Какви док. са нужни за зачисляване на нов внос МПС в общин?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Какви док. са нужни за зачисляване на нов внос МПС в общин?

Мнение от benzin » 17 Юли 2012, 21:40

Колеги купих една кола от представителството на рено в Италия, още там я писаха на мое име, вече съм я регистрирал в КАТ, и исках да я зачисля в общината за да и платя данък мпс, но жената там ми каза че ми трябвал легализиран превод на договора ми с италианската фирма, сега като гледам документите имам само няква фактура от фирмата на мое име и с данните на колата, тя ще свърши ли работа?
www.bmwпрофесори-bg.net

ентусиаст
Аватар

Re: Какви док. са нужни за зачисляване на нов внос МПС в общ

Мнение от BadAngel » 17 Юли 2012, 21:53

трябва да имаш договор, колега

провери да не си го оставил в комплекта документи в КАТ когато си регистрирал колата
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '02 BMW E46 330i

Мнение от ///M3 » 17 Юли 2012, 21:56

Големия талон май ще ти е предостатъчен, но за всеки случай и копие на фактурата. Аз моята кола си я купих от България само с фактура и даже не си спомням дали ми е трябвала тази фактура в данъчното. С големия талон отидох и я зачислиха.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 17 Юли 2012, 21:56

е като е от фирма, не е ли самата фактура договора? в смисъл може би само с фактура са ми я продали?

///M3 написа:Големия талон май ще ти е предостатъчен, но за всеки случай и копие на фактурата. Аз моята кола си я купих от България само с фактура и даже не си спомням дали ми е трябвала тази фактура в данъчното. С големия талон отидох и я зачислиха.

тая жена 10 пъти я питах дали големия талон не е достатъчен, вика - НЕ, трябва ти легализиран превод на договора :shock:
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M3 » 17 Юли 2012, 22:00

В такъв случай може аз да се бъркам нещо, отдавна си купих колата... Това в коя община се е случило?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 17 Юли 2012, 22:01

///M3 написа:В такъв случай може аз да се бъркам нещо, отдавна си купих колата... Това в коя община се е случило?

:banghead:
Последна промяна benzin на 20 Юли 2012, 13:06, променена общо 1 път
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 17 Юли 2012, 22:08

benzin написа:е като е от фирма, не е ли самата фактура договора? в смисъл може би само с фактура са ми я продали?

///M3 написа:Големия талон май ще ти е предостатъчен, но за всеки случай и копие на фактурата. Аз моята кола си я купих от България само с фактура и даже не си спомням дали ми е трябвала тази фактура в данъчното. С големия талон отидох и я зачислиха.

тая жена 10 пъти я питах дали големия талон не е достатъчен, вика - НЕ, трябва ти легализиран превод на договора :shock:

Ма какъв договор, какви 5 лв??
Където трябва ти си представил договор, какви се явяват в общината , та да ти искат договор??? Тъпанарките там да хванат да прочетат какво им е нужно, а не само да те разкарват. Ти отиваш там, със документ за собственост, да не отиваш да я регистрираш, та да ти искат договор. Какво ги интересува тях от кого си купил колата, те не са органът, който изисква подобни документи. Ужас!!!
Последна промяна Nasko_ на 17 Юли 2012, 22:12, променена общо 1 път
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 17 Юли 2012, 22:10

когато я купуваш от физическо лице - само договор

от юридическо - договор + фактура

ако е само като резервни части, примерно само купе, само мотор и т.н. не комплектен автмобил, може само с фактура
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 17 Юли 2012, 22:21

и после хората да си плащали данъците, както винаги всичко е направено сложно, пи**а им лелина :ranting: :ranting: :banghead:
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///M3 » 18 Юли 2012, 1:08

Ако никой не ти даде по-добър съвет, или ако не успееш да си намериш договора, те съветвам да отидеш, когато друга е на смяна и ако и тя ти откаже без договор, да кажеш, че си го загубил. И след като си минал през КАТ за какво им е на тях договор, освен това си плащаш някакви местни данъци, за които така или иначе няма значение какво пише в договора. Всичко, което им трябва за определелянето на данъка, го пише в големия талон. Успех и сподели как са се развили събитията, за да знаят следващите с такъв проблем.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 18 Юли 2012, 9:47

отиваш при който и да е джамбазин,те си имат бланки,пише се на ръка,после отиваш във фирма за преводи и срещу 10-20 лева ти превеждат документа и с така приготвеният документ отиваш в общината

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 18 Юли 2012, 10:31

BadAngel написа:когато я купуваш от физическо лице - само договор

:yes:
Превод от доста време не искат, но може и да има някакви общини дето още държат на него. Все пак сме в БГ.

Тея дето се чудат и пискат в договора пише за колко си я купил колата, според тая сума при вписването в общината към данъка се плаща и данък покупка ;)

Договора не го гледат колко е истински и т.н., гледат да е такъв договор (Ако е италиянка - диачера, ако е германка кауфентраг, за австрия типеншвайн и т.н.) и сумата която пише (пишеш си някаква занижена сума).
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 18 Юли 2012, 18:36

Bavarcho написа:
BadAngel написа:когато я купуваш от физическо лице - само договор

:yes:
Превод от доста време не искат, но може и да има някакви общини дето още държат на него. Все пак сме в БГ.

Тея дето се чудат и пискат в договора пише за колко си я купил колата, според тая сума при вписването в общината към данъка се плаща и данък покупка ;)

Договора не го гледат колко е истински и т.н., гледат да е такъв договор (Ако е италиянка - диачера, ако е германка кауфентраг, за австрия типеншвайн и т.н.) и сумата която пише (пишеш си някаква занижена сума).

Ок, значи аз съм гъзар и не съм платил "данък покупка", за какъвто всъщност и за първи път чувам. Отидох само с големия талон на колата, даже съм си платил и данъка!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 18 Юли 2012, 19:31

Nasko_ написа:Ок, значи аз съм гъзар и не съм платил "данък покупка", за какъвто всъщност и за първи път чувам. Отидох само с големия талон на колата, даже съм си платил и данъка!

Точното име е данък придобиване, не съм сигурен точния процент но е от около 2.5 - 3.0% от стойността на която си я закупил ;) (по-скоро варира в различните общини)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 18 Юли 2012, 21:47

вземаш си големия български талон , правиш му едно копие , отиваш в общината вземаш декларация за придобиване на МПС попълваш я и прилагаш копие от талона и копие на превода на договора/фактура с който си закупил колата от чужбина , защото в декларацията изискват да се впише от кого си я закупил ------ а това го пише единствено в превода на договора/фактура --- нищо сложно , превода се извършва в преводаческо дружество/фирма а и по принцип в КАТ също го искат , той остава в досието на автомобила :yes:

Следваща

Назад към Извън Темата