Какво бихте направили в тази ситуация?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Какво бихте направили в тази ситуация?

Мнение от ylaine » 13 Юли 2012, 23:19

Здравейте колеги :bchug: Отдавна не се бях радвал толкова, че мога да влезна за пореден път в любимия форум. Питате се защо, веднага казвам. Както добре знаете, всекидневни са случаите, в които се разминаваме на косъм от сблъсък с видими умствено изостанал индивид, за жалост оправляващ МПС. Но, ако се замислим по-детайлно в 99% от случаите това може да доведе единствено до ожулване, счупено странично огледало или в най-лошия случай до поизкривени ламарини. Вероятно за това минаваме покрай тези ситуации с по една псувничка (я на глас, я на ум) и не се замисляме, а и не трябва - колкото по-малко си натоварваме съзнанието с всекидневните небивалици, толкова по-добре за нас самите. Но размишленията ми в този не особено късен летен час са свързани не с тези 99%, а за жалост с онзи 1%, при който, ако не е бил този така благославян "косъм", то всичко свършва.. и защо? Защото някой е решил, че всичко е една игра, една шега, че на него никога няма да му се случи, че ще се напие и ще се качи на колата, че ще изпревари всички или просто защото сивото вещество е заместено с кафяво?

Но стига съм ви занимавал с размислите на един обикновен човек, който дори още не е достигнал "зряла" възраст. Размисли, които по време и веднага след случката дори и нямаха намерение да се появат. Но ето, че прибирайки се, сипвайки си една ледено студена бира и сядайки на компа с мисълта - "е ся ше влезна във форума и ше напиша в "случки на пътя" кво стана, ше го напсувам тоя/тая и поне да ми мине яда", размислите нахлуват в съзнанието му на потоци, потоци, които го объркват.. какво трябва да мисли, трябва ли изобщо да го мисли, какво е трябвало да направи, защо нищо не е направил, можел ли е нещо да направи..

Случката - Поемам поредното "пътешествие" към Златитрап (село много близо до Пловдив), "пътешествие", което последните 3-4 години поемам поне 2 пъти седмично, което от своя страна води до това, че знам пътя буквално наизуст, няма дупка, която да ме изненада, което за нашите стандарти си е постижение! Всичко е нормално - познатите индивиди движещи се по околовръстното с 50-60 и другите индивиди, които ги застигат, но решават, че няма да изпреварят, ти си решил, че ще караш лежерно и спокойно и все пак с 50 извън града?! Индивидите, които буквално те ослепяват за 1-2 секудни след разминаване с тях, защото кому му трябва да си регулира фаровете? И така де, всичко е нормално, пристигам в Златитрап и след малко потеглям обратно, защото няма да преспивам там. Пускам музичка, отварям джамовете (някои хора нямат климатик) и си се рея по пътя с не повече от 80 км/ч - отдал съм се на не особено розови мисли, нямам желание да се прибера бързо, нямам желание и да отида някъде, желание нъц.., но все пак с мен и сестра ми, т.е. трябва да се прибера пък после ще видим. Та карам си по околовръстното и наближавам разклона за Първенец (запознатите знаят, че там има едно тъпо ограничение 50 и след него 60 разбира се), пускам по инерция, падам на около 60, ръгам 5-та и продължавам да пърпоря към кръстовището. Вече съм съвсем близо и с периферното си зрение забелязвам кола идваща от Първенец и мозъка ми веднага включва, че се движи адски бързо и веднага по инстинкт скачам на спирачките, но едвам ги бях натиснал, когато колата буквално прелетя пред мен - включвайки се на главния път има неравност и колата съм почти сигурен, че се отлепи за малко от асфалта. Движеше се с поне 100 км/ч, за което съм сигурен не на 100, ами на не знам колко процента. Идея нямам мъж ли я караше, жена ли, сам ли беше шофьора, дори не съм сигурен каква беше колата, но ми се стори Рено 19 - да, стара щайга. Стори ми се, че чух от колата някви крясъци или смях, по което съдя, че са били някви пияни идиоти. Веднага тръгнах да обръщам, за да ги гоня и да звъня на полицията, но осъзнах какво трябва да направя, че да ги настигна, за да им видя номера и т.н. и реших, че най-много наистина да стане някаква беля - не бих поел риска да се движа в населено място (Коматево) с над 100, независимо, че беше около 22 часа. А на полицията реших да не звъня, защото единственото, което можех да им кажа е, че някъв е прелетял пред мен и мисля, че е бил с Рено 19 и е влезнал в Коматево. Някак си, не смятам, че биха се втурнали да го търсят. Но към настоящия момент се надявам тия идиоти (както вече казах ми се стори, че са няколко човека) да не са се блъснали в някого, бил той с кола или пеша и дано да са минали покрай някоя патрулка, ама надали.

Та това е случката, не е нищо интересно или необикновено, но ме накара да се замисля за много неща и да си задам много въпроси. Въпроси, които обаче не започват с "ако", не съм от хората, които си ги задават, а въпроси започващи със "защо". Дори прелитайки пред мен си помислих - "оф, поредният идиот", но сега не съм съгласен. Тая твар (колкото и да го обиждам и псувам ще е малко) е много, много повече от поредния идиот! И сега се питам трябваше ли да тръгна след него? Трябваше ли да се обадя на полицията? Сигурен съм, че бяха или пияни или надрусани, но какво от това... Знам, че във форума има много хора, които имат много по-голям опит от мен в шофирането и в живота като цяло, та ще се радвам да споделите мнението си..

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Re: Какво бихте направили в тази ситуация?

Мнение от Huku » 14 Юли 2012, 0:36

легай си
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от jordanov » 14 Юли 2012, 1:46

:conf: нещо не те разбирам? Ако почнеш да се обаждаш на полицията да им обесняваш за всички, които карат с превишена скорост ще ти свършат безплатните минути изключително бързо ...
Послушай колегата преди мен, той има повече опит.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 14 Юли 2012, 6:44

Huku написа:легай си
:mhihi:

В "белите" държави звънят на куките, ДОРИ, ако присветне някой бързащ, или клаксонира на кръстовище!Съобщават му рег.№ и ония после го е.ат(че всява смут и притеснява околните)! :lol:
Тук ме блъскат отзад на телевизионната кула, слизам да го питам тъп ли е, а той бяга, като ми вика, че няма време да се разправя с куки, ама беше с Бенц с №ХХХХ После куките ми викат-"А ти сигурен ли си, че не ни лъжеш, да не се окаже, че няма такава кола с такъв рег.№!??? (Имах и свидетели...)
За какво си говорим,в тая пробита дупка, наречена Държава!??? :banghead:
Можело е да звъннеш, ако някой по-амбициозен поУицай е в района и СЛУЧАЙНО ги познае по скромното описание, или види да прелитат, да направи нещо! А дано, ама надали! :cry:

П.П.Аз затова карам много бързо като съм с предимство, да не могат да ме уцелят, изкачайки от страничен път пияниците! :mhihi:
Аааа и да не ме помислите за луд, че пиша толко рано, ама станах, че "Стягам багажа и дим да ме няма"! :D
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e31 850i ,f10 520d
Мечтае да кара: Детско багерче

Мнение от BMWgiunter » 14 Юли 2012, 7:22

Колега,за съжаление на този етап нищо не можеш да направиш,защото много е удобно винаги народа да плюе управляващите ,полицаите и т.н ,че не си вършат добре работата(ФАКТ),но истината е че ние масата от народа допускаме тези идиотски нарушения ,минаване на червен светофар,незачитане на пешеходна пътека и т.н от чувство на безнаказаност,защото много добре всички знаем че когато отидеме в някоя чужда държава сме най-примерните водачи,а в собствената си държава пием до 12 ч. вечер ,после се сещаме че цигарите са свършили и сядаме зад волана за да се предвижим до най-близкия денонощен магазин ,с ясната умисъл че ако евентуално ни спре полицай ще подхвърлим 50 лв. и ще си ходим по-живо по-здраво.За това смятам ,че докато не се гласуват жестоки закони и назначат точните хора които да ги прилагат ,нашата дива балканска "държава" никога няма да се оправи,а такива теми като твойта ще са все по-често срещани ,вместо да си говорим за много по-приятни теми свързващи нашата любима марка.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 14 Юли 2012, 9:58

Едно е да караш с превишена скорост, друго е да минеш със 100+ през кръстовище без предимство, но явно само аз така мисля. Ами здраве да е колеги, следващият път като се нацели в някого по-добре няма да е здраве, ама тогава ще му мислим. Много мразя тая черта у българина - че никога нищо не можа да се направи. Затова като видиш да ограбват някой на улицата или някоя кола кво - върви си нали? Не конкретизирам никого с тези нападки (ако ги приемете така)! Просто съм от хората, които си мислят, че нещо трябва да се направи, за да има по-малко подобни отрепки по пътищата.

Назад към Извън Темата