Терористичен акт на летище Бургас?!?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: Терористичен акт на летище Бургас?!?!

Мнение от spacepl » 19 Юли 2012, 23:52

Ма ако не дойдат - що не са дошли, нали ? Я кажи, ти като експерт, вместо да се "щурат" какво трябва да свършат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Юли 2012, 0:15

Като гледам пораженията от взрива по автобусите тая бомба е била самоделка и то по скоро със малко мощност но силно запалителна.Тая голямата раница дето я разнася ако е била пълна даже със стандартно взривно вещество на мястото нямаше да има автобуси а един кратер само.А не вярвам да си е носил суха храна за 3 дена в тая раница .На кадрите от мястото се вижда ясно че автобусите са повредени от огъня и нямат повреди по конструкцията от самия взрив .Даже няма драскотина по асфалта където е била експлозията.По данни на очевидци е имало голямо черно кълбо пушек при взрива нещо напълно нехарактерно за бризантните ВВ което също говори за няква самоделка.Другото което е че само 7 жертви за такъв взрив е направо късмет за намиращите се в автобуса.При взрив от такъв тип би имало хиляди осколки от металните части на автобусите и засегнати на десетки метри от инцидента хора не само туристите.В крайна сметка камикадзето да не се окаже някой откачалка дето си е сглобил бомбата тука на място .Типове като Брайвик с промити мозъци има доста и у нас .Подобен е случая с убиеца от Тулуза превъртял малоумник който трепе наред в името на джихада .Коментара на службите е атентата е доста нехарактерен като изпълнение.Главните заподозрени отричат всякаква връзка докато при други случаи ще се счупят да бързат да поемат отговорност за такива неща.Доста неизвестни има в тоя случай и според мен теорията на конспирацията засега надделява.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 20 Юли 2012, 0:35

b.bonev написа:
spacepl написа:

:mhihi:

ПС: ББ че не е стока - не е, но някой хора стават смешни вече :lol:

Смешни са Боко и целият му отбор "юнаци" дет се щурат кат мухи без глави по бургас и секи зел да ломоти нещо без въобще да са наясно, за кво става въпрос и хал хабер си нямат откъде да я почнат.

Ми хайде де, пали колата и ходи ти направи повече?...те не знаели какво правят и за какво става въпрос, ти като си в час с още няколко човека тука, правете групата и отивайте да оправите държавата, кво си говорим тук глупости ние неразбиращите!!!

:kuku: :kuku: :kuku:
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 20 Юли 2012, 1:04

О-па, Наско, не така! Това са хора, който са на тази служба точно за това!...Ако не могат да си вършат работата и всеки ден ходят там, само за да се пенсионират на 45, наистина трябва да си ходят!
Без страх, без спирачка!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 20 Юли 2012, 1:49

MatriX_Fucked написа:О-па, Наско, не така! Това са хора, който са на тази служба точно за това!...Ако не могат да си вършат работата и всеки ден ходят там, само за да се пенсионират на 45, наистина трябва да си ходят!

Човече, не защитавам управляващите, не ми пука за тях!
Виновният за това е на части в моргата. Несериозно е да твърдите, че управляващите били виновни.
Все едно утре някой да реши да се самоубива, като се удари челно в автобус пълен с хора и после управляващите да са виновни, защото не са врачки!!! Абсурдно е!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 20 Юли 2012, 6:34

Колега, не ставаше дума, че управляващите абсолютно нищо не са направили относно подобна заплаха или ако бяха направили повече, че щяха да го предотвратят на 100%, аз това съм го спомянал в поста.
За изписаното от колегата пък с кучета в трамваи и разни други...ми то пак не е гаранция. Ще наблъскат някоя кола с взривове и ще я засилят в някой автобус, в който се знае, че има Израелци. Гаранции няма. Може и вие да четете по-внимателно, но аз лично оставям темата, че и без това не ми е интересно да я коментирам, а и е достатъчно трагична.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Юли 2012, 9:39

разбира се не съм експерт,ама се появиха някакви информации че било 20 килограма тротил...
Бе в това сакче 20 килограма...аз като купувам минерална вода 2 бутилки по 10 литра,че те едвам се носят,а надали в тая чанта е имало 20 килограма каквото и да е.
Освен това май и този е жертва ,дето го дават като извършител,тоест не е самоубиец,може некой да му е дръпнал шнура...Пък и шофьора на рейса...дълго време безработен и от един месец кара въпросният рейс...
Всякакви сценарии може да има

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 20 Юли 2012, 10:05

Mollov написа:за пореден път тема, свързана по някакъв начин с управлението на ГЕРБ се превръща в политическа анти-герб тема, в която трябва да се измислят всякви нападки и словоизлияния против ББ, без изобщо да се погледне какво се е случило, как се е случило и т.н.... както казах - важното е да се мрънка, независимо дали е умесно или не.

Във всички "бели" страни по света има управляващи и опозиция. И е нормално когато властта каже или направи нещо - опозицията почти винаги да е на обратното мнение. Това е нормално политическо явление, което се наблядава и в най-развитите държави по света. :smoke:

Когато обаче има някаква обединяваща национална кауза - независимо дали по радостен (напр. международно признат успех) или тъжен повод (напр. терористичен акт) - абсолютно всички политици са солидарни, заедно с народа си. И в такива момента се разпознават уродите-лешояди, които се опитват да извлекат дивиденти в стихията от породилите се силни чувства на радост и гордост или пък на тъга и унение. :dummy:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 20 Юли 2012, 10:10

spacepl написа:полицаи във всеки тролей и трамвай със металдетектори
кучета надушващи експлозиви на входа на всяка детска градина, университет и училище
рентгени на входа на всяка обществена сграда
тайни агенти живеещи във всеки вход на първия етаж до асансьора
звено врачки отговарящи за населени места с под 10 000 жители
специални режими на закупуване на готварска сол, въглища, изкуствени торове, нафта.
регистър със всички мъже със дълги и къдрави бради

И тва да направят - пак ще има малоумници, които "компетентно" да нададат вой, че:
- Рентгените облъчвали нещастното мирно население, тайните агенти нарушавали свещеното чувство на свобода и неприконсовеност и т.н. (ако НЯМА атентат)
- Металдетекторите били стар модел, кучетата били неправилната порода, регистърът трябвало да включва и жени и т.н. (ако ИМА атентат)

Изобщо долни нещастни непрокопсали цървули тире мрънкалници винаги ще има. Но дано са по-малко...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E87 120d
Мечтае да кара: x6

Мнение от Veson » 20 Юли 2012, 11:57

Дано българина да си вземе поука, не само институциите а и обикновените граждани. Повече бдителност трябва, и да те е грижа за другите хора.
Нека следващия път някой да отиде да си наема кола с фалшива книжка, пък да видим собственика на фирмата дали ще подаде веднага сигнал към полицията... дано да си вземем поука, поне малко да тръгне в положителна посока тая държава !

че нещо не виждам светлина в тунела... онзи ден тайния подпалвач на боклуджийски кофи в кв. Лозенец за малко да ни запали и кооперацията. Само аз и още едно моче слязохме да гасим докато дойде пожарната... и то в гъстонаселен район !!! ПЪЛНО БЕЗДУШИЕ цари за голямо съжаление ...
stay tuned
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Юли 2012, 12:09

За бомбата ще се опитам да поясня някои неща както ги виждам аз. Не съм специалист, но за разлика от повечето форумни специалисти съм бил в казарма и една част от службата изкарах в сапьорска рота в Суходол. Бая време мина и много неща не помня ама все пак..

Първо, дето се чудите дали е самоделка или не... ми 100% е самоделка. Не знам да има магазини за професионално сглобени бомби за камикадзета :mhihi:

Типа и приблизителното количество на използваното взривно вещество биха могли да го разберат сравнително лесно и предполагам отдавна вече са го направили. Не знам защо не казват :dunno:

Това, че разрушенията не са толкова големи, колкото си ги представяме от една чанта с взрив не означава, че количеството е било малко или взрива слаб. С едно и също количество можеш или да взривиш колона или само да я одраскаш. В единия случай пробиваш дупка и го пъхаш вътре и създаденото от взрива налягане си върши работата, а в другия го лепиш отвън.

В нашия случай ако е била на гърба на тоя дори и да е била по-силна убива близко стоящите, троши стъклата и вече няма налягане за да създаде по-големи поражения.

С тая цел подобни бомби понеже обикновено са по-слаби поради това че се използват по-лесно достъпни вещества като амонит, т.нар. "каменарски взрив" се натъпкват с голямо количество пирони, болтове и т.н. за да могат да направят максимални поражения с осколките си. Което в нашия случай го няма и е много странно :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 20 Юли 2012, 12:25

Щом не съобщават какъв е вида на взривното вещество значи има следа по която работят.Тия неща лесно се установяват и не могат да се скрият.Версията за дългокоското камикадзе появил се от нищото няма да издържи дълго .Аз залагам на местен изперкал джихадист от типа на известния Брайвик.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ///M43
Мечтае да кара: в изтребителната авиация
Детайли за колата: компот в сливов цвят

Мнение от _galio_ » 20 Юли 2012, 12:53

flame написа:
spacepl написа:полицаи във всеки тролей и трамвай със металдетектори
кучета надушващи експлозиви на входа на всяка детска градина, университет и училище
рентгени на входа на всяка обществена сграда
тайни агенти живеещи във всеки вход на първия етаж до асансьора
звено врачки отговарящи за населени места с под 10 000 жители
специални режими на закупуване на готварска сол, въглища, изкуствени торове, нафта.
регистър със всички мъже със дълги и къдрави бради

И тва да направят - пак ще има малоумници, които "компетентно" да нададат вой, че:
- Рентгените облъчвали нещастното мирно население, тайните агенти нарушавали свещеното чувство на свобода и неприконсовеност и т.н. (ако НЯМА атентат)
- Металдетекторите били стар модел, кучетата били неправилната порода, регистърът трябвало да включва и жени и т.н. (ако ИМА атентат)

Изобщо долни нещастни непрокопсали цървули тире мрънкалници винаги ще има. Но дано са по-малко...

детенце, ти май не спря да пиеш вода от пералнята? айде минавай рентген всяка седмица, да видим след половин година докъде ще я прокопсаш :) а за другите глупости ти лично ли ще плащаш? понеже може и да не се намери друг желаещ ... и ако режимът горе ти харесва, давай към Китай или Северна Корея, там се случва, бомбени атентати няма и народът живее много спокойно :)

лансира се теза, че бомбата е взривена дистанционно и версията със самоубиеца е, за да се оправдае некомпетентността и бездействие на МВР ... и ПАК чуждите медии реагират по-навременно и точно!
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът

///Мтусиаст
Аватар
Кара: ///М3 и още нещо

Мнение от rve » 20 Юли 2012, 13:10

Евреите сами са го думнали рейса за да го заплюят като повод за атака срещу Иран, ясно е като бял ден.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 20 Юли 2012, 13:23

Вече втори ден....някой знае ли нещо конкретно и ясно? Върха на наглостта от страна на МВР...... да не се публикува информация, непотвърдена от МВР. От кого? От министерството на информацията ли? Или на пропагандата? Йозеф Гьобелс да не е възкръснал случайно и да сте го взели на работа, господа смешници? Я да ви питам, защо сменяхте 2-3 пъти личните документи, защо казахте, че по Шенген всичко е готово, то не бяха хвалби, то не беше чудо. А тоя бил в България с фалшив документ за самоличност, което автомат. повдига въпроса, как е влязъл? След като уж няма как. Той влязъл с една шарена хартийка, а какво ми гаранрира и на мен и на вас, че днес например няма да влязат още 10 такива, господа смешници, шенгенци? Как може да опровергавате собствените си думи, че сте се погрижили за всичко? Как може да казвате че няма пробив в сигурността, като са ви преметнали с една шарена хартийка? Защо лъжете собствения си народ, само слепите и глухите може да ви повярват. Всяко чудо за три дни. След една седмица, няма да има и помен от днешния засилен контрол. Какво ми говорите за Англия и за Испания, знаете ли колко етноси и колко милиона живеят там? А как г-н Цветанов може да следи със СРС-та, лекари, в един провинциален български град и защо не може да засече подготовка за терористичен удар на територията на един голям български град?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата