Най-комфортен автомобил до към 5000 лв.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

Re: Най-комфортен автомобил до към 5000 лв.

Мнение от Is. » 10 Юли 2012, 8:40

павката написа:много неадекватни предложения се четат в темата-волво,сааб,406,лагуна :D
уж технически форум,ама май повечето на симпатии по външен вид я карат.и хвалбите за хди-само на маса с ентусиасти.
мненията за 124 и е34 са на оферта,тъй като има добри автомобили на добри цени.едва ли човека иска постоянно да виси по сервизите и да е лишен от колата си.

:yes:
Едно от малкото смислени мнения в тази тема ...
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 10 Юли 2012, 8:43

павката написа:много неадекватни предложения се четат в темата-волво,сааб,406,лагуна :D
уж технически форум,ама май повечето на симпатии по външен вид я карат.и хвалбите за хди-само на маса с ентусиасти.
мненията за 124 и е34 са на оферта,тъй като има добри автомобили на добри цени.едва ли човека иска постоянно да виси по сервизите и да е лишен от колата си.

Колега, тука се пита каква кола да се купи за човек над 50 години, който е карал вече Ауди 80 и някаква по-нова Вектра. Ти май разбираш, че те питат ти каква кола би си купил, ако разполагаш с 5000 лв. Кажи ми, за какво му е на човека Е34 или W124, при положение, че не е някакъв автомобилен ентусиаст? Тука, във форума, отговора "взимай Е34(124)", се използва като универсален за всеки въпрос. Имам чувството, че ако пусна тема "Имам 4 годишен син, търся му някаква малка електрическа количка", пак ще се намерят хора като теб, да кажат "Вземи му една Е30 или Е34 със по-голям бензинов мотор и си ти."
Яасно е, че Е34 е велик автомобил, но не е универсалното решение за всеки, който търси кола!!!
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 10 Юли 2012, 9:04

cHaunepucTa написа:Човек, за 5000лв. имаш супер голям избор.
- Лагуна 2003 год. дизел - 4300лв. - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- Роувър 75...ебаси лимузината, ебаси возията - около 4 бона и ще останат пари за газ: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- пежо 607 - ... лимузина...http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details малко по-скъпо е.
- пежо 406 след фейслифт, задължително HDI
- ситроен ксантия...със сигурност много добър избор, по-нова година, пак ти препоръчвам да е дизел ХДИ. Както каза, с колата ще се ходи иол за риба....ката има мн яка екстра да се повдига и сваля окачването от едно копченце...един приятел е минавал по безумни пътчета с неговата.

И най-добрия вариант според мен...за половината пари. Ауди 80 б4, 95год. , 2.0 бензин с газов инжекцион.

ти тоя човек да не го мразиш :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 10 Юли 2012, 9:23

Привет,

цената от 5000лв е крайна и трябва да включи всичко /автомобил, ролки ремъци, регистрация/ това май не го обясних добре първоначално. Всъщност той разполага с 3000лв за автомобил, като аз съм склонен да додам още до 2 за да се вземе нещо по читаво. Зависи от колата, може и да не е комби, стига да има малко по-голям багажник.
Същото се отнася и за автоматик, предпочитам лично да не е .... зависи какво попадне.

Днес съм се уговорил да гледам: Audi 100 Avant 2.0 115, 124 300d, 2000 Passat Kombi 1.6i/този е от познат затова ще се гледа, иначе нее за тук/ ... Има и един е34 525tds touring ... кожа :smoke: , принципно малко го бях уплашил бащата с разкази за ремонти и сега малко неиска да чуе за бмв + тдс, но като го лепне за седалката ще си промени мнението. :driving:

Първоначално имах желание да е нещо по-ново, но на второ мислене ще се вземе нещо до към 3500 за да мине с още 500лв обслужване и да се приключва. Бях му оставил моята кола за 1 седмица, снощи се прибирам в багажника само мен ме няма, а на задната седалка се разкарват един домат и морков, останали за салата явно :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 10 Юли 2012, 10:07

masimo написа:Днес съм се уговорил да гледам: Audi 100 Avant 2.0 115, 2000 Passat Kombi 1.6i

Това ти е играта ...
Аванта ще е с ААД мотор сигурно, което е малко куцо в сравнение с АБК ... Куцо заради мех. инжекцион и всичките мрънкащи дето не го разбират !
Пасата също е добър ...
Ся да поясня на колегите дето само ми я хвалят тая 124-ка !!!!!!!!!!
Ръждаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа :kuku: :paranoid:
Навсякъде ... Прагове, дупки, врати ...
Моля ви, недейте така ...
Годината е 2012, и времената на кърпените Кадети мисля че са history ... :ok:
А колкото и да ми е жал - Е34 също страда от този проблем ...
Ако зависеше от мен за толкова пара - 100(Ц4) 2.6/2.8 на всичкото екстри и квадрат ... !
Има и А6 (пак Ц4 модел) за около 3 и малко ...
Определено обаче бих заложил на Ауди колкото и да е странно за БМВ форум !
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 10 Юли 2012, 10:10

Наистина е доста странно, имайки предвид какви кенефи са :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Z3 Roadster 2.8
Мечтае да кара: едно да беше...

Мнение от The7omahawk » 10 Юли 2012, 10:25

Доста често се возя и съм карал едно 100 точно с 2.0 мотора - че е комфортна, така е - но нито е икономична, нито е особено удобна градско ( но за София, за Монтана сигурно не е такъв проблем - никога не съм бил там :) ) а специално тази на моят познат всяка седмица е в сервиза - за нещо дребно дето се оправя за половин час, но все пак дразнещо. Сигурно е от бройката, де. С една газ заспива :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 10 Юли 2012, 10:32

Не е от бройката, а от марката :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 10 Юли 2012, 11:17

masimo написа:.....

В такъв случай, съобразено с това което каза досега, мисля че това е колата:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

С голям багажник, клима, екстри, идва директно с газовата уредба, достатъчно мощност за да върви прилично, + 4х4 за да си я друса баща ти по чукарите и блатата за риба.

Най-хубавото е, че е от частно лице и е регистрирана, и всичко й е платено + че е обслужена, тоест само прехвърляш и я караш.

Това са здрави и хубави коли, няма да остане разочарован баща ти, гарантирано :yes:

Разбира се може да не е точно тази бройка, разгледай и за други подобни :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Мнение от sandini » 10 Юли 2012, 11:30

goguma написа:

С голям багажник, клима, екстри, идва директно с газовата уредба, достатъчно мощност за да върви прилично, + 4х4 за да си я друса баща ти по чукарите и блатата за риба.

Най-хубавото е, че е от частно лице и е регистрирана, и всичко й е платено + че е обслужена, тоест само прехвърляш и я караш.

Това са здрави и хубави коли, няма да остане разочарован баща ти, гарантирано :yes:

+1 :yes:
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 10 Юли 2012, 11:55

goguma написа:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 10 Юли 2012, 12:58

Bavarcho написа:
cHaunepucTa написа:Човек, за 5000лв. имаш супер голям избор.
- Лагуна 2003 год. дизел - 4300лв. - http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- Роувър 75...ебаси лимузината, ебаси возията - около 4 бона и ще останат пари за газ: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
- пежо 607 - ... лимузина...http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details малко по-скъпо е.
- пежо 406 след фейслифт, задължително HDI
- ситроен ксантия...със сигурност много добър избор, по-нова година, пак ти препоръчвам да е дизел ХДИ. Както каза, с колата ще се ходи иол за риба....ката има мн яка екстра да се повдига и сваля окачването от едно копченце...един приятел е минавал по безумни пътчета с неговата.

И най-добрия вариант според мен...за половината пари. Ауди 80 б4, 95год. , 2.0 бензин с газов инжекцион.

ти тоя човек да не го мразиш :dunno:

Що да го мразя? Пита за кола различна от БМВ, комфортна и голяма...
За кое не си съгласен от описаните и имал ли си някога досег с тия коли. Не си мисли, че не съм се сблъскал с всички описани автомобили, било то пряко или косвено и говоря ей така да си чеша езика.... :bchug:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 10 Юли 2012, 13:06

cHaunepucTa написа:Що да го мразя? Пита за кола различна от БМВ, комфортна и голяма...
За кое не си съгласен от описаните и имал ли си някога досег с тия коли. Не си мисли, че не съм се сблъскал с всички описани автомобили, било то пряко или косвено и говоря ей така да си чеша езика.... :bchug:

Комфортна и голяма вписват се и толкова.
Имал съм "досег" не веднъж.

За Роувъра става, но ако е дизел с БМВ мотора не е зле.
406-цата ако е бензин пак става.
Тая лагуна с това ДЦИ и 607-цата са много проблемни коли. Ксантията да намери неизтормозена трудно, а окачването си е Хидроактив 1 ако не се лъжа и даде ли проблем е гадно. Ако ще е Ситроен нека е Ц5
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 10 Юли 2012, 13:28

Bavarcho написа:
cHaunepucTa написа:Що да го мразя? Пита за кола различна от БМВ, комфортна и голяма...

Комфортна и голяма вписват се и толкова.
Имал съм "досег" не веднъж.

За Роувъра става, но ако е дизел с БМВ мотора не е зле.
406-цата ако е бензин пак става.
Тая лагуна с това ДЦИ и 607-цата са много проблемни коли. Ксантията да намери неизтормозена трудно, а окачването си е Хидроактив 1 ако не се лъжа и даде ли проблем е гадно. Ако ще е Ситроен нека е Ц5

C5 е много добър избор само да не е дизел,най-добре с 2.0 16в мотора :yes: А също и е-класата (очиларка) не е зле :yes:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Юли 2012, 13:37

Добре де , защо пак се пита за кола различна от БМВ , в БМВ форума . И то в диапазон в който влизат доста БМВта . Едно Е39 е толкова много над всички изброени , че не е истина .

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата