Слух: BMW X6 M50d 0-шестдесет и две mph за 4.9 секунди и 545
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Слух: BMW X6 M50d 0-шестдесет и две mph за 4.9 секунди и
BMWPOWERRR_ACM написа:Имам един познат, който едно време караше една такава "кола" на една покойна мутра от старата генерация. Става дума за чочоне-то де. По неговите думи си е вървяла стабилно по магистралата, стрелката на резервоара доста, доста бързо падала, сравнимо с всичко друго, което е виждал. Голям гурел си била, тежка и т.н.
За поведение по завоите предполагам е била малко по-добре от първите Ес-класи.
Иначе темата позамряла гледам, но мотора се появи и във Ф10, като в последния брой на авто-билд го препоръчват като опция спрямо истинското М5 заради разликата в цената от 50 000 и не толкова лошата динамика в...скоростта докато не стане три цифрена.

От тази стойност нагоре започва да отнася солидно количество бой от М5, ама солидно като до 200 секундите стават множко, което в колони от тирове ще рече горе-долу колкото са на Калотина когато митничарите искат да изкарат повечко рушвет.
А пък в АМС препоръчват 530д пред Алпина Д5,535д и 550д - кво излезе - 530д е за препоръчване пред М5

Малко да допълня темата - тестов среден разход на М550д Хдрайв - 9,2 /100 или с 42% над официално обявения . Градския разход на 550д е 15/100 - късмет на тия с идеята за тънкана .
ПС:двигателя с 3 турбо компресора работи на 3 бара и достига 5400 оборота - звучи доста надеждно

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
- 

- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
До 100 000 едва ли ще има проблем, а после...кой го интересува? 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. 

I feel the need, the need for speed.
		Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Penchev
- Сватбаря
- 

- Кара: Opel Zafira А OPC
Охоооо , има вече един М550d в София - няма да кажа какъв цвят е , табелка отзад няма , само една лепенка финна на задното стъкло , на която пише ,че това е първия 550 дизел в България   

Със собственика имаме допирни точки по бизнес , каза ми ,че тепърва ще има много изненади по пътищата 

Георги Пенчев

Със собственика имаме допирни точки по бизнес , каза ми ,че тепърва ще има много изненади по пътищата

Георги Пенчев
- zAcK
- Старши Алкохолик
- 

- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Жоре, аз видях една такава преди 3-4 седмици пред КАТ, ама си имаше надпис М550д
и имаше и БГ регистрация. Беше тъмно синя и беше супер брутална
			и имаше и БГ регистрация. Беше тъмно синя и беше супер брутална

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!  

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Penchev
- Сватбаря
- 

- Кара: Opel Zafira А OPC
^ Ами значи са две поне , неговата я е взел на в средата на май месец и даже в околните страни не са били докарвани още такива автомобили.Това на тези изтъркани , хлъзгави настилки как ще отлепва само леле мале
Георги Пенчев

Георги Пенчев
сега всички слаби дизели ще ги налепят с лепенки 550 М 

No bling at the Ring
		- NetRider78
- Потребител
- 

Мале тая кола е просто жестокаа  

- павката
- старши ентусиаст
- 

- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
acho.rs написа:. ПС:двигателя с 3 турбо компресора работи на 3 бара и достига 5400 оборота - звучи доста надеждно
къде го пише това?
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-) 
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
		Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
- 

- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
plradev написа:
10 479 произведени "чочонета" (това е жаргонното име на В124 Е500) на фона на 12 249 бройки Е34 М5 ,не е баш като да не съществува или да не е имало бройки в Бг дориВозил съм се в такава 124-ка,виждал съм още 2-3 ,не бих казал ,че е нещо свръхестествено ,но определено е бил впечатляващ автомобил за времето и сегмента си .
Друг е въпроса,че наистина трудно би бил конкуренция на М5 и то в частност на такава с с38б36,защото с б38 нещата стават грозни
След последното изречение ни можах да са сдърша...
Аз пък имах щастието да карам Чочоне, купено от бащата на един приятел, на връх Бъдни Вечер в далечната 1991, директно от фабриката в Цюфенхаузен. Колата беше на 255000км и не беше стъпвала в друг сервиз освен този на Мерцедес в Щутгарт, като пари за подръжка не са били жалени никога.
Та въпросният звяр го качихме на Ринг-а с 4 човека вътре и много малко коли ни задминаха. Да, шасито на Е34 М5 ти дава усещане за разговор с пътя, докато Чочонето стои малко изолирано, но... V8 с въртящ момент на корабен дизел, най-добрата за времето си автоматична кутия и шаси все пак настроено от АМГ/Порше говорят сами за себе си. От 50км/ч до 250км/ч никакво Е34 М5 няма шанс по Аутобана. За да сбориш Чочоне, ти трябва S38B40, но там има само 4-5 бройки направени...
Извинете ме за отклонението...
Power is Nothing Without Insanity
Alex 320i Cabrio написа:Извинете ме за отклонението...
няма смисъл, колега, тук повечето хора дори не знаят за този бенц

самия факт, че до ден днешен автомобилната гилдия се прекланя пред чочонето
е достатъчен атестат за качествата на автомобила

No bling at the Ring
		- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
- 

- Мечтае да кара: M3 GTS
Чочонето не излиза ли 1992г ? Как така 91г сте го карали и е било на 255 хиляди километра? Ако греша ме поправете  Не влизам в сайтове с характеристики за да гледам колите, но по спомен мисля, че беше горе споменатата година.
 Не влизам в сайтове с характеристики за да гледам колите, но по спомен мисля, че беше горе споменатата година.
В състезание да речем до 200 АЗ пък ти казвам, че това чочоне ще гледа от далеч аварийните на Е34 М5!
BadAngel - приятелю в този форум има ли тема в която да не си писал нещо? От какъв опит говориш ти ? Имал ли си подобен автомобил ? Карал ли си ? Изобщо познаваш ли човек с такъв автомобил ? Возил ли те е ? Я престани вече, не пиша редовно тук, но за сметка на това чета редовно! Просто прекаляваш не усещаш ли ? Прекланяли се Ама то и пред М5 се прекланят
 Ама то и пред М5 се прекланят   Нужно ли е да го казваме
 Нужно ли е да го казваме   Не знам как те търпят тук! Този форум е за феновете на БМВ, не за АНТИФЕНОВЕТЕ. Изобщо толкова си далеч от истината, че просто няма смисъл да продължавам. Не знам на колко години си, но вземе вече се вгледай в философията на БМВ и Мерцедес и ще разбереш това и това защо е така. Такъв негативизъм като твоя няма никъде. Избиваш комплекси върху марката БМВ и това е ясно на всеки тук. Какво ти е ''причинила'' тази марка не зная, но ако не харесваш БМВ, то с ръка на сърцето ти казвам, че ГУБИШ много!
 Не знам как те търпят тук! Този форум е за феновете на БМВ, не за АНТИФЕНОВЕТЕ. Изобщо толкова си далеч от истината, че просто няма смисъл да продължавам. Не знам на колко години си, но вземе вече се вгледай в философията на БМВ и Мерцедес и ще разбереш това и това защо е така. Такъв негативизъм като твоя няма никъде. Избиваш комплекси върху марката БМВ и това е ясно на всеки тук. Какво ти е ''причинила'' тази марка не зная, но ако не харесваш БМВ, то с ръка на сърцето ти казвам, че ГУБИШ много!
			 Не влизам в сайтове с характеристики за да гледам колите, но по спомен мисля, че беше горе споменатата година.
 Не влизам в сайтове с характеристики за да гледам колите, но по спомен мисля, че беше горе споменатата година.В състезание да речем до 200 АЗ пък ти казвам, че това чочоне ще гледа от далеч аварийните на Е34 М5!
BadAngel - приятелю в този форум има ли тема в която да не си писал нещо? От какъв опит говориш ти ? Имал ли си подобен автомобил ? Карал ли си ? Изобщо познаваш ли човек с такъв автомобил ? Возил ли те е ? Я престани вече, не пиша редовно тук, но за сметка на това чета редовно! Просто прекаляваш не усещаш ли ? Прекланяли се
 Ама то и пред М5 се прекланят
 Ама то и пред М5 се прекланят   Нужно ли е да го казваме
 Нужно ли е да го казваме   Не знам как те търпят тук! Този форум е за феновете на БМВ, не за АНТИФЕНОВЕТЕ. Изобщо толкова си далеч от истината, че просто няма смисъл да продължавам. Не знам на колко години си, но вземе вече се вгледай в философията на БМВ и Мерцедес и ще разбереш това и това защо е така. Такъв негативизъм като твоя няма никъде. Избиваш комплекси върху марката БМВ и това е ясно на всеки тук. Какво ти е ''причинила'' тази марка не зная, но ако не харесваш БМВ, то с ръка на сърцето ти казвам, че ГУБИШ много!
 Не знам как те търпят тук! Този форум е за феновете на БМВ, не за АНТИФЕНОВЕТЕ. Изобщо толкова си далеч от истината, че просто няма смисъл да продължавам. Не знам на колко години си, но вземе вече се вгледай в философията на БМВ и Мерцедес и ще разбереш това и това защо е така. Такъв негативизъм като твоя няма никъде. Избиваш комплекси върху марката БМВ и това е ясно на всеки тук. Какво ти е ''причинила'' тази марка не зная, но ако не харесваш БМВ, то с ръка на сърцето ти казвам, че ГУБИШ много!
- Alex 320i Cabrio
- Храбрият Свинар
- 

- Детайли за колата: Porsche 911 GT3 CS, Porsche 928 GTS 5spd, Porsche 928 RSR, Porsche 944 Turbo Cup, BMW540iA Touring, BMW E46 M3 SMG, Golf 3 GTI 16v, BMW Z4M Coupe (sold), BMW E61 M5 Touring (stolen),
bavaromobila написа:Чочонето не излиза ли 1992г ? Как така 91г сте го карали и е било на 255 хиляди километра? Ако греша ме поправетеНе влизам в сайтове с характеристики за да гледам колите, но по спомен мисля, че беше горе споменатата година.
В състезание да речем до 200 АЗ пък ти казвам, че това чочоне ще гледа от далеч аварийните на Е34 М5!
Колата е купена от бащата на моя приятел нова, а аз когато я карах през 2007 беше вече на 255 хиляди. Това за аварийките сънува ли го или просто понеже е БМВ, не може да е по-бавно? Аз съм карал всички модели на М Power с изключение на М1, 1М и Е12 М535i. Гаражът ми е 1600кс между 4 коли - 2 х 500 и 2 х 300, сигурно мога да преценя дали Мерцедесът е по-бърз от Е34 М5. Как мислиш, а?
Power is Nothing Without Insanity
		- acho.rs
- старши ентусиаст
- 

- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Ако чочоне е 124ка Е500 326кс , М5ца си го пори като шаран .

- bavaromobila
- кандидат ентусиаст
- 

- Мечтае да кара: M3 GTS
Имах в предвид Е500 разбира се! Мисля, че е леко несериозно да сравняваме кола 340коня с кубатура на двигателя 3800сс с такава която е 381 коня и 6000сс и то на доускорение от 50 до 250 и т.н. Но няма да се учудя ако все пак ги сравните де   Те Мерцедес само така надбягват конкурентите си - когато сложат с 2000-3000сс по-голям двигател. Не искам да започвам темата БМВ срещу Мерцедес, но на всеки му е ясно, че когато килограмите и мощността са еднакви със сигурност Мерцедес НЕ печели. В много случай това се отнася и за БМВ, но..... не чак толкова колкото при вечният конкурент
 Те Мерцедес само така надбягват конкурентите си - когато сложат с 2000-3000сс по-голям двигател. Не искам да започвам темата БМВ срещу Мерцедес, но на всеки му е ясно, че когато килограмите и мощността са еднакви със сигурност Мерцедес НЕ печели. В много случай това се отнася и за БМВ, но..... не чак толкова колкото при вечният конкурент  Както и да е - карайте си ги, хубави коли са, но дотам. Карал съм, имал съм, ПРОДАЛ съм и ще кажа - НЕ мерси
 Както и да е - карайте си ги, хубави коли са, но дотам. Карал съм, имал съм, ПРОДАЛ съм и ще кажа - НЕ мерси 
			 Те Мерцедес само така надбягват конкурентите си - когато сложат с 2000-3000сс по-голям двигател. Не искам да започвам темата БМВ срещу Мерцедес, но на всеки му е ясно, че когато килограмите и мощността са еднакви със сигурност Мерцедес НЕ печели. В много случай това се отнася и за БМВ, но..... не чак толкова колкото при вечният конкурент
 Те Мерцедес само така надбягват конкурентите си - когато сложат с 2000-3000сс по-голям двигател. Не искам да започвам темата БМВ срещу Мерцедес, но на всеки му е ясно, че когато килограмите и мощността са еднакви със сигурност Мерцедес НЕ печели. В много случай това се отнася и за БМВ, но..... не чак толкова колкото при вечният конкурент  Както и да е - карайте си ги, хубави коли са, но дотам. Карал съм, имал съм, ПРОДАЛ съм и ще кажа - НЕ мерси
 Както и да е - карайте си ги, хубави коли са, но дотам. Карал съм, имал съм, ПРОДАЛ съм и ще кажа - НЕ мерси 

bavaromobila написа:Имах в предвид Е500 разбира се! Мисля, че е леко несериозно да сравняваме кола 340коня с кубатура на двигателя 3800сс с такава която е 381 коня и 6000сс и то на доускорение от 50 до 250 и т.н. Но няма да се учудя ако все пак ги сравните деТе Мерцедес само така надбягват конкурентите си - когато сложат с 2000-3000сс по-голям двигател. Не искам да започвам темата БМВ срещу Мерцедес, но на всеки му е ясно, че когато килограмите и мощността са еднакви със сигурност Мерцедес НЕ печели. В много случай това се отнася и за БМВ, но..... не чак толкова колкото при вечният конкурент
e500 чочоне е наричан от феновете, което на италиански значи дебеланкото, казват му така заради раздутите калници и тежката стойка
мотора е 5-литра 326 коня, сглобявана е по всеместност в заводите на порше и мерцедес в цуфенхаузен от 1991 до 1995та година, като окачването и шасито са изцяло благодарение на порше, мотора и скоростите са бенц
по това време такова кръвосмешаване е било актуално, за което свидетелства и факта, че легендарното ауди РС2 авант също е било сглобявано в производствените мощности на порше
тази кола с 6-литровия мотор е Е60 амг и е много рядка, със сигурност е животно, но не зная много за този модел
в днешни дни е трудно да се прецени в реални условия какво би станало наистина, когато се срещнат е500 и М5, но ако се разровите по медиите ще видите.. доста разочароващи за М5-цата резултати, при условие, че мерца е по-тежък, автомат е.. и като цяло не е спортно ориентиран

сметката 320 коня за мерца и 340 коня за БМВ-то -->> БМВ-то бие аз лично не знам как да я коментирам
е500 е обявен, че прави 0-100 за 5.5 секунди, в същото време 3.6 литровата М5-ца е 6.3 секунди, а 3.8 е 5.9 секунди..
след 100 км/ч всички знаем че бенца е по-здрав

No bling at the Ring