Някой да е ходил на зъболекар наскоро ?
Модератор: Общи модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Някой да е ходил на зъболекар наскоро ?
Привет колеги,
миналия месец посетих зъболекар ... за пръв път от 4,5 год насам и явно вече ми е тръгнало на лошо
Та направих си пломба и си я платих като поп, дадох 40лв без да ми се иска здравна или каквато и да била книжка. Снощи забелязах, че ми е паднала друга пломба и ще трябва да ходя пак на зъболекар.
Преди имаше възможност да получиш 1 пломба безплатно на година ... нали се осигуряваме. Сега това така ли е ?
Така и така само пищят как само ако ние имаме пари за коли ще имаме за здравни, та ето, плащам си здравните, ще получа ли някакво дентално обслужване ?
Поздрави
миналия месец посетих зъболекар ... за пръв път от 4,5 год насам и явно вече ми е тръгнало на лошо

Преди имаше възможност да получиш 1 пломба безплатно на година ... нали се осигуряваме. Сега това така ли е ?
Така и така само пищят как само ако ние имаме пари за коли ще имаме за здравни, та ето, плащам си здравните, ще получа ли някакво дентално обслужване ?
Поздрави
- doncheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2008 X5 30d
- Мечтае да кара: M-power
Re: Някой да е ходил на зъболекар наскоро ?
Има две безплатни пломби на година по здравна каса. Тези пломби са обаче амалгама (от сивите). Ако искаш от белите пломби си плащаш като поп 

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
При моята зъболекарка си доплащам само разликата от 20 лв горе-долу.Иначе ти се полагат 2 пломби и едно вадене на зъб....Аз утре съм там
А ако ти е печен зъбара може да използваш книжките и на някой друг от семейството. 

половината ми приятелски кръг се състои от зъболекари. нека стане малко по-късно (щото все пак е неделя сутрин) ще звънна 2-3 телефона и ще ти пратя контакти на лс. за софия де, в монтана нямам връзки.
изглежда последния път си навестил доктор, който не работи със здравната каса. има и такива. щом си осигурен обаче трябва да си ползваш отстъпките, които предлага касата.
изглежда последния път си навестил доктор, който не работи със здравната каса. има и такива. щом си осигурен обаче трябва да си ползваш отстъпките, които предлага касата.
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за отговорите ...
kulov Най-вероятно не работи този зъболекар при който бях, защото беше събота и бях на зор. Ще съм благодарен за контакт.
Последен въпрос ... преди трябваше да си избирам както личен лекар, така и личен зъболекар. Сега така ли е или може да посетя всеки зъболекар който работи със здравната каса и да ме пломбира . Също така това отбелязва ли се в здравната книжка ... трябва да я издиря сега пак

kulov Най-вероятно не работи този зъболекар при който бях, защото беше събота и бях на зор. Ще съм благодарен за контакт.
Последен въпрос ... преди трябваше да си избирам както личен лекар, така и личен зъболекар. Сега така ли е или може да посетя всеки зъболекар който работи със здравната каса и да ме пломбира . Също така това отбелязва ли се в здравната книжка ... трябва да я издиря сега пак

- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Можеш да отидеш при всеки зъболекар, който работи със здравната каса и да, ще ти трябва здравна книжка.
Гледам един колега написа, че имаш право и на безплатно вадене, ама на мен си ми взеха 50-така и ми казаха, че здравната каса не поема вадене... Не знам може да има значение това, че на мен ми вадиха мъдрец.
Гледам един колега написа, че имаш право и на безплатно вадене, ама на мен си ми взеха 50-така и ми казаха, че здравната каса не поема вадене... Не знам може да има значение това, че на мен ми вадиха мъдрец.
Кажете най-добрата зъболекарска клиника в София?
Аз ходя в Медстом на Дондуков, обаче търся алтернативи.
Зъболекари с частна практика не ме интересуват.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
daddy_ написа:Можеш да отидеш при всеки зъболекар, който работи със здравната каса и да, ще ти трябва здравна книжка.
Би трябвало да няма значение кой точно е зъбът, но доколкото знам НЗОК не поема медикаментите, в т.ч. упойката.
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
BFM написа: Би трябвало да няма значение кой точно е зъбът, но доколкото знам НЗОК не поема медикаментите, в т.ч. упойката.
Да, възможно е. А и на мен ми слагат по 2 упойки, че една ми била малко според зъбаря.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Хаос написа:Кажете най-добрата зъболекарска клиника в София?
Всички зъболекари са частни!Клиниките също са частни!В поликлиникитие също са частни!Разликата е къде и как са си наели кабинетите!Няма общински или държавни!В клиниките е най-зле,защото там се наемат зъболекари на процент,които работят за клиниката,а не директно за себе си и нямат стимул да се стараят!
Ваденето на мъдрец не се поема от НЗОК!И все пак зависи от зъболекаря дали да го мине през касата!
По темата:Всеки BG гражданин,който си плаща осигоровките,има право на 2 частично платени манипулации-пломба или вадене на зъб(2пломби/2вадения/1пломба+1вадене за 1година)!Само децата до 18 години имат право на 4-напълно платени манипулации!
p.s.преди да спорите,погледнете ми никнейма

въпросът ми е къде са най-добрите, а не за кого работят
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
dr.peshev написа:По темата:Всеки BG гражданин,който си плаща осигоровките,има право на 2 частично платени манипулации-пломба или вадене на зъб(2пломби/2вадения/1пломба+1вадене за 1година)!
Какво се разбира под частично

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Хаос написа:въпросът ми е къде са най-добрите, а не за кого работят
Как да ти отговоря,като е субективно-всеки ще ти каже че неговия е най-добрия!И понеже написа "Зъболекари с частна практика не ме интересуват.",а всички зъболекари в България са частнопрактикуващи,независимо къде и за кого работят!
"частично"-разбирай го 1/2 от цената покрива касата!

- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Аз имам 4 счупени-изгнили доста вътрешни зъба от нерви и възрастта вероятно и затова още чакам, ама като отида ме е страх че ще ме обрулят поне 700-800 лв. - като неосигурен от работодателя 

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3