Най-комфортен автомобил до към 5000 лв.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Re: Най-комфортен автомобил до към 5000 лв.

Мнение от TheKiller » 10 Юли 2012, 13:42

acho.rs написа:Добре де , защо пак се пита за кола различна от БМВ , в БМВ форума . И то в диапазон в който влизат доста БМВта . Едно Е39 е толкова много над всички изброени , че не е истина .

Кола до 5000лв и читаво е39 е доста трудна задача колега :yes:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 10 Юли 2012, 14:43

Тя е трудна, ама не е невъзможна.
Мога да кажа, че съм благодарен на колегата sambeto, че така си е поддържал колата която ми продаде :yes:
Въпрос не търсене е всичко.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Юли 2012, 15:01

deyan-enchev написа:Тя е трудна, ама не е невъзможна.
Мога да кажа, че съм благодарен на колегата sambeto, че така си е поддържал колата която ми продаде :yes:

той пък нали после се похвали със 730d face за 7 хилки със со екстра

има читави коли на нормални пари :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 10 Юли 2012, 15:17

acho.rs написа:Едно Е39 е толкова много над всички изброени , че не е истина .

Прав си ! Повече е, но 5-цата НЕ Е автомобил който ще търпи рибарски изпълнения и занемърена поддръжка. Аз имам желание да се разправям да и лежа, да търся майстори, части, отстъпки, чета форуми за ремонти DIY и да си я държа в добро състояние, но бъдещия собственик НЕ ... тази кола ще се прави от квартални майстори и части със спорен произход. Затова написах комфорт и надеждност.

Ако взема е39 за 4000лв ще е на 500 000км. Съгласен съм, че е много над изброените от мен. Просто не ми е в ценовия диапазон.
Искам нещо което в повечето случай не минава 3 цифрен ремонт, просто с Монтанска заплата идва множко е39, особенно когато човека ще я ползва за масови цели + малко офроурд. е39 не заслужава такова третиране.

За сега гледах 2 коли .. малко по късно и останалите 2 .. Довечера ще напиша мнение. Май ще имаме победител :lol:

Благодаря отново за мненията :P Без караници, при взимане на "нова" кола и "нова" жена винаги си плащаш. Просто целя по малко да е :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 10 Юли 2012, 15:29

sandini написа:
goguma написа:
masimo написа:.....

В такъв случай, съобразено с това което каза досега, мисля че това е колата:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

+1 :yes:

И аз съм за Легасито :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Юли 2012, 15:30

Само в карс-а има над 300 Е39ки за под 5000лв :idea: Викате всички са гробници . Айде стига филми . И Е39 и Е46 остаряха много , на запад 3ките и 5ци преди 2000та вече се разпродават за по 1000-1500 евро . 2000 евро вече са автомобили в прилично състояние . Не ни се иска да ни се обезценяват колите , но като минем в ролята на купувач , друго говорим :lol:
vicho написа:
deyan-enchev написа:Тя е трудна, ама не е невъзможна.

той пък нали после се похвали със 730d face за 7 хилки със со екстра

има читави коли на нормални пари :yes:

За което пък се говори че под 10к няма живи ...
Ако някой има реален интерес ще търси и ще намери . Наистина повечето Е39ки са гробове , но има читави на чиито спобственици им идва нанагроно разхода на 520и и скъпото окачване

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 10 Юли 2012, 16:40

Виж и за Мицубиши Галант бензин, по възможност 2.5 с газ :D
Изображение

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 10 Юли 2012, 17:23

Ако е за комфорт и икономия давам гласа си за Alfa 166 със 175 коня 2.4 JTD, че даже и 6 скорости :yes: Не съм сигурен обаче дали с този мотор няма да прехвърли бюджета ти от 5000 лв. Ако е така може и по стария :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 520 97", E46 320d 05"
Мечтае да кара: ново БМВ
Детайли за колата: изтъркани задни гуми, тук-таме за изчукване и боя :D

Мнение от e39 FEN » 10 Юли 2012, 17:43

Като гледам коментарите от рода на "читаво Е39 за 5000лв. ама друг път" и си мисля че повечето хора в форума живеят в 2005г. когато Е39 520 с базово оборудване струваше 20000лв. Я се осъзнайте малко :mhihi:
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 10 Юли 2012, 17:55

На различните хора представата за "читаво" е много различна, така че не е ненормално някои да мислят, че за 5000лв може да се купи хубава Е39-тка... ма това е малко като "перфектно" и "уникат" за неща, които не са чисто нови и далеч не са в състоянието, което тези две думички съдържат като смисъл. Да уцелиш хубава кола на ниски пари е по-скоро солидна доза късмет, от колкото нещо напълно нормално, което едва ли не се среща всеки ден...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 10 Юли 2012, 18:57

ц5 изобщо да не се споменава-бензинките си прегарят клапанчетата мн често,след 200х км не е рядкост постоянната грешка за катализатор,отделно откъм окачване-вземи тея сфери и хидр цилиндри,в лагерите на колелата се сложени магн ленти,от които се взема инфо за абс-а и оттам ценички от 200лв и мн лесен монтаж, накрая тази отвратително грозна тоалетна ти излиза като еС класа.и вътре е грозна и въобще има ли нещо хубаво в тази кола?
алфа жтд пък само,ако ти я подари някой!
ауди-само за луди.тея мех инжекции наистина е пълно с хора,къде ги ремонтират великолепно...като ти писне,слагаш газ и след време продаваш.
субару е още по-откачена работа от останалите японски.понякога дори и в най-силните магазини се учудват какво части търсиш.
на чичата му трябва яка,работна кола с някви екстри.едно пасатче б4,абс двигател с газово,диг клима,2бега,4ел и много място за багаж
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Юли 2012, 19:00

Mollov написа:На различните хора представата за "читаво" е много различна, така че не е ненормално някои да мислят, че за 5000лв може да се купи хубава Е39-тка... ма това е малко като "перфектно" и "уникат" за неща, които не са чисто нови и далеч не са в състоянието, което тези две думички съдържат като смисъл. Да уцелиш хубава кола на ниски пари е по-скоро солидна доза късмет, от колкото нещо напълно нормално, което едва ли не се среща всеки ден...

така е, трудно е да уцелиш читав 14-7 годишен автомобил за 5000лв. :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 10 Юли 2012, 19:02

Предполагам , че пасат Б4 викаш на Б5 :lol: Инак ако изключим БМВ , за 5к ще се намери много хубав Б5 че даже и Б5.5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 10 Юли 2012, 19:42

Така на кратко .. гледаха се 124 300д, пассат 1.6и газ, Ауди 100 2.0

124 300д
Отвън имаше доста забележки, но като за брутално каране интериора беше изключително запазен. Собственика изтъкна как го кара на олио без проблеми, което не ми се струваше положителен аргумент. Нямаше клима и го отписах. Макар, че возеше много хубаво.

passat 1.6i
Вообще не присъствах на теста. Вървял доста слабо ... уж е газ. инжекцион.

100 2.0 115кс
Това е победителя ... външно има малко забележки, внос от Италия. Вътрешно е супер запазен, на километража пише 212 000 км и направо съм склонен да вярвам .... Двигателя е слаб за това купе, върви колкото да не е на едно място, управлението е не директно, но пък не се накланяше в завой за мое учудване. Вози доста добре... Климатроник, пълен ел. пакет и газ за цена от 2900лв (спазарен от 3200). Утре се прехвъля и започва да служи вярно в пътешествията до язовира !

P.S. Алфа 166 мога само външно да я гледам :mrgreen: Това е най не надеждния автомобил правен някога.
Субарото трябваше да го видя докато бях още в София, но за тези пари интериора ми се струва малко дървен :| Със сигурност е здрав, просто много дървен.

Благодаря на всички писали мнения :yes:

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 10 Юли 2012, 19:44

acho.rs написа:Предполагам , че пасат Б4 викаш на Б5 :lol: Инак ако изключим БМВ , за 5к ще се намери много хубав Б5 че даже и Б5.5

Като се почне с тея ВАГ-овски номерации :mhihi:
Тука освен върлите фенове на народната кола всички си викат 4-ка на Б5 и 5-ца на Б5.5
Аз назад го предложих тоя вариант с 1.8Т, но май колегата не му хареса предложението :roll:
А 6-ца (или на профи език Б5.5) до 5 000лв. читава :kuku:

п.с. Честито на колегата, дано олимпядата да не дава ядове :bchug:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата