Включени фарове през цялата година

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Включени фарове през цялата година

Мнение от Bogat-Beden » 20 Юли 2012, 14:57

AGD написа:Намирам един голям плюс - надявам се най-накрая да изчезнат тарикатите, които не си включват фаровете при смрачаване, защото "аз виждам".

повечето такива са жени :lol:

по темата - от 5 години карам на фарове 24/7 ,365 дни годишно
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 20 Юли 2012, 15:01

Bogat-Beden написа:по темата - от 5 години карам на фарове 24/7 ,365 дни годишно

Бе ти пеша на ходиш ли, не спиш ли от време на време?! :lol:

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 20 Юли 2012, 15:03

Bogat-Beden написа:
по темата - от 5 години карам на фарове 24/7 ,365 дни годишно

+1 :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Юли 2012, 15:33

Абре колеги,никой не ви пита карате ли или не карате на фарове,въпроса е кому е нужно точно да направят закон който да забранява да се движиш без фарове целогодишно и по-точно частта -лятото.
Защо не е препоръчително ами е задължително...

п/п
ей дечко (флейм),тука въпросите са за хора които карат автомобили ,не за деца дето тичат да питат баща си какво да напишат във форум

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 20 Юли 2012, 15:37

^ как на кому е нужно бе Емо - г-н Валентин Златев ще е доволен :mhihi:

ПС: Аз си карам 99% с включени фарове особенно като возя малкия, да вдигна малко шанса някой чук да ме забележи.
Последна промяна deyan-enchev на 20 Юли 2012, 15:45, променена общо 1 път
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Мнение от LiTtLeRoCk » 20 Юли 2012, 15:39

Vra4anin написа:Някъде казано ли е, от кога влиза в сила това, т.е. автоматично от днес или от еди коя си дата ? Защото аз никъде не видях . :dunno: .

След обнародването в държавен вестник.Всеки закон, или разпоредба влиза в сила след обнародването в държавен вестник.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 20 Юли 2012, 15:39

по правилната и реално смислена поправка в закона би трябвало да е: за в града препоръчително,а за извън градско задължително....ама ае на фона на другите безмислици тая е цвете направо

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 20 Юли 2012, 15:47

Е.Димитров написа:Абре колеги,никой не ви пита карате ли или не карате на фарове.....

всъщност не ви питам нищо, а искам да изкажете мнението си, за да проверя дали пък аз не съм в някаква грешка, но явно не съм :mhihi:
много по-бързо се възприема светлината, отколкото цвета на колата, която се движи срещу теб ;) много пъти се е случвало да забележа кола в последния момент, щото е с някакъв мега тъпия цвят, който се слива с обстановката

и стига с тия глупости с разхода на гориво.... на климатик карате всички 100%, щото ви е добре и тогава не ви интересува околната среда, нали? и зимата карате на парно и музика слушате, ама фаровете повишават най-много разхода и са най-големия и вреден за природата проблем ! а като си изрязахте катализаторите, къде беше природата ? :mhihi: :mhihi: :mhihi: :smoke:
never drive faster, than your guardian angel can !

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 20 Юли 2012, 15:58

Радинке, зарежи, няма смисъл. К'вото и да му говориш на някого, то като Господ не му е дал дори и минималното, което се полага на човешко същество, няма да те разбере. ;)
И лете, и зиме, пуснати ли са фаровете на колата, се забелязва по-лесно и по-отдалече! Факт! В града също е много полезно - не да се чудя аз тоя плътно вдясно движи ли се, не се ли движи, да гадая кога ще реши да започне да се движи и т.н...
И недейте да ми се правите всичките на ЕКО-гейчета, 'щото повечето карате БМВ-та без катализатори, а не Приус. ;)

п.п. Който няма пари за крушки/алтернатор, няма да притежава и да употребява автомобил. :) Толкова е просто! :)
Последна промяна TsvetanVR на 20 Юли 2012, 16:02, променена общо 1 път
Изображение

I wanna leave you far behind....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 20 Юли 2012, 15:59

LiTtLeRoCk написа:
Vra4anin написа:Някъде казано ли е, от кога влиза в сила това, т.е. автоматично от днес или от еди коя си дата ? Защото аз никъде не видях . :dunno: .

След обнародването в държавен вестник.Всеки закон, или разпоредба влиза в сила след обнародването в държавен вестник.

Три дни след обнародването му в държавен вестник, освен в случаите, когато в закона е определен друг срок ;)

Аз също съм за закона, според мен ще има ефект.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 20 Юли 2012, 16:10

Е.Димитров написа:
Radinka написа:Ще извинявате, ако има вече тема...рових малко и не намерих, та вашето мнение ?
Коментарите под статията ме възмутиха и не мога да разбера, защо карането на фарове е такъв масов проблем сред шофьорите? сметка за ток ли ще им навърти ..... :conf:

Не сметка за ток,ами има много фактори,да се почне от това че географското ни положение не кореспондира на това да е задължително да се кара на фарове лятото,колко да не е ,автомобила харчи повече когато се натоварва алтернатора,после почват и по-тривиалните неща като това че като ти изгори крушка и те спре милиционера те дърпа за глоба,пък като знам качеството на предлаганите "маркови" крушки в България и разхода не е малък.
Иначе моята кола е фабрично като запаля ми се палят фаровете и не мога да ги изключвам.

Интересни доводи, но нещо не ми се вързва географското положение на старната със задължителното каране на фарове. Задължителното каране на фарове може да бъде продиктувано от много неща, като факторът "географско положение" може да е едно отези неща, но не е основен. По логиката ти за по-големия разход какво ще кажеш за пуснатия климатик? Той да не би да натоварва по-малко колата? А едно яко дрънчащо и бумтящо озвучаване? Това са несериозни доводи, поне за мен е така. Фаровете на къси светлини консумират по 55W на крушка или сумарно 110W. Като се сметне, че напрежението в колата е винаги по-голямо от 12V, реланата консумация на ток е около 9A. Авто плеарите на колите са с предпазители 10А и нагоре, а усилвателите започват от 15А. Като добавим и нерегулираните ксенонови фарове по родните пътища, които в болшинството са по 35W на крушка и тя консумацията започна да пада. А по отношение на милиционерите - несериозно е да не носиш резервни крушки в колата когато тръгваш на път.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B20, M57D30
Мечтае да кара: MKA
Детайли за колата: ниска и бърза

Мнение от BMWdrivers » 20 Юли 2012, 16:16

Като свърши петрола, хем без фарове ще карате, хем пеша ще ходите, тогава проблеми няма да имате :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Юли 2012, 16:25

TsvetanVR написа:Радинке, зарежи, няма смисъл. К'вото и да му говориш на някого, то като Господ не му е дал дори и минималното, което се полага на човешко същество, няма да те разбере. ;)
И лете, и зиме, пуснати ли са фаровете на колата, се забелязва по-лесно и по-отдалече! Факт! В града също е много полезно - не да се чудя аз тоя плътно вдясно движи ли се, не се ли движи, да гадая кога ще реши да започне да се движи и т.н...
И недейте да ми се правите всичките на ЕКО-гейчета, 'щото повечето карате БМВ-та без катализатори, а не Приус. ;)

п.п. Който няма пари за крушки/алтернатор, няма да притежава и да употребява автомобил. :) Толкова е просто! :)

опа ,я се разходи в германия ,австрия и виж там как стоят нещата-факт!

колега stony1
фаровете защо е задължително а в германия и австрия го отмениха,та това е въпроса,не колко харчи и тн. глупости
Последна промяна Е.Димитров на 20 Юли 2012, 16:27, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 20 Юли 2012, 16:25

Radinka написа:много по-бързо се възприема светлината, отколкото цвета на колата, която се движи срещу теб ;) много пъти се е случвало да забележа кола в последния момент, щото е с някакъв мега тъпия цвят, който се слива с обстановката

Хуу де, ама досега катастрофирала ли си? Не си! Къв е проблема тогава?! Ей, на, аз от 4-те ми спирачки 2 работят, ама и аз не съм катастрофирал! Начи трябва да се промени законът и да пише не, че автомобилът трябва да има изправни спирачки, а че поне половината трябва да работят! Пфу, аман с вашата безопасност - аз ако можеше на (лични) алкохолни изпарения да се кара - бензин немаше изобщо да сипвам и да си свиркам, па вие с глупости се занимавате :mhihi:

TsvetanVR написа:Радинке, зарежи, няма смисъл. К'вото и да му говориш на някого, то като Господ не му е дал дори и минималното, което се полага на човешко същество, няма да те разбере. ;)

:yes: :lol: :lol: :lol: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 20 Юли 2012, 16:26

...
Последна промяна u`F`o на 20 Юли 2012, 16:34, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата