Мнение за лаптопите на HP и конкретно модела....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 11 Юли 2012, 20:25

Днес ходих в Кърис, да гледам лаптопи до 400 паунда и се спрях на този... HP Pavilion g6-1331ea 15.6" , но от приятели чувам, че HP-тата бързо давали дефект... нека някой с по-голям опит сподели :)
http://www.currys.co.uk/gbuk/hp-pavilio ... 2-pdt.html
Харесах процесора, големия хард диск и най-вече видео картата.
Какво мислите за него ? Благодаря !

General Information
Processor AMD Quad-Core A8-3520M (1.6 GHz, 4 MB L2 cache)
Operating System Genuine Windows® 7 Home Premium 64
RAM 6 GB (1 x 2 GB, 1 x 4 GB)
Graphics card AMD Radeon HD 6620G + 7450M Dual GPU
1 GB DDR3 dedicated

Screen type HD LED BrightView
Screen resolution 1366 x 768
Screen size 15.6"
Hard drive 750 GB
Optical disk drive SuperMulti DVD±R/RW with Double Layer Support
Memory card reader Multi-Format Digital Media Card Reader
USB 3 x 2.0
WiFi 802.11 b/g/n
Bluetooth No
Audio interface 3.5 mm
TV output VGA
HDMI
Sound Altec Lansing speakers
Webcam 0.3 MP
Keyboard & Mouse Full size with home roll keys
TouchPad with on/off button and support for multitouch gestures
Battery Lithium-Ion (Li-Ion)
Up to 5 hours
Accessories included HP g6-1331ea Notebook, Power Cord, 90 W AC Power Adapter, 6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery, "Begin here" guide, HP manual
Software included Microsoft® Office Starter: reduced-functionality Word and Excel® only, with advertising. No PowerPoint® or Outlook®. Buy Office 2010 to use the full featured software.
HP Setup Manager
HP Support Assistant
HP Recovery Manager
Cyberlink YouCam DE
Windows Live Essentials
HP Games powered by WildTangent
Adobe Reader
Adobe Flash Player
EasyBits Magic Desktop
HP Launch Box
Evernote
HP+
HP Rara Music
HP Security Assistant
Size W 374 x D 245 mm
Thickness: 36.3 mm
Weight 2.55 kg
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: 4

Re: Мнение за лаптопите на HP и конкретно модела....

Мнение от mejdupraznika » 11 Юли 2012, 21:14

Аз лично като притежател и също така мога да наблюдавам работата на още 3 HP-та не съм забелязал проблеми защото ги няма. Единственият недостатък AMD процесора много грее , но иначе всичко друго е супер. :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 11 Юли 2012, 21:19

огледай се за интелски процесор ... иначе ако вземеш този можеш да го ползваш и за утопление на една стая през зимата. мислех, че са хорски приказки, че амд-тата греят и не се вслушах, а трябваше. Като се натовари стабилно процесора даже се изключва и трябва малко да охлади, за да си включиш лапеца пак. Тия охладители за лаптопи до някаква степен спасяват положението де.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 11 Юли 2012, 21:25

Аз имам HP обаче 4530с и за сега нямам проблеми с него.Но като тръгнах да си търся лаптоп ми казаха да бягам от Павилионите...така и неразбрах защо. :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 12 Юли 2012, 8:27

Не зная колко греят АМД но моят i3 e невероятна печка ,това ми е второто HP и не съм имал проблеми с тях - като изключим,че на 1 или 2 години го отварям за да го почистя,че почва да прегрява особено ако се натовари видеокартата
Взехме AMD Quad-Core нa един приятел и мога да твърдя ,че е доста по производителен от моят.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 12 Юли 2012, 9:03

armagedon_762002 написа:Не зная колко греят АМД но моят i3 e невероятна печка ,това ми е второто HP и не съм имал проблеми с тях - като изключим,че на 1 или 2 години го отварям за да го почистя,че почва да прегрява особено ако се натовари видеокартата
Взехме AMD Quad-Core нa един приятел и мога да твърдя ,че е доста по производителен от моят.

i3 - печка!!!!??? :mhihi:
Това ще да е или от липсата на охлаждащи отвори в корпуса на лаптопа ти или ..... живееш в южна Африка :)
Преди десетина години си купих АМД Атлон на 1.3 и да ти кажа ли че като духнеше и вратите се тряскаха от течението.
Явно тоя проблем все още го има - смятаай! :mhihi:
Колкото до Интела в момента са най-добрите и най-продаваните така че си прави сметката кой процесор повече заслужава.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

Мнение от frizzante » 12 Юли 2012, 9:40

Мойто НР скоро ще стане на преклонната възеаст от 3 години. С Интел и Джи форс е и никога абсолютно с нищо не е имало проблем! Карам си го на 64 битова седмица и примерно игри от сорта на Крайзис и Дед фор лефт през хдми-то на телевизора не му се опъват. Единствено батерията вече се предаде, но гледам, че има за по 20 паунда в нета. Доволен съм и бих си взел отново от марката. Иначе съм чел за проблеми с черен екран и тонколонките на дв-5 и дв-6 серията.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от armagedon_762002 » 12 Юли 2012, 9:55

моя е dv6 и не съм имал такива ядове, а относно Южна Африка - сутринта пра 15 градуса вън на отворен прозорец и активен скайп и форум 52 градуса като няма преди месец съм го отварял а и пастата е сменена.
Винаги грее когато превключа от Intel VGA на Ati вярно , че атито е по производително но .....
Ако колегата имаше това на предви за проблеми с Pavilion ....
Последна промяна armagedon_762002 на 12 Юли 2012, 10:18, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 12 Юли 2012, 10:15

Когато уина се замаже вентилатора наистина върти повече.
При мен беше така наложи се преинсталация по друга причина и сега не се чува.
Най редовно си му правя дефрагмент и там разни други чистки и поддръжки и така.
Но от моето i3 съм страшно доволен.Блурей,ХД други глупости на 42' екран никакви ядове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от armagedon_762002 » 12 Юли 2012, 10:33

Бих посъветвал автора на темата да обърне наистина внимание на отворите за вентилация ,защото температурата е важен фактор при мобилните .И както каза колегата при мен по скоро там е проблема :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i M Пакет, е39
Мечтае да кара: е39 - сбъдната

Мнение от Lattri » 12 Юли 2012, 11:26

От първо лице мога да кажа, че HP са едни много надеждни и хубави ноутбууци. От дълги години съм им фен. Ползвам един доста стар, който още не е сдал багажа (нито батерия, нито екран, нито бутони) при положение че е работил повече от 3000 часа. Вторият, който имам е Elitebook и е една уникална машинка, която изкарва невероятна скорост при работа и батерията държи адски дълго. Самите части, които се използват в тези устройства са доста качествени и сглобката е добра. Единственият минус, който колегите по горе посочиха е, че греят малко повече (АМД-то) за сметка, на което са доста по продуктивни от бая други марки. Честно казано за това си има решение (вдигаш го с 5 сантиметра, купуваш му стойка - 25 лева с вентилаторче или нещо, което би повдигнало малко края и би подпомогнало по лесното изкарване на топлия въздух от машинката) и си готов.

Конкретно за модела, двама мои познати си купиха Павилион и до момента не съм чул да се оплачат от него. Дизайна е хубав, има хубав дисплей, HDMI и други глезотийки. Това, за дефектите не мога да го коментирам защото си е въпрос на късмет. Същото е както при жените и колите. Ако попаднеш на хубав такъв, то няма да береш ядове с него.

Поздрави
По какво се познава добрия шофьор? По броя мухи на страничните прозорци.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 12 Юли 2012, 11:40

HP никога :banghead:
Имам 2 чисто нови и толкова зле лаптоп не съм имал,вкъщи има едно Сони и един Асус - сонито е старо от 2007 и е по-добро,от HP-тата,които са най-високия клас (уж)..
Често и знаен проблем е прегряването на тези лаптопи...всичко коментират за HP-та ама като гледам - май са от старите машини...
Аз бих взел Asus,Acer и т.н но не и HP
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Binev_OuT » 12 Юли 2012, 11:44

Вентилаторите помагат,но не на всякъде.Повечето от тях поемат въздух от вън и го вкарват вътре,обаче ако лаптопа ти изкарва топлия въздух от долу - какво правим?
Аз никога не съм ги ползвал просто не съм имал нужда.
Важно е лаптопа да стои на чиста и гладка повърхност - редовно си бършете праха на бюрото,избягвайте да го слагате на меки повърхности - легла чаршафи и т.н.
Ако пък ви е толкова наложително,ползвайте чанти за лаптоп,които имат гладка повърхност от анти-статичен плат.
И най най-важното е отворите за изкарване на въздуха да не бъдат от долу.Най-правилното място е от страни на корпуса или от зад,където нямат затруднен достъп до околната среда.Нещо друго важно е честа профилактика на уиндолса,за да не тормозите излишно процесора и паметта.
Бъдат ли изпълнени тези условия,лаптопите ще ви смаят с издръжливост.
Аз съм с Fujitsu - японска сглобка две години и няколко месеца,наистина много го пазя но пък той се отплаща с безпроблемна работа.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E91 320D
Мечтае да кара: на сняг

Мнение от Nistel » 12 Юли 2012, 11:47

Като човек занимаващ се със сервизна дейност на лаптопи от немалко време мога да ти кажа, че бягам от НР като дявол от тамян. Порочната слава на Павилионите е основно заради DV6000 серията им - АМД с Нвидиа 8*00. Такова поголовно умиране на лаптопи не съм виждали с друг модел. Още повече НР правят мръсни номера и не признават за проблемите, когато другите компании заменяха безплатно дънни платки дори извънгаранционно заради гафа на НВидиа.

Сегашните модели им са по-стабилни, но като цяло имайки поглед на целия асортимент, който продават лаптопи, компютри, принтери и тн не бих препоръчал тази марка освен високите им класове - например Елитбук лаптопите. Особено пък изцяло АМД варианта, който си си набелязал.

Друго, което да избягваш вмомента е ДЕЛ и модела има 5110 - много хора се подлъгват от изгодните оферти за този модел, но после съжаляват безкрайно. Има много сериозни проблеми с охлаждането, самия корпус е недостатъчен за хардуера, който са сложили в него. Разбира се почистването става с пълно разглобяване.

Няколко думи и за Тошиба - добри модели, малко скъпи за това, което предлагат, НО имай предвид, че стигне ли се до сервиз ще ти се приплаче. Имат отвратителни сервизни условия и търсят и най-малката причина да ти откажат гаранция. После цените са баснословни - искаха 900лв за дисплей на лаптоп от 1000лв и 50лв диагностика, без които не искаха да го върнат на клиента.

Съветвам те да се насочиш към марки като Асус, Асер, Леново с Интел процесори. Ако няма да се играят игри основно задължително с Интел-ска видеокарта.

Не приемай мнения от хора имали допир до 1-2-3 лаптопа и следователно много разбират. Форумите като цяло не са добро място за избор за съжаление. По-добре се поразходи по фирмите и говори с хората какво ще ти предложат. В крайна сметка ако си доволен на това лаптопа да изкара колкото гаранцията и някой месец отгоре каквото и да вземеш става, но за мен не е разумно.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 12 Юли 2012, 12:17

Gqbriel написа:HP никога :banghead:
Имам 2 чисто нови и толкова зле лаптоп не съм имал,вкъщи има едно Сони и един Асус - сонито е старо от 2007 и е по-добро,от HP-тата,които са най-високия клас (уж)..
Често и знаен проблем е прегряването на тези лаптопи...всичко коментират за HP-та ама като гледам - май са от старите машини...
Аз бих взел Asus,Acer и т.н но не и HP

в нас имаме 2 HP-та едното е на 5 години, другото на 3. Никога не са давали дефект или влизали в сервиз. Наложило се е само да ги изчистя по 1 път защото започнаха да загряват и след това си работеха като нови и не загряват до сега. Взимай смело ;)
HP винаги ми е първия избор на лаптоп
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Следваща

Назад към Извън Темата