Най-комфортен автомобил до към 5000 лв.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Най-комфортен автомобил до към 5000 лв.

Мнение от deyan-enchev » 09 Юли 2012, 13:55

Така е прав си, ама 90% от форумните герои си караме кенефи все пак живеем в кенеф, кво да караме
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 09 Юли 2012, 13:58

е34, е-класа.. тия коли са се доказали, има части за тях и наистина возят готино, при това имаш и известна стабилност в завои и при висока скорост. Макар, че колко ще е висока скоростта със стотина к.с. ..
Малките двигатели на е-класата са недостатъчни за това купе. Иначе пък могат да харчат малко. Говоря за 2.0 в мерц.

По-горе видях някой да споменава 406 като изключително здрава.. може да не бях случил на кола, но да падат лайсните вътре не ми допадна много. Иначе 2.0 л беше пъргав и с нормален разход. естествено по завои се гъне като кашкавал..Но пък на право наистина е комфортно. Друга бира е ако искаш 406 купе. Там мога предимно суперлативи да кажа, макар и автомата да е на моменти дразнещо бавен,но пък може да компенсираш с приличен обем на двг-то. Както и да е.. купето определено не е в графата комфортно.
what a helluva ride

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 09 Юли 2012, 14:11

BMWALPINA написа:Рено Лагуна! Попчинцип много ги мразя тия коли, но наистна са много комфортни. Гледайте само да е различен мотор от 1,8.

да, 1.8 е калпав наистина

2-литровия или още по-хубаво 3-литровия

за дизел аз лично не бих се замислил, всички дизели са по на половин милион км

возията на лагуната е нечовешка, а в същото време няма някакво изчанчено и трудно за обслужване окачване като ситроена
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 09 Юли 2012, 14:19

BadAngel написа:
возията на лагуната е нечовешка, а в същото време няма някакво изчанчено и трудно за обслужване окачване като ситроена

Не, че съм против лагуната ( дори мисля, че за тези изисквания изборът 100% трябва да бъде някакъв френски автомобил ) но времената се менят и ако Ксантията не е с взета душа поддръжката далеч не е толкова сложна и трудна вече, особено за сметка на комфорта, който дава :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 09 Юли 2012, 14:24

Много горят тия ЛагуМИ, ако говорим за бензинката 2.0 ... направо няма смисъл.

Като чета и мисля, че колегата иска нещо по-новичко като година а не ретро паради.

Вчера говори с един приятел за М5, и му викам , беее има няква на 17.5к на обява 2000година, брат му чу и вика : БАСИ ква е тая кола толкоз дърта и да струва 17.5к :mhihi:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 09 Юли 2012, 14:25

masimo написа: Само по старата А6-ца която е всъщност фейслифт на Ауди 100 ... това е здрава кола.

Подкрепям, имах вземане-даване с такава кола преди доста години и няма какво лошо да кажа..доста беше карана като хората и то, в момента следващия и собственик също не слиза от нея..а комбито е доста широко и практично..комфорта също е на ниво..само нямам идея как вървят в момента, но май идват ти старички вече..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 09 Юли 2012, 14:32

e34:
Aми първоначално бях отписал е34. Не съм имал, а съм бил само пасажер и шофер и поради този факт си мислех за сложна поддръжка.
Как ще понесе 525и газова ? Няма смисъл и финансово е неудобно да пърпънисва с бензинов шестак до язовира и въпреки, че съм против газ-та при покупката на 525и ще трябва да се сложи газ : ( или да мисля за 525тдс което лично не му го препоръчвам.

Golf4:

Колко пък комфортно вози Голфа. Предполагам е здрав, пъргав и надежден. Но все пак :conf:

W124:
Няма нужда от коментар :) Класика ...

Citron Xantia
Возил съм се в такава 1.9ТД 90кс /много шумен и бавен мотор/ , но комфорта беше супер. Предполагам с HDI щее доста добра комбинация.

Да кажа само за 406 ... брат ми кара такова 2.1ТД, и като изключим факта, че харчи колкото моя кораб, то пижото вози супер и много здрав. Проблемите са му само по двигателя. Поради тази причина съм го включил, само че с друг мотор, защото 2.1тд е лаком като за 6-так.

Като цяло се бях насочил към нещо по новичко. Но ако намеря някоя 124 запазена с климатик ще се занимсля, същото се отнася за е34 и А6 Ц4

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 09 Юли 2012, 14:41

BadAngel написа:... а в същото време няма някакво изчанчено и трудно за обслужване окачване като ситроена

Това не е така, колега. Едно пълнене на сфера струва 5-10лв.. Чисто нова сфера е 65 лв. и последния път като ходих с един приятел в сервиза за 20 мин му напълниха 3 сфери за 20 лв. с монтажа, демонтажа и регулирането на нивото на задницата. Така, че не е нито трудно нито скъпо. Това са цени от миналия месец. А и пълненето на 9 сфери, като цена не може да се сравнява с купуването на 4 нови хубави амортисьора.
Имам пряко наблюдение над пет ксантии все на приятели, като с две от тези пет сме ходили по планини, язовири, практики, командировки все по черни пътища с много натоварени коли. Доста носят на бой и каране. И аз преди не исках да чуя за ситроен (говоря за тези с активно окачване), но си промених мнението и то не от неща, които съм чул от тук и там, а от собствен опит и не за 20 или 50 км, а от доста път.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 09 Юли 2012, 15:04

Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 09 Юли 2012, 16:09

Преди малко повече от две седмици продадох един Ц5 с 3.0 В6 автоматик с всички екстри, на около 140хил. от Германия (наистина на толоква) за 5 000лв. точно, вървежа много добре (ако си на спортен режим, че иначе сменя предавки на доста ниски обороти), екстри доволно, минус е големия разход градско, мен не ме грабна возията. Но пък човека дето му го продадох (бивш тираджия, сега има бизнес с олио в гърция и пътува яко) минава преди два дни да ми каже колко хубав бил, старшно возел, но пък мен хич не ми хареса този Хидроактив. А и предполгам частите ще са по-скъпи.

Лагуна особенно по-новите дават много ядове, главно с електрониките. По-старата не е лоша, стига да е 2.0 бензин, отзад е доста широка. Вози като лодка което пак не ми допада, чак толкова лигаво.

Мерцедес Е клас W210 е добре, но до 5 000лв. трудно ще намериш читав (говориме в тея пари и регистрация и т.н.), преди два три месеца продадох един такъв Е200 без компресор на 180хил., вечерта пуснах обява (както и в мерцедес форума) и на сутринта го продадох за 5 200лв. като имах две обаждания и тези дето го купиха дойдоха към осем сутринта, а един друг се готвеше да идва докато първите го гледаха... та мисълта ми е до 5 000лв. наистина читав Е200 се намира, но с по-голям мотор и компресор ме съмнява.

СААБ-а е хубав стига да не ти е у дома.

Според мен може да погледнеш Пасат 4-ка вози комфортно, доста широк е вътре, 1.8Т е добър мотор, за тези пари ще излезне някой хубав с климатроник, рекаро и т.н.
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 09 Юли 2012, 16:19

За тия пари Е34.. Всичко друго е ташак.. И к'во като е 20годишна? Кое от предложените ще и стъпи? Но то които не е имал тои не знае за какво говоря,земете сутиена тогава.......
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Мнение от e39 FEN » 09 Юли 2012, 17:57

Чета и се смея... човека иска кола за 5 боня вие му набутвате Е34 и 124 мерц. абе хора съвземете се малко :lol: За 5000лв. спокойно можеш да си вземеш чивата Е39 или очиларка, тия е34 и 124-ки немат живи роднини вече, 5000лв за Е34 граничи с абсурда според мене..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 tds, W140 400SE
Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки

Мнение от DLVasilev » 09 Юли 2012, 18:15

e39 FEN написа:Чета и се смея... човека иска кола за 5 боня вие му набутвате Е34 и 124 мерц. абе хора съвземете се малко :lol: За 5000лв. спокойно можеш да си вземеш чивата Е39 или очиларка, тия е34 и 124-ки немат живи роднини вече, 5000лв за Е34 граничи с абсурда според мене..

И разликата в качеството на изработка на Е34 и Е39 е абсурдна, но няма значение. Кой каквото го кефи нали :winky:
По въпроса само едно ще кажа, че от Е30 и 190-ката, Е34 и 124-ката, Е32 и пурата(126), макар и последните две по-скъпи, по-дуракоустойчиви машини не съм виждал.
Нямала живи роднини... няма щото не ти харесва на теб, не е ли така? Огледай се- все още са масова гледка ;)
После Е39 за 5 бона ще е адския покойник и изтърбушляк, особено закупен от българия.
Очиларката е по-скъпа и от Е39 дори. Всъщност мерцедес винаги са държали сравнително високи цени. За съжаление обаче мерцедес умряха до 124, 140, 126 и подобни. Под "умряха" имам предвид, че назначиха дизайнер завършил зорлем 3-то весело, учили го да рисува кръгчета и чертички, използвал това си умение и кво излезнало-очиларка :shock:
за качество на изработка-може да се каже, че са добре изработени. Малко е занижено, но като цяло е добре :clap:
Накратко от Е39 и "цайската" мерцедеса по-ми харесва, но за тия наши пътища горещо препоръчвам:
Изображение
Изображение
ATR-42/72

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 09 Юли 2012, 18:32

Bavarcho написа:Лагуна особенно по-новите дават много ядове, главно с електрониките. По-старата не е лоша, стига да е 2.0 бензин, отзад е доста широка. Вози като лодка което пак не ми допада, чак толкова лигаво.

лошата слава на старите лагуни идва от дизеловите версии

1.9 и 2.2 моторите са карани много и нормално си имат проблеми

за това и насочвам колегата към бензинова, там шанса да попадне на кола под половин милион км е по-голям

но самата истина е.. че тези коли идват тук с взето здраве и си е съвсем в рамките на нещата да се строши нещо

но пък нито частите са скъпи, нито имат нещо извънземно
No bling at the Ring

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 09 Юли 2012, 19:55

e39 FEN написа:Чета и се смея... човека иска кола за 5 боня вие му набутвате Е34 и 124 мерц. абе хора съвземете се малко :lol: За 5000лв. спокойно можеш да си вземеш чивата Е39 или очиларка, тия е34 и 124-ки немат живи роднини вече, 5000лв за Е34 граничи с абсурда според мене..

Да "читаво" Е39 520 може да намери....
Добре е че го написа това "според тебе"... ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата