Някой колега да е ходил до Сърбия скоро?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Re: Някой колега да е ходил до Сърбия скоро?

Мнение от boksioraE39 » 11 Юли 2012, 19:30

К'ви 8-цигари бе 2-кутий е разрешено. ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GeDotz » 11 Юли 2012, 19:47

boksioraE39 написа:К'ви 8-цигари бе 2-кутий е разрешено. ;)

И аз така знам, но в Босна се заяждаха, че било 8 къса, а предварителната информация бе, че може и повече уж.... :dunno:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 11 Юли 2012, 21:44

GeDotz написа:
boksioraE39 написа:К'ви 8-цигари бе 2-кутий е разрешено. ;)

И аз така знам, но в Босна се заяждаха, че било 8 къса, а предварителната информация бе, че може и повече уж.... :dunno:

Нямаш проблем! :yes:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 11 Юли 2012, 23:46

До 2 кутии цигари и 1 литър ракия може да се вкарат попринцип от сърбия :lol: :lol: :lol:
/// 6>4
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Alpinweis Е39 Silver
Мечтае да кара: BMW с несвалени наелони на седалките!
Детайли за колата: С Vanos без Vanos - все М50В20

Мнение от intention » 14 Юли 2012, 2:23

Зелената карта в колата и да ти е мирна главата!

Брат ми се забля последния път и не спря на стопа на митницата за деклариране...Шматка голяма.

Айде един стек Боро червено от дюти фрито и тихомълком обратно до митничарите - черпявка :D :D :D
Jordana написа:Аурата на класиките от 80те години леко е претопена в морето от безлични возила .

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 14 Юли 2012, 9:26

внимавайте по магистралите със скоростта

сърбите са се оборудвали с едни черни пасати в6 с черни стъкла..

гонят, спират, глобяват :)
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 15 Юли 2012, 0:50

Зелена карта ти трябва! Това , че на някой не са му я искали, не значи, че не трябва. Не знаех, че се плаща зелената карта, в Дания е безплатна.

Иначе аз пък гледам винаги да пътувам в Сърбия през ноща - така избягвам задръстванията по Белград, а и си карам по бързо.

ентусиаст
Аватар
Кара: e60 e30 turbo

Мнение от ///ivanE30 » 15 Юли 2012, 9:04

зелена карта не са ми искали никаде
2 кутии цигари на човек ние бяхме 5 човека .. вкарахме повече ако бяха казали нещо щяхме да ги дадем на митничаря тия които са в повече се едно подарак .... една каса бира си возехме в багажника "заичерско' митничарите ги почерпихме по една бира и я взеха :clap: плащахме в левове и бирата и цигарите и сметката в заведението ...разбира се бяхме в тоя наи близкия град до границата за по натам незнам дали вървят левовете :D
bedrock city racing

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `97 528i; '01 W220

Мнение от kasa_bira » 15 Юли 2012, 17:34

Здравейте колеги,
Току що се върнах, зелена карта не са ми искали. Наще митничари искаха лична карта и талон, сръбските митничари искаха само лична карта. Пътувах с мотоциклет, бяхме група от 15-тина мотора и 1 бус, запознахме се с един сръбски митничар, че даже вчера дойде при нас да си пиеме :mhihi: Той каза, че зелени карти НЕ трябват и НЕ искат, ако някой ви иска си е чиста проба заяждане (според неговите думи).

П.С. Пазете се от жегите, че щех да пукна :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 15 Юли 2012, 20:51

Какво значение има, дали искат, или не? Миналата седмица се разходих през Белград, Загреб, Любляна, Модена, Верона и никъде през границите не са я искали. (Полиция не са ме спирали) Ама без нея не мърдам от тук.
Зелената карта е застраховка "гражданска отговорност" за чужбина. Да не се случва, ама някой да ти се нахака и гориш със солидно количество пари при липсата и.
10-20-50лв., колкото ще да е. Взимаш си я, да ти е мирно и спокойно. То това все едно без медицинска застраховка да тръгне човек... Даже по-зле.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `97 528i; '01 W220

Мнение от kasa_bira » 15 Юли 2012, 21:13

Колега, пуснах темата, защото гражданската отговорност, сключена в България, важи във всички страни членки на ЕС + още шепа държави и Сърбия уж е от тея държави. Зелена карта ти трябва за останалата част от света и е задължителна. Не знаех дали застраховката ми важи в Сърбия и за това пуснах темата, в последствие си направих и зелена карта, но при мен не е била нужна. Ако в полицата ти изрично пише, че важи единствено и само в България, тогава ти трябва зелена карта и за ЕС и за споменатата шепа държави ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Мнение от Joro_Paveto » 16 Юли 2012, 10:50

Зелената карта е "гражданска отговорност" за чужбина , няма значение Европейски съюз или не. Тук застрахователите предлагат гражданска само за територията на България или комбинирана гражданска за БГ + зелена карта. Като има опция (както беше при мен) да сключа само за БГ и после си доплатих за зелена карта.
По принцип зелена карта много рядко искат по границите или при проверка от полиция, но това не значи, че не трябва да се прави. Защото ако стане инцидент в чужбина, а вие сте с Гражданска отговорност само за БГ и сте виновен нещата доста се усложняват финансово. А дори и да не сте виновен, липстана застраховка ще лъсне, а това май не го прощават в чужбина.
На мен на влизане в Сърбия от България ми я поискаха преди около седмица. А вчера като се прибрах посреднощ само видяха, че я имам и не я отвориха даже.
Едно уточнение терминът "Зелена карта" що се отнася до ЕС не е много точен, защото за там е по-скоро Гражданска отговорност важаща за държавите в ЕИП.
Ето тук има малко повече инфо
http://www.nbbaz.bg/GreenCard/About.aspx
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 16 Юли 2012, 11:34

Накратко, гражданската в България включва зелена карта. Обаче застрахователите започнаха да я продават изваждат, за да свалят цената за хора, които не пътуват. Ако искаш да излизаш от България, доплащаш. В Армеец е 17 лв./месец или 65 лв/год. Ако сте си платили гражданската с включена зелена карта, не плащате нищо отделно. Но зеленото картонче е задължително когато излизате от страната.
Never mistake motion for action...

Предишна

Назад към Извън Темата