Някой да е ходил на зъболекар наскоро ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
Мечтае да кара: M3

Re: Някой да е ходил на зъболекар наскоро ?

Мнение от dr.peshev » 15 Юли 2012, 12:58

Демирев написа:Аз имам 4 счупени-изгнили доста вътрешни зъба от нерви и възрастта вероятно и затова още чакам, ама като отида ме е страх че ще ме обрулят поне 700-800 лв. - като неосигурен от работодателя :(

Ако са за вадене много по малко ще струва!
И да е осигурен човек,касата дава 40лв годишно за 2 манипулации!Това е точната сума!Номерът е да се ходи поне веднъж годишно и тогава няма да се стига да вадене или до такива крупни суми!А и ако не се отиде,40-те лева се губят!
ЕДИНСТВЕНОТО ПО-ХУБАВО НЕЩО ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА Е БАВАРСКАТА! :winky:

Оригинални BMW дискове и накладки F10/F11 Цък :yes:
Оригинални BMW якета - Промоция Цък :yes:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 15 Юли 2012, 13:02

Е аз като тръгна да ги вадя няма да остана с дупките. Отдавна се каня да видя какви са по-евтините възможности за запълване на мястото след като се извадят.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 15 Юли 2012, 13:32

dr.peshev написа:"частично"-разбирай го 1/2 от цената покрива касата! :yes:

А има ли някаква фиксирана цена за пломба към която зъболекарите трябва да се придържат и да смъкват 50% тогава.

P.S. След написаното от теб за пореден път се убеждавам, че тези осигуровки в повечето случай са загубена кауза ама айде. Дано поне паричките които ми взимат да отидат за операцията на човек в нужда, а не само към Софарма, Актавис и другите пиявици.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 15 Юли 2012, 13:42

Цената главно зависи от материала на пломбата-представи си материал Дачия Логан и материал BMW F30-все са нови коли ,седани,ама нещо цената им различна! :yes:
Парите и там толкова отиват (за операцията на човек в нужда)за жалост!Странното е ,че в болниците,където са държавни и касата плаща по клинична пътека+пациента доплаща за операцията+на ръка ти искат под масата-трагедията е пълна!С държавните материали,със заплати,в държавни сгради , а се плаща отгоре!
А гледаме зъболекарите, които са изцяло на частен принцип,но това е друга тема!

Изображение

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 15 Юли 2012, 14:07

Държавата не е и длъжна да ръчка всеки да поддържа добра хранителна и устна хигиена,за да не се налага намеса на дентален специалист.В много страни зъбите въобще не подлежат на никакви безплатни манипулации или частични плащания.
Плюс тва забелязвам,че кадърните зъболекари работещи със здравна каса са далеч по-малко от тези на свободна практика така да го нарека.Но българина винаги гледа първо цената,независимо за какво иде реч.А здравето-то е безценно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 15 Юли 2012, 14:12

Аз от 6г. и семейството ми от много повече години ходим при др. Станка Цветанова на бул. Йерусалм в Младост 1. Отделно тъщата й е била сестра в кабинета.
Освен, че е много сериознен и педантичен специалист, работи изключително бързо и много много евтино.

Пратил съм няколко мои колеги при нея, е така с препоръка няма нито един недоволен, освен това те вече пращат и техни приятели, което е доказателство за професионализма й според мен.

Тя винаги се мъчи са спаси даден болен зъб било кариес или пулпит, ваденето на нерв при нея е последна опция.
Виждал съм хора на по 85 години там, и тя по 3-4 пъти ги вика да им слага лекарство с надеждата да спаси зъба.

Пиша това, понеже знам колко е трудно за мен да се доверя на зъболекар, отделно зверски мразя тия хора :mhihi: , но тя е готин човек.

Записването на час е сложно там, понеже е винаги навалица и има много хора 99% от случаите, въпреки че д-р Цветанова работи супер бързо.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от dr.peshev » 15 Юли 2012, 14:27

Има един колега във форума,чиито подпис гласеше ,че "всяко нещо може да бъде направено : бързо , евтино и качествено, но никога трите едновремено! " :dunno:

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на 3-та

Мнение от BFM » 15 Юли 2012, 14:29

Демирев написа:Аз имам 4 счупени-изгнили доста вътрешни зъба от нерви и възрастта вероятно и затова още чакам, ама като отида ме е страх че ще ме обрулят поне 700-800 лв. - като неосигурен от работодателя :(

Ако си на трудов договор, независимо дали работодателят плаща вноските или само ги дължи, се считаш за здравно осигурен.
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 17 Юли 2012, 15:35

Миналата седмица ходих да ми чистят зъбен камък в една дентална клиника Минт клиник пресечка на Витошка преди Неро взеха ми 80лв доста се постараха 2 млади русокоси девойки 8) една корона ще си правя, че да видим колко ще ме обуят, но гледам качествено работят и доктора е имплантолог... иначе досега където ходих на зъболекра бяла пломба 80-120 лв съм плащал в зависимост от големината и :) без здравна каса.. Май си е чист късмет къде ще попаднеш щото фактора цена отнесен пропорционално към фактора качество не винаги си отговаря ....
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Мнение от marto7067 » 12 Юни 2013, 17:44

Колеги, дайте мнения за свястни зъболекари в София, че ми писна от миндили. Като малък ходих при една-тази дълбаеше зъбите зверски-почти не оставаше зъб и започнаха да ми се чупят.Миналата година ходих пак-тук в София и издавах сумати пари(към 1000лв) за кариеси и пулпити, накрая трябваше да ми извади 2 горни мъдреца-извади единия и нещо стана с мен, три дена след това, загубих равновесие за 1 месец(докторите не откриха нищо с казаха, че най вероятно се дължи на това), как да е...днес ядох едни солети и 1 от тия зъби които беше правила се счупи на 1/3 :ranting: ... казвайте къде да ходя-лошото е, че работата на един зъболекар си проличава дали е качествена след години...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 12 Юни 2013, 18:56

Аз преди около месец ходих в Токуда при доктор Костов. На мен ми умъртви счупен зъб и след това изграждане, после още една пломба на друг зъб. Резултата при изградения зъб е поразителен. А и доктора работи доста добре, внимателен е, кабинета и оборудването са на доста добро ниво, обслужването също. Цените разбира се са над средните.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар

Мнение от Хаос » 12 Юни 2013, 19:04

гласувам за Медстом М и доктор Иванова
аз при нея си правя зъбите и недоволен от стола не съм ставал
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 Sport Line
Мечтае да кара: 458 Italia

Мнение от Jorata » 12 Юни 2013, 20:58

Yavor_20V
Аз при него ходя!
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 12 Юни 2013, 23:16

Пичове, няма да препоръчвам зъболекари, много са кадърните. Само искам да ви кажа, ходете на зъболекар МИНИМУМ 1 път годишно и няма да имате сериозни проблеми, защото малкия кариес е несравнимо по-безпроблемен от 4 изгнили зъба например. А парите не ми се виждат чак толкова недостижими, по 20-80 кинта на посещение най-много ако има зъбен камък или кариес ми се вижда съвсем приемливо. Де-що имам познати по чужбина всички идват тук да си правят зъбите, че там цените са х10...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Мнение от marto7067 » 12 Юни 2013, 23:33

Така е, повечето докъто не ги заболи-не ходят, но има и нещо друго(колегата по-нагоре се изказа пресилено за устната хигиена) има хора с "калпави зъби".....кво ще да праиш, като са ти смотани зъбите...нямаш много избор-то си е ген.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата