Някой нещо връзчици е Ерато?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Re: Някой нещо връзчици е Ерато?

Мнение от N.Mihaylovski » 14 Юли 2012, 12:24

LiTtLeRoCk написа:Да ви кажа честно, парното и климатика бледнеят пред две женски бедра, няма какво да ме стопли повече в студена, мразовита януарска нощ :mrgreen:

Не спами в темата на човека :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 14 Юли 2012, 15:21

swh_bmw написа:Щом имаш къща, проверил ли си термопомпите? Един познат преди време доста ми ги хвалеше. Не съм го виждал отдавна но мисля че започнал бизнес с тях.
А ако има възможност защо не помислиш и за газ! Много е удобно с един котел.

С гаЗ определено е много добре... ние сме така боилери моилери всичко и е много удобно , ебем ти климатика.... за лятото ок ама зимата клима да ме топли.... :mhihi:
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 14 Юли 2012, 15:55

Екстра е газта, единия ми апартамент е на газ и сметките са по 300 елва ан месец, ако мислите че е готино слагайте газ, сега същия апартамент ще получи 2 климатика както другите ми, ебем ти и газта, и парното и другите простотии
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 14 Юли 2012, 16:16

Абе какво ми говорите за отопление на некви апартаменти.
Човека къща ще топли!
Къща на климатици да топлиш е та*ак работа. Който не се е топлил на радиатори само той може да предлага климатици.
Пелетите ако си направиш голям бункера и повече от седмица ще държи, то може и за месец да си го направиш. Само трябва да чистиш пепелничесто на три дни примерно.

Отделно на котел ще си върже и бойлера и ще си топли водата, без пари. Един приятел си топли цяло жакузи на тавана.

п.с. Нямам контакти в Ерато, нищо че през времето сме им дали не малко пари :mhihi:

п.с.2. бункера колкото и да те лъжат не го взимай от Ерато, не си заслужава за парите си, на 1/5 от цената ще си направиш много по-добър. А при бункера има само една тъкност дето мога да ти я кажа на ЛС ;)
А ако ще минаваш на пелети го прави по-бързо и купувай пелети овреме, че тази година са малко по-скъпи, а зимата ще ги дигнат още. А и най-големия производител в Бг е с продадени пелети до септември средата. Догодина има изгледи цената да падне значително.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 14 Юли 2012, 17:48

LiTtLeRoCk написа:Да ви кажа честно, парното и климатика бледнеят пред две женски бедра, няма какво да ме стопли повече в студена, мразовита януарска нощ :mrgreen:

Ела пробвай да съблечеш моята в студа да те видя, но пък ще се стоплиш докато опитваш.
:OT:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 14 Юли 2012, 19:13

bum_bum написа:Абе мислих за клималангата ама 200 кубика е само едното помещение, което ще се топли. Там за да съм сигурен, че няма да ми тракат зъбите като стане -25 ми трябват едни 20кв климатици. Което както и да го гледам са 3-4 броя от тия по-скъпите модели с повече киловати. Там почват едни КОР, МОР и накрая КУР :mhihi: С 10 човека говорих, дето се занимават с климатизация и повече не ми се занимава с идиоти. Няма двама да казаха едни и същи, че даже и приблизителни стойности за това, което ми трябва.

Отдено по спалните ако искам климатици ми трябват още 3.

За тавана още едни близо 100-тина кубика. Т.е. още 2 броя. (тия може и да ги спестя да речем).

Ама както и да го гледам ако сложа 6-7 климатика на къщата ще си е цифра и в пара и в разход, па и искам да им еб@ майката на тия ЧЕЗ най-накрая.

За това си мисля за пелетен котел. Разни дърва и въглища не ме вълнуват, щото не искам да ставам огняр, колкото и да излиза евтино. Имам си инсталация, трябват ми радиатори, котел и горелка. (И малко коминче да изградя в котелното :mhihi: )

Пелетите нямат прах, мизерия, не тежат и т.н. Горелката е некъв автомат, храни се цяла седмица от бункера. Температурата се настройва според както ти е кеф. Пепел се хвърля веднъж на 2-3 дни (ако е кофти горелката и са добри пелетите) по една кофичка.

Лятото не ми трябва да се охлаждам с климатици, щото като съм строил не съм дремал и сега при 44 навън вътре е 25 :smoke:

Друго и не на последно място, дето ме спира за да наблъскам толкова климатици е конденза и всичките гъби,акари и кви ли не невидими гадове, дето се люпят като се ползват активно.

сори за спама :OT: , но един тир е 115 кубика с размери 15,60 х 2,45 х 2,90 метра .... Какви са тези помещения по 100 кубика,ми е малко странно :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 15 Юли 2012, 18:17

bum_bum тия там системи Алтерма на Daykin нема ли да свършат работа ?
Имам двама приятели с тия неща.....екстра е всичко откъм полезно действие,май малко дебело отначало....ма после са смешни пари :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Юли 2012, 18:22

Цената им не е екстра.Излиза в пъти по скъпо от отделни сплитове. Въпреки всичко за големи помещения най добре излиза с конвектори и термопомпа желателно да е инверторна.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Юли 2012, 21:34

сори за спама , но един тир е 115 кубика с размери 15,60 х 2,45 х 2,90 метра .... Какви са тези помещения по 100 кубика,ми е малко странно

Малко приблизително ги смятам, ама 40-тина квадрата стайче по 2.80 височина си е там някъде.

Гледах ги тия Алтерма ама нещо много отрицателни мнения има. Явно още не могат да ги смятат добре и има много хора дали по 10-15к за термопомпи и недоволни от резултата.

Пък и искам да съм малко по-независим от наглеците от ЧЕЗ.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата