Кредит за първата кола...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Re: Кредит за първата кола...

Мнение от magareto_yori » 05 Юли 2012, 23:23

човек се учи от грешките си :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Юли 2012, 0:24

приятелски съвет:

"Нямаш пари за е30-ска" :yes:

насочи се към е36 - доста по-евтина кола е

справка от онзи ден - капак за купе + два калника за купе = 100лв. :shock: :mhihi:

жокер - намери ми капак и калници за е30-ска :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар
Кара: 2004, 330d, 6sp
Мечтае да кара: e31 s70

Мнение от ElianPZ » 06 Юли 2012, 0:46

Тъкмо се бях насочил към е30, това 316 нещо ни ми вдъхва мн. доверие :roll: Но ги гледам и е36 разбирасе.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 06 Юли 2012, 9:35

Бате, на тва Е30 само уплатненията за да не тече евентуално са ти 1000 лв... Ориентирай се към онази Е36-ца дето, Вичо ти предложи...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Мнение от waterboy » 06 Юли 2012, 11:05

Колега, се едно гледам мене ама преди 1 година ето я и моята история :mhihi: Завърших, искарах книжка даже C категория :P почнах работа на една Шел бензиностанция взимах по 450лв там 4 месеца събирах пари не харчех една стотинка от заплатата преживявах с някой друг бакшиш от миене на стъкла,попане на гуми и т.н и наще помагаха както и да е събрах 1600лв и взех че си куших ауди б4 :mhihi: карах го 6 месеца и разбах че не е моята кола почнах да търся сякакви бартери с е36/е30/е34 ама неще.. накрая се нервирах продадох го за 2000лв точно и си истеглих 1000лв кредит от банката (да оточня че вече бях сменил работата и работя като шофер с C категорията) и си купих мечтаното 318ис за 3000хилки и съм доволен като изключим нещата който ми откраднаха от колата но това е друга бира :mhihi: та ако си сигорен че ще се задържиш си истегли кредит това са 1000лв.. а не 5 или 10 та да затънеш... връщам по 55лв на месец за 2 години мисля че беше :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 06 Юли 2012, 20:39

waterboy написа:Колега, се едно гледам мене ама преди 1 година ето я и моята история :mhihi: Завърших, искарах книжка даже C категория :P почнах работа на една Шел бензиностанция взимах по 450лв там 4 месеца събирах пари не харчех една стотинка от заплатата преживявах с някой друг бакшиш от миене на стъкла,попане на гуми и т.н и наще помагаха както и да е събрах 1600лв и взех че си куших ауди б4 :mhihi: карах го 6 месеца и разбах че не е моята кола почнах да търся сякакви бартери с е36/е30/е34 ама неще.. накрая се нервирах продадох го за 2000лв точно и си истеглих 1000лв кредит от банката (да оточня че вече бях сменил работата и работя като шофер с C категорията) и си купих мечтаното 318ис за 3000хилки и съм доволен като изключим нещата който ми откраднаха от колата но това е друга бира :mhihi: та ако си сигорен че ще се задържиш си истегли кредит това са 1000лв.. а не 5 или 10 та да затънеш... връщам по 55лв на месец за 2 години мисля че беше :yes:

Ако бях на колегата, не бих приел съвет от човек, който пише неграмотно.
Погледни си поста, прочети малко в google и се замисли...
После се чудите, защо не можете да си намерите работа :yes:

ПС:
И това не го пиша с лошо. Просто приятелски съвет.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e38 735i
Мечтае да кара: вана
Детайли за колата: M62

Мнение от waterboy » 06 Юли 2012, 21:20

Колега пиша бързо за това така се получава и не съм свикнал да пиша на бг на клавиатурата :oops: а работа си имам и според мене добре платена. И не виждам какъв съвет съм му дал? Да нека изтегли 1000лв ако мисли че ще се задържи на това място, това с кредитите е пълна глупост от сорта не тегли ще се закопаш и т.н. Ти апартамент или нова кола как ще си купиш? Ако нямаш бизнес или ваще не цакът ? Ще пестиш ли ? С 300 зора съм спестил 1600лв за 5 месеца на заплата от 450лв

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 06 Юли 2012, 21:38

waterboy написа:Колега пиша бързо за това така се получава и не съм свикнал да пиша на бг на клавиатурата :oops: а работа си имам и според мене добре платена. И не виждам какъв съвет съм му дал? Да нека изтегли 1000лв ако мисли че ще се задържи на това място, това с кредитите е пълна глупост от сорта не тегли ще се закопаш и т.н. Ти апартамент или нова кола как ще си купиш? Ако нямаш бизнес или ваще не цакът ? Ще пестиш ли ? С 300 зора съм спестил 1600лв за 5 месеца на заплата от 450лв

Само не разбирам кое ти е добре платеното... и това за добрата работа, това че си шофьор и изкарваш прилични пари е добре ... засега. Засега парите са ти прилични...сигурно живееш при вашите и не плащаш нищо/храна, сметки, наем/, но като се зажениш и ти ревне едно бебе, ще мислиш по друг начин, тогава ще плащаш наем, сметки, памперси...и кредита за колата, която вече ти е омръзнала или вече си я продал.
Да и аз съм бил на твоята възраст и съм мислил по този начин. Обаче после човек си отваря очите с годините и разбира, че не всичко, което хвърчи се лапа.
Тогава сигурно и ще се разтърсиш по обявите за работа за нещо по-високо платено и ще удариш греда, защото ще си написал неграмотно CV и мотивационно писмо/защото си бързал/ и ще се чудиш защо от 100 обяви не са ти звъннали нито веднъж.

За кредита не съм съгласен, защото не е добре да се "заробваш" с кредит на 18 години и то заради една купчина ламарини.
А това за апартамента или новата кола...ще се "изумиш", колко хора с висше образование и добра професия изкарват толкова пари, че да си позволят и нова кола и апартамент без кредит или лизинг.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 06 Юли 2012, 21:44

А това за апартамента или новата кола...ще се "изумиш", колко хора с висше образование и добра професия изкарват толкова пари, че да си позволят и нова кола и апартамент без кредит или лизинг.

И колко толкова много са тези хора?Аз поне не познавам нито един,но пък познавам десетки с висше,които мият на дърти бабички ла@йнените задници.То всеки гледа от собствената си камбанария де,но не всички сме в София и не всички сме ИТ специалисти,пък сме и в БГ!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Юли 2012, 21:55

Kroki написа:Бате, на тва Е30 само уплатненията за да не тече евентуално са ти 1000 лв... Ориентирай се към онази Е36-ца дето, Вичо ти предложи...

Не бяха ли към 4-5000 лв уплътненията :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Юли 2012, 22:53

на е36 и на е46 да не би да са по-ефтини от е30 :)
хайде някой да направи една бърза справка колко е уплътнението на вратата на купе е36/е46 :D

в същност айде ще ви го спестя...

е30 купе
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=e30 ... &_osacat=0

е46 купе
http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=e46+coupe+door+seal
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Потребител
Аватар
Кара: 2004, 330d, 6sp
Мечтае да кара: e31 s70

Мнение от ElianPZ » 06 Юли 2012, 23:40

Ок момчета мисля вече да преключвам темата с това че май нема да си взимам БМВ... :| Не че не искам, мале колко го искам си нямате и на представа, НО в последните няколко дни съм говорил с поне 5 човека по въпроса и всички ми викат "Бягай от тия БМВта първо са стари, а и са скъпи за поддръжка, едни задни амортисьори за е36 120лв. мин., горят(тука го уточнихме що :mhihi: ) и че все пак за тия пари такава кола при всички случаи ще е кочина. Един от хората с които говорих е, така да се каже, върл фен на БМВ и си ми каза честно и просто да си взема една барака за 700лв. да я разцепа от каране, дрифтене, блъскане квот ще да е и после да я оправям или в краен случай да я дам за скрап, пак ще взема 500лв. :roll: но не искам да си причинявам това с БМВ ако съм честен. Същия тоя човек не издържа на БМВто си и ся кара някъф Фиат комби и си си бръмчи кат най- големия, взимам пример от него и мисля да се прасна на едно путно 90к с газчица и на мен да ми е леко на душата, пък живот и здраве някой ден като ида в Холадния мисля едно е46 V8 Компресорче да карам :D
Мерси много за всичките коментари и съвети но колкото и да ми се иска да не беше така просто не мога да си позволя да карам моята любима марка за момента и ще трябва да се задоволя с нещо по "скромно". :bchug:
Разбира се ако някой изскочи с оферта за някоя 316,318 с газ в ПЕРФЕ състояние,клима за около 2к в ПЗ или ПЛВ да праща ЛС ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 06 Юли 2012, 23:44

Е кво - само 12 пъти е по-скъпо на Е46 - кажи речи , все тая :mhihi:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 07 Юли 2012, 0:24

ElianPZ написа:Ок момчета мисля вече да преключвам темата с това че май нема да си взимам БМВ...

Предишна

Назад към Извън Темата