Добавка за почистване на дюзи
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Добавка за почистване на дюзи
Колеги попаднах на няколко теми за различни добавки , сравнение една с друга и т.н но не намерих това което търся. Каква е разликата между Redex добавка от 5-6 лв (в Шел е едно малко шишенце от 50мл) и такава пак на същата фирма от 35лв (едно голямо от 500мл червено мисля че беше за бензин) или е едно и също просто по голяма тубичка? И другото което исках да питам свикнал съм винаги да си сипвам по 20-30лв, до сега не съм пълнил резервоара може ли да слагам някаква добавка като наливам такива малки суми или винаги трябва да е на пълен резервоар ?
И 3-то не е ли по удачно да сложа примерно 50лв бензин и добавка от 500мл от колкото на цял резервоар ? Така бензина ще е по малко добавката поваче а колкото поваче толко по добре

И 3-то не е ли по удачно да сложа примерно 50лв бензин и добавка от 500мл от колкото на цял резервоар ? Така бензина ще е по малко добавката поваче а колкото поваче толко по добре

- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Re: Добавка за почистване на дюзи
Еднакви са, само разфасовките са голяма и малка!
Нищо не се постига с тези добавки, отпушване на инжектори и т.н., но от време на време за профилактика и за чиста горивна система-става!
Сипвай смело на половин резервоар една тубичка от големите!
На STP, БМВ добавката и Лики Моли са по-добри според мен!
Нищо не се постига с тези добавки, отпушване на инжектори и т.н., но от време на време за профилактика и за чиста горивна система-става!
Сипвай смело на половин резервоар една тубичка от големите!

На STP, БМВ добавката и Лики Моли са по-добри според мен!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
Не съм сипвал никога за това реших да питам а прочетох и друго , при някой след сипване на такава добавка (явно разгражда много боклуци по резервоара или горивната система нз) и запушват бензиновата помпа и инжекторите/дюзи и се получава обратен ефект - губене на мощност неравномерно работене на двигателя на празен ход и т.н как да избегна това нещо и конкретно може ли на 30лв бензин ( 12л ) да сипвам 50мл Redex тоя от 5-6 лв?
- e39 FEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
- Мечтае да кара: ново БМВ
- Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D
Колега, препоръчвам ти да си вземеш добавка на Лики Моли, тя е за 70 литра но я сипи на 20-30 литра макс, така концентрацията ще е по силна и ефекта по-добър! Струва 10-12лв.

- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
От коя бензиностанция да я взема? В Шел виждам само Хелиос/радекс и стп май а за това с боклуците и задръстването нещо да споделите 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
waterboy написа:От коя бензиностанция да я взема? В Шел виждам само Хелиос/радекс и стп май а за това с боклуците и задръстването нещо да споделите
Liqui Moli - в Еко
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
waterboy написа:Колеги попаднах на няколко теми за различни добавки , сравнение една с друга и т.н но не намерих това което търся. Каква е разликата между Redex добавка от 5-6 лв (в Шел е едно малко шишенце от 50мл) и такава пак на същата фирма от 35лв (едно голямо от 500мл червено мисля че беше за бензин) или е едно и също просто по голяма тубичка? И другото което исках да питам свикнал съм винаги да си сипвам по 20-30лв, до сега не съм пълнил резервоара може ли да слагам някаква добавка като наливам такива малки суми или винаги трябва да е на пълен резервоар ?
И 3-то не е ли по удачно да сложа примерно 50лв бензин и добавка от 500мл от колкото на цял резервоар ? Така бензина ще е по малко добавката поваче а колкото поваче толко по добре![]()
Купи си Дезолит от Дару. Заеби го тоя Редекс. На останалите въпроси ще намериш отговор върху опаковката.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- titto
- старши ентусиаст
-
Лики-Моли го има и в големите вериги хипермаркети и "Hit " в Младост със сигурност!
А затова с боклуците....чувал съм, че на стар автомобил, на който никога не е слагана добавка, може да свали гняс от стените на резервоара и да позадръсти инжектори и т.н..!?
Аз сипвам на моята 1-2 пъти в годината Лики-Моли, или STP, или Дезолит...няма грижи...и разлика не виждам!
То с тези наши горива....ако има нещо-нема нищо! 
А затова с боклуците....чувал съм, че на стар автомобил, на който никога не е слагана добавка, може да свали гняс от стените на резервоара и да позадръсти инжектори и т.н..!?
Аз сипвам на моята 1-2 пъти в годината Лики-Моли, или STP, или Дезолит...няма грижи...и разлика не виждам!

--------------------------------------------------------------------------------------------
- Crazy_jerry
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 32? Compact
- Мечтае да кара: E91 330xD
http://www.pro-tec-bulgaria.com/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=1&Itemid=18 ако не common rail има още една добавка която е diesel super cleaner добавките са качествени няма да съжеляваш тествал съм повечето за бензин и съм продавал доста от тези за дизел определно имат ефект

- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
Спрях се на STP черно, но защо така на шела на ломско шосе специално за радекса погледнах че STP нямаше беше 32лв за 500 мл а на шела на вл.вазов е 22лв О.О
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
Последно да попитам по темата какво ще е по добре
да сипа бензин 95 V-power + добавка от 5-6лв или да сипа обикновен 95 добавка за 20-25лв ?

- titto
- старши ентусиаст
-
waterboy написа:Последно да попитам по темата какво ще е по добреда сипа бензин 95 V-power + добавка от 5-6лв или да сипа обикновен 95 добавка за 20-25лв ?
Сипи и Дезолит К (или B) една тубичка в 10-12 л. 98 Ромпетрол и давай пълната газ!

От тоя Шел бягай надалеч!

- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
По принцип на ромпетрол не съм сипвал понеже много рядко виждам такава бензиностанция и само на шел зареждам и не мога да кажа че съм недоволен от горивото им 

- Lattri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i M Пакет, е39
- Мечтае да кара: е39 - сбъдната
В крайна сметка така и не разбрах, коя добавка е най добре да се използва профилактично. Колата си е супер просто искам нещо да сипвам там да ми е мирна главата. От ОМВ наливам само Max-Motion.
Поздрави
Поздрави
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Lattri написа:В крайна сметка така и не разбрах, коя добавка е най добре да се използва профилактитачно. Колата си е супер просто искам нещо да сипвам там да ми е мирна главата. От ОМВ наливам само Max-Motion.
Поздрави
ПроТек и Дезолит К - Бардал ми ги хвалеха - колата стана по-зле

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2