Поредното търсене на адвокат, но по-специфичен

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Поредното търсене на адвокат, но по-специфичен

Мнение от xpl0d » 11 Юли 2012, 13:10

Накратко(доколкото е възможно) : минах да нов интернет доставчик и стария(нет1) решил да ме пусне на фирма за събиране на задължения. Основанието е стандартното - неустойки по договор. Самата неустойка - стойността на месечната такса за Х месеца. Реално за тези Х месеца не съм им ползвал услугите на нет1. Затова и ми трябва адвокат, с който да докажем, че нет1 не са ощетени по никакъв начин от моето НЕползване на техните услуги и неустойките в този случай са невалидни. Самото доказване на техническо ниво мога да го изложа и защитя, просто ми трябва и адвокат, който да си оформи и изложи нещата, както си му е реда. Целта е естествено да не се платят въпросните неустойки.

Нека, който познава добър, ама наистина добър и опитен адвокат да ми драсне на ЛС или тук в темата телефона му.

Моля също и всякакви несвързани с естеството на темата мнения да си ги запазите за себе си.
Изображение

master of the force
Аватар

Re: Поредното търсене на адвокат, но по-специфичен

Мнение от alx » 11 Юли 2012, 16:48

това, че си бил абониран за нещо, но не си го ползвал не е причина да не го плащаш.

все едно да си на договор и да плащаш за мобилен телефон всеки месец, но накрая на месеца като им покажеш празен лог и да ти връщат парите.

няма такова положение.

освен ако нещо не съм разбрал.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 11 Юли 2012, 16:55

Аз си платих като поп :mhihi:
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м си.

Мнение от Joro17 » 11 Юли 2012, 17:04

http://www.lawsbg.com/lectures/75-oblig ... toika.html

тук пише някакви работи и ми се струва (без да се задълбочавам), че ще ти излезе по-евтино ако не се разправяш с адвокати и дела.

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 11 Юли 2012, 17:40

UBAH5 написа:Аз си платих като поп :mhihi:

На нет1?

alx написа:това, че си бил абониран за нещо, но не си го ползвал не е причина да не го плащаш.

все едно да си на договор и да плащаш за мобилен телефон всеки месец, но накрая на месеца като им покажеш празен лог и да ти връщат парите.

няма такова положение.

Различно е.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio

Мнение от UBAH5 » 11 Юли 2012, 17:49

да
Изображение
When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 11 Юли 2012, 18:08

По принцип тия "договори" на мобилните/интернет оператори са доста добре замислени и защитени от подобни "желания за отказване" преди срока на договора... ти ще кажеш, че не си го ползвал и не трябва да плащаш, а те ще кажат, че си подписал договор, в който си се съгласил да плащаш таксата за следващите 12/18 месеца... и освен това си получил "промо" цена, която иначе би била еди ква си и т.н. и т.н...

Не мисли, че тия хора ядат доматите с колците и ей така ще сдават подписани договори.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Юли 2012, 18:13

Ако не се лъжа, това за което ги натиснаха и отпадна е "автоматично удължаване срока на договора " за същия период, освен ако 1 месец преди изтичане на настоящия ти не си направил "писмено волеизявление " за противното или както там беше :lol:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 11 Юли 2012, 18:21

Bogat-Beden написа:Ако не се лъжа, това за което ги натиснаха и отпадна е "автоматично удължаване срока на договора " за същия период, освен ако 1 месец преди изтичане на настоящия ти не си направил "писмено волеизявление " за противното или както там беше :lol:

това не важи ли само за нови договори?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Юли 2012, 18:31

Escape написа:
Bogat-Beden написа:Ако не се лъжа, това за което ги натиснаха и отпадна е "автоматично удължаване срока на договора " за същия период, освен ако 1 месец преди изтичане на настоящия ти не си направил "писмено волеизявление " за противното или както там беше :lol:

това не важи ли само за нови договори?

не знам със сигурност,но не би трябвало :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 11 Юли 2012, 21:08

Аз си смятам нета на година,от тия тънки сметки нищо градивно не излиза(на месец) Та сметката ми е следната:150 лв за 2012 + 300 лв за 2013 по договр.Под 18лв на месец най-тънката тарифа без обързващ договор не видях.А, нета е + 80 кабелна ;-)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW и VAG

Мнение от zafirovp » 11 Юли 2012, 21:28

И аз съм изпадал в същата ситуация, по-добре да не се разправяш с адвокати и пр. По-евтино излиза да си платиш неустойка. При мен проблема беше с Глобул.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 11 Юли 2012, 23:17

xpl0d написа:
alx написа:това, че си бил абониран за нещо, но не си го ползвал не е причина да не го плащаш.

няма такова положение.

Различно е.

Кое е различно, колега? И аз разбирам, че имаш подписан договор, за който не искаш да си платиш таксите?
Ако е така, няма какво да се занимаваш, защото си виноват.
Ако обаче има нещо, което ни убягва, сподели за да можеш да получиш адекватен отговор ;)

На мен ми върза. Аз имах същия проблем с интернета на виваком. След като две седмици ми отказваха да дойдат да видят защо нямам интернет, изскубах всички кабели, изхвърлих ги на улицата и не другия ден бях с друг интернет.
След няколко месеца ми идва писмо, че съм осъден и трябва да им платя неустойка. При мен врътката обаче беше, че телефона който ползвах за интернета беше на името на баща ми, като искаха изрично разрешение и подпис от него, че ми разрешава да ползвам телефона за интернет. Та след като не разполагаха с подписа му за следващата година (вече ми бяха подновили договора) той съответно заяви, че не ми е разрешил да ползвам телефона за повече от година, не платих и стотинка! :)
Успех с разправията :(
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Назад към Извън Темата