Минаване на червено!!!
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Минаване на червено!!!
До 14 дни след излизане на постановлението... 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ka4i написа:Gqbriel написа:ka4i написа:Сутринта минах на червено (хвана ме в последния момент светофара), спряха ме куките и ми писаха акт. Каква санкция да очаквам?!?
А зад теб ли бяха или чакаха след светофара?
След светофара. Не ме спаси и това, че бях с брандирана кола от телевизията. Не че е нужно, но понякога, като видят кола на медиа и пускат.
Как точно,след светофара са те видяли,че си минал на червено?Това в съда издържане няма според мен ...как точно е определил,кога си минал на червено?
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Mollov
- Мародератор
-
Гледат светофара от другата страна... ако е "огледален"...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:Гледат светофара от другата страна... ако е "огледален"...
И като гледат какво...там е червено - няма такова нещо,като гледам светофара - ти знаеш ли ,колко е забавянето на светлините програмирано ?
Тва да не е ей така там жълто тука червено...има си определени граници и за 2-те...огледален или не...на въпроса видяхте ли го - отговора е НЕ ,точка...
Всичко останало е глупости,няма ли камера снимка или пряк свидетел не виждам как ще стане номера...но все пак е България...реално НЕ могат да докажат ..после да ми търсят,кой светофар в какъв интервал работи...
Дано не ми се случи...ще си споря докрай с тях

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Абе такъв АКТ зор се оспорва.
Ти, ако си сам единия полицай ще е свидетел на другия и ходи доказвай, че не си минал на червено.
Мой колега на зелено беше минал те му писаха акт за на червено, той обжалва ама ...
Ти, ако си сам единия полицай ще е свидетел на другия и ходи доказвай, че не си минал на червено.
Мой колега на зелено беше минал те му писаха акт за на червено, той обжалва ама ...

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
deyan-enchev написа:Абе такъв АКТ зор се оспорва.
До дупка,ще си пиша и свидетел с мен и ще намеря още един да е бил зад мен и да каже - да мина на жълто не на червено - а както не приеха за жълтото - до там..тези обичливи заядливи бастуни ,докато не се научат да не се правят на интересни няма да стане...
Но все пак има колеги юристи и сигурно звучи смешно това,което говоря за тях - но така е българските закони са за тях не за нас

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Масово се минава на червено. И да го мислите и да не го, трябва да се научим да минаваме само на зелено а на жълто да не се навлиза в кръстовището.
Не да търсим после как да се оправяме в съда , а просто трябва да се научим и за светофарите и за пешеходните пътеки. В населените места най много катастрофи стават именно на кръстовища и пешеходни пътеки. Не искам да прозвучи като критика към никой конкретно в темата, не ми е това идеята, но вместо да си кажем наистина е грешка, започваме да даваме съвети и на другите когато минават на червено, как после в съда да се оправят
Не да търсим после как да се оправяме в съда , а просто трябва да се научим и за светофарите и за пешеходните пътеки. В населените места най много катастрофи стават именно на кръстовища и пешеходни пътеки. Не искам да прозвучи като критика към никой конкретно в темата, не ми е това идеята, но вместо да си кажем наистина е грешка, започваме да даваме съвети и на другите когато минават на червено, как после в съда да се оправят

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Редовно се минава на червено, но не винаги нарочно.
Като гледам колите които минават, по-чести са водачите "увлечени в трафика" те виждат, че предния минава и по презумция за тях пак би трябвало да е зелено ... ем да ама често ми идват директно във вратите и трябва да се пазя.
Особенно в Младост по Малинов за Цариградско, светне ли зелено на тия излизащи от Младост на кръстовището Маргела- трябва да се изчакат 3-4 коли да минат на червено като пичове и тогава да тръгват другите
Като гледам колите които минават, по-чести са водачите "увлечени в трафика" те виждат, че предния минава и по презумция за тях пак би трябвало да е зелено ... ем да ама често ми идват директно във вратите и трябва да се пазя.
Особенно в Младост по Малинов за Цариградско, светне ли зелено на тия излизащи от Младост на кръстовището Маргела- трябва да се изчакат 3-4 коли да минат на червено като пичове и тогава да тръгват другите

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
За светофарите е така, но за пешеходните пътеки не съм съгласен. Те хубаво го въведоха със закон да се спира, но си е доста неправилно според мен. Пътя и ситуацията пред мен ли да гледам, тротоарите за евентуални пешеходци ли да гледам или да следя пътя и ситуацията зад мен? Умниците от парламента толкова, като са загрижени за пешеходците да сложат по един светофар на всяка пътека, както си му реда и както се прави на запад. А в момента какво е - хем не дават пари за светофари и пр. хем гледат да вкарат още повече пари в хазната от глоби, актове и т.н. А както на всички ни е ясно тези пари няма да се похарчат за нищо друго освен за нови кабинети, нови коли, нови коли за любовниците, синовете, дъщерите, жените и т.н. Затва се противят колегите според мен.

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Ако си бил навлязъл в крастовището, какъв акт
А ако е светнало точно пред теб, като си карал с 50 и ташаците да си отхапеш пак няма да спреш зад стоп линията ..

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Mollov
- Мародератор
-
Дефинирай "точно пред теб"... за да можеш да видиш, че светлината от зелена е преминала в жълта, и да разбереш че идва червено, автомобила трябва да е на ПОНЕ 10 метра преди стоп линията... ако караш с 50км/ч ще имаш време да спреш, и още как 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
randity написа:Ако си бил навлязъл в крастовището, какъв актА ако е светнало точно пред теб, като си карал с 50 и ташаците да си отхапеш пак няма да спреш зад стоп линията ..
Като видиш че ти светва жълтото, по закон нямаш право да навлизаш в кръстовището, камо ли да ти светне червено и да навлезеш. Ако не можеш да спреш, значи се движиш с несъобразена скорост. Отделен въпрос е че някой отзад може да те отнесе, ама затова всички трябва да си променят мисленето и да внимават.

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Ivo_Borisov написа:randity написа:Ако си бил навлязъл в крастовището, какъв актА ако е светнало точно пред теб, като си карал с 50 и ташаците да си отхапеш пак няма да спреш зад стоп линията ..
Като видиш че ти светва жълтото, по закон нямаш право да навлизаш в кръстовището, камо ли да ти светне червено и да навлезеш. Ако не можеш да спреш, значи се движиш с несъобразена скорост. Отделен въпрос е че някой отзад може да те отнесе, ама затова всички трябва да си променят мисленето и да внимават.
Нямах това в предвид. Примерно, до светофара няма уред за отброяване на секундите, ти виждаш зеленото и си караш, на 3 метра си от стоп линията, когато виждаш светофара пред теб /не този над теб/ как святка жълто. Надали има начин да спреш от 50 със спирачен път 2 метра ако ще кон на магаре да е.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
Прав е рандитито, аз 100 пъти съм бил в такава ситуация.
Тук варианта е да гледаш пешеходния светофар който виждаш точно насреща ти. Т.е. на една зрителна линия със светофара който ще минеш с колата.
Повечето пъти като им светне червено на пешеходците които ти се падат отстрани, сиреч на пътя на който пресичаш, и на тебе ще ти светне жълто и после червено, след малко.
Ама някои кръстовища са регулирани по друг начин, и ако няма пешеходена пътека, започва гаданието тук ще ме хване ли жълтото или не.
Не бива да забравяме, че в София има бая дълги кръстовища, и дори и на зелено да влезеш и да караш с трафика, може да излезеш на червено, и то без да искаш.
Тук варианта е да гледаш пешеходния светофар който виждаш точно насреща ти. Т.е. на една зрителна линия със светофара който ще минеш с колата.
Повечето пъти като им светне червено на пешеходците които ти се падат отстрани, сиреч на пътя на който пресичаш, и на тебе ще ти светне жълто и после червено, след малко.
Ама някои кръстовища са регулирани по друг начин, и ако няма пешеходена пътека, започва гаданието тук ще ме хване ли жълтото или не.
Не бива да забравяме, че в София има бая дълги кръстовища, и дори и на зелено да влезеш и да караш с трафика, може да излезеш на червено, и то без да искаш.
deyan-enchev написа:Прав е рандитито, аз 100 пъти съм бил в такава ситуация.
закона казва, че нямаш право да навлизаш в кръстовище, ако няма да можеш да се изнесеш от него до края на зеления за теб сигнал
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4