Минаване на червено!!!
Модератор: Общи модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Минаване на червено!!!
Изпревари ме, шофирането е преди всичко мисловен процес.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
spacepl написа:Изпревари ме, шофирането е преди всичко мисловен процес.
Това така, но не е и хвърляне на боб. Все пак аз примерно като млад шофьор го знам това с пешеходния светофар, има хора на по 40, които не го знаят.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Като им съберат две заплати глоби и ще почнат и по облаците да познават кога ще светне червеното. И без тва трябва да се минава с готовност да спреш.
http://pkw.ovo.bg/blog/taktika_na_kormu ... 1-03-05-90
http://pkw.ovo.bg/blog/taktika_na_kormu ... 1-03-05-90
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
deyan-enchev написа:Прав е рандитито, аз 100 пъти съм бил в такава ситуация.
Тук варианта е да гледаш пешеходния светофар който виждаш точно насреща ти. Т.е. на една зрителна линия със светофара който ще минеш с колата.
Повечето пъти като им светне червено на пешеходците които ти се падат отстрани, сиреч на пътя на който пресичаш, и на тебе ще ти светне жълто и после червено, след малко.
Ама някои кръстовища са регулирани по друг начин, и ако няма пешеходена пътека, започва гаданието тук ще ме хване ли жълтото или не.
Не бива да забравяме, че в София има бая дълги кръстовища, и дори и на зелено да влезеш и да караш с трафика, може да излезеш на червено, и то без да искаш.
Toчно. Ако има пешеходен светофар до нормалния винаги се ориентирам по този пешеходния. Забавянето е 1-2 секунди, но е достатъчно да разбереш кога ще ти светне жълтото и да прецениш да спираш ли или да се подготвяш за... отлитане

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Хаос написа:закона казва, че нямаш право да навлизаш в кръстовище, ако няма да можеш да се изнесеш от него до края на зеления за теб сигнал
Сигурен ли си, че е точно така формулирано? Защото на светофар без "брояч", няма как да знаеш кога точно ще светне, че да предвидиш и времето да се изтеглиш от кръстовището...
Освен това - преминаването на жълто е забранено.... освен в случаите, когато това ще предотврати ПТП... т.е. някой зад теб лети и за да не те удари, ти навлизаш в кръстовището... само че за да мине тоя номер, ситуацията трябва да е такава и да имаш свидетели. Мен 2-3 пъти ми се е случвало това и куките са спирали колата зад мен.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
Чл. 76. Водач, който е навлязъл в кръстовището при разрешен сигнал на светофара, е длъжен да излезе от него независимо от сигнала на светофара при излизане от кръстовището.
Чл. 77. Забранено е навлизането в кръстовище дори и при разрешаващ сигнал на светофара, ако в кръстовището или непосредствено след него се е образувало задръстване, което ще принуди водача да спре на кръстовището.
Чл. 77. Забранено е навлизането в кръстовище дори и при разрешаващ сигнал на светофара, ако в кръстовището или непосредствено след него се е образувало задръстване, което ще принуди водача да спре на кръстовището.
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Колега, така е по принцип, но какво правим, ако примерно по средата на кръстовището има релси от типа тези на 5-те кюшета, попа или като тези на семинарията (преди да ги пооправят малко). Вярно, че не караме ебати колите, ама някои хора не искат да си ги трошат и намаляват при минаването им, за което време е напълно възможно светофарът да мине от зелено на жълто и на червено.
Или пък някой изрод, който е решил да пресече точно когато му е червено? Варианти има много, ако тръгнат да се изборяват.
За мен лично е важно да съм навлязъл в кръстовището, когато е зелено и когато няма задръстване, ако вече пътната настилка не е качествена мен не ме интересува, ще се забавя и това е. 
Иначе това с пешеходния светофар и аз го ползвам.
Но както и да е - по закон имаш право да минеш на жълто (както предполагам си направил), ако не можеш да спреш безопасно (или поне от листовките нещо такова помня, членове не знам).

Иначе това с пешеходния светофар и аз го ползвам.
Но както и да е - по закон имаш право да минеш на жълто (както предполагам си направил), ако не можеш да спреш безопасно (или поне от листовките нещо такова помня, членове не знам).
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- maxpower
- ентусиаст
-
- Кара: X3 28i / А4 3.0i quattro
- Мечтае да кара: настрани
Мисля, че четете закона прекалено буквално. Светва зелен сигнал първа кола съм навлизам в кръстовището да правя ляв завой, спирам и почвам да чака мв кръстовището да си нрпавя завоя и чакам.... чакам, светва червено тия от насрещното спират и аз се изтеглям от кръстовището- по вашата логика съм в нарушение, защото не съм преценил, че никой от насрещното няма да спре да ме изчака да си направя левия завой така ли
Карам към кръстовище няма пешеходни светофари, на 2 метра от стоп линията виждам ,че светва жълто, карам с 40км/ч, как точно трябва да спра за 2метра без да пресичам стоп линията и да предположим в добрия случай, че зад мен няма кола
. Точно за това е тази вратичка в закона, просто има ситуации, в които няма как да спреш при навлизане в кръстовище на жълт светофар.
По скоро трябва да се затегнат правилата, за разните мижитурки, включително и катаджии, които се предреждат пред колона от чакащи автомобили, това като го видя и направо ми иде да слеза и да пребия някой. Само чакам да видя някой катаджия да го направи пред мен та да го снимам и да пратя снимката, където трябва.

Карам към кръстовище няма пешеходни светофари, на 2 метра от стоп линията виждам ,че светва жълто, карам с 40км/ч, как точно трябва да спра за 2метра без да пресичам стоп линията и да предположим в добрия случай, че зад мен няма кола

По скоро трябва да се затегнат правилата, за разните мижитурки, включително и катаджии, които се предреждат пред колона от чакащи автомобили, това като го видя и направо ми иде да слеза и да пребия някой. Само чакам да видя някой катаджия да го направи пред мен та да го снимам и да пратя снимката, където трябва.
A sleeper (car) - is a car that has high performance and an unassuming exterior.
Mollov написа:ogata написа:PIONEER написа:Възползвай се от 30% отстъпка като си платиш до 14 дни
![]()
![]()
![]()
Тая отстъпка не е ли само като получиш снимка ?
Винаги, когато имаш АКТ... за фишовете не важи (там ако го платиш бързо спасяваш АКТ-а)... при АКТ-овете ако се плати до 14 дни ти режат 30% от сумата... така вместо 150лв плащаш една идея над 100лв, като при по-големи суми е доста "на оферта"
колега, това не е вярно
сумите, от електронните фишове се превеждат към някакъв фонд за безопасност на движението
глобите от актовете се превеждат към сметка на МВР
различни са контрагентите, различни са им условията..
при акт отстъпка няма
при ел. фиш ти правят 30% отстъпка
No bling at the Ring
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Ами пример и от мен. Завивам на ляво, чакам си светофара и съм пета кола. Отсреща им светва вече жълто и е време да се изнасяме тези за наляво. Да ама не, тия кретени отсреща си продължават да навлизат при жълт и дори червен, повтарям червен и вече светва зелено за другите а колите са още в кръстовището.
Другото нарушение е че макар колоната за наляво да е изостанала заради тези отсреща които навлизат при забранителен сигнал, дори коли които не са навлезли в кръстовището, бързат да го направят и да се изнесат с колоната макар вече да свети червено.
Тези неща ги наблюдавам постоянно и точно това ме дразни. Не че четем закона буквално, ама това е на почти всеки цикъл на светофара, МАСОВО се минава на червено
И още повече хора се научават да го правят, защото това е масово явление и хората се гледат.
Другото нарушение е че макар колоната за наляво да е изостанала заради тези отсреща които навлизат при забранителен сигнал, дори коли които не са навлезли в кръстовището, бързат да го направят и да се изнесат с колоната макар вече да свети червено.
Тези неща ги наблюдавам постоянно и точно това ме дразни. Не че четем закона буквално, ама това е на почти всеки цикъл на светофара, МАСОВО се минава на червено

- spacepl
- старши ентусиаст
-
Ами така става когато не се спазват правилата, те за това са напрвени, не просто за разнообразие.
- Mollov
- Мародератор
-
BadAngel написа:
при акт отстъпка няма
Съгласен съм с теб, само дето "ел. фиш"-а не е толкова фиш, колкото АКТ, особено когато ти "взимат" книжката заради сериозно превишение на скоростта... но иначе при по-малките скоростни провинения си е като фиша, да.
Mollov написа:BadAngel написа:
при акт отстъпка няма
Съгласен съм с теб, само дето "ел. фиш"-а не е толкова фиш, колкото АКТ, особено когато ти "взимат" книжката заради сериозно превишение на скоростта... но иначе при по-малките скоростни провинения си е като фиша, да.
книжка с ел. фиш не взимат
налагат ти само финансова глоба, която си плащаш по банков път и забравяш за проблема
No bling at the Ring
- Mollov
- Мародератор
-
Не знаех, че превишение до 50км/ч е "ел. фиш", а над 51км/ч е "призовка"... в този ред на мисли - съгласих се.
При заснемане със стационарна камера, електронен фиш се издава и за превишаване на скоростта над 50 км/ч.
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4