Истината за пожара на Витоша!
Модератор: Общи модератори
71 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Re: Истината за пожара на Витоша!
goguma написа:Интересува ме кога и къде се сформират доброволните отряди за гасене? Имате ли телефон/координати на разни доброволни формации?
Леко да не се спънеш

Говорите понякога колкото да не заспите

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
ми то ще се знае кой иска да строи писти там.грозна картина е всичко в този батак тука...
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Гори ли още ?
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
на мен ми се струва, че в момента гори доста повече от вчера. Или пламъците просто са на по-видимо за мен място. Виждам ги доста по-ясно и ми се струват по-големи, особено този средния.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
Бяха го изгасили до преди час,ама сега погледнах и пак е тръгнал. 

- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
xpl0d написа:goguma написа:Интересува ме кога и къде се сформират доброволните отряди за гасене? Имате ли телефон/координати на разни доброволни формации?
Леко да не се спънешКакво си мислиш, че можеш да направиш? Прочете ли изобщо статията? Цял отряд(буквално) обучени хора са отишли и са ги резнали, че теб ли ще те пуснат да гасиш
![]()
Говорите понякога колкото да не заспите
Някой искал ли ти е персоналното мнение за мен, или просто се чувстваш длъжен да се изсереш в темата? Имаш ли отговори по въпроса, който зададох? Май не? Какво се обаждаш тогава?
Тая иконка -

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/07/ ... pojara_na/
Ето ти статия да прочетеш кой гаси пожара.
Последна промяна goguma на 03 Юли 2012, 23:02, променена общо 1 път
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Кога са го изгасили? Аз си го гледам централно, леко у десно, ама пак централно....има вятър по-слиен, пушек по-малко, т.е. ся си е като на колегата по-горе снимката оранжево...Нищо не са гасили...те вечер не барат.
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
не са го изгасвали ... колегата е в грешка.
- 100imenov
- ентусиаст
-
- Кара: с Adaptive Drive
- Мечтае да кара: F06 с B58
И на мен ми е пред прозореца даже го следа с бинокъл и към 10 пламъци нямаше(беше тъмно),от вятъра пак е тръгнал.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Цял ден го гледам от офиса (работя в Бизнеспарка в Младост) - въобще не е загасвал... вечерта пламъците си се виждаха съвсем отчетливо.
Si non confectus, non reficiat.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
крум фильовски е гугълно известен... та бих бил леко внимателен по отношение на думите му...
като цяло обаче ми е непонятно какво правят... от картата цв цв посочи просека че се изгражда от северната страна на пожара, т.е. от наветрената в повечето време... на юг и югоизток май пожара си превзема нови територии, там дето говори и този крум, щото вятъра го носи
по новините някакъв пожарникар сподели за помпите... тежали 40кг... което ще рече витлови, вероятно бензинови... това е пълен абсурд, тези помпи имат дебит сравнително голям, но налягането им е 2 +_0,5 бара... значи 20м денивелация нагоре макс за работа... в такива динамични условия употребата им е неоправдана, да не говорим и че на пълна мощност харчат 2-3 л бензин на час ...
тези вертолети трябваше да доставят няколко бутални помпи, маркучи на 20-25 бара 2 цола бол, и да го удавят до сега ...
като цяло обаче ми е непонятно какво правят... от картата цв цв посочи просека че се изгражда от северната страна на пожара, т.е. от наветрената в повечето време... на юг и югоизток май пожара си превзема нови територии, там дето говори и този крум, щото вятъра го носи

по новините някакъв пожарникар сподели за помпите... тежали 40кг... което ще рече витлови, вероятно бензинови... това е пълен абсурд, тези помпи имат дебит сравнително голям, но налягането им е 2 +_0,5 бара... значи 20м денивелация нагоре макс за работа... в такива динамични условия употребата им е неоправдана, да не говорим и че на пълна мощност харчат 2-3 л бензин на час ...
тези вертолети трябваше да доставят няколко бутални помпи, маркучи на 20-25 бара 2 цола бол, и да го удавят до сега ...
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Владо, проблема се решава както преди..викаш самолета и за един ден си тръгва....ама няма ние сме велики...помпи (никъде така или иначе ги няма), палене на нови пожари заради фронта (гасяли се един друг)....Хеликоптерите хвърлят водата някъде преди пожара, понеже да не паднели.....
Искрено се смях, като боко каза, че за самолета тряяло да се ортеже просека за панчака, да зарежда
....се едно нема искър...
Или се правят на прости или сие ..ветъро
Искрено се смях, като боко каза, че за самолета тряяло да се ортеже просека за панчака, да зарежда

Или се правят на прости или сие ..ветъро
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Тва тоя хеликоптер....майтап работа. Днеска го приготвихме за полет и като го видях "това" с което носи водата единственото, което се сетих е, че същото е да плюеш в барбекю-то
После слушам по радиото коментар по случая и чувам "...Израел има приведени в готовност 3 самолета, но помощта бе отказана..." и си викам "Е па да що не, ние сме си добре и ще се оправиме, за какво да ни помагат некви израелци..."
Спомням си преди време пак имаше сравнително голям пожар, наще се бориха като свине с тикви и накрая руснаците пратиха един ИЛ-76 да свърши работа за 1 ден, та мисълта ми беше, че не се ли намеси някой външен спукана е работата

После слушам по радиото коментар по случая и чувам "...Израел има приведени в готовност 3 самолета, но помощта бе отказана..." и си викам "Е па да що не, ние сме си добре и ще се оправиме, за какво да ни помагат некви израелци..."

Спомням си преди време пак имаше сравнително голям пожар, наще се бориха като свине с тикви и накрая руснаците пратиха един ИЛ-76 да свърши работа за 1 ден, та мисълта ми беше, че не се ли намеси някой външен спукана е работата

ATR-42/72
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
Ходих, не приемат хора БЕЗ екипировка за доброволци!... И правилно!
Иначе - престъпно безхаберие, престъпно невежество или просто престъпление! Изберете си!
ПП. У наше село не са чували за ретарданти май, май?
Иначе - престъпно безхаберие, престъпно невежество или просто престъпление! Изберете си!
ПП. У наше село не са чували за ретарданти май, май?
Без страх, без спирачка!
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
71 мнения
• Страница 2 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5