Истината за пожара на Витоша!
Модератор: Общи модератори
71 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Истината за пожара на Витоша!
Тва малко ми мяза като на ремонтите в най-натовареното време по пътищата за морето и разни други излишни сензации, които се създават целенасочено.
Цялата държава гледа в една посока и псува там или се псуваме един друг, а в същото време някой пълни джобчетата, никой не го забелязва и никъде не се отразява, щото сме заети да гледаме другаде.
Цялата държава гледа в една посока и псува там или се псуваме един друг, а в същото време някой пълни джобчетата, никой не го забелязва и никъде не се отразява, щото сме заети да гледаме другаде.
Май е станало като в оня виц: Колко депутати трябват, за да сменят електрическа крушка? -Двайсет и един. Един я сменя, а двайсет образуват комисия, която проверява как се върши работата.
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
bum_bum написа:Цялата държава гледа в една посока и псува там или се псуваме един друг, а в същото време някой пълни джобчетата, никой не го забелязва и никъде не се отразява, щото сме заети да гледаме другаде.
вчера и аз се сетих за това, но не намерих нищо особено по малките заглавия...
Tux0 Ca !

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
че те медиите кой ги контролира бе Марто
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
bum_bum написа:Тва малко ми мяза като на ремонтите в най-натовареното време по пътищата за морето и разни други излишни сензации, които се създават целенасочено.
Ами като цялата държава гледа БТВ и Нова - така е . Пуснете един нормален новинарски канал , да видите разликата . Най-малкото няма реклами през 5 мин на лекарства против насиране и гъбички ...
Болно ми е от това което става с Витоша...
Да, вярно е хеликоптерите са ефективни, но не винаги достатъчно. Количеството обем вода което могат да доставят е значително по-малко, екипажът е мн.натоварен, и изложен на сериозна опасност. Газотурбинните им двигатели, са под риск от отказ условията на огненият дим, машината е с влошени летателни качества, по трудно достига района на огъня, в тези условия - внезапна смяна на вятъра носейки тая вода на борда може да ги вкара в сериозна беля.
Спомнете си катастрофата 2003та мисля беше с хеликоптера Ми-17.. При гасене в същите условия. Последните думи на вторият пилот бяха " От къде се взе този вятър?! '' - изгубихме и хората, машината и огромна част от гората. Чвал съм че днес в района на бившето огнище - има хотели...
Моите уважения към екипажите (които са във въздуха, и на земята) които участват в гасенето, убеден съм и знам, че си вършат работата както трябва!
Определени пожари си плачат за намеса на специализиран самолет за гасене на такива. Мисля че до сега, с бързата намеса на такъв самолет/самолети за гасене на пожари CL-415 всичко щеше да е приключило. Гърция има такива... Гасят пожари навсякъде! Предполагам израелците разполагат с не по лоша авиационна техника за изпълнение на такива задачи, ако не и същата. - Този самолет, е създаден за това. Виждал съм го на живо.. забележителен самолет. Прелита над участъка за гасене на пределно малка височина, в непосредствена близост до пламъците. Без опасност за отказ в двигателите.
Зарежда вода от всеки близък достатъчно голям водоем, дори от такъв с не големи размери.
Ето я машината..
Как така България ще отказва помощ от самолети за гасене на пожари...!?
Нелепо е че нямаме една такава машина... поне една. Досега с тоя пожар, всичко щеше да е приключило. Още повече че хората на земята са имали готовност да работят ефективно срещу пожара, при евентуална доставка на помпа/и... (според информацията от линка)
Да, вярно е хеликоптерите са ефективни, но не винаги достатъчно. Количеството обем вода което могат да доставят е значително по-малко, екипажът е мн.натоварен, и изложен на сериозна опасност. Газотурбинните им двигатели, са под риск от отказ условията на огненият дим, машината е с влошени летателни качества, по трудно достига района на огъня, в тези условия - внезапна смяна на вятъра носейки тая вода на борда може да ги вкара в сериозна беля.
Спомнете си катастрофата 2003та мисля беше с хеликоптера Ми-17.. При гасене в същите условия. Последните думи на вторият пилот бяха " От къде се взе този вятър?! '' - изгубихме и хората, машината и огромна част от гората. Чвал съм че днес в района на бившето огнище - има хотели...

Определени пожари си плачат за намеса на специализиран самолет за гасене на такива. Мисля че до сега, с бързата намеса на такъв самолет/самолети за гасене на пожари CL-415 всичко щеше да е приключило. Гърция има такива... Гасят пожари навсякъде! Предполагам израелците разполагат с не по лоша авиационна техника за изпълнение на такива задачи, ако не и същата. - Този самолет, е създаден за това. Виждал съм го на живо.. забележителен самолет. Прелита над участъка за гасене на пределно малка височина, в непосредствена близост до пламъците. Без опасност за отказ в двигателите.
Зарежда вода от всеки близък достатъчно голям водоем, дори от такъв с не големи размери.
Ето я машината..
Как така България ще отказва помощ от самолети за гасене на пожари...!?

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Да си разкажа перипетиите набързо от днес, че се прибрах преди малко
Станах рано, отидох към 7 и 20 в Бистрица, докато паркирам и т.н., отивам в 7:40 да се запиша доброволец в кмеството, казват ми че първата ЗИЛ-ка с доброволци е заминала в 7:30 и да дойда утре, защото събирането започвало още в 5:30. Смъмрих ги, и ми казаха "Ок, записваме те, ама ти правим реверанс, да знаеш, обаче трябва да настигнеш ЗиЛ-а, който е тръгнал към Железница". Газ натам с баварката, настигнах ги точно на влизане в Железница и товарене на разни хора в ЗиЛ-а. Казвам им 'чакайте че съм записан', изчакаха ме, бях отишъл с къси гащи, тениска и маратонки. Само сложих набързо дълъг панталон и зимни обувки и отпраших с тях. Бях си взел допълнително лопата и раница с вода и малко храна, и една блуза с дълъг ръкав, явно им се понрави екипировката ми.
Изобщо не са ми искали някаква специална екипировка, или противогаз и т.н.
Качихме се над Бистрица с ЗиЛ-а, после 1 час пеша нагоре, после пак надолу да вземем водната помпа, после пак нагоре, монтиране на помпата. После се почва ходене по самия пожар, рязане с резачки за да се прокара път около пожара, после гасене с водна помпа, като монтирахме шлангове един след друг и така направихме над 1500 метра дълъг маркуч и толкова стигна времето за деня, теренът беше кофти, хеликоптери постоянно мятаха вода наоколо, шланговете свършиха накрая и стана 8:30 часа и се върнахме, слязохме долу, ЗиЛ-ката ни върна да се отпишем в кметството и това беше.
Сега с нетърпение чаках да се прибера, защото там на място не се вижда пожарът, но от нас се вижда прекрасно, и с радост установих че от целия пожар е останала една единствена малко светеща точка
Най-вероятно утре ще го приключат с няколко хеликоптера вода, и няма да има нужда от повече хора.
Като цяло организацията беше на българско ниво, и вършехме повече работа от повечето поарникари, някои от тях само хапваха и даваха заповеди.
Ето малко снимки от пораженията след като пожарът е поутихнал и изгасен, съжалявам ама камерата е само 2 мп:
http://prikachi.com/images/581/4981581z.jpg
http://prikachi.com/images/586/4981586S.jpg
http://prikachi.com/images/588/4981588q.jpg

Станах рано, отидох към 7 и 20 в Бистрица, докато паркирам и т.н., отивам в 7:40 да се запиша доброволец в кмеството, казват ми че първата ЗИЛ-ка с доброволци е заминала в 7:30 и да дойда утре, защото събирането започвало още в 5:30. Смъмрих ги, и ми казаха "Ок, записваме те, ама ти правим реверанс, да знаеш, обаче трябва да настигнеш ЗиЛ-а, който е тръгнал към Железница". Газ натам с баварката, настигнах ги точно на влизане в Железница и товарене на разни хора в ЗиЛ-а. Казвам им 'чакайте че съм записан', изчакаха ме, бях отишъл с къси гащи, тениска и маратонки. Само сложих набързо дълъг панталон и зимни обувки и отпраших с тях. Бях си взел допълнително лопата и раница с вода и малко храна, и една блуза с дълъг ръкав, явно им се понрави екипировката ми.
Изобщо не са ми искали някаква специална екипировка, или противогаз и т.н.

Качихме се над Бистрица с ЗиЛ-а, после 1 час пеша нагоре, после пак надолу да вземем водната помпа, после пак нагоре, монтиране на помпата. После се почва ходене по самия пожар, рязане с резачки за да се прокара път около пожара, после гасене с водна помпа, като монтирахме шлангове един след друг и така направихме над 1500 метра дълъг маркуч и толкова стигна времето за деня, теренът беше кофти, хеликоптери постоянно мятаха вода наоколо, шланговете свършиха накрая и стана 8:30 часа и се върнахме, слязохме долу, ЗиЛ-ката ни върна да се отпишем в кметството и това беше.
Сега с нетърпение чаках да се прибера, защото там на място не се вижда пожарът, но от нас се вижда прекрасно, и с радост установих че от целия пожар е останала една единствена малко светеща точка

Като цяло организацията беше на българско ниво, и вършехме повече работа от повечето поарникари, някои от тях само хапваха и даваха заповеди.
Ето малко снимки от пораженията след като пожарът е поутихнал и изгасен, съжалявам ама камерата е само 2 мп:
http://prikachi.com/images/581/4981581z.jpg
http://prikachi.com/images/586/4981586S.jpg
http://prikachi.com/images/588/4981588q.jpg
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
goguma написа:.....
евала

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Ей сега ще му се разкаже играта на пожара,бойко дойде на 4 тият ден да види какво се мотаят че не са го загасили вече!!! 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Е.Димитров написа:Ей сега ще му се разкаже играта на пожара,бойко дойде на 4 тият ден да види какво се мотаят че не са го загасили вече!!!
той сега сам ще си изгасне от притеснение, че МУ създава главоболия ...
пълна пародия сме

освен да се съсипва в тая държава нищо не става ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
http://www.dnes.bg/redakcia/2012/07/05/ ... slo.163015 Още една гледна точка
От тук нататък ,мисля че е редно, обществото под лупа да гледа какво се случва на мястото на огнището и кой има интерес да гори Витоша!

От тук нататък ,мисля че е редно, обществото под лупа да гледа какво се случва на мястото на огнището и кой има интерес да гори Витоша!
71 мнения
• Страница 3 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5