Инверторни или спит системи климатици ?
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- МИТАКА1654
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
- Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi
Re: Инверторни или спит системи климатици ?
Ако е само за охлаждане-сплит,защото е по-евтин.
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
ясно спрял съм се на този http://www.osaka.bg/%D0%9A%D0%BB%D0%B8% ... a-SY-09-GW 475.00лв. с безплатен монтаж. За тази цена да препоръчате други марки. Гледах и мулти сплит системите, но са много скъпи, трябват ми за две стай, но външното тяло ще е на едно място. Мислих да мина с едно тяло на вънка но са над 2000лв. мулти сплита.
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
И аз бях изправен пред подобна дилема. След много питане извода е следния
- Мултисплит системата е много скъпа, нямаш избор на цени и марки както при нормалните климатици и не на последно място дават страшно много проблеми
- При положение че няма да се топлиш ( което ще рече че няма да ползваш целогодишно за топлене и охлаждане) инвестицията в инвертора е безсмислена. Ще ти трябват години за да избиеш разликата от икономията която дава инвертора.
- Аз накрая купих ОСАКА 12-ка която монтирах в дневната и без проблем ми студи дневната и още две спални (около 55м2) сега в жегите
- Разликата във фактурата за тока, в месеците когато ползвам климатика е 10-15лв. нагоре.
Надявам се да съм бил полезен.
- Мултисплит системата е много скъпа, нямаш избор на цени и марки както при нормалните климатици и не на последно място дават страшно много проблеми
- При положение че няма да се топлиш ( което ще рече че няма да ползваш целогодишно за топлене и охлаждане) инвестицията в инвертора е безсмислена. Ще ти трябват години за да избиеш разликата от икономията която дава инвертора.
- Аз накрая купих ОСАКА 12-ка която монтирах в дневната и без проблем ми студи дневната и още две спални (около 55м2) сега в жегите
- Разликата във фактурата за тока, в месеците когато ползвам климатика е 10-15лв. нагоре.
Надявам се да съм бил полезен.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Каква е разликата между "инверторни" и "сплит" ?
Мойте са термопомпа и пак охлаждат.
Мойте са термопомпа и пак охлаждат.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Те всъщност, според това което съм чел, наименованията са сплит - сплит и инвенторен сплит.
Аз съм със сплит сплит Панасоници в хола и спалнята при монтирана пвц рехау навсякъде и вкл. вътре в стаите вратите са такива.
Изцяло южен с всички три стаи на юг апартамент 70 кв.м. Като излезе сметка за януари и февруари и ми омекват краката!
При положение че са изкл. от 8.00 до 17.30 ч. зимата.
Сметката за януари е винаги 180 лв. януари 2011 г. и 188 лв. февруари 2012 г. при двуседмичните темп. от минус 18.
Лятото юли при 10часово бичене от 12 до към 0 часът е 75 - 80 лв. Не знам защо, но е много по-добре лятото сметката, въпреки че бичат само на дневна юли и август!
А зимата ги пускам предимно на нощна - сметката е по 80 лв. през юли-август и по 180 - 188 лв. януари и февруари
едвам май падам на 65 лв.
Аз съм със сплит сплит Панасоници в хола и спалнята при монтирана пвц рехау навсякъде и вкл. вътре в стаите вратите са такива.
Изцяло южен с всички три стаи на юг апартамент 70 кв.м. Като излезе сметка за януари и февруари и ми омекват краката!

Сметката за януари е винаги 180 лв. януари 2011 г. и 188 лв. февруари 2012 г. при двуседмичните темп. от минус 18.
Лятото юли при 10часово бичене от 12 до към 0 часът е 75 - 80 лв. Не знам защо, но е много по-добре лятото сметката, въпреки че бичат само на дневна юли и август!
А зимата ги пускам предимно на нощна - сметката е по 80 лв. през юли-август и по 180 - 188 лв. януари и февруари

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Плащащ много защото ги изключваш.Дръж ги постояно включени като излизаш зимата ги слагаш на 18 градуса лятото на 28. При тази схема на ползване като си направиш и изолация външна от поне 5см стиропор ще ти падне сметката наполовина.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Jordana написа:Плащащ много защото ги изключваш.Дръж ги постояно включени като излизаш зимата ги слагаш на 18 градуса лятото на 28. При тази схема на ползване като си направиш и изолация външна от поне 5см стиропор ще ти падне сметката наполовина.
Това и на мен ми го казаха, когато ми монтираха климатика. Не трябва да се изключва, особено зимата, защото после харчи много ток, докато направи градусите

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
Jordana написа:Плащащ много защото ги изключваш.Дръж ги постояно включени като излизаш зимата ги слагаш на 18 градуса лятото на 28. При тази схема на ползване като си направиш и изолация външна от поне 5см стиропор ще ти падне сметката наполовина.
XPS - не стиропор

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Аз съм със някаква Осака 24ка сплит система и при -24 си топли и то ЯКО
Сигурно защото външното тяло е на "завет" .

- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
"сплит" - кл. система с едно вътрешно и съответно външно.
"мулти сплит" - с до 4 вътрешни и едно външно.
"VRV" - с 5, 10, 20.. вътрешни към едно външно.
Разликата м/у инвертор и конвенционален е в управлението /захранването/ на компресора и евентуално моторите на вентилаторите. И двата са "сплит"
.... това е най-простичко казано...
"мулти сплит" - с до 4 вътрешни и едно външно.
"VRV" - с 5, 10, 20.. вътрешни към едно външно.
Разликата м/у инвертор и конвенционален е в управлението /захранването/ на компресора и евентуално моторите на вентилаторите. И двата са "сплит"
.... това е най-простичко казано...
11 мнения
• Страница 1 от 1