Мнение за лаптопите на HP и конкретно модела....
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Re: Мнение за лаптопите на HP и конкретно модела....
Като човек занимаващ се със сервизна дейност на лаптопи от немалко време мога да ти кажа, че бягам от НР като дявол от тамян. Порочната слава на Павилионите
У дома са 3бр,най-големите кенефи са за мен.За 2 год и на трите заминаха батериите тотално,а на два дисплеите.Приятели с Ейсър-и и Асус-и,купувани по същото време за двойно по-малко пари,никакви грижи.Отсега нататък-възможно най-евтин в класа си,и без това вътре е едно и също.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
МИТАКА1654 написа:Като човек занимаващ се със сервизна дейност на лаптопи от немалко време мога да ти кажа, че бягам от НР като дявол от тамян. Порочната слава на Павилионите
У дома са 3бр,най-големите кенефи са за мен.За 2 год и на трите заминаха батериите тотално,а на два дисплеите.Приятели с Ейсър-и и Асус-и,купувани по същото време за двойно по-малко пари,никакви грижи.Отсега нататък-възможно най-евтин в класа си,и без това вътре е едно и също.
И аз това казвам,ама не ме слушат - работили им...ние си знаем,че прегряват тва е

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Nistel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E91 320D
- Мечтае да кара: на сняг
Хората сравняват процесори, видеокарти и прочие. Да тук може да се каже, че са едни и същи в общия случай - но за да работят коректно е важен корпуса (пластмаси/метали, охлаждане, качество на дисплея и много други). Е тук разликите са от небето до земята в модели с едни и същи характеристики. Безплатен обяд няма - ако лаптопа ви е много евтин той действително струва толкова а не просто сте "уцелили" промоцията.Всяко ново поколение лаптопи имат все по-кратък живот. Разбира се и качеството на компонентите се влошава постоянно - в последно време в несвяст дефектират хард дискове на гаранционни лаптопи на по около година.
НР като че ли са програмирани батериите им да отказват на година-година и половина. Вмомента някакъв масов проблем нямат, но като цяло им нямам вяра особено. А и всичките им машини са доста неудобни за ремонт.
НР като че ли са програмирани батериите им да отказват на година-година и половина. Вмомента някакъв масов проблем нямат, но като цяло им нямам вяра особено. А и всичките им машини са доста неудобни за ремонт.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Gqbriel написа:И аз това казвам,ама не ме слушат - работили им...ние си знаем,че прегряват тва е
от павилиъните наистина всички се оплакват....може би им е по-слабо качеството на серията или ги правят в някое мазе във виетнам. Compaq серията обаче е като Е30-ката - ако ги чистиш редовно, няма да гъкнат

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
ineedmoney написа:Gqbriel написа:И аз това казвам,ама не ме слушат - работили им...ние си знаем,че прегряват тва е
от павилиъните наистина всички се оплакват....може би им е по-слабо качеството на серията или ги правят в някое мазе във виетнам. Compaq серията обаче е като Е30-ката - ако ги чистиш редовно, няма да гъкнат
Нали написах моделите Elitbook са доста над 2-те

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Хммм 2 години са вече с моя ProBook 4525s и лоша дума не мога да кажа... i3 процесора си върши прекрасната работа - да бъде икономичен, видеото е ОК, дисплея е перфектен...
Най па ми е кеф като си опна 4 часа на батерия компа, а всички други издухат на по 2 часа с мощните видеота и готините процесори
Зависи за какво ти е лаптопа колега, ако искаш преносим комп на който да можеш да разчиташ и на батерия - HP с икономичен процесор и 9 клетъчна батерия, ако искаш да си го местиш от контакт до контакт, но да е мощен, колегите могат да ти помогнат вече

Най па ми е кеф като си опна 4 часа на батерия компа, а всички други издухат на по 2 часа с мощните видеота и готините процесори

Зависи за какво ти е лаптопа колега, ако искаш преносим комп на който да можеш да разчиташ и на батерия - HP с икономичен процесор и 9 клетъчна батерия, ако искаш да си го местиш от контакт до контакт, но да е мощен, колегите могат да ти помогнат вече

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
ХП имат няколко линии .. това май никой не го отбелязва.
Пробука им става , но Павилионите и Лафките са отврат .. и3 да грее .. ми сигурно си с павилион
Наскоро един познат си взе и7 в павилион .. почна да му изгасва и да пече .. какво очаква от двигател ферари в шаси на трабанка.
Отделно за да го изчистиш трябва да го разглобиш целия и накрая ти остават резервни части .. бе по смотан модел като лаптоп едва ли има
Ама хората нали се всичко знаем и никой не може да ни каже фафла ... има доста форуми за хардуер и едно бързо преглеждане или търсене в гугъл може да ви спести доста теми и оплаквания.
Пробука им става , но Павилионите и Лафките са отврат .. и3 да грее .. ми сигурно си с павилион

Наскоро един познат си взе и7 в павилион .. почна да му изгасва и да пече .. какво очаква от двигател ферари в шаси на трабанка.
Отделно за да го изчистиш трябва да го разглобиш целия и накрая ти остават резервни части .. бе по смотан модел като лаптоп едва ли има

Ама хората нали се всичко знаем и никой не може да ни каже фафла ... има доста форуми за хардуер и едно бързо преглеждане или търсене в гугъл може да ви спести доста теми и оплаквания.

- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Предварително се извинявам че ползвам темата на колегата но, според вас разбирачи какъв лаптоп ми трябва който да го товаря с програми, игри и др. Игри например като Shift 2 Unleashed....май така беше
, абее възможно най производствен, с много памет, да е с по мощен процесор и някаква по добра видеокарта за игри. Сега съм с Тошиба вече четвърта година, има някой забележки.... както някой колега беше писал че имал чувството че батерийте налаптопите на Павилионите били програмирани да сдават багажа.... е аз съм така за пластмасарийте на Тошибата
навсякъде по целия лаптоп се появиха пукнатини и отчупени парченца пластмаси, а за копчетата да не говоря 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Аз не познавам човек с ХП който да не е ревал . С вградена видео карта , с отделна с Интел с АМД - просто тия лаптопи са боклуци . Да уцелиш здрав си е късмет . При положение че не са и евтини , не виждам причина някой да се насочи конкретно към тях .
Иначе за здравина и моя лаптоп е 5+ годишен МЕДИОН , купен от хранителен супермаркет , но се оказа здрав и освен смотаните зарядни , друг проблем не съм имал . А е обиколил България , носен е на мнооо купони , заливан с алкохол , изпускан ... и си кара . Само че тва не означава че пак бих си купил от същата марка именно защото не си вярвам в късмета
Иначе за здравина и моя лаптоп е 5+ годишен МЕДИОН , купен от хранителен супермаркет , но се оказа здрав и освен смотаните зарядни , друг проблем не съм имал . А е обиколил България , носен е на мнооо купони , заливан с алкохол , изпускан ... и си кара . Само че тва не означава че пак бих си купил от същата марка именно защото не си вярвам в късмета

- mejdupraznika
- Потребител
-
- Кара: 4
acho.rs написа:Аз не познавам човек с ХП който да не е ревал . С вградена видео карта , с отделна с Интел с АМД - просто тия лаптопи са боклуци . Да уцелиш здрав си е късмет . При положение че не са и евтини , не виждам причина някой да се насочи конкретно към тях .
Ами то изпищяли има от всички марки. Така че..
Това Hp compaq-че с което съм и то е падало и какво ли не но е факт че вече 5та година кара... И не е чистен никога. Явно тия които не се оплакваме от hp-тата сме уцелили на качествена стока .

- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
взех лаптопа
ще видим от тук нататък как ще се държи
сега ще му сложа един Старкрафт 2

- intention
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
- Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
- Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20
Nistel написа:Като човек занимаващ се със сервизна дейност на лаптопи от немалко време мога да ти кажа, че бягам от НР като дявол от тамян. Порочната слава на Павилионите е основно заради DV6000 серията им - АМД с Нвидиа 8*00. Такова поголовно умиране на лаптопи не съм виждали с друг модел. Още повече НР правят мръсни номера и не признават за проблемите, когато другите компании заменяха безплатно дънни платки дори извънгаранционно заради гафа на НВидиа.
Сегашните модели им са по-стабилни, но като цяло имайки поглед на целия асортимент, който продават лаптопи, компютри, принтери и тн не бих препоръчал тази марка освен високите им класове - например Елитбук лаптопите. Особено пък изцяло АМД варианта, който си си набелязал.
Друго, което да избягваш вмомента е ДЕЛ и модела има 5110 - много хора се подлъгват от изгодните оферти за този модел, но после съжаляват безкрайно. Има много сериозни проблеми с охлаждането, самия корпус е недостатъчен за хардуера, който са сложили в него. Разбира се почистването става с пълно разглобяване.
Няколко думи и за Тошиба - добри модели, малко скъпи за това, което предлагат, НО имай предвид, че стигне ли се до сервиз ще ти се приплаче. Имат отвратителни сервизни условия и търсят и най-малката причина да ти откажат гаранция. После цените са баснословни - искаха 900лв за дисплей на лаптоп от 1000лв и 50лв диагностика, без които не искаха да го върнат на клиента.
Съветвам те да се насочиш към марки като Асус, Асер, Леново с Интел процесори. Ако няма да се играят игри основно задължително с Интел-ска видеокарта.
Не приемай мнения от хора имали допир до 1-2-3 лаптопа и следователно много разбират. Форумите като цяло не са добро място за избор за съжаление. По-добре се поразходи по фирмите и говори с хората какво ще ти предложат. В крайна сметка ако си доволен на това лаптопа да изкара колкото гаранцията и някой месец отгоре каквото и да вземеш става, но за мен не е разумно.

По-точен и конкретен посто - трудно !
Евала колега!
Аз също съм имал няколко лаптоп-а
два НР Asus Acer брат ми има MacBook Air в момента.
Първото НР пробуук 4515s с АМД процесор - никога повече....сдаде багажа- месец след гаранцията ново дъно 600 кинта ми казаха в сервизи 3 на брой...
второто 2133 мини - дисплей + прословутия Northbridge problem ...
Асус-а държи вече 4та година без да мръдне ( само почистване от прах и смяна на пастата на всеки 6 месеца ПРОФИЛАКТИЧНО - не върти като самолетна перка и не изгасва сам )
Ейсъра съшата работа.
Макбоок-а той е новичък още впечатления нямам .
Следващия ми мисля да е Леново
Както казват колегите задължително с Интелски процесор!
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
"ибаси!" направо не мога да повярвам, че по нещо което цял форум плюе ще отидеш и ще го купиш 

Моята цяла дивизия мина на хп и не съм ги чул да има ядове. ако имаше щях да знам щото щеше да се вдигне шум. 14000 лаптопа. не съм ги гледал точно какви хп-та са.. ама са хп-та.
А аз преди 6 месеца казах на мойте ит хора че искам як лаптоп и те ми дадоха некъв дел пресижън д6500- тухла дето съм я закотвил в офиса и не я мърдам много много. I3 грее? Щото не сте виждали i7 в лаптоп къв атомен реактор е... ем е със солид стейт диск...
Взимай квото ти харесва и така...
А аз преди 6 месеца казах на мойте ит хора че искам як лаптоп и те ми дадоха некъв дел пресижън д6500- тухла дето съм я закотвил в офиса и не я мърдам много много. I3 грее? Щото не сте виждали i7 в лаптоп къв атомен реактор е... ем е със солид стейт диск...
Взимай квото ти харесва и така...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
В офиса,на служители купихме 32 лаптопа HP ,13 инча монитори,може би малко по-големи,батерия дето е по-мощна и тн.една година по-късно се започна с проблемите,дисковете масово умират,някое дъно дава фира,ама за сега ги оправят гаранционно може би защото имаме много продукти от HP ,но не си струва човек да се занимава с продукти дето имат не добра слава,просто дори и всичко да ти оправят гаранционно си е разкарване,има и друга забавна част,даваме компютъра на ремонт заради примерно хардиска и ни го връщат след седмица-две с чисто нов хардиск...ха познайте дали е клониран стария...просто цялата информация,програми,документи и тн. не е пренесена на новият диск,за някой си е огромна загуба..
Имам служебен на 5 месеца или малко повече EliteBook 8460P,за сега бачка....
Имам служебен на 5 месеца или малко повече EliteBook 8460P,за сега бачка....
42 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3