не джипове паркетници)
малко не ми хареса репортажа за тях по новините, искаха да го направят по-сензационно отколкото е и го преекспонираха, но все пак не успяха да го вкарат в графата "жълтинки" просто защото тяхната помощ бе безвъзмездна
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 325i N53

Мнение от Georgieff » 02 Юли 2012, 11:51

Чудесно начинание! Пожелавам им успех!
Има нужда от подобни медии - традиционните така или иначе са свързани с този или онзи и представят само информация, която на собственика му изнася.
Touring & windsurf club

по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
Аватар
Кара: каквото намери в гаража

Мнение от I.Voykov » 02 Юли 2012, 14:11

Днес същите тези момчета се борят с пожара над Бистрица, още вчера бяха потърсени от гражданска защита и се отзоваха на момента. Огромен респект изпитвам към тези хора и съм горд че съм част и от тяхното интернет общество :bowdown:
Изображение
http://WWW.BMWBG.CLUB
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Are you ///M enough ...?

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 02 Юли 2012, 20:56

Наистина са ГОЛЕМИ :bowdown:
Tux0 Ca !
Изображение

Назад към Извън Темата