Кредит за първата кола...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: 2004, 330d, 6sp
Мечтае да кара: e31 s70

Кредит за първата кола...

Мнение от ElianPZ » 02 Юли 2012, 18:47

Така значи миналия месец започнах работа в автосервиз а скоро ще имам и книжка и наистина желая да си взема кола с която мога да използвам назования документ. Но разбира се го има проблема с така желаните и мразените от всички пари. Колата която искам е както се досещате БМВ но и др. немска или японска марка ще са приемливи, все пак най- важното е да върви и да върши работа марката е на второ място ;), не ме разбирайте погрешно искам БМВ искам го повече от всичко в момента обръщам се и се взирам в всяка подминала ме баварка сякаш е руска кака на токчета но ако финансите не позволяват просто няма да мога да си осъществя мечтата. За това и правя тази тема искам да попитам вас, хора с много повече житейски опит и все пак ентусиасти към любимата ни марка да направя ли това злокобно дело, изтегляне на кредит до 1000лв, за да мога да си позволя що годе нормално МПС.
Общата сума която МОЖЕ и да събера заедно с кредита е между 2000-3000лв. с частта за регистрация и може би за смяна на някой консумативи. Последното може и да го изключим но все пак за по сигурно го включвам.
Варианта да имам мах 2000лв. също остава но при него закупуването на БМВ става почти невъзможно. В момента съм на много голям кръстопът и не съм сигурен какво искам да направя, специално за мен кредитът е най- лошото нещо което един човек може да направи но дали не е наложителен в нашата прецакана държава?
Бонусът който имам е това че все пак работя в сервиз къде мога да си поддържам до някаква степен автомобила и мога да доведа колега който може да ми помогне с избирането и огледа на автомобила, също по голямата част от парите ще дойдат от мой близки което ми дава напредък.
Между другото съм разгледал и варианта да си взема колата от Англия, където са много по евтини и запазени(май?) автомобилите. Но идва проблема с превоза.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Кредит за първата кола...

Мнение от Mollov » 02 Юли 2012, 21:51

Без глупости и нежелани "безмислени изказвания" в тази тема.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Юли 2012, 21:58

не бързай, живота е пред теб

с парите, които имаш, изживей най-хубавото си лято.. а кола.. все от някъде ще се намери, я приятел, я някоя на семейството..
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно.
Мечтае да кара: сАмоЛеТ

Мнение от Димитър Димитров » 02 Юли 2012, 22:07

Здравей колега, повечето от нас сме минали по този път :D тръпката с първата кола е неописуема още си спомням как спорех че М40Б16 е уникален мотор и как лъсках седана е36 :D .
По темата мога да те посъветвам да търсиш здрава кола т.е да не е изгнила и да е възможно в най-стоковият вариант. Разбира се аз бих те насоччил към БМВ е30 или е36 за 2000лв. се намира е30-ка в много добро състояние, с е36 е малко по-сложно но за около 2500лв. може да намериш прилична колица :yes: . Варианта за кола от Англия го забрави там цените се повдигнаха, горивото в Европа поскъпна и няма сметка за кола среден клас / само за инфо на последното е36 328 което докарах от Лондон преди 3 седмици траспорта със всички му там разходи излезе около 1500лв. - горе доло колкото половината ти бюджет/

/ Превоза ти е най-малкия проблем /

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 02 Юли 2012, 22:14

Каквото и да правиш не тегли кредит! Купи си някоя лада на газ и карай колкото искаш. Трупай опит.. Аз съм на това положение в момента и честно да ти кажа не съжалявам.. Е са верно, мацките неа ти падат в краката ( ударих джакпота, че приятелката ми, ми се кефи на соц автомобила :lalala: ) , ама каквото и бмв да вземеш за 2000лв пак ще бъде ташак. При мен положението е, че от родителите ми зависи кога ще ми вземат бмв-то, все пак трудно се навиват хората да дадат 9к лв за Е30 :mhihi: и аз вместо да седя и да гледам отстрани, трупам опит, които е безценен. Това моя съвет...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 02 Юли 2012, 22:30

ElianPZ написа:да направя ли това злокобно дело, изтегляне на кредит до 1000лв

мисля, че отговора ти е ясен, но все пак си решил да попиташ тука.

пести си парите и като ги събереш догодина на пролет си купи една кола.

заем- само за ипотека.

за всичко друго е неблагодарно блато.

знам, че не е това което искаш да чуеш, но всъщност знаеш че съм прав.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 02 Юли 2012, 22:31

ако НАИСТИНА имаш нужда от кола си вземи стара тойота за парите ,които имаш.ако си вземеш бмв рискуваш да намразиш марката в зародиш
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 02 Юли 2012, 22:43

Здравей колега,
В момента мой познат продава е30 кабрио, 318 с газова уредба.
Колата е цвят бордо, с два комплекта джанти, 17ки с гуми и 16ки само джанти.
Проблема на колата е лек дефект на предната броня, което се оправя лесно и леко закъсан гюрук, което също се прави лесно при тапицер.
Ако те интересува, свиркай. :bchug:
Цената е много под бюджета ти, т.е. ще ти останат пари за обслужване и да почерпиш.

ПС:
Почти всички сме били в твоето положение. Съжалявам обаче, че не купих толкова желаната от мен марка по-рано, а се мъчих по сервизи с няма да казвам коя марка :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Юли 2012, 22:43

Освен вноската по кредита , си сложи още мин. 200-250 лв разходи на месец по колата (със горивото ) .
Ако можеш да си го позволиш - си взимай . 90% от продадените коли по света са на лизинг , което е по-зле и от кредит .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 02 Юли 2012, 22:44

стига с тея японски коли бе,отвратителни са за поддръжка :D
младежа да скача на едно фиат пунта-мара,да й врътне едни хиляди км,съпроводени с леки удари и след време да се ориентира към целта си
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Bareck » 02 Юли 2012, 23:52

павката написа:стига с тея японски коли бе,отвратителни са за поддръжка :D
младежа да скача на едно фиат пунта-мара,да й врътне едни хиляди км,съпроводени с леки удари и след време да се ориентира към целта си

Аз все си мисля,че по-добър вариант би било Голф 3 1.8(моно) на газ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Юли 2012, 23:58

Сега видях сумата за която се говори .
Аз когато имах подобни пари , не съм си купувал кола , защото не ми се наливаха пари във скраб .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 412 Turbo/323ti
Мечтае да кара: Mig-29
Детайли за колата: Old school!

Мнение от r19 » 03 Юли 2012, 0:58

Изкарал си 17 години(предполагам) без кола, все ще изкараш още някоя годинка докато успееш да си я позволиш без кредит, щото почнеш ли веднъж с тези кредити много бързо ще останеш без пари, без хубава кола и с все по-големи задължения.
Ако пък си решил си вземи нещо икономично, но не БМВ. Да не се расърдят колегите, но БМВ за първа кола си иска сериозен кеш дори само за гориво, и дори и да си вземеш е по-вероятно само да си го гледаш пред блока вместо да ти върши работа или да се возиш.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 2004, 330d, 6sp
Мечтае да кара: e31 s70

Мнение от ElianPZ » 03 Юли 2012, 1:42

Не очаквах толкова много отговори мс на всички :)
Одеве се запознах с един пичага с една 318 е36, 92, газ за 1800лв го е взел преди 3 месеца вика че дори не е сменявал всички неща ама бая вървеше с 5 човека вътре :D
cHaunepucTa написа:Здравей колега,
В момента мой познат продава е30 кабрио, 318 с газова уредба.
Колата е цвят бордо, с два комплекта джанти, 17ки с гуми и 16ки само джанти.
Проблема на колата е лек дефект на предната броня, което се оправя лесно и леко закъсан гюрук, което също се прави лесно при тапицер.
Ако те интересува, свиркай. :bchug:
Цената е много под бюджета ти, т.е. ще ти останат пари за обслужване и да почерпиш.

ПС:
Почти всички сме били в твоето положение. Съжалявам обаче, че не купих толкова желаната от мен марка по-рано, а се мъчих по сервизи с няма да казвам коя марка :)

Това е невероятно добра оферта и наистина съм заинтересован ако авера ти може да изчака още около месец и ми дадеш по подробни данни мисля че ще имаме победител. Наистина ме заинтересова ако може да се уреди нещо да се плати на 2-3 пъти колата тая е30 ще е моя :lalala:
Виждам че има и доста от очакваните коментари да не тегля кредит и дори да не си взимам БМВ а да го оставя за др. година, за първото се съласявам с двете ръце но за второто :| Не мога просто напоследък съм загорял за кола повече от колкото за слива :D
Иначе пича с 318 вика че БМВ за зимата е кошмар, на Сивик да се хвърлям, но аз съм храбър.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Юли 2012, 2:04

Кредит за кола - НИКОГА.
Колата е бездънна яма, освен ако не е някоя малолитражна скрап, почти за без пари и на доизживяване, само с елементарна поддръжка колкото да пали върви и спира.
Всичко друго е черна дупка за пари... а в такъв случаи и пари за кредита може да не ти остават.
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата