Една история за ... докторите.
Модератор: Общи модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Една история за ... докторите.
Историята е следната. Преди 3 месеца си падам на дясната ръка доста сериозно и с цялата си тежест от цели 71 кила. 2-3 часа след падането не мога да си движа ръката или я движа с доста сериозни болки.
1 час след полунощ след като не мога да заспя от болки се качвам в колата и решавам да отида до спешното на окръжна болница. Тук е момента да спомена, че болките са толкова силни, че не мога да сменям скоростите.
Влизам в болницата обеснявам им случая ... правят ми някакъв бърз според мен импровизиран преглед стил "вдигни си ръката напред, вдигни я настрани, боли ли те?" и т.н. обясних им че както и да я движа все си ме боли. Доктора там ми обясни, че не е счупена и имам разтегнати мускулни връзки и да я мажа с фастум и да слагам лед. Така и направих и наистина след няколко дни болките доста се успокоиха, но не изчезнаха.
3 месеца след падането продължавам да имам болки. Отивам днес при джипито и ме праща на снимка. Снимката излиза и ми казват, че имам изкълчване, джипито вика леко ти е извадена от рамото, пращам те на ортопед/травматолог, който пък от своя страна ми казва, че е счупена.
Или историята в резюме:
Доктор 1: Не е счупена, разтегнати мускулни връзки.
Доктор 2: Изкълчена
Доктор 3: Леко извадена/разместена
Доктор 4: Счупена
Баси за една и съща ръка, 4 доктора, една с една диагноза не се повтаря
Просто споделям ... тия дни може да отскоча при различен от тия четирите да видя какво ново ще излезе.
1 час след полунощ след като не мога да заспя от болки се качвам в колата и решавам да отида до спешното на окръжна болница. Тук е момента да спомена, че болките са толкова силни, че не мога да сменям скоростите.
Влизам в болницата обеснявам им случая ... правят ми някакъв бърз според мен импровизиран преглед стил "вдигни си ръката напред, вдигни я настрани, боли ли те?" и т.н. обясних им че както и да я движа все си ме боли. Доктора там ми обясни, че не е счупена и имам разтегнати мускулни връзки и да я мажа с фастум и да слагам лед. Така и направих и наистина след няколко дни болките доста се успокоиха, но не изчезнаха.
3 месеца след падането продължавам да имам болки. Отивам днес при джипито и ме праща на снимка. Снимката излиза и ми казват, че имам изкълчване, джипито вика леко ти е извадена от рамото, пращам те на ортопед/травматолог, който пък от своя страна ми казва, че е счупена.

Или историята в резюме:
Доктор 1: Не е счупена, разтегнати мускулни връзки.
Доктор 4: Счупена
Баси за една и съща ръка, 4 доктора, една с една диагноза не се повтаря

Просто споделям ... тия дни може да отскоча при различен от тия четирите да видя какво ново ще излезе.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Re: Една история за ... докторите.
Щом след 3 месеца има болки, едва ли е вариант 1
Къде всъщност е травмата - раменна или лакътна става?

Последна промяна saleen на 19 Юли 2012, 17:13, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
jordanov написа:Доктор 1: Не е счупена, разтегнати мускулни връзки.
тези 3-мата са ти казали едно и също нещо с 3 различни думи: леко извадена/разместена е синоним на изкълчване, което се характеризира с разтягане на ставните(не са мускулни) връзки и мускулите около ставата

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Опитай се да намериш чрез някой познат някой доктор.. дето да ти каже какво наистина ти има..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
ineedmoney написа:тези 3-мата са ти казали едно и също нещо с 3 различни думи
То нямаше някакъв термин като сублуксация за такова нещо?
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
Доктор 4 е препоръчан, казаха ми: "ходи при него много е добър!"(няколко човека) и бабите и дедовците пред кабинета не му пестяха хвалбите.
значи резултата е 3:1, наистина не знаех, че става въпрос за едно и също. Невежа съм в докторските работи
ineedmoney написа:тези 3-мата са ти казали едно и също нещо с 3 различни думи: леко извадена/разместена е синоним на изкълчване, което се характеризира с разтягане на ставните(не са мускулни) връзки и мускулите около ставатаВ резюме, нищо не си разбрал от това което са ти обяснявали (което е техен пропуск)
значи резултата е 3:1, наистина не знаех, че става въпрос за едно и също. Невежа съм в докторските работи

saleen написа:ineedmoney написа:тези 3-мата са ти казали едно и също нещо с 3 различни думи
То нямаше някакъв термин като сублуксация за такова нещо?
Последна промяна jordanov на 19 Юли 2012, 17:25, променена общо 2 пъти
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Kroki написа: да ти каже какво наистина ти има..
Дава малко пари или не дава въобще

Последна промяна Демирев на 19 Юли 2012, 17:21, променена общо 1 път
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
а снимка правиха ли ти? защото и при 100 доктора още да отидеш все на боб ще ти гледат.
единственно изключвам счупена защото още с падането нямаше да можеш да си кажеш името.
единственно изключвам счупена защото още с падането нямаше да можеш да си кажеш името.
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
kiko написа:а снимка правиха ли ти? защото и при 100 доктора още да отидеш все на боб ще ти гледат.
Е те сичките по снимка гледат, само доктор 1 не му беше нужна снимка.
ЕДИТ:
На една от бележките ми пише лека сублуксация ... та исках дефиниция, пише още някакви крайно нечетливи работи, като "стеснена дистално???" "хуму*ск**ул*на става, лека сублуксация на ****** дистално???
легенда: това е писано от доктор 2, а звездичките са нечетливите букви.
- saleen
- старши ентусиаст
-
Този термин "дистално" означава в посока към пръстите на ръката. Ставата вероятно е раменна - скапуло-хумерална.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
попадал съм по принуда в спешното на Окръжна по малките часове с разрязан пръст(незасегнато сухожилие слава богу)
дежурния не ми свали бинта от БП-то ,само ме пита дали мога да движа пръстите и айде вкъщи.
На следващия ден ходих в спешната при ВМА и там ме шиха и ме питат защо колегите при окръжна не са ме зашили..
е що мен питат??
къкто и да е
дежурния не ми свали бинта от БП-то ,само ме пита дали мога да движа пръстите и айде вкъщи.
На следващия ден ходих в спешната при ВМА и там ме шиха и ме питат защо колегите при окръжна не са ме зашили..
е що мен питат??

къкто и да е
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
да, за раменната става става въпрос. ръката ме боли от трицепса нагоре към рамото ...
мини през Пирогов, за 2.90 - една потребителска такса ще те снимат и ще те диагностицират
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
13 мнения
• Страница 1 от 1