Поредното търсене на адвокат, но по-специфичен
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Поредното търсене на адвокат, но по-специфичен
Накратко(доколкото е възможно) : минах да нов интернет доставчик и стария(нет1) решил да ме пусне на фирма за събиране на задължения. Основанието е стандартното - неустойки по договор. Самата неустойка - стойността на месечната такса за Х месеца. Реално за тези Х месеца не съм им ползвал услугите на нет1. Затова и ми трябва адвокат, с който да докажем, че нет1 не са ощетени по никакъв начин от моето НЕползване на техните услуги и неустойките в този случай са невалидни. Самото доказване на техническо ниво мога да го изложа и защитя, просто ми трябва и адвокат, който да си оформи и изложи нещата, както си му е реда. Целта е естествено да не се платят въпросните неустойки.
Нека, който познава добър, ама наистина добър и опитен адвокат да ми драсне на ЛС или тук в темата телефона му.
Моля също и всякакви несвързани с естеството на темата мнения да си ги запазите за себе си.
Нека, който познава добър, ама наистина добър и опитен адвокат да ми драсне на ЛС или тук в темата телефона му.
Моля също и всякакви несвързани с естеството на темата мнения да си ги запазите за себе си.

Re: Поредното търсене на адвокат, но по-специфичен
това, че си бил абониран за нещо, но не си го ползвал не е причина да не го плащаш.
все едно да си на договор и да плащаш за мобилен телефон всеки месец, но накрая на месеца като им покажеш празен лог и да ти връщат парите.
няма такова положение.
освен ако нещо не съм разбрал.
все едно да си на договор и да плащаш за мобилен телефон всеки месец, но накрая на месеца като им покажеш празен лог и да ти връщат парите.
няма такова положение.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Аз си платих като поп 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Joro17
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м си.
http://www.lawsbg.com/lectures/75-oblig ... toika.html
тук пише някакви работи и ми се струва (без да се задълбочавам), че ще ти излезе по-евтино ако не се разправяш с адвокати и дела.
тук пише някакви работи и ми се струва (без да се задълбочавам), че ще ти излезе по-евтино ако не се разправяш с адвокати и дела.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
UBAH5 написа:Аз си платих като поп
На нет1?
alx написа:това, че си бил абониран за нещо, но не си го ползвал не е причина да не го плащаш.
няма такова положение.
Различно е.

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
да

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
По принцип тия "договори" на мобилните/интернет оператори са доста добре замислени и защитени от подобни "желания за отказване" преди срока на договора... ти ще кажеш, че не си го ползвал и не трябва да плащаш, а те ще кажат, че си подписал договор, в който си се съгласил да плащаш таксата за следващите 12/18 месеца... и освен това си получил "промо" цена, която иначе би била еди ква си и т.н. и т.н...
Не мисли, че тия хора ядат доматите с колците и ей така ще сдават подписани договори.
Не мисли, че тия хора ядат доматите с колците и ей така ще сдават подписани договори.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Ако не се лъжа, това за което ги натиснаха и отпадна е "автоматично удължаване срока на договора " за същия период, освен ако 1 месец преди изтичане на настоящия ти не си направил "писмено волеизявление " за противното или както там беше 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Bogat-Beden написа:Ако не се лъжа, това за което ги натиснаха и отпадна е "автоматично удължаване срока на договора " за същия период, освен ако 1 месец преди изтичане на настоящия ти не си направил "писмено волеизявление " за противното или както там беше
това не важи ли само за нови договори?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Escape написа:Bogat-Beden написа:Ако не се лъжа, това за което ги натиснаха и отпадна е "автоматично удължаване срока на договора " за същия период, освен ако 1 месец преди изтичане на настоящия ти не си направил "писмено волеизявление " за противното или както там беше
това не важи ли само за нови договори?
не знам със сигурност,но не би трябвало

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Аз си смятам нета на година,от тия тънки сметки нищо градивно не излиза(на месец) Та сметката ми е следната:150 лв за 2012 + 300 лв за 2013 по договр.Под 18лв на месец най-тънката тарифа без обързващ договор не видях.А, нета е + 80 кабелна ;-)
- zafirovp
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW и VAG
И аз съм изпадал в същата ситуация, по-добре да не се разправяш с адвокати и пр. По-евтино излиза да си платиш неустойка. При мен проблема беше с Глобул.
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
xpl0d написа:alx написа:това, че си бил абониран за нещо, но не си го ползвал не е причина да не го плащаш.
няма такова положение.
Различно е.
Кое е различно, колега? И аз разбирам, че имаш подписан договор, за който не искаш да си платиш таксите?
Ако е така, няма какво да се занимаваш, защото си виноват.
Ако обаче има нещо, което ни убягва, сподели за да можеш да получиш адекватен отговор

На мен ми върза. Аз имах същия проблем с интернета на виваком. След като две седмици ми отказваха да дойдат да видят защо нямам интернет, изскубах всички кабели, изхвърлих ги на улицата и не другия ден бях с друг интернет.
След няколко месеца ми идва писмо, че съм осъден и трябва да им платя неустойка. При мен врътката обаче беше, че телефона който ползвах за интернета беше на името на баща ми, като искаха изрично разрешение и подпис от него, че ми разрешава да ползвам телефона за интернет. Та след като не разполагаха с подписа му за следващата година (вече ми бяха подновили договора) той съответно заяви, че не ми е разрешил да ползвам телефона за повече от година, не платих и стотинка!

Успех с разправията

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
13 мнения
• Страница 1 от 1