Колко е дълъг давностният срок на НП

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Колко е дълъг давностният срок на НП

Мнение от MANIA666 » 17 Юли 2012, 22:05

Здравейте,

Имам Акт(03.2011) и НП(05.2011) от КАТ София. Обжалвах пред РС-София. На 27.06.2012 СРС се произнесе в полза на КАТ- София, което потвърди наложеното ми наказание чрез наказателно постановление. То е 3м. лишаване на право за управление и 410 лв. глоба за превишена скорост ( при ограничение 80 аз съм засечен с 138 км/ч) . Аз получих решението на съда на 05.07.2012 и ми беше дадено право да обжалвам пред Административен съд в 15дн. срок. Тоест при липса на обжалване до 20.07.2012 от моя страна в Административен съд, наказанието влиза в сила.

Аз нямам никакво намерение да си върна книжката.
Искам да Ви попитам, колко е давностният срок за отпадане на по горното наказание, и от кога започва да тече той ? В кои случаи се подновява, за да внимавам да не го допусна.

Предварително Ви благодаря.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Re: Колко е дълъг давностният срок на НП

Мнение от Nasko_ » 17 Юли 2012, 22:29

Колега, при положение, че си виновен, не виждам какво се дърпаш. Не разчитай на давностния срок, защото след като не платиш глобата за определеното време, НП се изпраща в НАП. При всяко известие от НАП, за доброволно плащане на сумата която дължиш, давностният срок започва да тече наново. Вече не е като едно време.
Първите полицаи, които те спрат за проверка и направят справка, ще ти приберат книжката, като имай предвид, че значително вдигнаха и глобите за неправоспособни шофьори, какъвто всъщност си ти, след решението на съда.

Ако питаш мен, върни си книжката, възползвай се от 30%-ното намаление до 14 дни и мирувай 3 месеца :) Успех!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Назад към Извън Темата