Намирате портфейл?
Модератор: Общи модератори
74 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- BAHKATA
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540i
Re: Намирате портфейл?
Откакто преди два месеца върнаха на жената загубената й чанта с документи, карти, 450 лв. вътре и два айфона бих върнал всяко нещо, което намеря и знам на кой да го върна разбира се. Иначе точно на 18 ми рожден ден намерих на земята на НДК близо до фонатните 400 лв. по двайсетачки и ............ си изкарах доста добре......... 

- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Преди 2 седмици бях в Барселона на обучение, в тоалетната намерих портфейл дори и не си помислих да го отворя. Предадох го на организаторите на обучението, те го отвориха видяха, че е на испанец и го дадоха на охраната им.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Petrolhead написа:За съжаление над 1/3 от попълнилите анкетата са с манталитет на крадци.
Не е добре.
Да не говорим че не мога да си представя да взема нещо,което не е мое
ЕЕее,аре бе,моля ти се,не дей така такива глупости да пишеш-"манталитет на крадци" щото и аз мога да напиша че най-честните дето се изкарват са именно най-големите вредители.
по темата
намирам-оглеждам се дали някой на около може да е собственик,ако няма такъв-честито бате Емо
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Преди години бях забравил на един гьол на 40 км от дома чантичка с всичките ми документи, ключове, карти, телефон и едни 20 лева; после намерих един пастир, който минавайки случайно беше намерил и прибрал нещата ми, взех си ги, само парите липсваха като ми върна чантето и хич не ми стана хубаво, и то не за друго а понеже бях решил така или иначе да направя малък жест и да му ги оставя да се реванширам по някакъв начин. Направо камък ми падна от сърцето като видях, че някой ми е намерил вещите, той пък се кълне, че нямало пари, абе грозна картинка и конфузна.С всичките неща, които бяха вътре щях да съм поне 500 кинта назад, без да броя нерви, разкарване и пр.
Та връщам всичко на човека ако го познавам, ако не - полицията, а ако човека почерпи, или поне се сети да благодари - още по- добре, макар, че и това се случва рядко.
Та връщам всичко на човека ако го познавам, ако не - полицията, а ако човека почерпи, или поне се сети да благодари - още по- добре, макар, че и това се случва рядко.
Никой не мое ма връне на селу!
Портфейл не съм намирал ,но веднъж пред нас намерих лична карта.
Мислех да отида да я оставя в полицията, но на път натам срещнах познати които направо ме отчаяха от живота... Процедурата била да се пишат обяснения , къде , как си я намерил незнам си какво... казаха ми че така ще си загубя целия ден. В крайна сметка потърсих адреса и лично я върнах на момчето
Мислех да отида да я оставя в полицията, но на път натам срещнах познати които направо ме отчаяха от живота... Процедурата била да се пишат обяснения , къде , как си я намерил незнам си какво... казаха ми че така ще си загубя целия ден. В крайна сметка потърсих адреса и лично я върнах на момчето
- Facheff
- младши ентусиаст
-
- Кара: 740xd lci M-Packet
Мен един път ми се случи такова нещо,прибирам се късно вечерта към нас и гледам до една кола на земята до едната врата някаква мъжка чанта,в която имаше 3 ключа за 3 различни коли(заедно с документите) 5 карти(дебитни или кредитни незнам) и едно лисче към ттях сложено в което си пишеше на всяка карта ПИН-а и колко пари има в дадена карта
Общо парите сигурно бяха кум 22-23 000 във всички карти(замислих се първоначално както може би всеки би се замислил
) но човешкото в мен надделя явно, видях човека че живее в съседния блок до моя и на другата сутрин му звъннах на вратата и му върнах всичко,а той завалията дори не разбрал,че му няма чантата
На другия ден го видях човека и ме гони пред блока да ми изкаже голямата си благодарност с една бутилка хубаво червено вино и едни бомбони МЕРСИ
После няколко дена се чуствах много добре ,че съм нарпавил едно добро дело

На другия ден го видях човека и ме гони пред блока да ми изкаже голямата си благодарност с една бутилка хубаво червено вино и едни бомбони МЕРСИ

После няколко дена се чуствах много добре ,че съм нарпавил едно добро дело

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аз лично съм намирал няколко пъти захвърлени лични документи, без пари - намирам собствениците по адреса и им ги връщам - казват, че са ги ограбили, някой са ми предлагали работа, а други са ме търсили с подаръци. А па на един приятел му върнаха личната карта на дансинга - в дискотеката си я бил забравил в кенефа - как па го познаха в лудницата не знам 

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- sas_88
- ентусиаст
-
- Кара: чайник
Re: Намирате портофейл?
kiko написа:еднолично си обявавям кешовицата като награда и по някакъв начин връщам документите,но не лично( не мога да лъжа човек в очите).човека ще е благодарен 100% ,да вадиш нови документи,карти и тн. на фона на 1000лв. е нищо.така и тои доволен и аз доволен.
И аз така

Аз лично връщам всичко намерено, не че съм и намирала много, но чувството след като видиш човека как си отдъхва е несравнима. До офиса ни има една бутка за кафе , гледам че на плота отгоре джоб с документи за кола, гражданска, винетки, прегледи, абе всичко. Казах на жената вътре да ги прибере, че може да се върнат да ги търсят, а тази Г-жа категорично отказа и не поиска да взема отговорност. При което ги взех, разрових всичко, момчето ни е колега по марка, намерих телефон и му се обадих, до 15 мин всичко си беше в него. Такава усмивка не бях виждала, а пък и като знаеш ,че си направил добро ти става супер.
А на мен от полицията са ми връщали портфейла, принципно съм си отвеяна и губя разни неща, вътре с всички си документи, карти, пари и прочие. Не успях да открия жената , която го бе намерила и предала, но истински се зарадвах като ми се обадиха от полицията, защото щеше да е ходене по мъките яко.
За мен си зависи изцяло от човека, който го е намерил
А на мен от полицията са ми връщали портфейла, принципно съм си отвеяна и губя разни неща, вътре с всички си документи, карти, пари и прочие. Не успях да открия жената , която го бе намерила и предала, но истински се зарадвах като ми се обадиха от полицията, защото щеше да е ходене по мъките яко.
За мен си зависи изцяло от човека, който го е намерил

Последна промяна ElizabetS на 22 Юли 2012, 21:41, променена общо 1 път
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
работя в чужбина и чесно да ви кажа намирал съм често пари ,я в протмоне ,я само кеш,и съм си ги взимал,даже минаналата седмица брат ми намери 500е и не ги върна,колежката ми намери 7500е и ги върна ,и от собственичката получи 10е,така че провете си изводите ако ги намеря дали ще ги върна...никога.
а иначе в БГ съм намирал само 5лв досега ,и 5000 да бяха бих ги върнал(само ако са с документи)
:
иначе на един приятел леля му намери в Пловдив 40к лв и ги върна и калеко му я изгони от къщи 
а иначе в БГ съм намирал само 5лв досега ,и 5000 да бяха бих ги върнал(само ако са с документи)

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Отбележих, че ще се опитам да намеря собственика и да му върна всичко. Парите са си пари, но кофти е да загубиш на куп толкова документи. Пък и наистина не бих се чувствал добре, ако прибера всичко и си затворя очите. Друг е въпроса, ако в портфейла има САМО пари. Тогава съм на принципа "който каквото намери за него си остава"
, главно защото ако тръгна да търся собственика изобщо не е ясно дали ще го намеря, респективно вероятно ще ми отнеме много време (което е ценно), а ако прибягна до помощ от полиция и т.н. вероятността парите да се върнат при човека става минимална (поне така си мисля аз
)

74 мнения
• Страница 5 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5