Сделки с имоти и коли само с платени здравни осигуровки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Сделки с имоти и коли само с платени здравни осигуровки

Мнение от MatriX_Fucked » 12 Юли 2012, 22:24

Е, как да замина да се лекувам на Запад, като не ми дават да си продам нивата за билет... :lol: :kuku:
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 12 Юли 2012, 22:50

То, че трябва по някакъв начин да ни накарат да си плащаме, това е така, защото българинът не е съвестен. Но според мен този начин няма да мине.
Вчера слушам здравният министър казва:
-Щом имаш пари да си купиш кола, значи имаш и за осигуровки.
Да, ама този закон обвързва продаващите, а не купуващите. От друга страна е и фактът, че абсолютно противоречи на конституцията, що се отнася до неприкосновеността на личното имущество.
Иначе съм абсолютно за работещ вариант, които да задължи хората да си плащат, разбира се не толкова малоумен :)
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Юли 2012, 23:03

Ама що да плащам? Това не е данък за да е задължителен. Това е осигуровка. Искам да се осигурявам- плащам, не искам- не плащам. Аз си решавам :dunno: Утре като се разболея си нося последствията.
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 12 Юли 2012, 23:52

bum_bum написа:Ама що да плащам? Това не е данък за да е задължителен. Това е осигуровка. Искам да се осигурявам- плащам, не искам- не плащам. Аз си решавам :dunno: Утре като се разболея си нося последствията.

полицията, пожарната и други подобни услуги на държавния апарат не се налага често да ги ползваме, но плащаме данъци именно, за да ги захраним (всъщност храним едни части от телата на управляващия апарат, патрулките бенц нямат, пари за заплати на редовия полицай няма... ама това е друга тема)
защо не го погледнете като още 1 данък, така и така все някога на всекиго му се е случвало да ползва услигите на болниците, тея пари най-вероятно са се избили
(който не е ходил в Пирогов след някаква травма да се чувства късметлия, аз съм ходил повече пъти там отколкото ми се иска...)
от трета страна го погледнете така - след като заетостта спада, сивия сектор просперира около магическата дума "криза", кой ще плаща здравните осигуровки на вашите деца? а на баба ви помощите за лекарства (колкото и малки да са те)? итн
все пак някой трябва да го плати това...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 13 Юли 2012, 0:33

bum_bum написа:Ама що да плащам? Това не е данък за да е задължителен. Това е осигуровка. Искам да се осигурявам- плащам, не искам- не плащам. Аз си решавам :dunno: Утре като се разболея си нося последствията.

Колега, има закон, който прави здравното осигуряване задължително, което ще рече, че нямаш избор. От друга страна нали се сещаш, че ако НЕ беше задължително нямаше да има и един човек, който да ги плаща. Проблема пак опира до съвестта на потребителите.
Казвате хората нямат пари, вярно е и никой не го отрича, но какво се случва утре, ако не дай Боже се наложи някакво по-специфично лечение, на човек, който не е осигурен. От къде ще вземе тези пари да се лекува, ако не е могъл да задели по 20лв грубо на месец???

След това на всички тези хора им е виновно здравеопазването, защото не могли да се лекуват...и всичките тези претенции, при положение, че не са плащали с години.
Време е да се осъзнаем, че не може да искаме да спестим от всяко плащане към държавата, а да имаме претенции към това, което получаваме, като качество след това.

Потребител
Аватар

Мнение от numlock » 13 Юли 2012, 0:44

Ясно колега на това мнение сме всичките но гн.Хаос не е на тва мнение той прави сметка да се лекува явно .А не осъзнава идеята на проекта а тва са пари .
САМО изкам да кажа на всички да не ви се налага дано че не можете да си представите какво е !!!Не знам за какво е ходил там .
Тази тема може би трябва да се заключи щото идеята е ясна а коментарите пораждат само спорове .

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 13 Юли 2012, 1:31

Незнам за вас, ама аз здравните си ги плащам щото не 1 път в пирогов са ме сглобявали, и за 25 кинта на месец си спа спокойно, щото утре като се размажа с мотора и ме закарат в насипно състояние ще ме сглобът, иначе те оставят до канафката пред портата, това е шибатана истина за неата, не е правилно но е така
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 13 Юли 2012, 8:24

Абе хора здравната вноска е 10% от дохода ви/заплатата/, преди беше 8% ама сегашните я увеличиха , къде ги смятате тези по 20-25 лв. на месец да не би да взимате по 200-250 лв. заплата, друг е въпроса ако на толкова се осигурявате. В тази ред на мисли оня ден здравната излиза по телевизора и вика, че в българия 1 милион били без здравни осигуровки, тоест с половин уста ТЕ признаха, че в бг-то 1 милион души за безработни, а не както твърдят 11% от работоспособните лица или 350-360 хиляди по официална статистика. И ето пак цялата им несъстоятелност на новите промени, как като си безработен и нямаш доход ще имаш здравна осигуровка. То е ясно, че няма как и за това са му намерили начина, който ще продава или купува само с бележка от нап, демек с принуда. Изедници мръсни :bang:
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 13 Юли 2012, 8:29

Nasko_ написа:То, че трябва по някакъв начин да ни накарат да си плащаме, това е така, защото българинът не е съвестен. Но според мен този начин няма да мине.
Вчера слушам здравният министър казва:
-Щом имаш пари да си купиш кола, значи имаш и за осигуровки.
Да, ама този закон обвързва продаващите, а не купуващите. От друга страна е и фактът, че абсолютно противоречи на конституцията, що се отнася до неприкосновеността на личното имущество.
Иначе съм абсолютно за работещ вариант, които да задължи хората да си плащат, разбира се не толкова малоумен :)

Нема да мине именно поради тази подробност, че е в пълен разрез с конституцията. Конституционния съд ще го отхвърли.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Юли 2012, 10:08

Nasko_ написа:ако не дай Боже се наложи някакво по-специфично лечение, на човек, който не е осигурен. От къде ще вземе тези пари да се лекува, ако не е могъл да задели по 20лв грубо на месец???

Като се наложи нещо по-специфично и почват благотворителни концерти и СМС-и. Аз лично нямам против да плащам и 50лв ама ако се наложи да не се чудя от къде и как да събера 100к евро, щото тия на които съм си внасял осигуровките казват "НЕ МОЖЕ".
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 13 Юли 2012, 12:07

b.bonev написа:Абе хора здравната вноска е 10% от дохода ви/заплатата/, преди беше 8% ама сегашните я увеличиха

преди седмица ходих да си платя здравните осигуровки и бяха по 16.80 лева/месец. Да не би да говориш за пенсионните?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 13 Юли 2012, 12:40

Хаос написа:
b.bonev написа:Абе хора здравната вноска е 10% от дохода ви/заплатата/, преди беше 8% ама сегашните я увеличиха

преди седмица ходих да си платя здравните осигуровки и бяха по 16.80 лева/месец. Да не би да говориш за пенсионните?

ако се осигуряваш на минимална,или просто най-ниското ниво е толкова,моите са над 180 лева на месец

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 13 Юли 2012, 14:15

Е.Димитров написа:
Хаос написа:

ако се осигуряваш на минимална,или просто най-ниското ниво е толкова,моите са над 180 лева на месец

То и моята сборната е толкова, но реално аз плащам(ми удържат) по-малко от половината, другото го плаща работодателя ;)
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 13 Юли 2012, 15:01

а ясно, те са според дохода... не съм се заглеждал във фишовете от заплатата
обаче услугата, която получаваш е същата, независимо колко са ти удържали...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nasko_ » 13 Юли 2012, 17:19

Е.Димитров написа:

Абе, колеги, що пишете пълни глупости???
Ти колега може би взимаш 5000лв заплата, тогава може да са ти толкова ;) Май се бъркаш с пенсионната осигуровка...и не май, а е така :)

За 2012 г. разпределението на здравноосигурителните вноски между осигуряващия и осигурения е в съотношение 60:40, както следва:

- 3,2 на сто за сметка на осигуреното лице;

- 4,8 на сто за сметка на осигуряващия;

Здравноосигурителната вноска на самоосигуряващите се лица е изцяло за тяхна сметка и в размер на 8 на сто за 2012 г.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата